Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Написал си горното докато си едитвах горния пост - прочети го пак. :)

А иначе маркетинговите шемети навсякъде са едни и същи - в момента се сещам за MP3, MP4, MP5...или пък за 2D, 3D, 4D, 5D....човек вече да не знае какъв плеър да си купи, щото не се знае в каква реалност с колко измерения ще попадне... :lol:

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Написал си горното докато си едитвах горния пост - прочети го пак. :)

А иначе маркетинговите шемети навсякъде са едни и същи - в момента се сещам за MP3, MP4, MP5...или пък за 2D, 3D, 4D, 5D....човек вече да не знае какъв плеър да си купи, щото не се знае в каква реалност с колко измерения ще попадне... :lol:

В интерес на истината не знам дали това с т.нар. 5G WiFi е типично китайско явление, но не бих се учудил, макар и тукашните маркетингови шемети да не са по-различни. :lol:

Ние с тебе може да си продължаваме лаф-моабета, ама ти си лесен, щото при тебе времето е друго, а аз вече съм пред дилемата да легна ли да поспя 3-4 часа, че в 9 трябва да съм на крака...или пък да остана още 2 часа да видя дали ще ме надцакат в Ибей на един търг дето засега го водя, ама май по-скоро клоня към първото, понеже я успея със снайпера, я не успея, а после цял ден ще съм като утрепан....така че преотстъпвам моето място в лафенето на Чефо, дето и той е горе-долу в твоя часови диапазон и се появява някъде по това време. :))

Ние с тебе може да си продължаваме лаф-моабета, ама ти си лесен, щото при тебе времето е друго,

Че е друго, друго е. Току-що приключих Поморийската със салатата и почвам да ма'ам манджата. :lol:

Иначе по темата за 5G, има планувано тестване на технологията през 2016. Първи ще тестват Orange в някакви малки селища във Франция през януари, а Verizon малко по-късно в щатите.

В Унгария дали велосипедистите плащат винетки?! :D

aXXD33V_700b.jpg

Наще как не са се сетили за такава боя :D Да източат някой друг лев :lol:

Танасе я кажи 26-30 ще вали ли сняг ? Или е прекалено далече? 

Британецът Тайсън Фюри претърпя служебен "нокаут" от международната боксова федерация, пише в. "24 часа". Въпреки че Фюри победи в исторически мач Владимир Кличко, IBF отнема титлата на новия световен шампион.

От IBF наредиха на Фюри да направи доброволна защита на колана си срещу задължителния си претендент - украинеца Вячеслав Глазков (21 победи, 13 с нокаут и една загуба), но Тайсън отказа да направи това, защото според клауза в договора от първия двубой трябва да изиграе реванш с Владимир Кличко. Това е забранено според правилата на IBF, поясняват от в. "24 часа". 

Така за световната титла в тежка категория Вячеслав Глазков ще трябва да се бие с Чарлс Мартин (22 победи, 20 с нокаут и 1 загуба). На Глазков и Мартин им беше наредено да започнат незабавни преговори за насрочване на мач. Крайният срок за обявяването му е 8 януари 2016 г. 

WTF?????

В Унгария дали велосипедистите плащат винетки?! :D

Винетка между градовете и отделно винетка, когато карат в по - голям град, защото износват боята и асфалта. :)

От години не бях ходил на автомивката Румекс... Не е толкова зле. На фона на други некадърни бързичко работят поне.

Доволен чак, не. Стъклата са мръсни леко отвътре, по колата си личи как е бърсано с парцал - т.е. не е реално чиста отвън... ама тва са неща които на 90% от хората не им дреме.

Иначе от мивките на самообслужаване, най-добрата която съм ползвал е на Карловско шосе, като идвате от надлеза посока излизане от Пловдив, се пада на светофара в ляво - има гуми център и е точно там. Невероятно качествени препарати, с 2 жетона моята кола се изчиства перфектно - буквално! А тя е черна и си личи ако останат мръсотии. Общо взето за само външно миене нищо не я бие тая автомивка. Предлагат и вътрешно почистване, но не съм ползвал до сега, а и кафенето там не ми харесва особено. Не че тва на Румекса е нещо кой знае какво, де.

ОМВ с четки външно също бива, защото много бързо правеха колата и я оставях и за вътрешно почистване, НО там препаратите им не са и на 1/3 толкова добри колкото тия на Карловско.

....., най-добрата която съм ползвал е на Карловско шосе, като идвате от надлеза посока излизане от Пловдив, се пада на светофара в ляво ...

Може ли линк с координатите за всеки случай...и знаеш ли дали работи в неделя... :)

Сега...един малко срамен въпрос, понеже в тая област съм девствен и винаги съм предпочитал да ме обслужват....и то пълно обслужване от-до. :D

Как точно става процедурата - водоструйка ли е, к'ви са тия препарати и как се ползват, на минута ли е и т.н.?

Ето я

Saturday 9:00 AM – 2:00 PM

Sunday Closed

Monday 8:30 AM – 6:30 PM

Tuesday 8:30 AM – 6:30 PM

Wednesday 8:30 AM – 6:30 PM

Thursday 8:30 AM – 6:30 PM

Friday 8:30 AM – 6:30 PM

Принципно работи и в неделя поне до 18:00, защото тогава си измих колата. Препаратите може да не са лоши, но четките за бърсане след нанасяне на активната пяна са бом бок. Надрасках си задния капак, заради една така (стана на кръгове).  Доколкото знам имат някакви допълнителни, които трябва да си ги поискаш, защото с другите хората си търкали джантите ...

едит:  И аз съм малко бос в миенето, но последния път останах много доволен от крайния резултат. 1. Намокрих колата 2. Покрих я с активна пяна 3. Изплакнах я 4. Подсуших я с някакви микрофибърни кърпи от практитер. (20/30 мин.).

едит2: Ами всяко жетонче е около 60/90 секунди. Не съм го засичал честно казано, но е напълно достатъчно. Като цялото идеята е да си напръскаш колата с шампоан и после си я търкай с четката колкото си искаш. Накратко ти трябват 3 жетона = 3 лв.

След като на паркинга на Кауфланд преди време си намерих лявата врата сгъната от някакъв висок джип и още не съм я оправил (въпреки, че даже имам чисто нови врати)...явно разни драскотини от четки няма как да ме стреснат. :grin:

Само не разбрах за времето как е, понеже нямам много опит с миенето и вероятно ще се бавя - взимам си жетони (колко?), пускам ги един по един и....колко време имам?

Тия перат и тапицерии. Мислех да ходя там,но  ги изпрах при един човек дето чисти колите в Труд, преди да ги изложат в Автосалона. Мисля лятото пак да ги пера,че ги опърдях яко :D Пък и ми пушиха в колата 1-2 пъти и сега смърди гадничко.

НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА!!!! не си докосвайте колата с тия четки.... на такива автомивки САМО! се напръсква колата с активната пяна, веднага се изплаква - с първия жетон още - и след изплакването веднага пак я напръсквате с активната пяна. Първия ви жетон е свършил. Това е достатъчно за нормално замърсена кола - ако е силно замърсена си вадите 2 предварирелн закупени възможно най-меки четки или микрофибърни гъби, една за линията под лайсната на вратата и броните и една за тавана, капака и над лайсната на вратата, с всяка от гъбите внимателно минавате панели и вече ... Втори жетон, изплакване и директно пастирате ;) или както там пише. Ако искате да подсушите колата, НИКОГА с суха микфибърна кърпа. Намокряте я или правилния варинат, носите си течна вакса със пулверизатор, пръскате кръпата, минавате един панел (като отново пръскате след 1-2 минавания), изцеждате кърпата преди следващия панел и така. Никога не ползвайте една и съща кърпа за областта под лайстните на вратите и броните и горната част на колата ;)

Много смотано го написах горе сега ще го подредя малко.

Преди да отидете на мивката, за истинско почистване ви трябват - 4 жетона горе-долу зависи от големината и замърсяването + 1-2 жетона за прахосмукачка ; поне 6 микрофибърни кърпи които поне 3 от тях са иделано чисти ( аз ползвам 2 "мръсни" за долната част на колата - брони, под лайстните на вратите + една за джантите, 2 чисти за въшните панели и стъклата + вътрешната страна на стъклата и още 2бр - една чиста и една "мръсна" за интериора, вътршеността на стъклата, праговете на вратите, таблото и т.н.) ; един препарат за стъкла (аз ползвам Хенкел "ябълка" с ябълков оцет, чисти идеално вътрешността на стъклата, мирише на истинска ябълка, много икономичен) ; течна вакса за външните панели на автомобила при подсушаването с кърпа и същата ви върши работа и при почистване на праха в интериора, защото не оставя следи, а образува и слой който не позволява набиването на мръсотия по пластмаси и кожа (аз позлвам българска на една фирма от Труд, като влезете след Лукойл-а на входа на Труд в дясно се пада), хартия домакинска и обезмаслител,а може и четчица( хартия Зева, обезмаслител Ралекс или Сано - разредено в друг пулверизатор 1:5 с дестилирана вода ) за разни гадни наслоявания на листа и кал под предния капак и задния капак , също с тях можете да си почистите и всякакви пластмасови панели ; гланц за гуми с пулверизатор (аз ползвам тайъргланц ) и гъбичка. Може в една или две кофи всичко това да си го съберете и извадите преди да почнете да миете от багажника, а после в едната кофа да си отделите мръсните (силно замърсени) кърпи и гъби и четки.

1-ви жетон - пускате на активна пяна, НЕ ползвате четката накрая на водоструйката. Само напръсквате колата отгоре надолу (винаги така пръскате на какъвто и да е режим, от тавана надолу, преден капак, заден капак, после прозордни, после врати и накрая отдолу под лайстните на вратите за да не разнасяте боклука по колата със струята). Веднага сменяте режима и изплаквате. И отново сменяте и напръсквате с шампона. Може и с 2 жетона зависи колко ви е голяма колата.

оставяте малко шампоана да подейства 10-15 сек , а не веднага да вземете да миете

2ри жетон - измиване с високо налягане. Пак мием отгоре надолу. Поне 2 пъти минавате цялата кола. Ако имате още време от жетона, направо полирате/пастирате или подсушвате, както прецените. Може да с 2 жетона зависи от вас и колата.

3 - вече си премествате колата и почвате подсушаването с течната вакса. Първо си намокряте микрофибъра с вода, изтисквате го (или с ваксата ама няма смисъл да хабите толквоа много) и тогава го напръсквате 3-4 пъти с вакса. И пак започвате от тавана. Като сте готови с него отново намокряте микрофибъра и изстисквате колкото сила имате. Пак пръскате с течната вакса и почвате следващия панел - в поредност 1-таван, 2-преден капак, 3-заден капак, 4-врати и прозорци ... преди да минете броните и под лайсните на вратите... не е лошо да смените микрофибър с такъв който е само за това и може дори да не е бил чисто нов преди миенето (но все пак да е почистен). 

4 - отваряме вратите, почистваме праговете с микрофибъра за долна част на колата (там също се събира много мръсотия) и отново ползваме течна вакса. Отваряме и предния и задния капак и почистваме отново с такъв микрофибър който не ние е важен и с течна вакса всички повърхности, ако е много мръсно и има събрана кал, ползваме обезмаслител и домакинска хартия. Ако и така не пада ще ви трябва обезмаслител и малка четчица и да потъркате леко.

5 - почвате интериора, първо всички панели, табла и прочие, после стъклата с препарата за стъкла и отделен чист микрофибър (който отново подготвяме с препарат за стъкла като го напръскваме обилно, а не го ползваме сух). И накрая - поне аз така правя, изсмукваме пода на колата и седалките.

оставяте малко шампоана да подейства 10-15 сек , а не веднага да вземете да миете

Аз все още се чудя къде по-точно да изпера моята... Няколко години вече се чудя и все не остава време... ПОследно съм се спрял на тия в Галерия дето перат и с пара и обработват въздуховодите, но кога ще се случи - не знам... 

Още един съвет от мене... интериор който е плат се пере само лятото и само под вашия надзор. Лично съм си прал с профи машина моят стария салон... 3 минавания и 6 изсмуквания му трябваха за да стане истински чист, дали някой ще направи това без вие да сте там... нз.... а защо лятото... моята кола въпреки че е черна и беше със черни плат седалки и трябваха 3 дни за да изсъхне всичко както трябва.

НИКОГА с суха микфибърна кърпа. Намокряте я или правилния варинат, носите си течна вакса със пулверизатор, пръскате кръпата, минавате един панел (като отново пръскате след 1-2 минавания), изцеждате кърпата преди следващия панел и така. Никога не ползвайте една и съща кърпа за областта под лайстните на вратите и броните и горната част на колата ;)

Защо трябва да е суха микрофибърната кърпа ? Аз си бях взел някакви специално, които събират повече вода, а не най - обикновената.

Сухия микрофибър реално, не работи на 100%. Ако вече е намокрен и изтискан работи много по-добре. Пробвал съм доста видове, гледал съм бая за чистене на коли.... споделям. 

Много смотано го написах горе сега ще го подредя малко.

Преди да отидете на мивката, за истинско почистване ви трябват - 4 жетона горе-долу зависи от големината и замърсяването + 1-2 жетона за прахосмукачка ; поне 6 микрофибърни кърпи които поне 3 от тях са иделано чисти ( аз ползвам 2 "мръсни" за долната част на колата - брони, под лайстните на вратите + една за джантите, 2 чисти за въшните панели и стъклата + вътрешната страна на стъклата и още 2бр - една чиста и една "мръсна" за интериора, вътршеността на стъклата, праговете на вратите, таблото и т.н.) ; един препарат за стъкла (аз ползвам Хенкел "ябълка" с ябълков оцет, чисти идеално вътрешността на стъклата, мирише на истинска ябълка, много икономичен) ; течна вакса за външните панели на автомобила при подсушаването с кърпа и същата ви върши работа и при почистване на праха в интериора, защото не оставя следи, а образува и слой който не позволява набиването на мръсотия по пластмаси и кожа (аз позлвам българска на една фирма от Труд, като влезете след Лукойл-а на входа на Труд в дясно се пада), хартия домакинска и обезмаслител,а може и четчица( хартия Зева, обезмаслител Ралекс или Сано - разредено в друг пулверизатор 1:5 с дестилирана вода ) за разни гадни наслоявания на листа и кал под предния капак и задния капак , също с тях можете да си почистите и всякакви пластмасови панели ; гланц за гуми с пулверизатор (аз ползвам тайъргланц ) и гъбичка. Може в една или две кофи всичко това да си го съберете и извадите преди да почнете да миете от багажника, а после в едната кофа да си отделите мръсните (силно замърсени) кърпи и гъби и четки.

1-ви жетон - пускате на активна пяна, НЕ ползвате четката накрая на водоструйката. Само напръсквате колата отгоре надолу (винаги така пръскате на какъвто и да е режим, от тавана надолу, преден капак, заден капак, после прозордни, после врати и накрая отдолу под лайстните на вратите за да не разнасяте боклука по колата със струята). Веднага сменяте режима и изплаквате. И отново сменяте и напръсквате с шампона. Може и с 2 жетона зависи колко ви е голяма колата.

2ри жетон - измиване с високо налягане. Пак мием отгоре надолу. Поне 2 пъти минавате цялата кола. Ако имате още време от жетона, направо полирате/пастирате или подсушвате, както прецените. Може да с 2 жетона зависи от вас и колата.

3 - вече си премествате колата и почвате подсушаването с течната вакса. Първо си намокряте микрофибъра с вода, изтисквате го (или с ваксата ама няма смисъл да хабите толквоа много) и тогава го напръсквате 3-4 пъти с вакса. Когато е нужно пръкате 1-2 пъти пак върху микрофибъра. И пак започвате от тавана. Като сте готови с него отново намокряте микрофибъра и изстисквате колкото сила имате. Пак пръскате с течната вакса и почвате следващия панел - в поредност 1-таван, 2-преден капак, 3-заден капак, 4-врати и прозорци ... преди да минете броните и под лайсните на вратите... не е лошо да смените микрофибър с такъв който е само за това и може дори да не е бил чисто нов преди миенето (но все пак да е почистен). 

4 - отваряме вратите, почистваме праговете с микрофибъра за долна част на колата (там също се събира много мръсотия) и отново ползваме течна вакса. Отваряме и предния и задния капак и почистваме отново с такъв микрофибър който не ние е важен и с течна вакса всички повърхности, ако е много мръсно и има събрана кал, ползваме обезмаслител и домакинска хартия. Ако и така не пада ще ви трябва обезмаслител и малка четчица и да потъркате леко.

5 - почвате интериора, първо всички панели, табла и прочие, после стъклата с препарата за стъкла и отделен чист микрофибър (който отново подготвяме с препарат за стъкла като го напръскваме обилно, а не го ползваме сух). Подсушавате си стъклата. И накрая - поне аз така правя, изсмукваме пода на колата и седалките.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...