Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

как никой не се прекара да пусне Ps4 на промо ... остана си най-ниската цена на VivaCom ...още малко и ще се прекарам усещам

Пуснаха в ebay ;)

Ама те пък надали ще я шипнат до Бълхария.

Нoвата NFS е само за пс4 и хбокс. Догодина по някое време ще я има и за пц... Излагация с тия пазари и игри. 

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Да не би да очакват, че един дългогодишен PC геймър ще си купи конзола, за да играе NFS, Tomb Raider или друго подобно заглавие? Щом продължава да бъде практика, сигурно извличат някаква полза - ако не друго, ЕА разбират от правене на пари.

Днеска две неща ми минават през главата - цели две и то в събота...даже и аз съм изненадан от себе си... :laughing1:

1. София е ебати гадния град (за n-ти път се убеждавам в това). Уж се бях облякъл като за скандинавска страна и обул като за изкачване на връх Мусала (най-малко), а забравих да си взема ръкавици - измръзнаха ми ръцете докато обикалях вчера цял ден из града.

2. Някои прекаляват с минимализма. Направиха "компютър" с цена $5, което е по-малко от цената на една малка флашка.

Raspberry Pi, компанията, която стана известна преди няколко години със своите евтини програмируеми компютри, вчера представи нов член на своето семейство.

Raspberry Pi Zero е миниатюрен компютър, който струва само 5 долара. Вижда се, че англичаните са стигнали далеч – в борбата си да доближат колкото се може повече хора до технологиите и програмирането, те свалиха цената на най-евтиния възможен компютър десет пъти (първият Pi струваше 50 долара), пише Smartnews.bg.

Raspberry Pi Zero излиза на пазара от днес и за 5 долара ще ви донесе много повече от това, което си представяте – платката има слот за SD карта, mini HDMI порт за Full HD картина, micro USB вход за зареждане и micro USB порт за клавиатура, мишка и каквото още се сетите.

Платката има място и за допълнително оборудване с графичен процесор, освен вградения такъв. Ако се чудите какви са спецификациите на Raspberry Pi Zero, ето ги и тях – за 5 долара можете да се възползвате от 1 GHz компютърна мощ и 512 MB RAM памет, което е напълно достатъчно, за да подкарате операционната система Raspbian и да започнете да програмирате.

Ако мислите, че 5 долара са наистина малко пари за компютър, чакайте да чуете това – днес излиза новият брой на списание MagPi, издавано от компания производител на компютрите.

С всеки закупен брой от книжката, струваща 5,99 лири във Великобритания, те подаряват един Raspberry Pi Zero. Вижте още в Smartnews.bg.

https://www.youtube.com/watch?v=NFFQmdUc5Vg

2. Някои прекаляват с минимализма. Направиха "компютър" с цена $5, което е по-малко от цената на една малка флашка.

Вече съм му намерил приложение :). В момента използвам последният им модел като медиен център. Този от 5$ имам идея да го направя да управлява едни големи машини :).

Вече съм му намерил приложение :). В момента използвам последният им модел като медиен център. Този от 5$ имам идея да го направя да управлява едни големи машини :).

Даже може за $50 да вземеш десет и да ги вържеш в клъстер. :laughing:

Някой да ми каже за какво се борят тия, дето преди малко минаха под прозорците ми - явно митингуват нещо, но така и не разбрах за какво. Всичките бяха на възраст 16-25 години, държаха по една дълга палка или нещо подобно (беше тъмно и не видях какво точно е) и скандираха "Няма да забравим, няма да простим!".

Годишнината от Ньойския договор, птеромисир... Нищо чудно да са някакви Боленови издънки... Само дето не е днес денят, а вчера... 

Годишнината от Ньойския договор, птеромисир...

Аааа, това ли било - помня, помня...точно тогава сутринта пих кафе със Стамболийски преди да замине да подписва....обаче тая I-ва св.война ми разката фамилията тогава, глад да видиш! :popcorn:

--------------

А преди малко в новините по БНТ чух едно убийствено "умно" изказване от една наша "експертка" по компютърна сигурност. Ставаше дума за кибератаките по време на изборите, когато блокираха някои сайтове. Та...оная тръгна да обяснява, че разбираш ли кибер престъпниците си обменяли помежду си информация в сайтове, в които пишели на руски или китайски, за да не можело международните служби да разберат какво пишат и следователно да ги хванат. :Facepalm:

Аааа, това ли било - помня, помня...точно тогава сутринта пих кафе със Стамболийски преди да замине да подписва....обаче тая I-ва св.война ми разката фамилията тогава, глад да видиш! :popcorn:

А въшките от Чирпанското земетресение помниш ли как апеха, а?

Мхм, аз пък пишех на фонетика и като си взех тъпия Samsung, трябваше да се науча да пиша на БДС, защото фонетиките за Android бяха леш. Е, научих се и то до такава степен, че не ми правеше впечатление, когато на компа пишех на БДС. Смених тъпия Android с Lumia с Windows Phone и... проблем - трябваше да си припомня фонетиката... Общо взето няма угодия, ама...

Пичове, от няколко дена се каня да ви кажа, НАЗДРАВЕ, ма се се отнасям, та тизи вечер ви казвам:

Тройно НАЗДРАВЕ, на последната снимка почти всичко е нарязано с новата придобивка днес от LIDL дори и репичките.

Ай НАЗДРАВЕЕЕееее, пичуиии!

823680.jpg

823681.jpg

823682.jpg

Младенски, бива ли тъй бе майна?! Знам те, че си нагъл, ама тая вечер направо прекали - цели 3 снимки да сложиш, гад такава! :woot :woot :woot

Моля ти се, друг път слагай всякакви такива снимки в спойлер с предупреждение да не се отваря от хора със слаби сърца... :P

Младенски, бива ли тъй бе майна?! Знам те, че си нагъл, ама тая вечер направо прекали - цели 3 снимки да сложиш, гад такава! :woot :woot :woot

Моля ти се, друг път слагай всякакви такива снимки в спойлер с предупреждение да не се отваря от хора със слаби сърца... :P

Добре, ще те послушам  :grin:  :grin:  :grin:

Пичове, от няколко дена се каня да ви кажа, НАЗДРАВЕ, ма се се отнасям, та тизи вечер ви казвам:

Тройно НАЗДРАВЕ, на последната снимка почти всичко е нарязано с новата придобивка днес от LIDL дори и репичките.

Ай НАЗДРАВЕЕЕееее, пичуиии!

НАЗДРАВЕ, малко със закъснение... Каква е тази придобивка? Ренде ли си купил? 

Мхм, аз пък пишех на фонетика и като си взех тъпия Samsung, трябваше да се науча да пиша на БДС, защото фонетиките за Android бяха леш. Е, научих се и то до такава степен, че не ми правеше впечатление, когато на компа пишех на БДС. Смених тъпия Android с Lumia с Windows Phone и... проблем - трябваше да си припомня фонетиката... Общо взето няма угодия, ама...

За Андроид винаги е имало нормална Фонетична клавиатура.

НАЗДРАВЕ, малко със закъснение... Каква е тази придобивка? Ренде ли си купил? 

Не, ето тази резачка, невероятна е реже всичко, може и пръсти да реже  :grin:

LIDL-ските инструменти са с много добро качество за цената си, доста неща съм си взел вече на тази марка и на PARSIDE и съм много доволен. Вчера и пистолет за топъл силикон си взех, изпипан със стойка поставяш загрява като го вдигнеи не ти се пречкат кабели, макар че може и директно с кабела да го ползваш.

Njk1YmZiMzc3NDU5ZWZlNDg0Yzk4NzhhYjIyYzg2

Оффффф, имам спукана гума. Свинщина!!!

Офффф - отново имам спукан надуваем дюшек, почти нов на 1 седмица - то ясно, че са консуматив, ама не ползват ли някаква гаранция д'еба...взех го онлайн от пловдивска фирма.

От известно време спя на такива в стаята, където работя....това е вторият, дето ми направи проблем, но за разлика от първия, който просто се отлепи на една от формованите вдлъбнатини от горната част (велурената, на едното от вертикалните цилиндърчета), този си издиша отнякъде много бавно и спада за около 4-5 часа и не мога да го хвана откъде е... :unhappy:

А иначе дори и в тия уж еднакви на пръв поглед дюшеци има огромна разлика в удобството - тия на тунелния принцип са много по-комфортни, докато тоя втория (Intex) е гола вóда, в сравнение с оня първия...в Интекса плуваш, все едно си на водно легло, докато оня те държи равномерно във всяка една плоскост. На вилата имам пак един двоен на тунелен принцип - някакъв немски е, не знам как точно са го направили, но е ужасно удобен.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...