Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Говорим за резолюция, контраст, пост-процесване на изображението и куп други неща. Наско е прав - за качествени снимки се взима фотоапарат. Ама и не баш, защото аз не искам да мъкна нещо, което тежи, когато обикалям планините, а не държа да правя някакви страхотни снимки, като на Мая Къркаличева, просто искам телефона да прави колкото може по-добри. И на тема музикален плейър съм така - слушам от телефона. Щото не ща да мъкна и плейър, няма да усетя чак такава разлика...

Иначе по показатели вече клоня към s6-цата на Samsung, колкото и да не исках новия телефон да е техен. Просто конкуренцията им не предлага нещо, което да се доближи до тях. Мислех и въйфон, ама да ме прощават - толкова пари да дам за устройство, до което нямам реален достъп - не, мерси! Остава да избера дали да е едж, или обикновения...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Нали говорите за добри снимки, чакам някой да даде подобни на тия горе с телефон от времето на 6цата.

пс: иначе е факт че З5 снима доста добре, това не го отричам.

Да. Има достатъчно хора, които са обикаляли и са правили идентични снимки с 1-2-3-4-5 телефона едновременно.

Да сравняваме една снимка правена от един човек с друга снимка, правена от друг човек е като да сравняваме максималната скорост на един автомобил на прав участък и на такъв с остри завои.

От времето на 6-цата не знам дали има телефон, който да снима по-добре, но това лежене на стари лаври за никой не е полезно.

iPhone 6S Plus снима по-добре от Xperia Z5 в частност, но не снима по-добре от Nexus 6P, LG G4 и Samsung Galaxy S6/S6 Edge.

Говорим за резолюция, контраст, пост-процесване на изображението и куп други неща. Наско е прав - за качествени снимки се взима фотоапарат. Ама и не баш, защото аз не искам да мъкна нещо, което тежи, когато обикалям планините, а не държа да правя някакви страхотни снимки, като на Мая Къркаличева, просто искам телефона да прави колкото може по-добри. И на тема музикален плейър съм така - слушам от телефона. Щото не ща да мъкна и плейър, няма да усетя чак такава разлика...

Иначе по показатели вече клоня към s6-цата на Samsung, колкото и да не исках новия телефон да е техен. Просто конкуренцията им не предлага нещо, което да се доближи до тях. Мислех и въйфон, ама да ме прощават - толкова пари да дам за устройство, до което нямам реален достъп - не, мерси! Остава да избера дали да е едж, или обикновения...

iPhone 6S е по-евтин от Galaxy S6.

iPhone 6S Plus снима по-добре от Xperia Z5 в частност, но не снима по-добре от Nexus 6P, LG G4 и Samsung Galaxy S6/S6 Edge.

Тоест един вид  Z5 снима едва ли не най-зле от всички.... Е те тая топ мегаглупост става като за подпис....  :Facepalm:

iPhone 6S е по-евтин от Galaxy S6.

Всъщност е точно обратното.Галактиката е около 850 кинта за 32гб.Айфона със 16gb памет е минимум 250 отгоре.

Тоест един вид  Z5 снима едва ли не най-зле от всички.... Е те тая топ мегаглупост става като за подпис....  :Facepalm:

Повелителя на марките проговори. Аз ако бях на твое място, не бих си го сложил на подпис. Ама ти си знаеш най-добре...

Всъщност е точно обратното.Галактиката е около 850 кинта за 32гб.Айфона със 16gb памет е минимум 250 отгоре.

iPhone 6S 64ГБ е 1099лв.

Samsung Galaxy S6 Edge 32ГБ е 1200лв.

Samsung Galaxy S6 32GB е 880лв.

От Теленор с договор. Свободната цена е почти еднаква, зависи къде гледаш.

Имай предвид, че iPhone-а излезе последен. Самсунзите вече са на 6 месеца.

Повелителя на марките проговори. Аз ако бях на твое място, не бих си го сложил на подпис. Ама ти си знаеш най-добре...

iPhone 6S 64ГБ е 1099лв.

Samsung Galaxy S6 Edge 32ГБ е 1200лв.

Samsung Galaxy S6 32GB е 880лв.

От Теленор с договор. Свободната цена е почти еднаква, зависи къде гледаш.

Имай предвид, че iPhone-а излезе последен. Самсунзите вече са на 6 месеца.

Не ги сравняваш правилно като даваш цени от едно място и то с договор! Най-добре погледни в mobilebulgaria най-добрите оферти за всеки от тях -

S6 929 лв

S6 EDGE 1078 лв

iphone 6s 1329 лв

Не ги сравняваш правилно като даваш цени от едно място и то с договор! Най-добре погледни в mobilebulgaria най-добрите оферти за всеки от тях -

S6 929 лв

S6 EDGE 1078 лв

iphone 6s 1329 лв

Освен това Теленор-ските до колкото знам са заключени(айфоните) което за мен не е оферта изобщо.

Пичове, тази вечер Вентилатора е ваш....  :laughing:

Отсега предупреждавам да се заредите с излишна енергия... 

crap-hitting-the-fan.gif    !

Пичове, тази вечер Вентилатора е ваш....  :laughing:

Всъщност не е много правилно да му викаш вентилатор. Ти си направо промишлен такъв. Получава се нещо като: крадецът вика: дръжте крадеца.

По-хубава снимка от на S6 Няма...

+1

Напълно съм съгласен!

S6 929 лв

S6 EDGE 1078 лв

iphone 6s 1329 лв

Правилно е, защото iPhone е субсидирано устройство. Направено е, за да привлича клиенти към оператора, който го предлага само и единствено заради ексклузивността на iPhone и iOS. Много малко хора ги купуват на свободна цена.

Замисли се защо iPhone е с 600лв (цената, която си дал е за 16ГБ, а тази, която аз казах е за 64ГБ) по-евтин при оператора с договор, а останалите 2 са на почти същата цена.

Всички модерни телефони правят хубави снимки на светло, пак ще кажа. На тъмно обаче започват да излизат проблемите.

Трябва да се радваме, че телефонните камери стигнаха етап, в който ги сравняваме по същия начин, по който преди се сравняваха само снимки от фото апарати.

Правилно е, защото iPhone е субсидирано устройство. Направено е, за да привлича клиенти към оператора, който го предлага само и единствено заради ексклузивността на iPhone и iOS. Много малко хора ги купуват на свободна цена.

Замисли се защо iPhone е с 600лв (цената, която си дал е за 16ГБ, а тази, която аз казах е за 64ГБ) по-евтин при оператора с договор, а останалите 2 са на почти същата цена.

Всички модерни телефони правят хубави снимки на светло, пак ще кажа. На тъмно обаче започват да излизат проблемите.

Трябва да се радваме, че телефонните камери стигнаха етап, в който ги сравняваме по същия начин, по който преди се сравняваха само снимки от фото апарати.

Apple са си направили устройствата за да привличат хора към определен оператор??! Доста хора познавам, които са си го взели на свободна цена.

Apple са си направили устройствата за да привличат хора към определен оператор??! Доста хора познавам, които са си го взели на свободна цена.

Да. Цялата философия за продаване на Епъл устийства се върти около ексклузивитет. Всяко едно устройство.

Явно познаваш много заможни хора, които могат да си хвърлят парите на вятъра. 1600лв е цена, което аз лично никога не бих платил за телефон. Тя направо звучи нереално.

Модела на Епъл е - нов телефон на всеки 2 години. Колкото траят и договорите в САЩ. Затова и имат С модели. За да имат повече време за R&D за новия модел и да не ги е яд хората, които са си купили предния. Защото ако ги е яд - ще сменят оператора следващия път с някой, който предлага по-изгоден 1 годишен договор.

Никой нормален Американец няма да даде толкова пари за телефон, който е на половина с договор, който така или иначе използва. Отключените телефони до скоро в САЩ, които са най-големия пазар на iPhone и подобни устройства като цяло, почти ги нямаше. От 1 година или 2, има свободни планове и телефоните без план и оператор започнаха да добиват популярност. И веднага започна мрънкането по адрес на високата цена на отключения iPhone.

За Американците - $500 за телефон е много. Тука всеки ги дава без да се замисли и без значение дали това не е една негова месечна заплата. България.

То на тъмно не само на телефоните им излизат проблемите... :evil ...за апарати и камери говоря де...

Наско го каза.....Хау.

Аз със моя телефон такива снимки не съм правил...все още де...ама пък си имам огледало и въобще не ми се занимава със телефонната камера.

Младенски, кой е хотела от снимката на яз. Батак и скоро ли си я правил?

Това е хотел Лидия на 13.09.2015г е направена снимката, същата е и с въдиците на язовира.

Телефона не е само снимки...Не съм видял още някой да бие Сони z3 compact на тема батерия примерно.Няма друг телефон дето да е влагоустойчив,с такава камера и батерия в тоя размер...

SGS-5 при нормално ползване с мобилни данни и с двойната зарядна букса 7 дни без проблем.

SGS-5 при нормално ползване с мобилни данни и с двойната зарядна букса 7 дни без проблем.

Доста по-голям е от Сони-то ;)Иначе е супер.

Аз съм доволен дори впечатлен колко добре снима Note 4. Всички други, които съм имал са правили в най-добрия случай посредствени снимки, но в Note4 такива снимки направих на пеещите фонтани, че съм учуден чак. Иначе нищо не може да се сравни с големия фотоапарат, но това си е ясно

Доста по-голям е от Сони-то ;)Иначе е супер.

Някакви митове ми се струват това на мен. GS5 над 4 часа екран с пълна синхронизация през 3G няма как да направи, дори ако му се бутнат честотите на процесора, което за мен е безсмислено. Дори Леново-то с 4000mah батерия не може да изкара повече от 4 дни с нормално ползване.

Някакви митове ми се струват това на мен. GS5 над 4 часа екран с...

Със сигурност ще издържи повече от Леново-то като телефон...

Явно познаваш много заможни хора, които могат да си хвърлят парите на вятъра. 1600лв е цена, което аз лично никога не бих платил за телефон. Тя направо звучи нереално.

Отключените телефони до скоро в САЩ, които са най-големия пазар на iPhone и подобни устройства като цяло, почти ги нямаше. От 1 година или 2, има свободни планове и телефоните без план и оператор започнаха да добиват популярност.

Цената е далече от 1600 лева. Не знам някой нормален човек да дава пари за да си го купи от Бг с луда надценка. Аз лично всеки път поръчвам от чужбина с международна гаранция.

В грешка си и за отключените телефони. За по - рано не мога да твърдя, но още 2011-та година имаше такива в САЩ. Директно от сайта на Епъл. Митове са това с договорите и че нямало отключени.

Винаги е имало отключени. Не казвам, че е нямало. Казвам, че операторите не предлагаха изгоден план с който може да се ползва отключен телефон до преди 2 години.

Ако се гледа цената на отключен в сайта на Епъл - цената пак е почти същата като тази на топ Андроид устройствата. Xperia Z5 Premium дори е по-скъп. 2000лв е в UK.

Ангел е прав донякъде, но това го казвам от моята камбанария - повечето оператори наистина наблягат на промоцийки и прочие, като обикновено високият клас телефони не са заключени. И като се закупуват в брой, е с бая надценка.

П.С. Отговорете ми на въпроса - защо е необходимо да се дават луди пари за такъв тип устройства?

Защото хората имат комплекси. Познавам една кифла дето бачка цяло лято продвачка на слънчака и накрая си купи iphone 6 :) 

Хората, които обръщат повече внимание на материалното, отколкото на другите ценности.

Аз честно не разбирам такива хора. Примерно, бизнесмени, ползващи блекбери - да. Ама пикла, дето проси от майка си кинти за кафе и цигари, да изнудва пак майка си за въйфон, или да прави свирки на потни чичаци пак за гореупоменатото устройство...Тц. Аз самият не съм против да дам много пари за нещо качествено(примерно челник Rude Nora), но ще го направя за ползата и защото ще ми върши много работа. А не за да се хваля колко вкислени сливи на стари баби съм шпакловал, че да ми го купят...

Но като се замисля - и за челник не бих дал толкова пари..

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...