w00x Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Майната му на космоса. Кой ще чисти боклука в градовете? Кой ще издържа хората в неравностойно положение? Кой ще гледа сираците? Или ще направим Колизеум и ще организираме ежеседмични арени, за да се отсяват физически слабите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Майната му на космоса. Кой ще чисти боклука в градовете? Чистенето на боклука изобщо не е добър пример, защото това си е доходна услуга, която така или иначе и в момента се върши от частници, та посредничеството на държавата не е от първа необходимост и може да се мине и без него. ПП. Човечеството като традиционно обладано от извънземна глупост не загравя, че най-големия проблем е липсата на прогрес в космическите технологии, поради загубен интрес и занимаване с безумни глупости. Без усвояване на възможности за устойчиво разселване в космоса, тази цивилизация е обречена и то не в толкова далечното бъдеще. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Дедо, ако оставим парите изцяло на хората, кой според теб ще се занимава с да речем авангардни космически изследвания? Дори на единствения в света ентусиаст в тази област - Илон Мъск напоследък му се изпари марсианския ентусиазъм след първия проблем с ракетата. Някои неща по default НЕ МОГАТ да се правят от частници и са възможни само ако държавата се занимава с тях. Космоса е едно от тези неща. Сега ще кажеш, че преди ДОД никой не е строил нито пътища нито железници, а? И че ако държавата не ти прибира близо половината ще се върнем в каменната ера може би... пробвай да направиш една сметка какви пари прибира държавата като данъци и виж хубаво колко е раздута държавната администрация и за какви абсурдни проекти пилее въпросните пари, как изсипва субсидии за какви ли не безумия и после ми кажи колко наложително е било да ти ги вземе същите тези пари и дали на теб ей тъй не ти се иска даже още да й даваш на държавата за да върви по-напред и да става всичко по-добре? КОИ неща по default не могат и пробвай да обясниш защо? Не могат да се строят ракети, но автомобили, самолети, кораби и т.н. може, а? Пробвай да обясниш защо няма да може и сам ще се усетиш колко абсурдно звучи. Майната му на космоса. Кой ще чисти боклука в градовете? Кой ще издържа хората в неравностойно положение? Кой ще гледа сираците? Или ще направим Колизеум и ще организираме ежеседмични арени, за да се отсяват физически слабите? Ангеле, с риск да ми се обидиш ама ти кръгъл идиот ли си? Казах да намалим, не да премахнем тотално. И както нееднократно съм обяснявал - единствения данък имащ смисъл е данък-имот - ИМЕННО за да се поддържа инфраструктурата. Данък общ доход обаче е простащина и е с цел преразпределяне на доходите - т.е. взимаш от тези, които успяват да заработят повече и ги даваш на тези, дето ги мързи да работят (в общия случай, защото разните инвалиди не ги слагам в тази категория). И не, пенсиите трябва да се изплащат именно от спестявания, който-както и колкото си е направил, а не да се взима от едни за да се плащат пенсиите на други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 КОИ неща по default не могат и пробвай да обясниш защо? Не могат да се строят ракети, но автомобили, самолети, кораби и т.н. може, а? Пробвай да обясниш защо няма да може и сам ще се усетиш колко абсурдно звучи. Не само, че мога да ти обясня, ами то би трябвало дори да е очевадно. Кога според теб частни компании щяха да пратят хора на Луната, можеш ли да отговориш на този риторичен въпрос? НЕ МОЖЕ частния бизнес да движи нищо авангардно в космоса, защото това са нещa без НИКАКЪВ ясен бизнес план и никаква яснота относно възвръщаемостта на средствата. А без това, Дедо, НИКОЙ разумен човек не прави бизнес. Дори Христофор Колумб е бил на държавна (кралска) издръжка. Чак след като е открил Америка и като е станало ясно каква е далаверата, тогава са тръгнали "частниците". Същото е и с покоряването на космоса. Кой ще вложи милиарди долари в непознатото и неизвестното? Ето ти един доста по-умен човек го е казал далеч по-добре: https://www.youtube.com/watch?v=lQd7zqyd_EM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Сланинката съхне... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Сланинката съхне... Баеш ли й? В контекста на горната дискусия за липсата на развитие в авангардните иновации, ето още едно много интересно изказване на Нийл деГрас Тайсън относно т.нар. Спутник-момент. https://www.youtube.com/watch?v=h2M3uURGW0M Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Тя има нужда от студ, не от баене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 https://www.facebook.com/prageru/videos/959694634073393/ И един ден третия брат си излязъл през вратата и отишъл да живее в Швейцария... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Надали е повлияла. А това с влюбването - верно си много наивен. За жалост да За тва и се опитвам да я преодолея тая наивност Ама без пробра грешка няма как да стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Едно интересно изказване по повод кметските избори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Демек да ги открадне някой друг. Аз имам по-добра идея. Дай да намалим данъците и хората да си правят парите каквото сами преценят. Не мислиш ли, че е по-добра идея, а? ПС: Абе какво стана сега - последно глобално затопляне ли беше или захлаждане и леда по полюсите намаляваше или се увеличаваше? Щото виж НАСА какво са забелязали: http://www.nasa.gov/feature/goddard/nasa-study-mass-gains-of-antarctic-ice-sheet-greater-than-losses Какво значи да ги открадне?!?!? Какви са тия глупости? А какво мислиш ги прави военната индустрия? И най-вече службите с безумно раздути бюджети, на които и наркопарите не им стигат? Престани да парадираш с тоталната си неграмотност на тема климат. Ставаш смешен вече. Я виж пък какво друго е ЗАБЕЛЯЗАНО и вземи вече проумей, че климатичнтие анмалии не са еднопосочни и спри да се излагаш. Майната му на космоса. Кой ще чисти боклука в градовете? Кой ще издържа хората в неравностойно положение? Кой ще гледа сираците? Или ще направим Колизеум и ще организираме ежеседмични арени, за да се отсяват физически слабите? Къде бе! Ники е над тия неща! ПП. Човечеството като традиционно обладано от извънземна глупост не загравя, че най-големия проблем е липсата на прогрес в космическите технологии, поради загубен интрес и занимаване с безумни глупости. Без усвояване на възможности за устойчиво разселване в космоса, тази цивилизация е обречена и то не в толкова далечното бъдеще. За съжаление твърде малко са хората, които осъзнават това... И накрая може да няма кой да разкаже, тъй като закъсняваме фундаментално... Сланинката съхне... Винцето зрее... Сега ще кажеш, че преди ДОД никой не е строил нито пътища нито железници, а? Сега вече се убеждавам, че си ТОТАЛНО неграмотен... ДОД има от деня, в който човекът се е изправил и е започнал да се събира на групи повече от двама... Още от времето, докато някои са гледали огъня и са се чудили откъде се е взел, а междувременно този с по-квадратната глава и значително по-голямата бухалка влиза в пещерата на нисичкия, слабичък програмист (пардон - събирач на дренки) и му размазва главата, завлича женската му за косата в своята пещера и я опъва многократно, като за десерт to add insult to injury му отнема и скъпия компютър (пардон - единствената бизонска кожа).... Откакто хората са се събрали на стада, прерастнали в племена и прочее, то тези стада имат лидер и на този лидер се носи/плаща - какво прави с донесеното си е негова работа. Тези, които са били мъдри и са използвали събраното разумно, са процъфтявали и потомците им са стигнали до днес. И докато в старите времена лидерът е взмал каквото и колкото пожелае (да не даваме сега стотици примери като за неграмотни), защото в него е и ножа и хляба (предимно ножа), то в съвременното общество имаме леко така по-цивилизовани решения в данъчно-правен аспект... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Сега вече се убеждавам, че си ТОТАЛНО неграмотен... ДОД има от деня, в който човекът се е изправил и е започнал да се събира на групи повече от двама... Още от времето, докато някои са гледали огъня и са се чудили откъде се е взел, а междувременно този с по-квадратната глава и значително по-голямата бухалка влиза в пещерата на нисичкия, слабичък програмист (пардон - събирач на дренки) и му размазва главата, завлича женската му за косата в своята пещера и я опъва многократно, като за десерт to add insult to injury му отнема и скъпия компютър (пардон - единствената бизонска кожа).... Откакто хората са се събрали на стада, прерастнали в племена и прочее, то тези стада имат лидер и на този лидер се носи/плаща - какво прави с донесеното си е негова работа. Тези, които са били мъдри и са използвали събраното разумно, са процъфтявали и потомците им са стигнали до днес. И докато в старите времена лидерът е взмал каквото и колкото пожелае (да не даваме сега стотици примери като за неграмотни), защото в него е и ножа и хляба (предимно ножа), то в съвременното общество имаме леко така по-цивилизовани решения в данъчно-правен аспект... А вместо да изпишеш толкова не смислени хави, можеше да го кажеш с простичките думи - Ники...., приятелю мой... Т'ва е така, щото е така! И аз нито имам идея защо, нито ми се занимава да правя нещо по въпроса. Статукво, брат... П.п. ВидЕ ли колко по-ясно и кратичко е така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Дедо има твърде екстремистки възгледи срещу държавата като институция, бих казал. Едни такива анархо-екстремистки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Дедо има твърде екстремистки възгледи срещу държавата като институция, бих казал. Едни такива анархо-екстремистки. Аз си мисля че просто от време на време трещи по някоя небивалица ей тъй да раздвижи форума Иначе нямам обяснение как иска да е "цар" привърженик е на монархията а същевременно го раздава и анархист и е противник на данъците Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 А вместо да изпишеш толкова Верно ли ТИ го каза това, мисир?!?!? Кралят на безсмислените хави? Дедо има твърде екстремистки възгледи срещу държавата като институция, бих казал. Едни такива анархо-екстремистки. Аз бих употребил по-силни думи. Затова някак си ми се иска Ники да попадне в ситуация, в която да му просветне... Ама надали... За целта трябва да излезе от къщи/офиса. да напусне града, страната... Почти невъзможна ситуация ЕДИТ: Естествено, НЕМО, чиста проба келеш е Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Аз си мисля че просто от време на време трещи по някоя небивалица ей тъй да раздвижи форума Иначе нямам обяснение как иска да е "цар" привърженик е на монархията а същевременно го раздава и анархист и е противник на данъците Е как елементарно е - той е за данъците, ако отиват при него и той ще се разпорежда с тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Минава ми през главата,че ЕВН са пе***@*и...Цял ден няма да имаме ток щото щели пак да сменят електромерите.Смениха ги миналата година.Инвестициии разбираш ли....Медните кабели смениха с алуминиеви,металните табла с пластмасови...инвестиции майна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Минава ми през главата,че ЕВН са пе***@*и...Цял ден няма да имаме ток щото щели пак да сменят електромерите.Смениха ги миналата година.Инвестициии разбираш ли....Медните кабели смениха с алуминиеви,металните табла с пластмасови...инвестиции майна. Миналата или по-миналата? Не са инвестиции, сега има ново 25 - на определен период са длъжни да ги свалят всичките и да ги закарат на замерване ... Интересно как преди карахме с едни и същи уреди по 20+ години без да ги свалят.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Миналата или по-миналата? Не са инвестиции, сега има ново 25 - на определен период са длъжни да ги свалят всичките и да ги закарат на замерване ... Интересно как преди карахме с едни и същи уреди по 20+ години без да ги свалят.... Миналата ми смениха трифазния,по миналата другия...Сега слагат изцяло друг модел с дистанционно отчитане-май цялата работа е да оставят без работа инкасаторите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Миналата ми смениха трифазния,по миналата другия...Сега слагат изцяло друг модел с дистанционно отчитане-май цялата работа е да оставят без работа инкасаторите. Значи просто ти е дошъл реда за дистанционните. При мен на Жан Жорес още миналата година ги сложиха. Парадоксът е, че дори и без инкасатори, пак ти взимат пари за включване - верно не 20, а 7 лева, но никой не можа да ми обясни защо, след като вече никой не идва да включи бушон... Отделно ги осъдиха и ПАК ми взеха таксата, без изобщо да им дреме. Баба ми я изключиха, аз вдигнах скандал на гишето като видях, че ме таксуват, но жената правилно заяви, че проблемът идва от ЕВН, а не от тях... В системата такса включване, пардон - глобата, която е ЧИСТ ОБИР, все още си стои и се събира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Миналата ми смениха трифазния,по миналата другия...Сега слагат изцяло друг модел с дистанционно отчитане-май цялата работа е да оставят без работа инкасаторите. Значи просто ти е дошъл реда за дистанционните. При мен на Жан Жорес още миналата година ги сложиха. Парадоксът е, че дори и без инкасатори, пак ти взимат пари за включване - верно не 20, а 7 ... Ъъъ такса за включване??? За това че ми сменят електромеТъра трябва да плащам :o Плащам по банка и не съм забелязал кво става ама тва е прекалено вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Не - ако ти спрат тока за неплащане, за да те включат пак, ти взимат едни пари... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Не - ако ти спрат тока за неплащане, за да те включат пак, ти взимат едни пари... Аха ясно.П****@*и Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 https://www.facebook.com/prageru/videos/959694634073393/ И един ден третия брат си излязъл през вратата и отишъл да живее в Швейцария... МНОГО ДОБРО! Ето именно това е ДОД... Какво значи да ги открадне?!?!? Какви са тия глупости? А какво мислиш ги прави военната индустрия? И най-вече службите с безумно раздути бюджети, на които и наркопарите не им стигат? Не схващаш - когато минат през военните поне отиват при едни по-умни хора, отколкото когато ги раздават на черните от Детройт примерно под формата на социални помощи Престани да парадираш с тоталната си неграмотност на тема климат. Ставаш смешен вече. Аз ли? Или гледаш в огледалото? Къде бе! Ники е над тия неща! Това вече го обясних бе лаик. Нека ти го набия в дебелата тиква - не съм против абсолютно всички данъци. Против съм ДОД както и преразпределянето, раздутата държавна администрация, безумно сложното данъчно облагане, субсидиите и т.н. Нещата може да са много по-прости ако държавата престане да се меси толкова в работата на хората. Не казвам въобще. Казвам да намали намесата си. За съжаление твърде малко са хората, които осъзнават това... И накрая може да няма кой да разкаже, тъй като закъсняваме фундаментално... Прогреса в разни такива технологии спира около 50те години.. бурното развитие е горе-долу до онзи момент. След 50те хубаво, че започнаха с компютрите и ОТНОВО ДЪРЖАВАТА НЯМА ПРЪСТ В ТАЗИ РАБОТА... нарочно го пиша с голеи букви баре влезе в дебелите ви глави. Сега вече се убеждавам, че си ТОТАЛНО неграмотен... ДОД има от деня https://en.wikipedia.org/wiki/Income_Tax_Act_1842 За мисири, които ги мързи да четат: "Although this measure was initially intended to be temporary, it soon became a fixture of the British taxation system." Викаш винаги го е имало... интересно защо са го въвели като военновременна мярка... ей тъй ужким за малко.... и видиш ли на държавните чиновници много им е харесало. Защото така са успели да обложат с данък и най-бедните, които допреди това не са могли да ги барнат, защото са нямали имоти... ...bla bla bla... Откакто хората са се събрали на стада, прерастнали в племена и прочее, то тези стада имат лидер и на този лидер се носи/плаща - какво прави с донесеното си е негова работа. Видене бъркаш рекета, взаимопомощта и разходите за отбрана с ДОД... нека го напиша с други думи: Данък Общ Доход. Има и други данъци ако не си наясно, а би трябвало да си. И докато в старите времена лидерът е взмал каквото и колкото пожелае (да не даваме сега стотици примери като за неграмотни), защото в него е и ножа и хляба (предимно ножа), то в съвременното общество имаме леко така по-цивилизовани решения в данъчно-правен аспект... Което е тоооолкова различно от това което правят днес Пеевски, Гергов и прочее олигарси. Да те ако поискат да те изгонят от твоя дом и да те тикнат в затвора изобщо няма да успеят, защото имаме правова държава и съда и полицията изобщо не обслужват интересите на подобни хора. </край на сарказма> Аз си мисля че просто от време на време трещи по някоя небивалица ей тъй да раздвижи форума Иначе нямам обяснение как иска да е "цар" привърженик е на монархията а същевременно го раздава и анархист и е противник на данъците Нищо нелогично няма - дори по царско време данъците са били на база имотно състояние, а не е било прогресивно данъчното облагане. Принципно са свързани нещата - като се замогнеш ще си купиш по-голяма къща/нива, но разликата е, че припечеленото си е твое и ако някоя година реколтата е много добра това не означава че ще дадеш половината на държавата след като си припечелил над еди какъв си праг. Съвет: поискай от счетоводителката си един фиш за заплата. Виж каква част са парите, които ти влизат в джоба и колко са осигуровките, които ти се удържат на теб и на работодателя ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Някой отваря ли електронните услуги на нап? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.