Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Забравих днес да снимам за тва тука само ще драсна, че Лъки беше питал кво сме взели на тъщата

от човек ,регистрирана кола с платен данък за 2015, винетка 2015, изцяло подменена ходова част и амортисьори

е39 520i 1999г 

бензин/газ

мултиволан

климатроник (2 зонов)

парктроник

ксенон

3400 камъка 

*забележки - 

колата не е конкурсна, има 2-3 леко надрани места, има 1-2 ръждички, прокъсано на шофьорската седалка, неработещо задно ляво стъкло ( :D > за разбирачите) и липсващ заден къпхолдер

За тия пари в село Труд и асеновградско шосе може човек да си купи ... едно голямо нищо (лично мнение, много хора си купуваха коли от там)

Да не си мисли някой, че е купувана колата "щото е бНв" или такива "маниащини"... купена е щото е със евтина поддръжка, комфортна е, икономична е и се кара много лесно и отпускащо... а да се возиш отзад е приказка

Та така, който си търси лъскачки с 2к над реалните цени... трудно палещи, тропащи, със изцяло подменяни салони от тук-от-там, намазани с лъскаво по таблото ... тва е мястото. Имаше 2 Мерца Е-клас с панорамни покриви около 10к лв ... нищо друго интересно не видях там 

Ако някой се чуди колко са консумативите на таква кола при покупка (всички масла, спирачна течност, антифриз, филтри) e около 290лв ... просто за да е сигурен човек, че да не се чуди кво става и кога е сменяно - без вложен труд

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
w00x, on 12 Oct 2015 - 16:15, said:

Инсталирай му проследяващ софтуер на телефона ако е с Андроид. Ще можеш да го проверяваш когато си пожелаеш. Само пращаш рекуест и телефона ти връща местоположението.

Софтуер, казваш?

Запази си поста някъде и го прочети отново, когато имаш дете (деца) и тръгнат на училище.

Не се заяждам и не е нужно да ми отговаряш. Независимо, че не се познаваме лично, приеми го като приятелско намигване.

точно 4000лв в много забележки в труд намацано и маскирано яко, комби 4200, приличен седан 6200

кво да ти кажа, парите за нищо ги нямат... иначе бяхме навити на една шкода фабия ... ама като излезе тва и просто нямаше шанс

Що за глупост? Нямаме доверие не на детето, а на всички останали!

Ясно, че е за всички останали, ама си мисля, че доста кофти детство ще има това дете заключено и недопускано навън само до 5-6-7-8 клас... host-e добре, а как препоръчваш да се търси кола от човек по този начин? От обяви в интернет и после преглед в сервиз, на който имаш доверие?

Я дай насам линк към такъв да хвърля едно око....

Преди гугъл имаха такъв сървис вграден в МАПС. Наричаше се Latitude. Сега вече го няма.

Сега има Location History в настройките и ако имаш достъп до гмайл акаунта, с който е активиран телефона, можеш да отидеш на https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCcQFjABahUKEwjpzIvU0r3IAhVHliwKHZaDAIo&url=https%3A%2F%2Fmaps.google.com%2Flocationhistory%2Fb%2F0&usg=AFQjCNFJVp7Y6rcFv5qmPje0p2uwy-dwPw&sig2=9jRbIL2aGaqJqOJG5emubQ

и да видиш целия маршрут на телефона по ден и по час.

Поразтърсих се тук за специализирани приложения и ти намерих няколко:

http://www.safet.me

https://www.life360.com

Софтуер, казваш?

Запази си поста някъде и го прочети отново, когато имаш дете (деца) и тръгнат на училище.

Не се заяждам и не е нужно да ми отговаряш. Независимо, че не се познаваме лично, приеми го като приятелско намигване.

Защо? Аз лично проблем в това да предпазя детето си от ИНТЕРНЕТ, непознати и т.н. - не виждам.

Отново си неадекватен към общото. Колко викаш плащаш? И колко биха могли да платят толкова?

Защо? Училищата имат пари за какво ли не, но за транспорт на децата - не? И нека да помислим - ако родителите ежедневно карат детето до училище колко им излиза в крайна сметка това откъм бензин и време? Общината спонсорира обществения транспорт, но някак возенето на децата до училище е прекалено "западно" затова няма да го правим, а? Само ако се замислиш колко удобно и хубаво нещо е това, а пък колко проблеми ще реши не е истина - и то не само на родителите ами и на всички останали.

Ама нали - айде аз да съм тъпия, всъщност не, американците бяха тъпите, нали така? 

Що за глупост? Нямаме доверие не на детето, а на всички останали!

Не е въпрос за доверие, а за ограничения. Ти колко деца познаваш, които слушат и дословно изпълняват всичко казано, дори да не ги гледаш? Аз щото нито едно. Особено командата "разрешавам ти да играеш само по 2 часа на ден". Искам ей това последното да се замислиш докато не го гледаш или още по-добре докато си оставил щерка си сама в стаята колко си сигурен, че ще те послуша и няма да си играе с телефона (освен ако не си го взел, ама нали сиимаме доверие ужким)

Софтуер, казваш?

Потърси в Google Play Store : "Parental Control" и виж колко подобни неща има. Не е първия, който се е сетил. Има включително за ограничаване на програмите, които да се ползват по часове от денонощието и location-a: примерно в училище да не може да играе игри в часовете, освен в голямото междучасие, да може максимум 2 часа на ден да си играе, да можеш да провериш (с подходяща парола и оторизирани устройства естествено) къде се намира, да можеш дори да си на работа да провериш дали се е прибрало детето след училище и още доста неща.

И сега специално за Виден:

1976965_10153301493558042_72548606800063

Преди гугъл имаха такъв сървис вграден в МАПС. 

Ако е спрян GPS-a, подобни приложения не работят.

А какво стана с фенската преданост към Хонда? :lol:

Стана,че кола 99та като моята,но с 4х4 вървят по 7к или,че акордите 2003та има някви дето ги продават за по 12к,,,

ЦРВ-тата дето съм си харесал са по 18к коли на по 10 години.

ще ти пусна клип тия дни да се вижда и таблото и телефона с ГПС и ще е поне 30сек да се види на равно място как си отчита напълно реално скоростта

При доста автомоболи има нарочно вкарана грешка в километража. При моята например варира според скоростта. Ако обаче влезна в сервизното меню и виждам реалната скорост. Също като при теб е под километър разликата с GPS. Не им е проблем да отчетат реалната скорост. Направено е с цел да се избегнат леките превишения на скоростта.

Защо? Училищата имат пари за какво ли не, но за транспорт на децата - не? И нека да помислим - ако родителите ежедневно карат детето до училище колко им излиза в крайна сметка това откъм бензин и време? Общината спонсорира обществения транспорт, но някак возенето на децата до училище е прекалено "западно" затова няма да го правим, а? Само ако се замислиш колко удобно и хубаво нещо е това, а пък колко проблеми ще реши не е истина - и то не само на родителите ами и на всички останали.

Ама нали - айде аз да съм тъпия, всъщност не, американците бяха тъпите, нали така? 

Не е въпрос за доверие, а за ограничения. Ти колко деца познаваш, които слушат и дословно изпълняват всичко казано, дори да не ги гледаш? Аз щото нито едно. Особено командата "разрешавам ти да играеш само по 2 часа на ден". Искам ей това последното да се замислиш докато не го гледаш или още по-добре докато си оставил щерка си сама в стаята колко си сигурен, че ще те послуша и няма да си играе с телефона (освен ако не си го взел, ама нали сиимаме доверие ужким)

Засега транспорт има само по селата, едвам издържат и него. И да - доста пари струва, няма нищо общо със запад и изток, що за глупост? И да - американците са изключително тъпи. 

Относно доверие пак не си в час - говорехме за САМОСТОЯТЕЛНО ХОДЕНЕ ПО УЛИЦИТЕ. Какви телефони и какви 5 лева? Дисциплината е такава, каквато я направиш.

Направено е с цел да се избегнат леките превишения на скоростта.

Именно. При всички автомобили. 

Сега има Location History в настройките и ако имаш достъп до гмайл акаунта, с който е активиран телефона, можеш да отидеш ..... 
Няма никакви данни сега проверих...На мен ми трябва приложение с което да виждам в момента местоположението на телефон(и) като да виждат и моето...

Заеби я ми намерете 1 е 46ца като на Пешо :D с рег,ако може :)

За към 4к ? или и аз нз колко са :D

Аммиии.... моята колица беше доста над 4k. Аз лично съм скептично настроен за колите в тоя ценови диапазон. Доста дараци видях по-скъпи от това...

Дядо е интересен случай. Гледа света и природата през монитора, гледа го през призмата на цифри и буквички и обяснява на хората, които са сред природата доста по-често от него какво всъщност се случва. Чете факти от уикипедия, метеорологични източници и същевременно обяснява на скиорите, че всъщност има сняг и опитите да обяснят, как зимите са меки са измислици...

Ако е спрян GPS-a, подобни приложения не работят.

Е, хайде сега. Бързо провери дали е така, защото ще види някой колега и ще ти махнат "специалист"-а от лейбъла.

Имам детайлно хистори на телефона си без да е включен GPS-a постоянно.

@HEMO - няма защото е изключено Location History-то или защото телефона е с по-стар Андроид, и изобщо няма Location History.

Пробвай някое от другите, които споменах ако е за дете. Ако искаш временно да си покажеш мястото, може да пробваш Glympse. Чудесно е за показване на локация, дори на хора, които нямат приложението. Ако закъсняваш за среща примерно, пускаш 15минути да ти показва мястото и приятелите ти могат да те гледат къде се намираш и кога ще дойдеш. След 15мин (или ако си задал крайна точка и пристигнеш) спира.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.glympse.android.glympse

Долу в препоръчаните има още доста подобни приложения.

Не знам какво точно ти трябва, защото ако е за дете трябва да няма възможността да влезне и да изключи програмата. Ако е за възрастни, които ще знаят съзнателно, че им се следи телефона и няма да имат против - има и други алтернативи за семейно проследяване.

Именно. При всички автомобили. 

Точно така, но не при всички автомобили. Или пък се лъжа - да не би да си карал всички автомобили? Респект! :bowdown: :lol:

Ми имай си. При положение, че gps програмите са ми краста, знам какво говоря. Има го и хексагоналния метод за засичане по клетки, но той е доста условен.

Точно така, но не при всички автомобили. Или пък се лъжа - да не би да си карал всички автомобили? Респект! :bowdown: :lol:

При всички от този век поне. Разбира се при Лада и някои архаични модели на Мазда не е много сигурно, но със сигурност пак има някакво минимално отклонение.  

Ми имай си. При положение, че gps програмите са ми краста, знам какво говоря. Има го и хексагоналния метод за засичане по клетки, но той е доста условен.

Факта, че имам, означава, че работят и изказването ти, че "не работят" не е вярно, нали така?

Тук не говорим за GPS устройства и локализиране до метър, а за приблизително моментно местоположение. С мобилен телефон.

Абе ти да не си зодия 'котка' - не съм те видял да си паднеш на гърба досега. Като сбъркаш, се казва  "е ми...сбърках" - лесно е и не боли. :))

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...