Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Коце, и аз бях сигурен :) И да, разбира се, че вината е изцяло моя и на марката кола, която карам :) В играта на предразсъдъци шампиона винаги е бил бай Ганю :)

Невенчето нали знаете кой й е продуцента ... жокер ... фронтмена на чалгализацията и профанския "патриотизъм" и тънки селски шегички на полит теми вместо сериозно отношение и критика към всеки лешпер влязъл в НС. 

За колите ... трагично... днес за 2ри път след като ходихме с тебе до село Труд, обходих с тъщата всички автосалони ... скрап, скрап и мъка ... разни смешни, гнусни колици за по 4-5-6хил лв ... и накрая от човек от Плд й намерих в края на деня кола, при това с газ, при това изцяло изрядна ходова част, изряден мотор и 2 забележки по ел инсталацията - ел. стъкло и парктроник ... и тва на 2 пъти по-добра цена от село Труд. Нз как стават тия "дилърси цени" ... "ще ти направя цена специално за тебе" и т.н. ама е трагично зле. И единия ми тегли едно конско там на място как за тия пари НЕ можело да си купи човек нещо различно от Голф, някав Фиат, някаква Ланчия, някаква Алфа и прочие ... нз как не се рацепи небето да го облее лъч светлина щото той говореше словото Господне... и ми предлагаше необслужен Голф 1.9тди (турбо, съединител, осран салон) ... за СТРАХОТНАТА според него цена от 4хил лв :D :D :D

Тия пари хората тия нямат за нищо вече дейба.

Мне, не парите, нас за нищо ни нямат :) В софия по джамбазите на такива се нагледах, че.... Просто схемата вече е ясна - от човек.

Честито! Супер новина! Ще се видим на 24 април, ще се пусна на 42.195 и ще е за някоя благотворителна кауза... ще измисля каква...

http://www.atletikabg.com/2015/10/11/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2/

Невенчето нали знаете кой й е продуцента ... жокер ... фронтмена на чалгализацията и профанския "патриотизъм" и тънки селски шегички на полит теми вместо сериозно отношение и критика към всеки лешпер влязъл в НС. 

За колите ... трагично... днес за 2ри път след като ходихме с тебе до село Труд, обходих с тъщата всички автосалони ... скрап, скрап и мъка ... разни смешни, гнусни колици за по 4-5-6хил лв ... и накрая от човек от Плд й намерих в края на деня кола, при това с газ, при това изцяло изрядна ходова част, изряден мотор и 2 забележки по ел инсталацията - ел. стъкло и парктроник ... и тва на 2 пъти по-добра цена от село Труд. Нз как стават тия "дилърси цени" ... "ще ти направя цена специално за тебе" и т.н. ама е трагично зле. И единия ми тегли едно конско там на място как за тия пари НЕ можело да си купи човек нещо различно от Голф, някав Фиат, някаква Ланчия, някаква Алфа и прочие ... нз как не се рацепи небето да го облее лъч светлина щото той говореше словото Господне... и ми предлагаше необслужен Голф 1.9тди (турбо, съединител, осран салон) ... за СТРАХОТНАТА според него цена от 4хил лв :D :D :D

Тия пари хората тия нямат за нищо вече дейба.

В крайна сметка какво намери от човек и за какви пари?

Българските нрави ?? Дали някое училище се е замислило някога, да направи достатъчно място за колите на родителите ? Дали Министерството на образованието е помислило за това ? Едва ли. На тях не им пука. Дали аз бих закарал детето си на училище, вместо да го оставям само по обществен транспорт и т.н. ? Много лесно се съдят хората в днешно време. Всеки съдия изпълнител стана.

Btw,  на кое викаш сносни автомобили, щото аз виждам само 10 годишни курници на снимката ?

Е, преди тия училища по-малки ли бяха, че нямаше толкова много коли?

После новото поколение били тва и онва. Новото поколение е такова, каквото си го направи старото поколение. Тия по които се плюе сега са продукт на твоите съученици и приятели.

Аз си вървях от училище пеш "след 3-4 клас" 20 минути. Играех си по пътя, говорех си със съученици. Единственото лошо, което се случи за 4 години беше, че ми откраднаха шапката някакви една вечер. Сега обаче няма да им откраднат шапката само, а ще им свият и iPhone-а.

А ти не знам дали гледаш същата снимка с 10 годишните каруци, но аз виждам един Evoque, Audi Q7, Audi A8 и 2бр Мерцедес джипка. G и GLA.

Ай стига,де.Ти легитимира цялата тази паплач,която опоска държавата,злоупотреби с хората и продължава да граби.

А и да не се отклоняваме от първоначалната ситуация.Става въпрос за неудобството,което причиняват някои в егоистичния си стремеж за тотален комфорт.

П.С.Мен ми е интересно колко ли е чакал шофьора на сребристата кола,закрила пътния знак в СЛУЧАЙ,че се е върнал преди оня зад него,дето го заклещва -вижда се на втората снимка :lol:

Знам перфектно за какво става дума, щото точно на 50 метра от вкъщи има училище, при това в Стамболийски, не е като да е в Пловдив и сутрин става ебаси трафика докато се измъкна да тръгна за работа. Но аз лично бих си карал детето на училище, особено пък през зимата. Повечето родители ще го правят и това ще си остане проблем, докато не се вземат адекватни мерки. Очевидно родителите и да искат няма как да построят паркинг или по някакъв начин да подобрят инфраструктурата така, че да е удобно за всички. Хайде да не е удобно за всички, но поне да е приемливо. Та поне според мен, училищата и Министерството на образованието, както и Общината и КАТ да речем, трябва да се седнат и да намерят решение. Само че това също няма да стане, което на практика прави целия ни спор безсмислен :) 

Ангеле, едно време дядовата и аз ходех с рейса или пеша на училище ама тогава нещата бяха различни. Нямаше толкова коли, нямаше толкова произшествия по улиците, нямаше и толкова идиоти, наркомани и всякаква друга безработна паплач, дето да се чуди де да си избие комплексите. Кажи честно, ти ако имаш деца, дали спокойно можеш ги пусна да ходят на училище сами ? Щото не ми се вярва да ти кажа. 

W00x, преди и времената бяха други. И ние примерно сме играли на улицата до 11-12 вечерта, но тогава нямаше толкова много идиоти. Повечето потребители тук сме ходили пеша от/до училище, къде със съученици, къде без,

Факт е, че за много от сегашните деца, физическото движение е само в час по физическо. От колата в училище, от колата вкъщи и така..

Факт обаче е и това, че много от родителите с право ги е страх за децата им (визирам по-малките деца до 5-6  клас да речем). Защото изроди много, по-малките все още нямат изградени навици да се оглеждат, да не вярват на всеки срещнат и така..

Сега много повече домакинства имат автомобил, затова е такава навалица сутрин и вечер покрай училищата. Но, че и много от спиращите са пълни дебили на пътя, спор няма. Ще им паднат гъзовете, ако спрат 30-40-50 метра по-далеч, за да отидат да вземат детето/децата.

Едит: Килъра ме е изпреварил :)

Относно автопарка - може някой да мине вечер покрай 'Лиляната' на Иван Вазов да види за какво иде реч...

Да не бъркаш Бруклин с Куинс?

Не съм ходил в Ню Йорк. Просто съм се интересувал от чисто любопитство.

Чел съм, че Бруклин се е променил с годините и е станал приятен за живеене квартал за семейства с деца.

А и той е доста голям. Има си райони.

Август месец прекарах 10 дена в Ню Йорк. Спях в Бруклин. В сравнение с останалите квартали е приятно място, но е далеч от място на което бих живял. Изобщо мнението ми е, че Ню Йорк не става да живее човек там. Говорим за всичките квартали. Скъпите предградия вероятно са добре, но са на 2 часа път с кола от центъра. А каква мизерия е в самият град и колко е мръсно... Колко хора видях да спят по улиците на открито... Миризмата обаче може да те убие направо. Градът няма нищо общо с това което е по филмите. Забавно е обаче когато гледаш разни неща и са снимани на място на което си бил.

Като заговорихме за училища... Ето нагледен пример, покрай какво минавам всяка вечер(тази снимка е през деня, когато е спокойно), но иначе си представете как автобусната лента е  пълна, пред самата спирка има легнал полицай и редовно има някой родител, решаващ да завие наляво.... И става красиво.. Обикновено се задръства половината кръстовище.

https://www.google.com/maps/@42.686991,23.352077,3a,66.8y,152.21h,85.81t/data=!3m4!1e1!3m2!1slBeaGY_5iqOg-W2WFF-uhA!2e0

Ами ТУК сутрин е направо неописуема картинка, тапата е още от пещерско шосе. В дясното платно се пълни със спрели на аварийки и ако не идва кола отсреща минаваш ако идва седиш и дремеш. Участъкът се минава за околок 15-тина минути.

Ангеле, едно време дядовата и аз ходех с рейса или пеша на училище ама тогава нещата бяха различни. Нямаше толкова коли, нямаше толкова произшествия по улиците, нямаше и толкова идиоти, наркомани и всякаква друга безработна паплач, дето да се чуди де да си избие комплексите. Кажи честно, ти ако имаш деца, дали спокойно можеш ги пусна да ходят на училище сами ? Щото не ми се вярва да ти кажа. 

Ами, честно казано, не мога да ти отговоря дали щях да ги пусна. По-скоро - да. Особено ако графика ми не ми позволява да ги карам постоянно, особено ако са предимно първа смяна или свършват по светло.

W00x, преди и времената бяха други. И ние примерно сме играли на улицата до 11-12 вечерта, но тогава нямаше толкова много идиоти. Повечето потребители тук сме ходили пеша от/до училище, къде със съученици, къде без,

Факт е, че за много от сегашните деца, физическото движение е само в час по физическо. От колата в училище, от колата вкъщи и така..

Факт обаче е и това, че много от родителите с право ги е страх за децата им (визирам по-малките деца до 5-6  клас да речем). Защото изроди много, по-малките все още нямат изградени навици да се оглеждат, да не вярват на всеки срещнат и така..

Сега много повече домакинства имат автомобил, затова е такава навалица сутрин и вечер покрай училищата. Но, че и много от спиращите са пълни дебили на пътя, спор няма. Ще им паднат гъзовете, ако спрат 30-40-50 метра по-далеч, за да отидат да вземат детето/децата.

Едит: Килъра ме е изпреварил :)

Относно автопарка - може някой да мине вечер покрай 'Лиляната' на Иван Вазов да види за какво иде реч...

Е колко да бяха други времената? Около нашия блок обикаляха цигани. Полицаи - нямаше. Общинска охрана - не съществуваше. Градската градина (през която минавах, за да стигна) беше тъмна като пещера, защото нямаше почти нито една работеща лампа. Нямаше и хора, защото пейките бяха изпочупени. Беше пълна само с някакви утайки. Времената бяха много по-страшни.

В Неделя минах през градската градина в 4 и 30 сутринта. Беше светло като ден и нямаше никой.

И в случая обсъждаме най-лошият вариант - прибиране зимата вечерно време. Какво пречи да се прибира детето през деня пеш ако не е далеч училището? Ако родителите ми са имали възможност са ме взимали, но иначе предимно съм си вървял. Помня, че баба ме изпращаше до училище като бях по-малък, но се прибирах сам повечето дни.

На всичкото отгоре, сега с тия смартфони съвсем спокойно може да се инсталира приложение за проследяване и във всяка една секунда да можеш да видиш къде се намира детето/телефона.

Според мен цялото това асоциално поведение и преместването на комуникацията онлайн е проблема с днешната младеж. Защото си мислят, че на живо могат да се държат по същия начин, по който се държат във Фейсбук. И то към всички. Защото във Фейсбук имат 2300 приятели, които да се застъпят за тях и си мислят, че в реалния живот ще е същото.

Погледни само постовете на деца между 14-17 години ако имаш възможност и ще се хванеш за главата. То не са снимки по цици и гащи, то не са заплахи, псувни, агресивни и неграмотни коментари. Всеки възможен начин да се привлече внимание.

Ето тук има представителна извадка на днешната младеж в социалните мрежи.

http://nivata.motikarq.com/

Август месец прекарах 10 дена в Ню Йорк. Спях в Бруклин. В сравнение с останалите квартали е приятно място, но е далеч от място на което бих живял. Изобщо мнението ми е, че Ню Йорк не става да живее човек там. Говорим за всичките квартали. Скъпите предградия вероятно са добре, но са на 2 часа път с кола от центъра. А каква мизерия е в самият град и колко е мръсно... Колко хора видях да спят по улиците на открито... Миризмата обаче може да те убие направо. Градът няма нищо общо с това което е по филмите. Забавно е обаче когато гледаш разни неща и са снимани на място на което си бил.

И все пак искам да го посетя. :)

Това си е направо задължително. В последните 1-2 дена нямах търпение да си замина и въпреки това сега ми се иска пак да отида. Струва си да се посети и да се разгледа. На мен 10 дена от сутрин до вечер не ми стигнаха да посетя всичко.

Е колко да бяха други времената? Около нашия блок обикаляха цигани. Полицаи - нямаше. Общинска охрана - не съществуваше. Градската градина (през която минавах, за да стигна) беше тъмна като пещера, защото нямаше почти нито една работеща лампа. Нямаше и хора, защото пейките бяха изпочупени. Беше пълна само с някакви утайки. Времената бяха много по-страшни.

Като човек все още с памет, смея да възразя. :) Предполагам че говориш за времената от детството ти, а то не е било чак толкова отдавна. Страшно беше само през десетилетието 1990-2000 и малко след това. Преди това, ситуацията със сигурността беше коренно различна ; сега също е коренно различна, но по съвсем съвсем друг и несъпоставим начин...просто няма как да се направи сравнение "тогава" и "сега", защото все едно да сравниш 2 литра с 2 метра. ;)

@Иване, прочети си ЛС-тата!!! :P

Ами, честно казано, не мога да ти отговоря дали щях да ги пусна. По-скоро - да. Особено ако графика ми не ми позволява да ги карам постоянно, особено ако са предимно първа смяна или свършват по светло.

В Неделя минах през градската градина в 4 и 30 сутринта. Беше светло като ден и нямаше никой.

И в случая обсъждаме най-лошият вариант - прибиране зимата вечерно време. Какво пречи да се прибира детето през деня пеш ако не е далеч училището? Ако родителите ми са имали възможност са ме взимали, но иначе предимно съм си вървял. Помня, че баба ме изпращаше до училище като бях по-малък, но се прибирах сам повечето дни.

На всичкото отгоре, сега с тия смартфони съвсем спокойно може да се инсталира приложение за проследяване и във всяка една секунда да можеш да видиш къде се намира детето/телефона.

Според мен цялото това асоциално поведение и преместването на комуникацията онлайн е проблема с днешната младеж. Защото си мислят, че на живо могат да се държат по същия начин, по който се държат във Фейсбук. И то към всички. Защото във Фейсбук имат 2300 приятели, които да се застъпят за тях и си мислят, че в реалния живот ще е същото.

Погледни само постовете на деца между 14-17 години ако имаш възможност и ще се хванеш за главата. То не са снимки по цици и гащи, то не са заплахи, псувни, агресивни и неграмотни коментари. Всеки възможен начин да се привлече внимание.

Ето тук има представителна извадка на днешната младеж в социалните мрежи.

http://nivata.motikarq.com/

Зависи от това къде си. 1-4 клас едва ли бих го пуснал да ходи сам до училище или да се връща ако трябва да пресича голям булевард в Пловдив примерно. Не ми се иска да влизам в черните хроники. 

След това едва ли самите деца ще разрешават да ги возя :))

@Midex е баш през това десетилетие сме били ученици с woox-a, живи и здрави сме ама не беше приятно да се прибираш вечер сам тогава :))

@Midex: За времето на детството си говоря - да. Точно това, което си цитирал. 1990 - 2000 е времето през което аз ходех на училище пеш 20 минути.

@netroot: аз не мисля, че би ми било интересно да обикалям забележителности. Не съм такъв тип турист. Предпочитам да обикалям улиците и да попивам атмосферата, вместо да се качвам по небостъргачи и да обикалям изложби.

Зависи от това къде си. 1-4 клас едва ли бих го пуснал да ходи сам до училище или да се връща ако трябва да пресича голям булевард в Пловдив примерно. Не ми се иска да влизам в черните хроники. 

След това едва ли самите деца ще разрешават да ги возя :))

@Midex е баш през това десетилетие сме били ученици с woox-a, живи и здрави сме ама не беше приятно да се прибираш вечер сам тогава :))

Говоря за 4 клас и нагоре. 1-3 е нормално да е с придружител, но пак не съм сигурен, че ще тръгна с колата.

@Midex: За времето на детството си говоря - да. Точно това, което си цитирал. 1990 - 2000 е времето през което аз ходех на училище пеш 20 минути.

@netroot: аз не мисля, че би ми било интересно да обикалям забележителности. Не съм такъв тип турист. Предпочитам да обикалям улиците и да попивам атмосферата, вместо да се качвам по небостъргачи и да обикалям изложби.

Говоря за 4 клас и нагоре. 1-3 е нормално да е с придружител, но пак не съм сигурен, че ще тръгна с колата.

То това е според зависито. Ако трябва да ходиш някакво разстояние до училището, след това да се върнеш за да си вземеш колата и да отидеш на работа. Вероятно ще го возиш директно с колата :)

Зависи си и от човека де, имам училище на 200-та метра от нас, офиса ми е на 2 километра, не се виждам да си правя разходки до училището, после до колата, а след това на работа :)

Това може да се случи в някой друг град, но не и в Ню Йорк. Улиците са място за движение там. Няма никаква атмосфера. Само гадни миризми и милиони хора които гледат максимално бързо да се предвижат до крайната си точка. Това за Манхатън конкретно. В Бруклин и Куинс наистина може и да го осъществиш, но като цяло няма кой знае какви неща през дена. По - скоро към друго място трябва да се насочиш. И защо мислиш, че само съм се качвал по високите сгради и съм посещавал изложби? Изкуството като цяло не е моята сила. Посетих наистина доста музеи, но не и галерии. Направих обаче и безброй обиколки на самият град. Не малка част бяха и с гид който да те развежда и да ти обяснява. Приготви се обаче за финансов шок ако ще ходиш. Аз уж бях се приготвил, но на практика бях изненадан.

Минава ми през главата, че вече половината зимнина е приготвена  :lol: Остава да захладнее и да окача другата половина да съхне  :drunk:

12096272_1195536633795693_68180009383314

12088596_1195536673795689_86183787472464

Ти сериозно ли?!?!Особено за училищата да правят паркинги  :Facepalm:

Курници?!Кога българския гъз свикна да се вози на нови супер-дупер возила за 50-100 бона?!Кога българския мозък го възприе за нещо напълно естествено?!

О-о-о,чакай,става дума за малка България с нейната "демокрация","пазарна икономика" и МЕГА КОНСУМАТОРСКИ дух без кавички.

Сега не разбирам - хората вместо да се возят на 15-20 годишни джугани и жигули (и то баровците, защото другите никакви нямаха) сега имат автомобили, но видиш ли станали сме консуматори... не не... демокрацията ни е направила МЕГА КОНСУМАТОРИ... дали пък и преди не сме си били ама пуста мизерия...

После новото поколение били тва и онва. Новото поколение е такова, каквото си го направи старото поколение. Тия по които се плюе сега са продукт на твоите съученици и приятели.

Не бе не били те виновни. Демокрацията е виновна естествено. И Иван Костов!

Кажи честно, ти ако имаш деца, дали спокойно можеш ги пусна да ходят на училище сами ? Щото не ми се вярва да ти кажа.

Решение има и то е елементарно - училищни автобуси (по-скоро микробуси). Класик в Пловдив така правят - знаеш, че в еди колко си часа детето трябва да е пред дома си - слизате и чакате автобуса който минава горе-долу по това време (+/- 5 мин), взима го и го оставя направо в училището. Следобеда пък ги връщат.

Това може да се случи в някой друг град, но не и в Ню Йорк. Улиците са място за движение там. Няма никаква атмосфера. Само гадни миризми и милиони хора които гледат максимално бързо да се предвижат до крайната си точка. Това за Манхатън конкретно. В Бруклин и Куинс наистина може и да го осъществиш, но като цяло няма кой знае какви неща през дена. По - скоро към друго място трябва да се насочиш. И защо мислиш, че само съм се качвал по високите сгради и съм посещавал изложби? Изкуството като цяло не е моята сила. Посетих наистина доста музеи, но не и галерии. Направих обаче и безброй обиколки на самият град. Не малка част бяха и с гид който да те развежда и да ти обяснява. Приготви се обаче за финансов шок ако ще ходиш. Аз уж бях се приготвил, но на практика бях изненадан.

Ами за момента не съм се засилил да ходя, защото реално сам няма как да стане.

На мен точно тая забързаност ми е интересна. Точно за такива гидове говорех. Те също са вид обикаляне и попиване на атмосферата. Реално, обиколката можеш да си я направиш и сам без гид, ако знаеш къде искаш да отидеш.

То това е според зависито. Ако трябва да ходиш някакво разстояние до училището, след това да се върнеш за да си вземеш колата и да отидеш на работа. Вероятно ще го возиш директно с колата :)

Зависи си и от човека де, имам училище на 200-та метра от нас, офиса ми е на 2 километра, не се виждам да си правя разходки до училището, после до колата, а след това на работа :)

Нека не изпадаме в подробности. Ако детето ти е на училище от 8, а ти си на работа от 10, ще седиш 2 часа в колата, за да пропътуваш 2 километра до офиса после ли? :) Аз бих се разходил 500 метра отиване и връщане.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...