w00x Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 На мен продължава да ми го казва. Всички мързеливи, почти никакъв социален живот. Парите са много много пари ако ги харчиш тук. Иначе са нормално много пари. Всеки човек обаче има различно виждане. На добър му път на овърмана. Поне на природа ще се нагледа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 На мен продължава да ми го казва. Всички мързеливи, почти никакъв социален живот. Парите са много много пари ако ги харчиш тук. Иначе са нормално много пари. Всеки човек обаче има различно виждане. На добър му път на овърмана. Поне на природа ще се нагледа. Мен това би ме смазало, но хора различни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Короната е в пъти повече бира от горчилката на Пилзена... Защо ли? Защото НА МЕН ми харесва повече. А това е напълно достатъчно. :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Короната е в пъти повече бира от горчилката на Пилзена... Защо ли? Защото НА МЕН ми харесва повече. А това е напълно достатъчно. :-D Това, че нещо на теб ти харесва, не го слага автоматично в категорията на бирите, млади момко. Короната е някакво слабоалкохолно питие, но в никакъв случай бира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Чопля си носа и осъзнавам, че сутрин, докато сера, с пръст, заврян до лакътя в носа, стиснал омазано томче на Йовков(или друг български класик - сутрин обичам хубава литература), ми е най-спокойно....Май ми е по-спокойно даже и от спането... Не напразно навремето в една квартира бях написал на кенефа - "Мястото в което човек остава сам с мислите си". Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Много ми върви на мен. Последно време или корона, или Стела пия и не съжалявам. Даже и не експериментирам вече. Мед ми влизат тия Коронки. Модело и то става. И между другото точно щото на мен ми хареса... Значи е достатъчно. Ако ще Путин да Черпи Обама с Пилзен, пак няма да я ползвам дори за напукани пети, камо ли да я пия тая отврат. :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Чопля си носа и осъзнавам, че сутрин, докато сера, с пръст, заврян до лакътя в носа, стиснал омазано томче на Йовков(или друг български класик - сутрин обичам хубава литература), ми е най-спокойно....Май ми е по-спокойно даже и от спането... Не напразно навремето в една квартира бях написал на кенефа - "Мястото в което човек остава сам с мислите си". Това е така, защото по принцип кенефа е едно от малкото места, в което се подразбира, че никой няма правото и не трябва да те притеснява! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Освен 4 годишната щерка, когато иска да редите пъзел... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Мхм, и е било пълно със "западняци" които са искали да имигрират в комунистическите страни . Гадните комунисти обаче си пазели всички тези блага само за своите граждани. На този куриоз никой не успя да ми отговори. Толкова хубаво е било тука, ама никой не е искал да идва, а доста хора са се натискали да бягат към прогнилия капитализъм. И колкото по-прогнил е бил и по-малко социални придобивки са имали хората толкова е било по-хубаво във въпросната държава и хората най-много там са се натискали да ходят. Куриоз. ПС: Поздрав за Виден и Пешо: Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Последно П.п. Мърша, която сере по миналото си и не умее да запазва хубавото от него и да го доразвива, никога няма да стане народ Може и да съм мърша в твоите очи, но някои неща от въпросното минало никак не ми харесват, а някои от хубавите неща, цитирани от тебе са неразривно свързани с грозните и няма как да запазим едното без другото. Я виж това: Работното безработно време през соца Mъжът забързано прекосява залата на ресторанта и се шмугва в офиса: - Затворено е! -Само за едни цигари — в гласа се прокрадват недостойните нотки на просител. -Затворено е! — сервитьорът е отчайващо равнодушен и неумолим. Просителят разбира, че всичко е загубено, и отчаянието го тласка към бунт: -Нали работите до 11, а сега е едва 10.15. — Касата е приключила… Бунтът е потушен издъно. Последната реплика е универсално средство за отбиване на обидни намеци за преждевременно приключване на работа. Какво наистина можем да искаме oт хората? Те биха работили и до 11, и до 12, ако трябва, но касата е приключила и нищо не ни остава, освен да я погледнем с немалка доза омраза за довиждане. Номерът с касата, кой знае защо, не се използува често по магазините. Там са обзети от по-благородни стремления — чистят. А знаем — чистотата е здраве, а здравето — най-голямото богатство на човека: — Защо тропате бе, не виждате ли, че мием?Клиентът, дарен със зрение, вижда, че мият, но вижда и табелката на вратата. А на табелката пише, че магазинът трябва да работи до 20 часа, а не да е измит до същия час. Дори нищо не се споменава за миенето. Единствено в ЦУМ бяхме сериозно изненадани. Там грубо нарушаваха общото правило. Преди 21 ч. съобщаваха, че в 21 ч. касите ще прекратят работа. Не повярвахме. Когато 5 минути преди 21 ч. касите все още работеха, ни се струваше, че изобщо няма да спрат. Едва след това гражданите бяха поканени да напуснат. Възниква въпросът как все пак да се тълкува работното време на заведенията и магазините. Дали фиксираният час е часът, до който може да се направи поръчка или покупка, или пък дотогава всички клиенти трябва да са напуснали заведението или магазина? Импровизираната проверка, която извършихме на четвърти януари вечерта, показа, че съществува далеч по-свободна интерпретация на проблема. Аперативите „Алтай“ и „Волга, Волга…“ преустановиха сервирането в 21 часа и 15 минути (работното време е до 22 ч.). В 21.30 чрез загасвания на лампите и подвиквания беше „намекнато“ на клиентите, че е време да си ходят. В 21 часа и 30 минути портиерът на механа „Лясковска среща“ учтиво уведомяваше новодошлите, че „касата е приключила…“ (работно време — до 22.30). В 21.45 беше „приключила касата“ и на ресторант „Червено знаме“. Явилите се след този час получиха покана да „заповядат утре“ (работно време — до 23 часа).В 22 часа персоналът на кафе-бара и на кафе-салона на комплекс „Хавана“ изобщо престана да отговаря на въпросите на клиенти. Ако все пак проявите упоритост и запитате „Извинете, сервирате ли?“ повече от два пъти, усилията ви ще бъдат възнаградени с безапелационното „Напуснете заведението, ако обичате!“ (Работно време — до 22 часа.) В 22 часа в ресторанта на същия ком-плекс беше въведен диференциран подход: —А вие какво искате, момчета? —По един аперитив. - Е, не, бюфетът свърши (?). Ако искате и вечеря, в кухнята бих могъл да уредя. (Работно време — до 23 часа.) Подобно фаворизиране на вечерята пред напитките се практикува и в ресторант „Волга“ след 21.15. (Същият работи до 22 часа.) Не може да не поздравим този опит за борба с алкохолизма — да не се пие без мезе, още повече, че хранителните продукти до утре вечер могат да се развалят, но алкохолът — не. В 21.30 две момичета припряно миеха пода на сладкарница „Еверест-84“, а третото си обличаше палтото. Работното време беше до 22 часа, но те очевидно имаха основания да бързат, тъй като на вратата на съседното заведение за сандвичи вече висеше катинар, а то също „работи“ до 22 часа. В 21.45 в пълен състав и при образцов ред персоналът на ресторант „Стадион“ напусна работа. (Работно време — до 22 часа.) В 21.30 аперитив „Берое“ беше празен, с изключение на една пиянска компания, която изпълняваше букет от стари градски песни. На въпроса ни „Сервирате ли“ келнерът отвърна с недоумение: — Приключихме, не виждате ли? — и направи жест към пеещите.Отначало недоумявахме, но после решихме, че това вероятно е комисията по затваряне на заведенията. Изглежда, всяка вечер в определен час (доста преди 22) с ритуално песнопение комисията оповестява края на работния ден и поздравява персонала с успешно приключване на трудовия делник. Този почин е действително новаторски и ние горещо го препоръчваме. Така се пести ценно време на гражданите — песните ще информират отдалеч закъснелия посетител, че обектът вече не работи. Полезно би било починът да се въведе и в магазините, което несъмнено ще създаде ведро настроение, ще разсее недоволството на закъснелите и осезателно ще намали семейните конфликти, които, както твърдят социолозите, са най-чести непосредствено след завършване на работния ден. Що се отнася до работното време на магазините, проблемът за тълкуването му е сравнително лесно. Надали е нужно да поясняваме, че до определения в работното време на магазина час се извършва основната дейност за всеки магазин — продажбите, т.е. касите приключват именно в часа, указан в табелката за работното време. Именно затова тези табелки са обърнати навън, към гражданите. Те не се отнасят за работното време на персонала, което приключва по-късно. В ателиетата за услуги с работното време трябва да приключи извършването на услугите и приемането на поръчки, а не почистването. В Стопанска дирекция „Обществено хранене“ — София, ни осведомиха, че в обявеното работно време заведенията са длъжни да приемат поръчки. Що се отнася до вечерята, тя може да бъде поръчана в зависимост от времето на приготвянето. Бихме могли да се съгласим, ако се касае за специалитет. Но почти навсякъде по-стандартната вечеря се приготвя независимо от поръчките. От заведенията пък ни осведомиха, че крайният час на работното време има и друг смисъл — в този час клиентите трябвало да напуснат. В стопанската дирекция доуточняват — да се приготвят да напускат — понятие твърде разтегливо.В съответствие с Кодекса на труда работното време се определя в Правилника за вътрешния трудов ред от дирекциите „Обществено хранене“. По този начин дирекциите диференцирано определят работното време и това е съвсем правилно, като се има предвид, че само основните видове заведения са шестнадесет. Интересното е друго — в нормативните актове се предвижда точно какви чаши, чинии и други прибори, а също и какъв интериор се полагат на различните категории заведения (например дали чашите са от кристал, дали лъжиците са никелирани и т. н.). Защо тогава не се регламентира и нещо не по-малко важно — до колко часа могат да влизат клиентите в различните видове заведения, да правят поръчки и до колко часа трябва да напуснат. Би могло да се определи и най-късният час за поръчване на вечеря. Напускането на персонала преди края на работното време е нарушение на чл. 129, буква „б“ от Кодекса на труда и следва задължително да се санкционира с дисциплинарно наказание. Недопускането и необслужването на клиенти през обявеното работно време е неизпълнение на трудовите задължения и също би трябвало да се санкционира по дисциплинарен ред. Заключението, дадено от Стопанска дирекция „Обществено хранене“ — София, е доста категорично: „Нарушенията се правят от заведенията — да спазват работното си време зависи от тях.“ Не ще и дума, че е така, ама не само от тях зависи. Когато някой не иска да си изпълни задълженията, трябва да бъде стимулиран да ги изпълни. А за случая най-добрият стимул са редовните проверки и своевременните наказания. Пък и щом работата се прекратява по-рано, не е лошо да се завишат още изискванията за оборота и печалбата за някои заведения. Потупването по джоба винаги е било ефективно средство. Само един човек за една вечер е в състояние да провери значителен брой заведения. Съдействието на самите граждани чрез сигнали до съответните стопански дирекции би спомогнало положението по-бързо да се промени. Полезно ще е да се помисли и за определянето на работното време на сервитьори, кухненски работници и помощен персонал по такъв начин, че поставеното работно време на заведенията да бъде по-лесно изпълнимо. Препечатано от сп. „Общество и право“, 1984 г. Оригинално заглавие: Работно – безработно време Автор: Иван Тодоров Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 https://www.youtube.com/watch?t=2&v=JcXk5v4aGow Един много интересен филм... Ще видите колко елеметарни, но същевременно турбо ефективни методи се използват, за да се манипулират хората... Представете си как действа тази отлично сглобена машина на малоумни американци (т.е. болшинството американци)... ================================================================================== ГЕНИАЛНО! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=txs8X0dz5DM Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 BBC много обичат да правят документални социално ангажирани филмчета ... няма да е лошо да направят някаква поредица за източния блок и как се подменя историята на доста държави и реалностите за това как са фалирани от СССР и същевременно как СССР и Русия им се представят като приятел и как ни карат да мислим руснаци=русия ... вместо да се види как и хората там са заложиници на някакви постоянно заселили се на върха А за войните на САЩ и Русия ако някой си мисли, че реално им дреме за световния мир ... може и им дреме ама в никакъв случай преди икономическите, политически, военните и кви ли не други съображения ... и накрая сигурно ако може и малко мир в тоя регион дето стрелят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Коста, прочитай си постовете след като си ги написал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 наздраве Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Чети по 2 пъти! ..... най-голямия приятел .... хората там са жаложиници... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 ееее човек точно като е препил предната вечер, не се е наспал и няма кафе в тях ... и тоя гнусен правопис го издебне из зад ъгъла ... няма справедливост Link to comment Share on other sites More sharing options...
awen Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Коста, прочитай си постовете след като си ги написал... Абе защо в днешно време , всеки ти казва, какво трябва и какво не трябва да правиш? И тогава се чудите защо е тази война там , ми точно заради това! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 ... и тоя гнусен правопис го издебне из за ъгъла ... няма справедливост Не е гнусен правописът - модераторите са гадни. Абе защо в днешно време , всеки ти казва, какво трябва и какво не трябва да правиш? И тогава се чудите защо е тази война там , ми точно заради това! Бъркаш се, това е било винаги и е за цял живот като почва още от детска възраст - първо майка ти и баща ти те командват, след това учителите в училище, после шефът на работата, а жена ти у вас...абе край няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
awen Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Не е гнусен правописът - модераторите са гадни. Не знам що за човек си но ако те видя ще ти се поклоня и ще ти купя 2 бутилки от пиенето , дето ти е любимо(само да бъде налично по пазара/магазини) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 ееее човек точно като е препил предната вечер, не се е наспал и няма кафе в тях ... и тоя гнусен правопис го издебне из зад ъгъла ... няма справедливост Ми що не си полегнеш, а се занимаваш с полИтика из ФорОма? Знаеш схемата - шкембенце, бири и полягване пред филми (които не изскват мислене и камерата не се клати) Link to comment Share on other sites More sharing options...
awen Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 не знам за вас, но на мен това ми хареса -Беар Грилс много добре, (пародия)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=53c6o_cNPEo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Ще видите колко елеметарни, но същевременно турбо ефективни методи се използват, за да се манипулират хората... Представете си как действа тази отлично сглобена машина на малоумни американци (т.е. болшинството американци)... Интересно тълкуване, болшинството американци били малоумни, а ние в кой стадий от еволюцията сме тогава, след като се оставяме елементарни примати да ни работят както си искат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Ти не си ли гледал предаванията на Кубрат Томов? Та ние сме отвъд интелигентността, ние сме наследници на извънземни и сме положили основата на цивилизацията по целия свят. Ако не сме били ние хомо сапиенс още е щял да бъде по дърветата. Къде вървиш изобщо!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.