Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

:wtf:

Пушенето е опасно за Вашето здраве и живот!

Взрив на автомобил в Бургас.
16 годишно момиче и 57 годишен мъж са с опасност за живота.

Младата жена поискала от водача през отворения му прозорец да й даде огънче за цигара. При щракването на запалката, автомобилът се възпламенил.

По информация от полицията минути преди това водачът заредил на бензиностанция колата с газ. До инцидента се стигнало вероятно заради повредена газова уредба, която изпускала горивото.

http://vbox7.com/play:923143a358

Мога да ти отговоря,но няма да го направя.Далече си от действителността с тази надменност.И да,работих на 12 часа кога дневна кога нощна смяна от понеделник до петък плюс събота до 2 часа ЦЯЛА ПРОЛЕТ.За да оправяме кашата,забъркана от собственика на фирмата,който изобщо не трябва да има автомобил за над 100 бона пред вид "професионализма" му.

П.С.И трябва ли пак да напомням,че трудовото законодателство НЕ СЕ СПАЗВА от работодателите в БЪЛГАРИЯ?!?!?!Което е и основна причина за липсата на желание за работа.

Обобщаваш, а не е така. Аз до момента не съм попадал на фирма, която да не го спазва. В нито една IT фирмите не само че се спазва ами доста често има и разни бонуси като карти за фитнес, отделно разни teambuilding, посещение на курсове и обучение за взимане на сертификати и т.н. и т.н.

Имам абсолютно пряк поглед над няколко санаториума и болници - и там законодателството си се спазва до запетайката, а докторите и сестрите работят от 7:30 до към 13:30, след това само дежурните остават.

Не знам какво общо има професионализма на шефа ти, но нека те питам 2 неща:

1. Ако е толкова гадно положението, защо не напуснеш и не си смениш работата?

2. Защо не започнеш собствен бизнес след като си толкова по-кадърен от шефа ти и да го сложиш в малкия си джоб след като той е глупав, некадърен и т.н. а ти ги разбираш нещата?

Дядо ти Мраз не го гледай, той е напред с матряла, и като успял човек може да ти говори отвисоко.

O благодаря! Не знаех, че съм успял човек. То ако е успяване това да не можеш да си вдигнеш главата от работа... ама както и да е.

Ти да не би да си мислиш, че не съм работил за жълти стотинки в началото на кариерата си. Работил съм и уикендите, оставал съм и до късно за да можем да пуснем в срок нещо. Имал съм и колеги, гледащи си часовника и точно в 18:00 без значение какво е вършил се изправя и си тръгва (нещо, което в повечето места, с които работим, особено администрацията на болниците и санаториумите е точно така освен в някои много редки случаи и то само конкретни хора взимат присърце нещата)

Работех за едни видеотеки - там абсолютно точно се спазваха нещата от кодекса, включително 10 минутните почивки на всеки час. И хората около 20 минути преди края на работното си време започваха да се оправят и не съм видял един да остане или да свърши някаква работа без да го накара управителя, въпреки че знаеха че трябва да забърсват праха от етажерките, че ако има изгоряла лампа трябва да се смени и т.н.

Хайде да не започваме с това колко сме интелигентни и работливи българите ама шефовете ни са тъпи, некадърни и пинтии и затова сме на този хал - защото те ни взимат парите, а ние тънем в мизерия...

Ти да не би да си мислиш, че не съм работил за жълти стотинки в началото на кариерата си.

Винаги ми е било любопитно да разбера какъв е критерият на Дедо за "жълти стотинки". :))

2. Защо не започнеш собствен бизнес след като си толкова по-кадърен от шефа ти и да го сложиш в малкия си джоб след като той е глупав, некадърен и т.н. а ти ги разбираш нещата?

Така поставен, въпросът ти е абсолютно некоректен!

А защо човек да не започне собствен бизнес, понеже е видял ниша останала извън полезрението на шефа му (но благодарение именно на опита придобит по време на работа за същия този шеф) или такава, която той (шефът) е подценил?  Демек, точно същото нещо, което и ти си направил на времето. Почна ли да ти просветва вече?

O благодаря! Не знаех, че съм успял човек. То ако е успяване това да не можеш да си вдигнеш главата от работа... ама както и да е.

Чей са... Не ми казвай, че не си осъзнал още, че е точно това да си успял. Това важи обаче само в случая, че работиш за себе си!

П.п. Пък ония видения от разните сапунки, дет едни хора живеят в едни палати, карат едни коли и шибат едни мазни и засукани мастии всъщност не са точно видения, ами са си реалност, ама за наследниците на същия този успял (второ, трето поколение), стига да имат достатъчно акъл, та да не пипат дет не им е работата....

Винаги ми е било любопитно да разбера какъв е критерият на Дедо за "жълти стотинки". :))

След 11ти клас продавах вестници на гарата няколко месеца - щанд на открито, започва се в 5 сутринта (тогава пристигаше камиончето с пресата и трябваше да се разпределят) и се работи докато ти писне, а на гарата има хора доста до към 10 вечерта. Не е тежка работа, но пък кибичиш там ужасно много време. Естествено можеш и половината време да стоиш - то си зависи от теб колко.

92ра година - взех около 150лв за програма, която правих към 3 месеца.

93та година правих една програма пак 2-3 месеца, след което тарикатина (арабин) ме излъга, че щял да ми намери още няколко други магазина като неговия ако му направя 30% отстъпка. Направих му и не намери нито един клиент естествено.

След това се хванах на работа в една софтуерна фирма и заплатата беше като за стажант (то аз бях такъв горе-долу - все пак втори курс студент). Подозирам, че дори да бях поискал 3 пъти по-висока заплата щях да я получа, но на интервюто ме питаха какво очаквам и каква заплата искам и аз поисках заплатата, която получавах докато продавах вестници.

Хайде да не започваме с това колко сме интелигентни и работливи българите ама шефовете ни са тъпи, некадърни и пинтии и затова сме на този хал - защото те ни взимат парите, а ние тънем в мизерия...

Извърташ нещата. Говориш си за твоя сектор, но не е само твоя сектор на трудовия пазар. Както може би знаеш, аз работех в същия сектор и последната работа беше тази, която ме отказа тотално от въпросния сектор. Майната му на това. Не всеки може да започне собствен бизнес, не всеки иска да започне собствен бизнес. Говори ми, че е нормално работодателя ти да не спазва договора, който е подписал с тебе. И знам, че точно моя работодател в момента, може да го спазва, но не го прави, за да вади повече пара за него си. Работя и събота, което не е по договор, но съботата не ми я плаща. И ако не отида събота на работа ми удържа надница като за цял ден. Това е само един пример. Национални празници за нас няма. Има Великден и Коледа по един два дена и това е. Няма проблем нали, стига да плащаше работата по националните празници, но и това не се случва. А по закон не е така. Мога да говоря още, но няма смисъл. Въпросната първа точка от по-горните мнения съм я задействал вече.

Дядо, хората като цяло са прави. IT сектора няма смисъл да се вкарва в тези класации. Щото съм сменил много работи в най-различни сфери и просто знам, че описаното от хората в голяма част от случаите е вярно - брутално експлоатиране на факта, че хората ги е страх от промяната - тоест - мрънка, че взима 500 лева, но стои, щото го е страх да потърси по-добро място. И понеже това е 90% от трудовия пазар - номера минава. И понеже тарикатлъка на дребне повсеместно явление от най-низшите до най-високите етажи на бизнеса - такива хора все още не потъват. А IT сферата е много малко зависима от самата държава, от положението в държавата, сигурно 90% от фирмите в тази сфера работят с чужбина и за това тук нещата се случват нормално.

не всеки иска да започне собствен бизнес

Почна ли да ти просветва вече?

Ако знаете колко често не просто не ми просветва ами напълни ми причернява и си бия главата в стената за какво ми беше да се захващам и колко добре си ми беше докато си получаваш заплата...

Ама късно, късноооо... вече няма пускане от хорото, на което се хванах... То има де ама освен загубите може и един бой да отнеса... ма както и да е, няма смисъл да се оплаквам, защото пък други реват да са на моя място а както знаем, човек никога не е доволен от това, което има а го оценява чак като го загуби... и още една камара лафове, които си противоречат.

Иначе много добре го каза един мой познат - човек е толкова успял, колкото може да си позволи да си почива.

брутално експлоатиране на факта, че хората ги е страх от промяната - тоест - мрънка, че взима 500 лева, но стои, щото го е страх да потърси по-добро място. И понеже това е 90% от трудовия пазар - номера минава. И понеже тарикатлъка на дребне повсеместно явление от най-низшите до най-високите етажи на бизнеса - такива хора все още не потъват.

Принципно съм съгласен, но нали знаеш кой е виновен за положението и чие е делото по спасяване на давещите се?

Пфу картинката е прекалено огромна:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12006093_1043022539055449_5222705432135735060_n.jpg?oh=2f3a448cc322bec36e210cab6804d08b&oe=568F76A8

ПС: Нещо писано преди 150 години (просто ей така го пускам защото има връзка с темата за промените, кой как ни мачка и т.н., много моля никой да не се припознава - нямам намерение никого да обидя, дори включвам себе си в категорията "овце" защото и аз съм в тази група и гледам как разни мафиози правят ненормално много пари за сметка на останалите, източат банки, фондове и т.н. и т.н.):

Не сме народ, не сме народ, а мърша,

хора, дето нищо не щат да вършат.

Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.

И не знаем, не можеме, не щеме

да работим за себе си със време.

Само знаем и можеме, и щеме

един други злобно да се ядеме...

Помежду си лихи, буйни, топорни,

пред други сме тихи, мирни, покорни...

Все нас тъпчат кой отдето завърне,

щот сме туткун, щото не сме кадърни...

Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -

а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875

Въпрос.

У тоа форум само Професори,Философи,Гении а с една дума Всезнаещи "Членове" (дето е упоменато и в бг езика книжовния и т.н)
А като стане въпроса да се свърши нещо полезно , нещо, което работи, къде изчезват тогава тези по-горе упоменатите не знам вече.-

Ще знае ли някой от вас господа или там каквито се чуствате - (потребителско име за Андорид приложение на - БУЛСАТКОМ ?)

Редакцията я правя заради това че, логин пароли и потребители (ауторизация за вход в системата на сърварите - БУЛСАТКОМ) не са актуални и няма достап с тях говорим за "юсер.юс/111....." и "булсат.ком/0700,,,,," аа поради ред причини....

Може от любесзост някой да ми премести поста в закърфичена тема ,където почти никой скоро няма да я погледне егати парадокса :Д

Благодаря ви за отделеното време с пожелание за приятна вечер и успешен утрешен ден.

Това горното мнение на awen е точно сякаш произволно генерирано. Лишено е от абсолютно всякакъв смисъл, а освен това е и трудно за четене.

Баси, гугълмобила ме е снимал на един булевард, когато съм го изпреварвал преди два месеца и вече съм запечатан в стрийтвю. :lol:

Има много тъпи филми като Матрици и други измишльотини... Но Мад Макс ги бие с огромна преднина.

Ти пък нищо не каза.. :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...