Killerincho Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 http://www.dariknews.bg/11507913 Някой ще ми обясни ли каква би била причината да не гласувам с ДА на това? Единственото, което ме притеснява в случая е възможността да се манипулират повече гласове, отколкото се манипулират в момента. Все пак бих гласувал с "Да". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Сън, имам нужда от сън... Галакси, понякога се случва така, че физическия труд се явява голямо разтоварване....така, да се поразкърши човек в кръста... Сън, имам нужда от сън... Галакси, понякога се случва така, че физическия труд се явява голямо разтоварване....така, да се поразкърши човек в кръста... ...и от психиатър...за раздвоение на личността - кажи на единия да не поства и да спре да се хили. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Казах му, ама не слуша гадината... Малък ми е екрана и трудно се пише, тея пусти телефони... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Казах му, ама не слуша гадината... Карай, поне имате единомислие... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Кой паркинг - подземния ли? Аха... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Единственото, което ме притеснява в случая е възможността да се манипулират повече гласове, отколкото се манипулират в момента. Все пак бих гласувал с "Да". Някъде няма ли да споделят как плануват да изградят системата, за да може образованият гражданин да направи своят избор? Предполагам, че ще е по номер на лична карта и ЕГН. Ако се въведе, ще има щатни набирачи на детайли. Ще седят и ще цъкат по цял ден пред компютъра... Няма обаче да има повече бюлетини отколкото избиратели и повечв от хората имащи право на глас ще гласуват от домовете си. По Интернет всичко е по-лесно все пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Предполагам, че ще е по номер на лична карта и ЕГН. Пак ще изработят системата, това е повече от ясно. Отиват в махалата, събират личните карти (даже ще е достатъчно само да препишат името, номера на картата и ЕГН-то), раздават парите за услугата и после гласуват с данните...проблем - никакъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Знам, но не спя с гумите до себе си... нИдей си причинява 18ки...освен ако не влизат 45 борд спокойно. С борд под 40 в Бг е огромен риск от постоянни проблеми. Типични размери за бмв 18 цола са 225/45/ , 245/45, 255/40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Доста интересен народ сме. Преди малко бяхме в мола и на излизане от паркинга, който вече е платен, се разиграва следната случка. Собственикът на Ауди А4 с номер за 1000лв. се разправяше с момчетата на бариерата за това как го били излъгали и заради 2 минути /вероятно визираше часовникът на системата/, трябвало да си плати левче. Няма да казвам каква опашка от коли стана, но в крайна сметка не му мина номера, всичките коли минахме назад, за да може "мистър точно време" да отиде до някоя от машините и да си плати левчето за паркинг. Излизам от мола, завивам наляво, после първата вдясно, посока Кауфланд и Лидл и там друг представител с подобен клас Фтомобил, но от друга немска марка, правеше невъобразими маневри, само и само да паркира отвън на място, където колата му очевидно нямаше да се събере, само и само да не влезе в паркинга. Резултатът от цялата работа беше, че си одра бронята, слезна от колата и започна да псува... За 1лв. човек на маймуна ще стане, явно... Тоя "феномен'' го наблюдавам доста време около Гранда-бутат се като ненормални по тротоарите обикалят като алтави на около а подземния паркинг е празен...Че даже и безплатен за първият час ако пазаруваш от Лекси.Луда работа...Аз лятото ако имам работа по центъра си оставям таратайката на подземния-така и така ще плащам за синя зона поне колата ми е на сянка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 нИдей си причинява 18ки...освен ако не влизат 45 борд спокойно. С борд под 40 в Бг е огромен риск от постоянни проблеми. Типични размери за бмв 18 цола са 225/45/ , 245/45, 255/40 Аз я взех с 18-ки Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Снимки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Втори счупен комп на скоростната кутия. Дано е той или само той. Тоя път в дилършипа ще се псуваме на висок глас. Повече Форд и на плейстейшъна няма да си пускам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Толкова си наясно и ти какво е трудов договор...в България. Хайде обясни ми, последната година колко пъти ти се е налагало да пропуснеш спането за да си довършиш работата, защото гониш срок? Колко пъти си работил над 10 часа даден ден? Колко средно работиш на седмица? Защото аз от любопитство си инсталирах една програмка на компютъра (която дори не брои времето прекарано в телефонни разговори и пътуването до клиенти) и излезе, че под 60 часа нямам, а е имало случаи и по 75. Ти колко хора на трудов договор познаваш, които да работят по толкова? Защото аз болшинството, които познавам са от другия вид "яяя то станало 18:00, я да тръгвам, че шефа няма да ми плаща извънредни я". На доста от местата, които работят до 17:00, стане ли 16:30 вече започват да се оправят за да затварят, а в 17:00 доста често не само са приключили, ами и сота вече са пуснали. Магазините в МОЛ-а примерно в 21:00 някои от тях вече не само бяха затворили ами и хората си бяха тръгнали. Не, изобщо си нямам представа какво е да работиш на трудов договор и да имаш малък бизнес. Ти като направиш второто ела да ми се обадиш какъв голям шеф си и как бизнеса процъфтява, а ти бачкаш по 2 часа на ден само, а не по 12, че да ти стисна ръката. На бас, че ще ти ги намеря за няма и 200 лв бройката? Със същия скоростен индекс и ще се държат по същия начин на пътя, нали? Djadomraz, май намерих ония референдум дето NEO_DDT го беше споменал в другата тема. Сефте го виждам. Новини не бях гледал от месеци. http://www.dariknews.bg/11507913 Някой ще ми обясни ли каква би била причината да не гласувам с ДА на това? Кой референдум? Това като пробвам да го отворя ме препраща на основната страница www.dariknews.bg След 1000 мъки го налучках правилния URL: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1507913&mobile=0 И да, аз ще гласувам против. С електронното гласуване много по-лесно ще става манипулирането на вота. Въпреки, че колкото по-бързо се продъни демокрацията окончателно толкова по-добре, че да се минава към някоя смислена форма на монархия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Хубавата гума си е хубава гума. Очевидно Пирели не са в тази категория. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Ако се направи както трябва системата трудно ще манипулираш вота Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Хайде обясни ми, последната година колко пъти ти се е налагало да пропуснеш спането за да си довършиш работата, защото гониш срок? Колко пъти си работил над 10 часа даден ден? Колко средно работиш на седмица? Защото аз от любопитство си инсталирах една програмка на компютъра (която дори не брои времето прекарано в телефонни разговори и пътуването до клиенти) и излезе, че под 60 часа нямам, а е имало случаи и по 75. Ти колко хора на трудов договор познаваш, които да работят по толкова? Защото аз болшинството, които познавам са от другия вид "яяя то станало 18:00, я да тръгвам, че шефа няма да ми плаща извънредни я". На доста от местата, които работят до 17:00, стане ли 16:30 вече започват да се оправят за да затварят, а в 17:00 доста често не само са приключили, ами и сота вече са пуснали. Магазините в МОЛ-а примерно в 21:00 някои от тях вече не само бяха затворили ами и хората си бяха тръгнали. Не, изобщо си нямам представа какво е да работиш на трудов договор и да имаш малък бизнес. Ти като направиш второто ела да ми се обадиш какъв голям шеф си и как бизнеса процъфтява, а ти бачкаш по 2 часа на ден само, а не по 12, че да ти стисна ръката. Мога да ти отговоря,но няма да го направя.Далече си от действителността с тази надменност.И да,работих на 12 часа кога дневна кога нощна смяна от понеделник до петък плюс събота до 2 часа ЦЯЛА ПРОЛЕТ.За да оправяме кашата,забъркана от собственика на фирмата,който изобщо не трябва да има автомобил за над 100 бона пред вид "професионализма" му. П.С.И трябва ли пак да напомням,че трудовото законодателство НЕ СЕ СПАЗВА от работодателите в БЪЛГАРИЯ?!?!?!Което е и основна причина за липсата на желание за работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Втори счупен комп на скоростната кутия. Дано е той или само той. Тоя път в дилършипа ще се псуваме на висок глас. Повече Форд и на плейстейшъна няма да си пускам. Напъва ли го ? Или лежерно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Ако се направи както трябва системата трудно ще манипулираш вота Ами вземи я направи най-после, че да се свършва... Втори счупен комп на скоростната кутия. Дано е той или само той. Тоя път в дилършипа ще се псуваме на висок глас. Повече Форд и на плейстейшъна няма да си пускам. Абе как ги карате тия коли, че все им чупите нещо...аз на моя форд му взимам здравето, а той нищо не иска освен масло и бензин... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Щото е мазда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Вярно, бях забравил. А може и новите вече да не ги правят толкова дуракоустойчиви като старите, знам ли...сега вече бъкат от електроники къде ли не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 П.С.И трябва ли пак да напомням,че трудовото законодателство НЕ СЕ СПАЗВА от работодателите в БЪЛГАРИЯ?!?!?!Което е и основна причина за липсата на желание за работа. Да не говорим, че заплащането е смешно за редовното работно време, камо ли да оставаш овъртайм, дето никой няма да ти го плати, но пък за сметка на това шефа ти ще изкара едни пари. Дядо ти Мраз не го гледай, той е напред с матряла, и като успял човек може да ти говори отвисоко. Много хора като мене не искат да са шефове, не искам да работя по 15 часа на ден и искам коректно отношение от работодателя, но познай какво ? Такова отношение никъде не съм намерил до момента. А не е като да нямам стаж. Искам да се спазва регламентираното работно време, искам нормални условия на труд, искам заплатата да ми идва навреме, искам заплатата ми да отговаря на труда който влагам, а аз не съм от мързеливите, искам отпуската да ми е в пълния размер, а не както ми я режат с 5 дена в годината. Това много ли е ? Много ли е да искам това, за което съм се подписал в договора ? Щото от това, което виждам, шефа ми може да го направи. Но няма да го направи, щото няма кой да го контролира. Да коментираме ли осигуряването в тая надрискана държава ? А ? Колко фирми те осигуряват на реалната ти заплата. Масовата практика е да те осигуряват на минималното за длъжността, а другото на ръка. Или това трябва пак аз да го контролирам, при положение, че е очевадно за който и да е контролен орган. Негативите от това са много. Примерно болнични. Ако стане нещо с тебе, НОИ ти плаща парите според заплатата на която се осигуряваш. Как е 10 дена болнични да ти ги платят по няма и 10лв на ден ? Как е, ако шефа те съкрати, да взимаш по 8лв на ден от Бюрото по труда? Още да изброявам ли ? Пенсийката колко ще ти е кога се пенсионираш, при това осигуряване ? Още много може да се каже по темата. Само че аз ще спра до тук и ще изчакам бате Ники да ми обясни как аз съм виновен за тая работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Виновни сме, че не сме ги избесили по стълбовете... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Дам, както те са процедирали като са дошли на власт... изклали са всеки инакомислещ и с повечко интелект ... да остане само приличен добитък. Адски ефективно е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Ами вземи я направи най-после, че да се свършва... Абе как ги карате тия коли, че все им чупите нещо...аз на моя форд му взимам здравето, а той нищо не иска освен масло и бензин... При положение, че последните ми две работи са били на по 11 мили в посока...ти ми кажи дали не ми трябва кола и дали не я пазя. + че бачкам убър с нея щото съм достатъчо инатлив да се опитвам да си вадя хляба с офис работа, което е мисия невъзможна за сега. Освен това какво да го напъвам тоя семеен спрял кодуп. Няма смисъл. + че е заключена на 80 мили и не ми се дават пари да я отключа. Напиши 2012 Ford Focus TCM problem ili gearbox problem в гуугъл и чети. Да видиш как се появява при хора с нови коли на по 20к мили. Моята бше на 40к кто я взех Аз не знаех за част от закона тук, че ако една и съща част се счупи 3 пъти докато колата е в гаранция - отиваш в дилъра, даваш им ключовете и те ти дават и последия цент дето си им броил за колата. Да не говорим, че заплащането е смешно за редовното работно време, камо ли да оставаш овъртайм, дето никой няма да ти го плати, но пък за сметка на това шефа ти ще изкара едни пари. Дядо ти Мраз не го гледай, той е напред с матряла, и като успял човек може да ти говори отвисоко. Много хора като мене не искат да са шефове, не искам да работя по 15 часа на ден и искам коректно отношение от работодателя, но познай какво ? Такова отношение никъде не съм намерил до момента. А не е като да нямам стаж. Искам да се спазва регламентираното работно време, искам нормални условия на труд, искам заплатата да ми идва навреме, искам заплатата ми да отговаря на труда който влагам, а аз не съм от мързеливите, искам отпуската да ми е в пълния размер, а не както ми я режат с 5 дена в годината. Това много ли е ? Много ли е да искам това, за което съм се подписал в договора ? Щото от това, което виждам, шефа ми може да го направи. Но няма да го направи, щото няма кой да го контролира. Да коментираме ли осигуряването в тая надрискана държава ? А ? Колко фирми те осигуряват на реалната ти заплата. Масовата практика е да те осигуряват на минималното за длъжността, а другото на ръка. Или това трябва пак аз да го контролирам, при положение, че е очевадно за който и да е контролен орган. Негативите от това са много. Примерно болнични. Ако стане нещо с тебе, НОИ ти плаща парите според заплатата на която се осигуряваш. Как е 10 дена болнични да ти ги платят по няма и 10лв на ден ? Как е, ако шефа те съкрати, да взимаш по 8лв на ден от Бюрото по труда? Още да изброявам ли ? Пенсийката колко ще ти е кога се пенсионираш, при това осигуряване ? Още много може да се каже по темата. Само че аз ще спра до тук и ще изчакам бате Ники да ми обясни как аз съм виновен за тая работа Аз съм напълно съгласен с това. И продължавам да го търся зад океана. Оказа се, че само военните, в по-малка степен куките и пожарникарите и някакви много хубави позиции в хубави фирми ги предлагат тия неща. Аз започнах работа в една строителна фирма като естимейтър и след 10 години стаж имам право на 15 дни отпуска. Други бенефити - няма. Така като гледам май едвам ще изтрая до коледа и после пак се почват типично българските неща зад ганица https://chicago.craigslist.org/search/cta?query=Nissan+S13 Беше питал а цени. - Виж ги. Много по на далавера излиза да си я вземеш от там или от Европа. На 3500 долара кола само 2000 лева ти е мито+ддс 2000 долара контейнер и то отиваме към ГТР :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Дейба, като тръгне черната лента... Изпаткаха задните амортисьори, вие лагер в двигателя + жабка на гума... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.