w00x Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 На фона на спортисти, които предават националните си отбори, това че на някакъв актьор в роля са му казали да играе руснак, а не българин ми се струва незначително... Той играе Българин вече, както казах. За Американската аудитория, Руския враг е много по-познат от България,както знаем. Нормално да го направят Руснак с тоя акцент. Не знам каква е причината да го сменят на Българин обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Интелигентни хора сте, а премисляте елементарния въпрос. Хубуу де...ще си поправя малко предишния пост. ...кои 3 езика би избрал...ако ти се каже, че можеш да научиш всеки един език перфектно с натискането на едно единствено копче. Избирам испански, немски и китайски (последният по чисто практични причини) ; руски - не (ще си го науча сам после) ; английски - не (ще се оправя и с него впоследствие). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Езика на парите ми стига да науча :-D Иначе също като Кръстника и Ангел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Той играе Българин вече, както казах. Точно обратното. С това почна и после засраха работата. Дори го даваха в Господари на ефира по въпроса. ============================ 14+ часа FAR CRY 4... Уморих се.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 14+ часа FAR CRY 4... Уморих се.... Най-великата игра за миналата година! Чудя се дали да не я започна наново, след като минах всички възможни мисии и екстеншъни. Или просто да си попукам малко по дивеч от засада. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Ти си с много свиреп главобол :-D Edit :тва е за геймъра :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Най-великата игра за миналата година! Чудя се дали да не я започна наново, след като минах всички възможни мисии и екстеншъни. Или просто да си попукам малко по дивеч от засада. ЕРЕТИЦИ! НЕВЕРНИЦИ! Има една единствена най-велика игра и StarCraft и е името Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Точно обратното. С това почна и после засраха работата. Дори го даваха в Господари на ефира по въпроса. Гледал си, но не точно. http://www.wwe.com/superstars/rusev Entrance Video в ляво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Не се мъчете с чужди езци, преди да сте научили майчиния си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 При така зададени условия - замествам немския с английски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Интелигентни хора сте, а премисляте елементарния въпрос. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЗНАЕТЕ СЕГА (това няма нищо общо и тотално обезсмисля целта на въпроса ми (който така или иначе беше насочен само към djadomraz)) и като се има предвид, че ще можете да знаете САМО 4 ЕЗИКА. КОИ БИХА БИЛИ ТЕ? Българският е 1 от 4-те. И за да ви е по-лесно, питам с цел да покажа, че Руският е просто един език, който в днешното общество, е на доста задно ниво като нужда и разпространеност. Добре де, английски, руски, чешки В днешното общество английския ти стига в повечето развити държави. От там нататък следващия език се учи ако имаш конкретна нужда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 И аз за т'ва си мислех дали да не сменя българския за немски (И после Гадин да си оплюе монитора от възмущение ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Не се мъчете с чужди езци, преди да сте научили майчиния си. LIKE! Аз не давам на никой наклон на хуя, ама руския съвсем не е за подценяване. В геополитически план, винаги целта на САЩ е била да пречи на обединение между Русия и Германия. Подобно обединение, при подходящите лидери, би довело до много мощен възход на Европа, особено с оглед на все по-топлите взаимоотношения между Русия и Китай. В такъв сценарий, руския ще стане много полезен. Аз мога да се оправям на български, английски, немски, руски. Ако можех да добавя испански и мандарин, щеше да е прекрасно. Френския обаче никога не ми е бил интересен. Повече това ме учуди, Ангеле, отколкото нежеланието ти да понаучиш руски. Аз ако мога да избирам между перфектен руски и перфектен френски, винаги бих избрал руския. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 И аз бих понаучил мандарин. Лошото е, че диалектите са мнооооого. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Отново ще припомня онази все по-актуална приказка: "Учете китайски или се учете на земеделие и животновъдство" ======================================== Въпреки че при инсталацията изрично забраних на Вируса да се самонадкачва без да ме пита, мръсната гад тази сутрин е отишла до 7601. И естествено ми обяснява, че не била женюинь, фактически. Лоудърите на DAZ не работят. Не ми се експериментира със случайни активатори, пълни с екскременти. Идеи? ======================================== Ridley Scott’s Prometheus sequel now known as Alien: Paradise Lost Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Идеи? Урсула, ти не си ли фрашкана с кинти, що не си вземеш женюинь софтвер? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Кой вирус ? 10-20 евро е ключ за Вин 7... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Къде?! Да си купя един! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Къде?! Да си купя един! E как къде? В Tomorrowland... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Аз не давам на никой наклон на хуя, ама руския съвсем не е за подценяване. В геополитически план, винаги целта на САЩ е била да пречи на обединение между Русия и Германия. Подобно обединение, при подходящите лидери, би довело до много мощен възход на Европа, особено с оглед на все по-топлите взаимоотношения между Русия и Китай. В такъв сценарий, руския ще стане много полезен. Аз мога да се оправям на български, английски, немски, руски. Ако можех да добавя испански и мандарин, щеше да е прекрасно. Френския обаче никога не ми е бил интересен. Повече това ме учуди, Ангеле, отколкото нежеланието ти да понаучиш руски. Аз ако мога да избирам между перфектен руски и перфектен френски, винаги бих избрал руския. Е дори и да стане Руско иго по цял свят, как виждаш 7 000 000 000 човека да проговорят на Руски? Френския го споменах, защото във Франция, друг език не се говори, а Французите, и хората говорещи Френски (в Белгия, Швейцария, Канада), са страшни националисти и отказват други езици. Та от такава гледна точка го написах. Доста голям процент от населението в Западна Европа говори на Френски език. Останалите знаят Английски. И какво се оказа сега в крайна сметка? Руския бил много важен, но изправени пред избор, малцинство от хора ще изберат Руски език пред други чужди езици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Лично аз, бих си набил в главата английски, немски и френски/испански.Като повече клоня към френския. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Най-говорени езици по света: 10. Френски - 129 милиона 9. Малай-индонезийски - 159 милиона 8. Португалски 191 милиона 7. Бенгалски - 211 милиона 6. Арабски - 246 милиона 5. Руски - 277 милиона 4. Испански - 392 милиона 3. Хинди-урду - 497 милиона 2. Английски - 508 милиона 1. Мандарин - 1 милиард + Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Между другото не съм сигурен дали тази статистика е вярна по една проста причина. Английският език е най-говорения език в Индия. Там са толкова много различни видове диалекти (съседни села не разбират диалектите си), че почти всички индийци говорят "английски". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Най-говорени езици по света: 10. Френски - 129 милиона 9. Малай-индонезийски - 159 милиона 8. Португалски 191 милиона 7. Бенгалски - 211 милиона 6. Арабски - 246 милиона 5. Руски - 277 милиона 4. Испански - 392 милиона 3. Хинди-урду - 497 милиона 2. Английски - 508 милиона 1. Мандарин - 1 милиард + Абе....мандарини, портокали....цифрите невинаги са определящи за желанието на някой да научи разпространен език. Щото много зависи кой точно го говори тоя език и по тая причина половината милиард говорещи на хинди-урду изобщо не ме амбицират да започна да го уча. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Тая статистика е малко неверна с оглед, че 2 държави съставят 30% от населението на планетата. Така че, Мандарин, Бенгалски и Хинди трябва да се махнат от 1, 3 и 7 място и да се пренареди статистиката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.