Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

На фона на спортисти, които предават националните си отбори, това че на някакъв актьор в роля са му казали да играе руснак, а не българин ми се струва незначително...

Той играе Българин вече, както казах.

За Американската аудитория, Руския враг е много по-познат от България,както знаем. Нормално да го направят Руснак с тоя акцент. Не знам каква е причината да го сменят на Българин обаче.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Интелигентни хора сте, а премисляте елементарния въпрос.

Хубуу де...ще си поправя малко предишния пост.

...кои 3 езика би избрал...ако ти се каже, че можеш да научиш всеки един език перфектно с натискането на едно единствено копче.

Избирам испански, немски и китайски (последният по чисто практични причини) ; руски - не (ще си го науча сам после) ; английски - не (ще се оправя и с него впоследствие).

Той играе Българин вече, както казах.

Точно обратното. С това почна и после засраха работата. Дори го даваха в Господари на ефира по въпроса. 

============================

14+ часа FAR CRY 4... Уморих се.... :sad2:

14+ часа FAR CRY 4... Уморих се.... :sad2:

Най-великата игра за миналата година! Чудя се дали да не я започна наново, след като минах всички възможни мисии и екстеншъни. Или просто да си попукам малко по дивеч от засада. :lol:

Най-великата игра за миналата година! Чудя се дали да не я започна наново, след като минах всички възможни мисии и екстеншъни. Или просто да си попукам малко по дивеч от засада. :lol:

ЕРЕТИЦИ! НЕВЕРНИЦИ! Има една единствена най-велика игра и StarCraft и е името :P

Интелигентни хора сте, а премисляте елементарния въпрос.

БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЗНАЕТЕ СЕГА (това няма нищо общо и тотално обезсмисля целта на въпроса ми (който така или иначе беше насочен само към djadomraz)) и като се има предвид, че ще можете да знаете САМО 4 ЕЗИКА.

КОИ БИХА БИЛИ ТЕ? Българският е 1 от 4-те.

И за да ви е по-лесно, питам с цел да покажа, че Руският е просто един език, който в днешното общество, е на доста задно ниво като нужда и разпространеност.

Добре де, английски, руски, чешки :)

В днешното общество английския ти стига в повечето развити държави. От там нататък следващия език се учи ако имаш конкретна нужда.

Не се мъчете с чужди езци, преди да сте научили майчиния си.

LIKE!

Аз не давам на никой наклон на хуя, ама руския съвсем не е за подценяване.

В геополитически план, винаги целта на САЩ е била да пречи на обединение между Русия и Германия.

Подобно обединение, при подходящите лидери, би довело до много мощен възход на Европа, особено с оглед на все по-топлите взаимоотношения между Русия и Китай. В такъв сценарий, руския ще стане много полезен. Аз мога да се оправям на български, английски, немски, руски. Ако можех да добавя испански и мандарин, щеше да е прекрасно.

Френския обаче никога не ми е бил интересен. Повече това ме учуди, Ангеле, отколкото нежеланието ти да понаучиш руски. Аз ако мога да избирам между перфектен руски и перфектен френски, винаги бих избрал руския.

Отново ще припомня онази все по-актуална приказка:

"Учете китайски или се учете на земеделие и животновъдство"

========================================

Въпреки че при инсталацията изрично забраних на Вируса да се самонадкачва без да ме пита, мръсната гад тази сутрин е отишла до 7601. И естествено ми обяснява, че не била женюинь, фактически. Лоудърите на DAZ не работят. Не ми се експериментира със случайни активатори, пълни с екскременти. Идеи?

========================================

Ridley Scott’s Prometheus sequel now known as Alien: Paradise Lost

:woot  :woot  :woot  :woot  :woot  :woot

Аз не давам на никой наклон на хуя, ама руския съвсем не е за подценяване.

В геополитически план, винаги целта на САЩ е била да пречи на обединение между Русия и Германия.

Подобно обединение, при подходящите лидери, би довело до много мощен възход на Европа, особено с оглед на все по-топлите взаимоотношения между Русия и Китай. В такъв сценарий, руския ще стане много полезен. Аз мога да се оправям на български, английски, немски, руски. Ако можех да добавя испански и мандарин, щеше да е прекрасно.

Френския обаче никога не ми е бил интересен. Повече това ме учуди, Ангеле, отколкото нежеланието ти да понаучиш руски. Аз ако мога да избирам между перфектен руски и перфектен френски, винаги бих избрал руския.

Е дори и да стане Руско иго по цял свят, как виждаш 7 000 000 000 човека да проговорят на Руски?

Френския го споменах, защото във Франция, друг език не се говори, а Французите, и хората говорещи Френски (в Белгия, Швейцария, Канада), са страшни националисти и отказват други езици. Та от такава гледна точка го написах. Доста голям процент от населението в Западна Европа говори на Френски език. Останалите знаят Английски.

И какво се оказа сега в крайна сметка? Руския бил много важен, но изправени пред избор, малцинство от хора ще изберат Руски език пред други чужди езици.

Най-говорени езици по света:

10. Френски - 129 милиона

9. Малай-индонезийски - 159 милиона

8. Португалски 191 милиона

7. Бенгалски - 211 милиона

6. Арабски - 246 милиона

5. Руски - 277 милиона

4. Испански - 392 милиона

3. Хинди-урду - 497 милиона

2. Английски - 508 милиона

1. Мандарин - 1 милиард +

Между другото не съм сигурен дали тази статистика е вярна по една проста причина. Английският език е най-говорения език в Индия. Там са толкова много различни видове диалекти (съседни села не разбират диалектите си), че почти всички индийци говорят "английски".

Най-говорени езици по света:

10. Френски - 129 милиона

9. Малай-индонезийски - 159 милиона

8. Португалски 191 милиона

7. Бенгалски - 211 милиона

6. Арабски - 246 милиона

5. Руски - 277 милиона

4. Испански - 392 милиона

3. Хинди-урду - 497 милиона

2. Английски - 508 милиона

1. Мандарин - 1 милиард +

Абе....мандарини, портокали....цифрите невинаги са определящи за желанието на някой да научи разпространен език. Щото много зависи кой точно го говори тоя език и по тая причина половината милиард говорещи на хинди-урду изобщо не ме амбицират да започна да го уча.

Тая статистика е малко неверна с оглед, че 2 държави съставят 30% от населението на планетата. Така че, Мандарин, Бенгалски и Хинди трябва да се махнат от 1, 3 и 7 място и да се пренареди статистиката. :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...