w00x Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 С риск да падна 3 нива в очите на Ангел, ще споделя, че много харесвам руския език. Не виждам причина. Всеки си има право на избор. Както казах, в моето ежедневие и при моите интереси, Руският език е тотално ненужен. С течение на времето съм намразил и съм крайно предубеден към цялата държава и всичко свързано с нея. Идея си нямаш колко по-лесно е да можеш да комуникираш с повече хора. Т.е. подозирам че имаш ама си се запънал да си доказваш тезата. Немския колкото и да съм го забравил пак ми е кеф да си поговоря с някой германец на немски вместо на английски. То като не успея на единия минавам на другия език. С руснаци на моменти се пробвам да говоря и на руски, не че ми се получава особено ама поне ги разбирам криво-ляво. Аз идея си имам, но в случая исках да кажа нещо съвсем различно. Така и не ми отговори на въпроса, та ще го задам пак. Теоритично, кои 3 езика би избрал ТИ (освен Български), ако ти се каже, че можеш да научиш всеки един език перфектно с натискането на едно единствено копче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Не виждам причина. Всеки си има право на избор. Както казах, в моето ежедневие и при моите интереси, Руският език е тотално ненужен. С течение на времето съм намразил и съм крайно предубеден към цялата държава и всичко свързано с нея. Аз идея си имам, но в случая исках да кажа нещо съвсем различно. Така и не ми отговори на въпроса, та ще го задам пак. Теоритично, кои 3 езика би избрал ТИ (освен Български), ако ти се каже, че можеш да научиш всеки един език перфектно с натискането на едно единствено копче. Руски, Испански и Немски Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Руски, японски и немски Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Току що СЛУЧАЙНО открих,че има българин в WWE.Потресаващо.3 кратки клипа бяха достатъчни да ме отвратят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Току що открих,че има българин в WWE.Потресаващо.3 кратки клипа бяха достатъчни да ме отвратят. Да. Аз го познавам. Запознахме се съвсем случайно преди 2 години като си беше в БГ. Бая едро момче. Руски, японски и немски Руски, Испански и Немски И как ще комуникирате с Англоговорящите на Руски и Немски ако не е тайна? Да не говорим, че съм почти сигурен, че на пук добавяте Руския език с оглед изминалата дискусия. Знаете ли чужд език? Ако знаете, той кой от изброените от вас е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Английски, немски и испански. Поради ред причини. Това са според мен най - полезните езици в момента. Освен ако не си някъде в Азия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Английски, немски и испански. Поради ред причини. Това са според мен най - полезните езици в момента. Освен ако не си някъде в Азия. Един реално мислещ човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Теоритично, кои 3 езика би избрал ТИ (освен Български), ако ти се каже, че можеш да научиш всеки един език перфектно с натискането на едно единствено копче. Теоретично ако мога не бих се ограничил само с 3 ако мога. И тъй като вероятно ще мога да науча после и други значи бих избрал по-трудни езици и в същия момент по-разпространени. По тази логика японския или китайския ще е единия. Май японския е по-сложния. Втория ще е немския със сигурност. Може би третия ще е или някой арабски, индийски или испански. Като се има предвид как мразя индийците на моменти по-вероятно е да се спра на арабския като по-екзотичен, а испанския и английския ще ги науча сам - особено английския е доста по-лесен от немския да речем. По този начин ще имам доста по-голям поглед над езиците и някой друг източен или западен език няма да ми бъде особен проблем да науча, а колкото повече езици знаеш толкова по-лесно се учи още един. Та накратко на отговора ти: Японски, Немски, Арабски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Руски - не (знам си го) ; английски - не (оправям се горе-долу и с него) ; затова избирам испански, немски и китайски (последният по чисто практични причини). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 На кой номер се пращаше смс, за да ми се зареди батерията с 30%? Не е виц Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 И как ще комуникирате с Англоговорящите на Руски и Немски ако не е тайна? Английския ми е на достатъчно добро ниво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Руски, чешки, немски Английски говоря ежедневно, единственият език на който работя е, няма смисъл да го листвам Руски говоря вкъщи та би било добре да го науча като хората Чешки - живея в Чехия, въпреки че горе долу се оправям с езика, нямам желание да го уча. Съответно чийт бутона би бил полезен. Немски съм учил към 8 години, а не го ползвам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Аз лично бих избрал Руски (защото в работата се налага да чета, слушам руска реч), после испански/португалски и китайски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Теоретично ако мога не бих се ограничил само с 3 ако мога. И тъй като вероятно ще мога да науча после и други значи бих избрал по-трудни езици и в същия момент по-разпространени. По тази логика японския или китайския ще е единия. Май японския е по-сложния. Втория ще е немския със сигурност. Може би третия ще е или някой арабски, индийски или испански. Като се има предвид как мразя индийците на моменти по-вероятно е да се спра на арабския като по-екзотичен, а испанския и английския ще ги науча сам - особено английския е доста по-лесен от немския да речем. По този начин ще имам доста по-голям поглед над езиците и някой друг източен или западен език няма да ми бъде особен проблем да науча, а колкото повече езици знаеш толкова по-лесно се учи още един. Та накратко на отговора ти: Японски, Немски, Арабски. Руски - не (знам си го) ; английски - не (оправям се горе-долу и с него) ; затова избирам испански, немски и китайски (последният по чисто практични причини). Английския ми е на достатъчно добро ниво. Руски, чешки, немски Английски говоря ежедневно, единственият език на който работя е, няма смисъл да го листвам Руски говоря вкъщи та би било добре да го науча като хората Чешки - живея в Чехия, въпреки че горе долу се оправям с езика, нямам желание да го уча. Съответно чийт бутона би бил полезен. Немски съм учил към 8 години, а не го ползвам... Интелигентни хора сте, а премисляте елементарния въпрос. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЗНАЕТЕ СЕГА (това няма нищо общо и тотално обезсмисля целта на въпроса ми (който така или иначе беше насочен само към djadomraz)) и като се има предвид, че ще можете да знаете САМО 4 ЕЗИКА. КОИ БИХА БИЛИ ТЕ? Българският е 1 от 4-те. И за да ви е по-лесно, питам с цел да покажа, че Руският е просто един език, който в днешното общество, е на доста задно ниво като нужда и разпространеност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 И за да ви е по-лесно, питам с цел да покажа, че Руският е просто един език, който в днешното общество, е на доста задно ниво като нужда и разпространеност. Чудно, само дето не е чак толкова различен от българския и не е трудно да разбереш какво говорят дори да не си учил руски. Освен това мрънкането че нещо смешно не е на езика, който разбираш - визирам двамата Ангеловци, е леко неуместно. Като не разбираш нещо или ти е прекалено дълго за да го четеш или гледаш просто го прескачай. Голям праз - нищо важно не си пропуснал и никой няма да те глоби Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Да. Аз го познавам. Запознахме се съвсем случайно преди 2 години като си беше в БГ. Бая едро момче. И как ще комуникирате с Англоговорящите на Руски и Немски ако не е тайна? Да не говорим, че съм почти сигурен, че на пук добавяте Руския език с оглед изминалата дискусия. Знаете ли чужд език? Ако знаете, той кой от изброените от вас е? Английски си знам, аз разбрах ако мога да науча още 3 езика Ами тогава махам немския може би... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Току що СЛУЧАЙНО открих,че има българин в WWE.Потресаващо.3 кратки клипа бяха достатъчни да ме отвратят. Бих му се изплюл между очите, пък каквото и да ми струва... Тая тлъста курва развява РУСКИЯ флаг, мамка му и боклук! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Логично би било според това колко се използва да се избере испански, английски и евентуално китайски или някой друг език според географското ти положение. При това положение друг славянски език като руския би помогнал повече за да разбираш и други славяни като чехи и поляци. Много зависи какво правиш и къде смяташ да идеш. В Европа доста би ти помогнал немския - Австрия, Германия, Швейцария. Бих му се изплюл между очите, пък каквото и да ми струва... Тая тлъста курва развява РУСКСИЯ флаг, мамка му и боклук! Къде това, че на клипа не го видях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Чудно, само дето не е чак толкова различен от българския и не е трудно да разбереш какво говорят дори да не си учил руски. Освен това мрънкането че нещо смешно не е на езика, който разбираш - визирам двамата Ангеловци, е леко неуместно. Като не разбираш нещо или ти е прекалено дълго за да го четеш или гледаш просто го прескачай. Голям праз - нищо важно не си пропуснал и никой няма да те глоби Изобщо не мрънкам. Само споменах, че изглежда интересно но е на руски. Оказа се, че на мобилно устройство не излизат субтитрите, а на компютър са по подразбиране включени и си вървят. Що реши, че не съм го гледал достатъчно не разбрах.... Логично би било според това колко се използва да се избере испански, английски и евентуално китайски или някой друг език според географското ти положение. При това положение друг славянски език като руския би помогнал повече за да разбираш и други славяни като чехи и поляци. Много зависи какво правиш и къде смяташ да идеш. В Европа доста би ти помогнал немския - Австрия, Германия, Швейцария. Къде това, че на клипа не го видях. Аз питах за твоя избор. Не за разяснения. Българския флаг разнася вече, не Руския. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Моят избор при така зададените условия е: английски, испански и мандарин (в тази последователност и приоритет). Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Моят избор при така зададените условия е: английски, испански и мандарин (в тази последователност и приоритет). Моя също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Логично би било според това колко се използва да се избере испански, английски и евентуално китайски или някой друг език според географското ти положение. При това положение друг славянски език като руския би помогнал повече за да разбираш и други славяни като чехи и поляци. Много зависи какво правиш и къде смяташ да идеш. В Европа доста би ти помогнал немския - Австрия, Германия, Швейцария. Къде това, че на клипа не го видях. Не е в този. Гадна, долна, тлъста мастия. Която си продава тлъстия гъз за пари... Човек без достойнство и топки. Абсолютна измет, стояща по-долу дори и от педалите и мангалите.... Българския флаг разнася вече, не Руския. Лайното както и да го вапцаш, все си е лайно! Има едно нещо наречено достойнство, което или го имаш, или го нямаш. Ама това всичката паплач след Х поколенията няма как да го разбере. Във всеки случай не е нещо което се изяжда и изсира, не се и пие, както и не се навлича върху хилавките раменца и тлъстите паласки за да се фукаш в чалготечницата къв си папагал. Ама за чукане става, де... Само дето ти го чукат едни още по-големи безродници, а не самият ти.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Не е в този. Гадна, долна, тлъста мастия. Която си продава тлъстия гъз за пари... Човек без достойнство и топки. Абсолютна измет, стояща по-долу дори и от педалите и мангалите.... Лайното както и да го вапцаш, все си е лайно! Има едно нещо наречено достойнство, което или го имаш, или го нямаш. Ама това всичката паплач след Х поколенията няма как да го разбере. Във всеки случай не е нещо което се изяжда и изсира, не се и пие, както и не се навлича върху хилавките раменца и тлъстите паласки за да се фукаш в чалготечницата къв си папагал. Ама за чукане става, де... Само дето ти го чукат едни още по-големи безродници, а не самият ти.... Ти пък как си се вързал? Все едно не знаеш, че те са актьори - ако му кажат сценаристите и японец ще играе Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Ти пък как си се вързал? Все едно не знаеш, че те са актьори - ако му кажат сценаристите и японец ще играе Навремето ако бях опънал една конкретна свиня, щях да получа милиони. Не го направих и никога не съм съжалявал, че не съм го направил... Почна ли да ти припламва лампичката или ще трябва да прилагам и рисунки? П.п. Някои неща просто не са за продаване или купуване, или поне според мен е така. Ама кво ли разбирам аз, олдтаймър с олдтаймъра..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Навремето ако бях опънал една конкретна свиня, щях да получа милиони. Не го направих и никога не съм съжалявал, че не съм го направил... Почна ли да ти припламва лампичката или ще трябва да прилагам и рисунки? П.п. Някои неща просто не са за продаване или купуване, или поне според мен е така. Ама кво ли разбирам аз, олдтаймър с олдтаймъра..... На фона на спортисти, които предават националните си отбори, това че на някакъв актьор в роля са му казали да играе руснак, а не българин ми се струва незначително... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.