Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ай стига бе с тея англииски фрази....не си ли Българин !?

Подозирам, че Виден наскоро е карал опреснителен курс по английски - майсторе, мисли му как ще се оправяш с постовете му занапред. :lol:

Ами аз не разбрах какво се случи реално в тоя клип..

В америка има специална програма.Вкарват провинили се малолетни в затвора да видят какво ще се случи с тях, ако продължават да живеят по този начин, без да им пука за нищо ;)  има 9-10 сезона.

Най-якото е че родителите решават кога детето им ще излезне от там. Имаше някви се разревават и пак не излизат.

Въпросът не е в постройката, Ангеле. Въпросът е, че и след ХХХ хората ПОМНЯТ и почитат паметта на убитите... Тук помнят до следващия концерт на Слави и третата ракия...  

- Изгорете вещицата! Изгорете вещицата!
- Ама тя е красива ...
- Добре, де ... Ама след това я изгорете.

Стига сте ревали за тоя Слави!!!

И тъй като рядко се мяркам - Ангел направо ме утепа!

Руският бил архаичен, учел му се френски, като по-напредничав, а и след това щял да има повече полза от него...

Ну, погоди...

И тоя форум след Ванчо много затихна май. Добре че са пиано баровете, да го видя. Като се откъсна от тая посредствена общност, и се издигна! :D

Стига сте ревали за тоя Слави!!!

Просто се констатира изключително високото ниво на тъпотия сред младото население. Доказано за пореден път. Вече даже не е изненада.

Не мога да обвинявам другите за музикалния им вкус. Ако беше Азис, и аз да се възмутя.

Ама Слави със всичките си недостатъци не е толкова лош пример.

А и кой друг ще накара 70 000 човека да пеят химна?

https://youtu.be/MJJXChJReDs

Руският бил архаичен, учел му се френски, като по-напредничав, а и след това щял да има повече полза от него...

Пак някой се опитва да ме лишава от собственото ми мнение. До сега нито един път през живота ми, не съм си казал "Егати, що не знам Руски". Все повече намалява и възможността да се случи за в бъдеще.

Виж, Френския е официален език в голяма част от държавите в Европа, половин Канада, а освен това е единственият език във Франция.

Някой ако иска да ходи да си комуникира към Сибир - да учи Руски.

Тука сгреши.Русия не е Сибир просто.

Знам, че не е Сибир. Хиперболизирах. Или реално очакваше да изброя всичките бивши Руски републики и настоящи Руски провинции?

Факт е обаче, че ако човек няма реална привързаност или насоченост към Русия, Руският език е ненужен. Също и за някаква техническа литература от преди 50 години, която в по-голямата си част вече не е актуална, а в останалата част е преведена на други езици.

Ако трябваше да избирам 3 езика, които да знам - Руският нямаше да е един от тях.

Е,айде сега-ти асоциира Русия с нещо крайно лошо.И колкото и да са хулени с право или не руснаците те се представят и с доста положителни неща-Санкт Петербург,младите хора инициирали СТОПХАМ,Висоцки и т.н.

До сега нито един път през живота ми, не съм си казал "Егати, що не знам Руски".

Eine fremde Sprache ist eine Waffe im Kampf des Lebens.

Вероятно единствената умна мисъл излезнала тиквата на г-н Карл Маркс

ПС: И не се дръж като "offended liberal" моля те. Това, че някой не е съгласен с теб и държи да ти го обясни не означава, че те лишава от мнение.

Е,айде сега-ти асоциира Русия с нещо крайно лошо.И колкото и да са хулени с право или не руснаците те се представят и с доста положителни неща-Санкт Петербург,младите хора инициирали СТОПХАМ,Висоцки и т.н.

Не съм асоциирал Русия с абсолютно нищо, било то добро или лошо. Или аз поне не виждам да съм го направил, дори и неволно.

Просто казвам собственото си мнение. Не харесвам Русия. Не харесвам нищо Руско. Не ми харесват хората. Не ми харесва манталитета им. Не ми харесват продуктите им. Не харесвам киното им. Не харесвам дизайна им. Не харесвам архитектурата им. Не виждам по каква причина бих учил езикът им, освен ако не е крайно наложително.

Все пак, всеки сам избира интересите си. Моите не са свързани с Русия по никакъв начин.

Eine fremde Sprache ist eine Waffe im Kampf des Lebens.

Вероятно единствената умна мисъл излезнала тиквата на г-н Карл Маркс

И като е така, ти лично, изправен пред избора от всички езици на света и възможността да научиш 3 от тях до ниво "майчин език" с кликането на един бутон, би ли поместил Руски в списъка с изборите си?

С риск да падна 3 нива в очите на Ангел, ще споделя, че много харесвам руския език. Има изрази, които звучат по неповторим и единствен начин само на руски и никой друг език по света. Като дете явно го бях усвоил доста добре, щом много от руснаците (в бившия СССР) са ми казвали, че го знам много добре и го говоря с произношение. Сега вече съм забравил доста неща (освен произношението), въпреки че от руските филми без превод разбирам към 95+% от диалозите. Смятам в най-скоро време да си възстановя старите знания (най-вече падежите) и даже се замислям за един систематичен курс. :)

Мен пък ме е яд, че в ЕГ-то заради това, че се мразехме с учителя по Руски намразих и езика и нищо не научих... Даже си мислих и аз някакъв курс да запиша. ама нямам време за това в момента

Ммм не...ама иначе щял да ходи с рубашка. :laugh:

Даже май вече съм го виждал да се носи така...ако се водим по по-широкото определение във Википедията, Уикипедията и другоезичните -педии. :)

Не, бе. Щял да говори на френски когато ходи на руска баня в израз на протест заради изостаналата и технология и дизайн....

въпреки че от руските филми без превод разбирам към 95+% от диалозите.

Без грам да си учил руски след мааалко свикване успяваш да разбереш поне 80% от диалозите. Помня как преди години още като не знаех добре английския (и нямаше още гугъл даже, а още по-малко преводача) от едни форуми на някакъв руснак се пробвах да му обяснявам едни неща в един момент го питах дали ми разбира на български, защото на английски ми беше трудно. Той каза че успява да разбере какво искам да му кажа и можем да минем - той на руски аз на български и така си комуникирахме известно време помагайки си взаимно без никакви проблеми. Та като има желание - разбирателството лесно се постига, особено от интелигентни хора.

Мен пък ме е яд, че в ЕГ-то заради това, че се мразехме с учителя по Руски намразих и езика и нищо не научих... Даже си мислих и аз някакъв курс да запиша. ама нямам време за това в момента

Аз пък имах уникално яка учителка. Една току-що завършила студентка с уникални гърди и носеща едни бели ризки... а аз седях до вратата и това така ме разсейваше, като застане до прозореца, че половината, което говореше така и не успявах да го чуя. Т.е. от 9ми клас нататък... подготвителния и 8ми не ми беше особено голям проблем да се концентрирам...

И като е така, ти лично, изправен пред избора от всички езици на света и възможността да научиш 3 от тях до ниво "майчин език" с кликането на един бутон, би ли поместил Руски в списъка с изборите си?

Идея си нямаш колко по-лесно е да можеш да комуникираш с повече хора. Т.е. подозирам че имаш ама си се запънал да си доказваш тезата. Немския колкото и да съм го забравил пак ми е кеф да си поговоря с някой германец на немски вместо на английски. То като не успея на единия минавам на другия език. С руснаци на моменти се пробвам да говоря и на руски, не че ми се получава особено ама поне ги разбирам криво-ляво.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...