Godfather Posted September 21, 2015 Share Posted September 21, 2015 Мислех си да шортна акциите на Фолксваген груп миналата седмица и сега се изяждам от яд, че не го направих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Чух нещо за отпадане на визитите на България и Румъния за САЩ. Някой да е чул/ чел нещо по въпроса? На мен ми преразказаха, че ЕС се застъпвал за нас. И щели да въведат визи за американците пътуващи към ЕС. И ще са им нужни визи за UK, Германия. Има ли нещо вярно? И ЕС бил дал срок на САЩ до март месец... било гласувано вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Чух нещо за отпадане на визитите на България и Румъния за САЩ. Някой да е чул/ чел нещо по въпроса? На мен ми преразказаха, че ЕС се застъпвал за нас. И щели да въведат визи за американците пътуващи към ЕС. И ще са им нужни визи за UK, Германия. Има ли нещо вярно? И ЕС бил дал срок на САЩ до март месец... било гласувано вече Текат разни процедури, но все още сме далече от отпадането им. Не се взима толкова трудно американска виза. Даже бих казал сравнително лесно е. Единствено трябва да си попълниш добре документите. А те са само един формуляр. Последно процентът на отказаните визи беше 13% за България. Приблизително 1 от 10 не взима виза. Като сложиш циганите и разни идиоти... Това говорим за туристическа виза. Надявам се, не планираш да ставаш нелегален имигрант там. Нали знаеш, че граничният полицай решава за колко време ще те пусне, ако изобщо те пусне. Визата не ти гарантира влизане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Чух нещо за отпадане на визитите на България и Румъния за САЩ. Някой да е чул/ чел нещо по въпроса? На мен ми преразказаха, че ЕС се застъпвал за нас. И щели да въведат визи за американците пътуващи към ЕС. И ще са им нужни визи за UK, Германия. Има ли нещо вярно? И ЕС бил дал срок на САЩ до март месец... било гласувано вече От години се говори за падане на визите... Колко ще стане - не е ясно... Дърварите от ЕС в момента имат много по-сериозни проблеми от визите за САЩ така или иначе. А дори и да паднат най-после, това далеч не означава, че някой е отворил портите широко и опънал килима. Както казва и Иван, безвизов режим далеч не значи "добре сте ни дошли". Американците имат предостатъчно начини да сеят... Но пък ще е добре ако наистина отпадне тази бюрократична стъпка, тъй като тя вече основно пречи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 - като например ритник в слабините или да те нокаутират с удар в черния дроб Дискова херния в обострена криза мисля е повечко от ритник в топките. Не вярвах, че мога да го преживея този момент. Боли зверски, но за сметка на това - дълго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Но пък ще е добре ако наистина отпадне тази бюрократична стъпка, тъй като тя вече основно пречи... Те вече основно издават 10 годишни визи. Не е голям проблем веднъж на 10 години да си я извадиш. Струва и малко пари де, но няма начин за момента. Така или иначе не е никак евтино да отиде човек там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Мислех си да шортна акциите на Фолксваген груп миналата седмица и сега се изяждам от яд, че не го направих. Какво смяташ да ги правиш сега? Продаваш на ниска цена или ги държиш докато се качат отново? Интересно ми е какво мислиш по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Мислех си да шортна акциите на Фолксваген груп миналата седмица и сега се изяждам от яд, че не го направих. А защо си мислеше да ги шортиш тогава? След като ФЕД-а казаха, че няма да вдигат лихвите ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Покрай почивните дни имах гости от Благоевград и София. Никой от тях до сега не беше идвал в Пловдив и със съпругата ми 3 дни ги развеждахме да разглеждат забележителностите в Пловдив и региона. Нямате си идея с какво обожание гледаха места които за нас са ежидневие. Имам чувството, че не осъзнаваме в какъв град живеем. През август сестра ми си дойде от Щатите с нейна колежка американка, която, сигурно напълни поне 160 ГБ хард диск само със снимки. И в нито един момент не изпитах някакъв срам от градът в който съм роден и живея. Това го пиша защото случайно попаднах на тези две статии и се замислих за преживяното с горепосочените ни гости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Пропаганда на Ал Гор!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 290x се оказа доста топла карта. Повече от очакваното. Поне зимата ще се отоплям по-лесно Покрай почивните дни имах гости от Благоевград и София. Никой от тях до сега не беше идвал в Пловдив и със съпругата ми 3 дни ги развеждахме да разглеждат забележителностите в Пловдив и региона. Нямате си идея с какво обожание гледаха места които за нас са ежидневие. Имам чувството, че не осъзнаваме в какъв град живеем. През август сестра ми си дойде от Щатите с нейна колежка американка, която, сигурно напълни поне 160 ГБ хард диск само със снимки. И в нито един момент не изпитах някакъв срам от градът в който съм роден и живея. Това го пиша защото случайно попаднах на тези href="http://www.novinite.com/articles/164243/Bulgaria" s+plovdiv+among+lonely+planet's+best+travel+destinations+2015"="">две статии и се замислих за преживяното с горепосочените ни гости. Съгласен съм. Градът ни наистина е много красив. До 2019 още доста неща ще се променят и осъвременят. Само и средната работа заплата да се вдигне и сме китка . Btw като човек попътувал из Еврора (и малко в Азия и Африка), само 2 други града са ми харесали повече от Пловдив . Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 290x се оказа доста топла карта. Повече от очакваното. Поне зимата ще се отоплям по-лесно Като имам предвид какво беше....... Вземи продавай топло на комшиите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Между два апартамента съм, те ме топлят, но ще пробвам Иначе картичката е пушка, само да не вдигаше 85 градуса в по-тежки игри PS. Знаех какво взимам, но на цената, на която ми я предлагаха, нямаше как да откажа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Viva la iOS. Forbes Now: Apple Admits To Big iOS 9 Problem. http://google.com/newsstand/s/CBIw6Ji5nyg Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Тук новината не е big iOS problem... Новината е Apple admits!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Не знам поради ква причина се бях зачел в стари курсове по ЯХБЗиЕ...Та там пише, че по-черните хора са по-малко уязвими за лъчева болест от блондитата и тия, дет са бели като корем на жаби...Което ме навежда на мисълта, че ако се пльокне голямото лайно и трясне някоя ядрена бомба, мангалата ша оцелеят...Деба и хлебарките. Ама освен, че мангалата ше оцелеят, няма да има русо за ебане...Мъка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Някой с наблюдения за добра оферта за мобилна машина до 2100? Ще се ползва за умерено чертане и драскане, единственото прилично нещо което съм видял по-сайтовете е това > http://www.adroit.bg/laptopi-asus-g771jw-t7028d-4619.html НЕ ме интересуват неща с 100-200лв по-скъпи и т.н. а просто да не съм пропуснал някой модел до тази цена? Качеството на дисплея е от значение. (машината не е за мене(аз щях да си взема инак precision или W серия леново 2ра ръка) - трябва да е новичка и гаранция нормална) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Какво смяташ да ги правиш сега? Продаваш на ниска цена или ги държиш докато се качат отново? Интересно ми е какво мислиш по въпроса. При шортването е купуваш обратно акции на доста по-ниска цена и си ги връщаш на дилъра, от който си ги взел преди това назаем за да ги продадеш на по-високата първоначална цена, при което в теб остава едно доста прилично ресто. С опции номера е още по-сладък, защото там приходите се мултиплицират от левъриджа. А защо си мислеше да ги шортиш тогава? След като ФЕД-а казаха, че няма да вдигат лихвите ли? Явно не следиш ескалацията на скандала с измамата при емишън тестовете на някои TDI двигатели на VW в Щатите. Акциите на концерна се сринаха с над 20% в понеделник, а скандала се разрази още миналата седмица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 ей заради тия неща не съм още милионер... Не ги следя :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 А трябва.Нали обичаш парите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 ей заради тия неща не съм още милионер... Не ги следя :-D То и аз още не съм станал, макар и доста време вече да се занимавам с тия глупости. Пусто, когато почнеш да играеш с истински пари и нещата придобиват един съвсем друг ... силно емоционален оттенък. Иначе с тестови акаунти съм правил от 10 хилки милион, ама там както се сещаш риска е доста по-различен от хвърлянето на истински пари в играта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 При шортването е купуваш обратно акции на доста по-ниска цена и си ги връщаш на дилъра, от който си ги взел преди това назаем за да ги продадеш на по-високата първоначална цена, при което в теб остава едно доста прилично ресто. С опции номера е още по-сладък, защото там приходите се мултиплицират от левъриджа. Явно не следиш ескалацията на скандала с измамата при емишън тестовете на някои TDI двигатели на VW в Щатите. Акциите на концерна се сринаха с над 20% в понеделник, а скандала се разрази още миналата седмица. Аз скандала го следя повече от теб вярвай ми, ама ти нямаше как да го знаеш преди това имам предвид! Това е все едно да кажеш 2008 година, че мислеше да шортиш световните пазари и те е яд Те вече по целия свят ги разследват за тази измама, но пак ти казвам, че освен ако си ги нямал преди това не мисля, че ще ги хванеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 @host, аз съм с G551 - 15"-овия (16GB RAM, 1TB нормален диск). Адски съм доволен от машинката, доста добре се държи, НО - се налага да я слагам на някаква подложка - да не е опрял плътно, иначе прегрява при повече зор. Умишлено исках да е 15, че да е по-лек - всеки ден от работа до вкъщи. В момента ми е едновременно работен и гейминг машина. За 17"-ките в hwbg казаха, че са доста по-добре откъм охлаждане и дават по-добро поведение като цяло. За 3-4 месеца единствените проблеми, които съм имал са били с драйверите, които шипват с Win10 и подкарването на Optimus технологията под Linux (това още не съм го преборил съвсем). А, да и не предлагат драйвери за < Win8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Аз скандала го следя повече от теб вярвай ми, ама ти нямаше как да го знаеш преди това имам предвид! Това е все едно да кажеш 2008 година, че мислеше да шортиш световните пазари и те е яд Те вече по целия свят ги разследват за тази измама, но пак ти казвам, че освен ако си ги нямал преди това не мисля, че ще ги хванеш Изказваш се доста неподготвен. Скандалът се разразява от доста време - има тонове информация по въпроса. Пазарът миналата седмица още не беше реагирал, защото никой не си даваше сметка колко сериозни са обвиненията. В петък, когато EPA отказа да сертифицира TDI моделите за 2016-та, акциите паднаха с 3% и това беше вече твърде ясен сигнал. Когато в неделя CEO-то на VW излезе с признание и някакво извинение плюс информацията за стартирането на собствено разследване по въпроса, вече нямаше никакво съмнение, че който е успял да реагира в петък, вече може да се готви за купон в понеделник. В петък все още можеше да се действа, защото нямаше паническа разпродажба - 3% спад е нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.