Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ще ги хваля винаги, защото по-добри пици в този град аз не съм ял. И никого не подвеждам. Всеки може да опита и сам да прецени. Подметките на Верди хич няма да ги коментирам дори - трагедия. Един от бившите им управители ми е правил пица вкъщи - тя вече ставаше. 

А ако ще си говорим за пица както му е реда, лично аз ПИЦА съм ял два пъти. Единият път в Америка, където ме грабна класиката на PIZZA HUT и втория път, може би най-истинската пица, която съм ял - в Рим. Но не по туристическите заведенийца, където ти сервират понякога неща по-лоши и от на Верди, а в един закътан фамилен италиански ресторант, където ходят само италианци, няма туристи и ако не знаеш италиански не можеш си поръча. Тази пица ще я помня завинаги. Друг досега дори не е успял да се доближи до подоно нещо.

А ти къде и как мислиш се пекат пиците в Пикантино???

С осъждането на чуждото мнение и крайни епитети един вид агитираш и ангажираш със собственото си мнение.

Пица Хът и аз съм ял. Едно калцоне. Нищо особено. Беше лютива. Пица като пица.

Блатовете на фамилната пица във Верди и тези в Пикантино се различават коренно. Не знам кой и как ги пече.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ники, в "държава" като нашата, с "народ" като нашия, раздадеш ли оръжия свободно на хората, с добре функциониращата ни милиция - за 6 месеца населението ще е наполовина...

Това не е много лоша идея :P :P :P

Бе как ги правите тия работи със синекурни длъжности и хубави заплати? Аз се трепя кат' гламав за сума на границата м/у три- и четири цифри и нямам грам развитие. А зад гърба си имам близо 20 години опит в сферата. И добро име имам в гилдията.

Няма правда.

To го има и момента кой какво разбира под добра заплата..

Верди са мноого далеч от това което бяха. Нищо особено не са вече.

Верди отдавна не са Верди. Всички пицарии са франчайз, разбирай - всеки сам за себе си се прави на пицария....

единственото заведение, което все още се държи от оригиналните собственици на Верди е в София - Тратория Джузепе Верди...

http://www.trattoria.bg/

Всичко останало продадоха, включително и фирмата, която е собственик на марката Верди.

гледам горе някой се оплакваше, колко било трудно в скандинавските държави да си уредиш свястна работа и законния престой - не е вярно, трудно е, ако си без специалност и език... ако си отишъл да миеш чинии - няма да ти е лесно, такива "квалифицирани" кадри не са им нужни. ако имаш добра специалност и владееш език - нямаш проблеми.

Има и частни случаи. Програмист на С, с английска филология е чистач... Но по-скоро го мързи..

Снощи към 1 се събуждам - таванът в хола прокапал, водата пада на 2 педи от компютъра, на пода има прилична локвичка, кучето хърка като прасе... Such fun!

"Просто Спас" определено ми става новият рисуван любимец, Ебал съм ти куция Спиндермаан.

Спиндерман е малоумен и банален. Никога не съм го харесвал. А "просто Спас" почнах да го разглеждам покрай теб и определено има страшни попадения. Но лично за мен, най-добрия Карикатурист (с главно "к") в нета си остава Явор от "Ръководство за употреба на София".

Фуцк. Пак ще трябва да отпушвам воронките на покрива, че не може да се оттичат.

П.П. Багомамата. Понеже тоалетните са заустени в дъждарките, при силен дъжд става яка ежекторна помпа. Направо изсмуква водата от тоалетната чиния   :bgrin: .

Аз така един път отпушвах... И долу в избата се разкачи 1 тръба, и сичкото лайна на блока отидоха там :D

След тва го отводниха.

Говоря за воронката и отводняване на покрива, иначе прелива над изолацията и по коминните тела тръгва надолу. Ако дъждарката е запушена долу, няма поток => няма вакуум. При изправна система и проливен дъжд се получава почти плътен слой вода, падащ около 40 м. Такова разреждане създава, че изсмуква водата от еските на тоалетната и мивката, както и от сифона на пода.

Няма как да са заустени тоалетни при дъждарки, защото иначе целия регион ще вони на кенеф. Дъждарките са заустени по принцип доста по-високо от главната канализация. 

Видях обаче на клипове от вчера, че на места канализаята яко си повръщаше... Сега ВиК подмята топката на Сиенит (?!?!) - те трябвало да се грижат за отводняването... Нерде Ямбол, нерде Стамбул.... :Facepalm:

Няма как да са заустени тоалетни при дъждарки, защото иначе целия регион ще вони на кенеф. ...

Има, има. Съжалявам, че няма как да я снимам - затворена е с кутия и плочки. И не мирише - факт. Аз съм на последния етаж и по твоята логика би трябвало най-силно да усещам миризми отвън. Ама не.

Явно инженерната мисъл от 60-те е приложила някои хватки.

Ти искаш да ми кажеш, че вътрешно по щранговете са ви вкарани кенефите във отводнителната тръба на воронката ли? Което също е нередно (при мен са две отделни тръби), а аз по принцип ти говорех за уличната разводка.... 

Не мога да кажа дали е редно или не. Преди да закрия тръбата, в която е заустена тоалетната при валеж се чуваше шуртенето на водата и се образуваше конденз по нея при студен дъжд (както казах, над мен няма никой). Като стане проблемация с воронката и на покрива се оформи езеро, качвам се и махам мрежестия капак. Става един водовъртеж и като сляза в къщи, водата от тоалетната чиния е изсмукана и гъргори.

Като се замисля, блока е замислен доста добре. Има сушилни тавански помещения, колектор за сметта с врата на всеки етаж и помещение в избата за контейнерите и естакада за тяхното изнасяне, имаше оригинална домофонна система с електромагнитна брава, инсталация за колективна телевизионна антена, асансьорите имат спирка в избата. Някак не ми се вярва да са направили издънка с основно нещо като канализацията. Блока е построен 1968 и когато преди четири години подновявах банята, поцинкованите тръби НЕ БЯХА МРЪДНАЛИ.

При нас е същата работа. Ето ти порой от 2009, мисля по време на наводенията...

GHKZ5g8.jpg

Тук водата вече се е изтекла - стигаше над 20см в центъра.... Сега съм решил тоя проблем с едни интересни приспособления, които открих по време на покривните си разходки... :grin:

Иначе тия щуротии ги имаше и при нас, но разбира се никога недовършени и никога неползвани.... 

========================

Някой да ми припомни какви бяха ония бюра, които се повдигаха за работа прав и разисквахте наскоро господа програмистите?

Видях обаче на клипове от вчера, че на места канализаята яко си повръщаше... Сега ВиК подмята топката на Сиенит (?!?!) - те трябвало да се грижат за отводняването... Нерде Ямбол, нерде Стамбул.... :Facepalm:

Сиенит имат договор с общината и те поддържат шахтите, сигурно и други части от отводняването. За това ВиК им прехвърля топката, щото не е тяхна работа.

Някой да ми припомни какви бяха ония бюра, които се повдигаха за работа прав и разисквахте наскоро господа програмистите?

http://ergonomicfurniturebg.com/

и нека не се обиждаме на програмисти сега... никога не съм бил, никога няма да бъда...

RaptoR-е,Костов говори по Бтв :))

Все още си вярва,че е в играта.Да си пенсионерства там и по-малко да напомня на хората за себе си. :read:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...