Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Посибъл за консенсус - за разбиране - не. КогА се разбЕрат плюса и минуса на магнита - може... Единият продухан тотално от Хамериканските боклуци, другият тотално затънал в дебрите на восточните путини хитлерюгенисти.... Не виждам стока в тая работа...  :grin:

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

За въртящия се пост из суратя - абе, аджеба, как летят тия самолети през затвореното пространство на Източна Украйна? П.С. Я пак погледнете картата, къде е Кюрдистан, маршрути, полетни характеристики, въздушни течения и пр. Не ми се спори. Имате глави - мислете.

P.S. 2 Иран разреши полети през своето въздушно пространство. Пак погледнете картата.

P.S.3 Статия в чуждата преса - "Барабаните на войната бият."

Моето е обяснение, изцяло обосновано, а твоя пост е чист хейт, в стил дай да плюем без да мислим. 

Кое е хейт без да се мисли? Написаното от атакиста във Фейсбук ли? Да, съгласен съм. Отвори си една географска карта на региона и ще разбереш защо написаното са абсолютни глупости. Толкова шарани да се хващат на такава елементарна пропаганда за мен лично е необяснимо. Иначе на масата винаги има консенсус. :)

Относно петрола карате на доста остаряли възгледи. През последните години вследствие сериозното развитие на едни специфични технологии, един картел с името ОПЕК беше чисто и просто "обезоръжен" от притежаваното в продължение на десетилетия оръжие - способността да влияят върху световния тренд на цените на петрола, затова и тезата, че някой отива да се трепе в Близкия Изток заради петрол е твърде наивна и неадекватна пък и не съответваща изобщо на фактите - например разпределението на държавите в ключовите сондажи в Ирак да речем.

ПП. Гледам Танас ме е изпреварил за въздушните маршрути. :)

Хм,едно търсене в мрежата изкара бая материал по тази фраза

Барабаните на войната бият

Не е от вчера явно и се задълбочава.В този сайт попаднах на интересен материал:

Пол Робъртс: Кланетата и лъжите на САЩ и Израел са безкрайни

Момчета, пия си тука една ракийка от 2003 г Първенешка, лично и разпечатах дамаджанката(дет се вика и направих севтето) със салатка от печени чушки от цехчето в Царацово да ги пробвам + едно бабече нарязано, и ми минава през главата, ЩО аджеба си блъскате главите с тия глупости, богатите ще станат още по-богати а ние ще го духаме под вода докато изсъхне.

Така, че АЙ НАЗДРАВЕ, че повечето вече връщат  :lol:

...подкрепящите Ислямска държава протестъри...

Да, да, точно тук спрях да чета. Явно без да съм знаел съм подкрепял ИД.

Мисля, че няма никакъв смисъл да отговарям на този пост..., но все пак, извади си главата от там дето си я наврял и помисли съвсем малко. Също така помисли кой, аджеба, има интерес от цялата тази бежанска вълна и цялостен смут в Европа. Помисли също така, защо до сега ИД нямат нито един удар срещу Израел. 

А относно горния ми пост, мисля, че и друг път съм споменавал, че най-добрите ни семейни приятели са военни пилоти, единия лети с хеликоптер, другия със самолет. И двамата въпросни приятели са абсолютно съгласни за избора на маршрут който съм цитирал. 

Това е перфектна конспирация! Как не съм се сетил досега!!!!

Банда спускащи се с бясна засилка от Витоша протестиращи джихадисти размята шашки из Бояна, Драгалевци, Бистрица и Симеоново!!!

Мамка му, имало дори ИГРА по въпроса!!! 

Между другото днес излезе и един доста интересен материал по въпроса. ИД работи в сътрудничество със Саудитска Арабия...и познайте кой е най-големия съюзник и приятел на САЩ в региона?

Десетки войници от ОАЕ обезглавени от "Ислямска държава" в Йемен

Кое е хейт без да се мисли? Написаното от атакиста във Фейсбук ли? Да, съгласен съм. Отвори си една географска карта на региона и ще разбереш защо написаното са абсолютни глупости. Толкова шарани да се хващат на такава елементарна пропаганда за мен лично е необяснимо. Иначе на масата винаги има консенсус. :)

Относно петрола карате на доста остаряли възгледи. През последните години вследствие сериозното развитие на едни специфични технологии, един картел с името ОПЕК беше чисто и просто "обезоръжен" от притежаваното в продължение на десетилетия оръжие - способността да влияят върху световния тренд на цените на петрола, затова и тезата, че някой отива да се трепе в Близкия Изток заради петрол е твърде наивна и неадекватна пък и не съответваща изобщо на фактите - например разпределението на държавите в ключовите сондажи в Ирак да речем.

ПП. Гледам Танас ме е изпреварил за въздушните маршрути. :)

В следствие на кои технологии говориш? Шистовото сондиране предполагам? Ако е за него прочети колко им струва добиването и на каква цена на петрола са 0 на 0, защото ако цените на петрола се задържат още малко тук доста от тях ще фалират. Като цяло погледни колко % са се сринали всичките енергийни компании за една година и че някои от тях фалираха. Истината е че най-вероятно наистина те започнаха срива на петрола за да ударят Руската икономика, в която той е основен приход, но цената се срина толкова много, че тук е удря и тяхната икономика.

Асад е против ИД, Русия е против ИД аз лично не схващам причина някой да спира друг, който иска да се бори с тези главорези, освен ако не е на тяхна страна.

Всъщност като гледам снимки на Афганистан и Иран от 70те някои неща започвам да си ги обяснявам.

Попаднах на една статия, в която Кадафи предупреждавал, че Либия е стена, която спира вълната от имигранти от Африка, да залеят Европа. Свалиха го и последното е факт.

Ирак под управлението на Садам също беше някак по-културна държава, а сега гледаме някакви безумни ислямисти там... не знам за вас, но аз не съм сигурен вече какво да мисля за събитията...

Бреййййй - почвам да си мисля, че има все пак някаква подсветка в тебе дето работи. В НИКАКЪВ случай не е свързана с биология, климатология или дори елементарна физика, но я има някъде там...

Всъщност като гледам снимки на Афганистан и Иран от 70те някои неща започвам да си ги обяснявам.

Какво по-точно си обясняваш? СИЛНО съм любопитен

Какво по-точно си обясняваш? СИЛНО съм любопитен

Много е дълго за обяснение. Кратката и прекалено опростена версия е че всички са маскари

Много е дълго за обяснение. Кратката и прекалено опростена версия е че всички са маскари

Така е - това важи за абсолютно всички замесени в района на Близкия Изток. Нещо повече - никога там даден конфликт не е бил черно-бял, пък този в момента хептен, дори според мен държи абсолютния рекорд в бройката на антагонистичните участници. :)

В следствие на кои технологии говориш? Шистовото сондиране предполагам? Ако е за него прочети колко им струва добиването и на каква цена на петрола са 0 на 0, защото ако цените на петрола се задържат още малко тук доста от тях ще фалират. Като цяло погледни колко % са се сринали всичките енергийни компании за една година и че някои от тях фалираха. Истината е че най-вероятно наистина те започнаха срива на петрола за да ударят Руската икономика, в която той е основен приход, но цената се срина толкова много, че тук е удря и тяхната икономика.

Това което си наприказвал отгоре изобщо не отговаря на макроикономическите показатели за сектора в глобален мащаб, пък също и за ситуацията с компаниите. Наистина се наблюдава повишение на индекса на изпадащите в несъстоятелност компании от добива и разработката на енергоизточници, но скока е от 3.7% до 5.1% което е нищо, сравнено със срива на борсовите цени. Шистовата революция при газовите компании мина през абсолютно същото събитие - рязко покачване на добива и запасите, срив на цената на газа и установяване на някакво равновесие при вече съвсем новото доста ниско ниво. Някои фирми фалираха (нормално), но повечето успяха да оптимизират производствените разходи и да се нагодят към процеса. Това за съжаление се случи единствено в Северна Америка, защото пазарите на природен газ са все още само регионални по обясними причини. Пазарът на нефт обаче е глобален и там всички са в кюпа. Митовете, че тези цени щяли да убият шистовите комании са си точно това - митове. Въпросните компании са далеч по-гъвкави за адаптиране при такива динамични условия. А ниските цени на петрола са зле единствено за канадската икономика, която изпадна в рецесия през първата половина на годината, но пък хубавото е, че падането на канадския долар събуди сериозно запалия износ в другите сектори и макроикономическите показатели, особено търговския баланс дръпнаха сериозно, макар и със закъснение. От друга страна да се говори, че ниските цени на петрола се отразяват зле на американската икономика е несъстоятелно. На практика е точно обратното в момента.

Лягам си със стара класика

Целият саундтрак на филма е страхотен. Както и самият филм. Поне според мен, като за американски военен филм, е доста силен.

Утре може да има включване с кадри от китайски творения (демек тийзъри) Turn off this option! GT-I9100 Turn off this option!

Нагласи й фокуса първо ;)

Вчера ме сюрпризираха,че ще ходя края на октомври за 1 седмица в Израел. В понеделник си правя паспорт.

...извади си главата от там дето си я наврял и помисли съвсем малко...

Извинявай, ама човек, който вади постоянно някакви постчета от pik.bg и други подобни жултурии да ми говори за мислене е меко казано смешно. Иначе наистина спрях да чета цитирания пост, та не виждам смисъл да го обсъждаме. Факт е, че ИД е нечие творение. Най-малкото - някой с охота купува евтиния петрол, който продават. И двете империалистично настроени държави имат нужда от враг. И двете обвиняват един-другиму за отговорността. И честно казано не ме интересува кой от двата е...

Не знам кой те е излъгал, че шистовото сондиране е по-гъвкаво към ниски цени от добиването на петрол от една Саудитска Арабия примерно, където петрола е на много малка дълбочина и се добива доста по-евтино и лесно. Ниските цени на петрола се отразили зле само на Канада?!? А Русия? Венецуела е пред фалит. Всяка една страна от ОПЕК се наложи да си прекроява бюджета, за да стигне с тези ниски цени на петрола. Това, че по вашите медии масово може да говорят, че всичко си върви по мед и масло е друг въпрос. Нека да се задържи още известно време тук петрола, или да падне пак под 40 $ пък пак ще си говорим кое не отговаряло на макроикономическите показатели и колко били стабилни и гъвкави... Тези компании са правели доста пари години наред и все пак имат някакви капиталови резерви, фалитите не настъпват на момента - започва се със срив на акциите, спиране на дивиденти, съкращаване на служители, свиване на производството. Ето  ти официална статистика с колко са намалели газовите и петролните сонди в САЩ за една година - над 50 %

Извинявай, ама човек, който вади постоянно някакви постчета от pik.bg и други подобни жултурии да ми говори за мислене 

Извинявай, ама човека който ти вади постоянно някакви постчета от жълтурии, обикновено ги е проверил още поне на няколко места преди да ги постне. И преди да започнеш да ме нападаш лично, както обикновено правиш, пак ти казвам - мисли. Защото след изречението с жълтуриите все пак си написал нещата както са, но това не ти попречи преди това да хейтнеш.

РОЗОВОТО, брат, РОЗОВОТООООО!!!!

Веднага патент!  :laughing:  :laughing:  :laughing:  :laughing:  :laughing:  :laughing:

=====================

Мимчиле, шИстаците точно си ги утепаа шейховете с един замах, не говори глупости, плеасе... Стефчо тъкмо спря да се притеснява от разхода... :grin:  

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...