RaptoR Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 това не е вярно и е силно преувеличено. освен това 95% от ползващинте какъвто и да е смартфон са хора без техническа грамотност. Вярно е, както е вярно и това, което ти казваш. ================= След война около месец.... И ще продължавам Тата рара рара... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Но пък ОЧЕВАДНИЯТ факт, че може би над 70% от ползващите Айфон са тотални технически кретени е показателен Казано от човек който чакаше @w00x-a да му върже видеокартата в новата кутия звучи няк’си......несериозно пс : Честито, да ви е жив и здрав новият член на семейството пс 2 IN THE SPACE of one hour, my entire digital life was destroyed. First my Google account was taken over, then deleted. Next my Twitter account was compromised, and used as a platform to broadcast racist and homophobic messages. And worst of all, my AppleID account was broken into, and my hackers used it to remotely erase all of the data on my iPhone, iPad, and MacBook. In many ways, this was all my fault. My accounts were daisy-chained together. Getting into Amazon let my hackers get into my Apple ID account, which helped them get into Gmail, which gave them access to Twitter. Тоест е apple са виновни че на човечеца са му хакнали първо amazon акаунта, след това gmail, twitter и apple account-a..... Съгласих се Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 ако и механиката може да спре да тропа Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Казано от човек който чакаше @w00x-a да му върже видеокартата в новата кутия звучи няк’си......несериозно Само дето този Ангел не е виждал дори картата и кутията, а другият, който ми асистира я завари сглобена, но няма проблем - ш'съ упрайш, Васе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Ако не ме лъже паметта, преди няколко дни имаше пост от сорта на “Щях да си запаля ПС-то, нЕма да бърникам повече”......ма може и да греша де пс : не хейтвам, леко тролвам да раздвижа форума, писал съм го нееднократно, всяка от двете платформи има плюсове и минуси, реално ги оценявам по простата причина че ги ползвам паралелно (нещо което не може да се каже за 95% от андроид феновете които са разцъквали нещо на ябълките за 15-20мин. ма изказват крайно мнение), май по тая причина @netroobg спря да го води тоя спор пс : шанса да ти брутфорснат парола по-дълга от 5-6 символа включваща специален знак, число и главна буква клони към 0 Все пак обсъждате сигурността на устройства, които се jailbreak-ваха на даден етап като влачиш пръстче от единия до другия край на екрана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Ако не ме лъже паметта, преди няколко дни имаше пост от сорта на “Щях да си запаля ПС-то, нЕма да бърникам повече”......ма може и да греша де Принципно правих електроексперименти, нямащи нищо общо със стандартите. Ти дори не можеш ги разбра, особено като iзомби, но това е друга тема... А това, че брактисаната iOS е пълен смях и врата в полето е факт, очеваден и за слепите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Хм, мерси за хинтчето. Да, майкрософтският акаунт си ползвам Тамън се чудех какво да правя, ще взема да си разгледам секюритито там Най-добре е да си сложиш някаква много добра и сложна парола на скайп акаунта, защото хем няма да я ползваш в ежедневието, хем така брутфорсването на акаунта става практически невъзможно. Иначе аз на микромекия акаунт съм сложил не толкова сложна парола, защото се логвам по хиляда пъти на ден с нея, но пък за сметка на това акаунта е конфигуриран с т.нар. two-step verification - всеки път, когато някой или нещо опита да използва микромекия ми акаунт за логване от непозната система/приложение, получавам нотификация на мобилния телефон със заявка за одобрение/отказ на въпросния процес. пс : шанса да ти брутфорснат парола по-дълга от 5-6 символа включваща специален знак, число и главна буква клони към 0 Това в някой iблог ли го прочете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Не, просто смятам че ще е доста трудно и надали брутфорс е причината за изтичането. Принципно правих електроексперименти, нямащи нищо общо със стандартите. Ти дори не можеш ги разбра, особено като iзомби, но това е друга тема... А това, че брактисаната iOS е пълен смях и врата в полето е факт, очеваден и за слепите... Както ти го казах и предните 1239104-5654 пъти, нещата в смартфоните са ти толкова далечни колкото ми е на мен квантовата физика....с всеки следващ пост го затвърждаваш, iOS също има дупки (няма с-ма без такива) но не могат да се сравняват с андроидските такива Отделно когато се опитваш да водиш “спор” или да тролваш дадена система няма да е лошо да подкрепиш твъдението си с факти а не да чакаш някой от техническите гурута из форума да напише нещо което да цитираш пс : правиш електроексперименти а не можеш да си навържеш новата кутия..... пс : wtf става с движението в Пловдив бе дейба......имам чувството че дебили от цялата страна са се стекли тук.....почвам да пускам фишове за евро милиони, не ми издържат нервите да съм шофьор, ще си наема такъв Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 ......имам чувството че дебили от цялата страна са се стекли тук..... Именно! Или с други думи казано, започва ежегодният наплив на студьенти и студьенки.... П.п. Честито, Видене Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Не съм сигурен....повечето неадекватни днес си бяха с РВ регистрация...... сефте ми се налага да спирам толкова екстремно зад някой със свирене на гуми и пушеци..... карам зад една 190-ка, светофара е на 3 сек. точно преди светофара тоя тъпир започва да ускорява което ме наведе на мисълта че шЕ минава, демек имаше време и аз да мина......да ама не, спря със свирене на гуми без видима причина...... да са живи и здрави брембо-тата и АБС-а..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Хахаха.И тука днеска некви мършляци ми дигаха кръвното.Поне пуснаха шибания черни връх до мола Ся се минава за 1 мин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Васе, миличък, толкова си зле (бетер картинг и еър хокей дето съм те пердашил като маче у дувар), че трябва да се върна в 6-ти клас, че да ти оптговарям, а точно днес не ми се занимава... iзомби и тухла да му изпериш в лицето челно, па ша са радва и ще ти вика, че е як ъпдейт... Галицин, благодаря ти, както и на всички останали приятели! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Как бе! Тия работи там ги оправят за часове! НЕ - за минути!!! То дори няма нужда от коментар.... А иначе казаха, как да не казаха! Самите Епъл го казаха! Те не са виновни! (Както винаги съм казвал, това iзомбитата НЯМАТ лечение) Излишно да се коментира Това да скочиш в говняната река и да тръгнеш да плуваш срещу течението не е лесно... Веселбатае, че няма и спирачки при iзомбитата. Драпат до откат. Което е патентовано! Не забравяй! Не може да бъде! Няма как да стане! Шмиос е по- по- по- най- мег гига.... С ежеминтуно решаване на проблеми! Но пък ОЧЕВАДНИЯТ факт, че може би над 70% от ползващите Айфон са тотални технически кретени е показателен Принципно правих електроексперименти, нямащи нищо общо със стандартите. Ти дори не можеш ги разбра, особено като iзомби, но това е друга тема... А това, че брактисаната iOS е пълен смях и врата в полето е факт, очеваден и за слепите... ... iзомби и тухла да му изпериш в лицето челно, па ша са радва и ще ти вика, че е як ъпдейт... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Кога си прав, си прав... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Дишайте бе, след месец ще мога да ви давам инфо направо от куфнята. Но нали знаете, че истините са минимум 2. И Андроид, и иОС си има една камара кусури. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 пс : шанса да ти брутфорснат парола по-дълга от 5-6 символа включваща специален знак, число и главна буква клони към 0 пич, ти живееш още в 80те години на миналия век... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Пропуснал е 1цата. Имал е предвид 15-16 символна... която не подлежи на dictionary атака. И минава винаги по SSL канал... и в базата се съхранява подходящо хеширана с поне още 10тина символен "salt"... и е нагласена 2-factor auth... и след няколко поредни опита да се влезе с грешна парола блокира достъпа за няколко часа. Викам да спра до тука, че то и без това половината звучи на китайски за "простосмъртните" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Именно! Или с други думи казано, започва ежегодният наплив на студьенти и студьенки.... П.п. Честито, Видене Не съм сигурен....повечето неадекватни днес си бяха с РВ регистрация...... сефте ми се налага да спирам толкова екстремно зад някой със свирене на гуми и пушеци..... карам зад една 190-ка, светофара е на 3 сек. точно преди светофара тоя тъпир започва да ускорява което ме наведе на мисълта че шЕ минава, демек имаше време и аз да мина......да ама не, спря със свирене на гуми без видима причина...... да са живи и здрави брембо-тата и АБС-а..... Хахаха.И тука днеска некви мършляци ми дигаха кръвното.Поне пуснаха шибания черни връх до мола Ся се минава за 1 мин. Те това е момчета, и в Пловдив и в София и Варна и къде ли не, масово се кара така, и ти идва да позравиш всичките им роднини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Пропуснал е 1цата. Имал е предвид 15-16 символна... която не подлежи на dictionary атака. И минава винаги по SSL канал... и в базата се съхранява подходящо хеширана с поне още 10тина символен "salt"... и е нагласена 2-factor auth... и след няколко поредни опита да се влезе с грешна парола блокира достъпа за няколко часа. Викам да спра до тука, че то и без това половината звучи на китайски за "простосмъртните" Нещо от сорта на Ba6-mA_kur@c-B0li :-):-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 пич, ти живееш още в 80те години на миналия век... В смисъл в детската градина - там е. Важното е обаче, че драпа в лайняната река здраво. Той е силен мъж вече, не може да му се отрече, загребва здраво Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Но нали знаете, че истините са минимум 2. И Андроид, и иОС си има една камара кусури. Хапсолютно! Определено съм решил в бъдеще да взема и някакъв по-стар айфон. Че да мога спокойно да ги хейтя. Иначе андроида има доволно много лайна, единствената причина още да го ползвам сегашния телефон се нарича cyanogenmod. Тия самсунг силно са се постарали повече да не ползвам тяхно устройство... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 3, 2015 Share Posted September 3, 2015 Ясно е като бял ден, че всичко популярно бива атакувано постоянно. Излишно е да откриваме, че водата е мокра Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Не знам за Самсунг, но аз от нексуса на LG съм повече от доволен за времето, през което го ползвам, и след варварското ми отношение към него. Като умре, пак нексус ще си купя за основен смартфон. Иначе - ща не ща, по служебна линия ще трябва да се оборудвам с някакъв айфон и нещо с мобилен уиндоус... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 ..единствената причина още да го ползвам сегашния телефон се нарича cyanogenmod.Имаш избор...като не те кефи стоковия си слагаш какъвто искаш.Ей това не могат да проумеят i-феновете...Иначе Cyanogen е страхотен,спор няма,много съм доволен и аз Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted September 4, 2015 Share Posted September 4, 2015 Най-добре е да си сложиш някаква много добра и сложна парола на скайп акаунта, защото хем няма да я ползваш в ежедневието, хем така брутфорсването на акаунта става практически невъзможно. Иначе аз на микромекия акаунт съм сложил не толкова сложна парола, защото се логвам по хиляда пъти на ден с нея, но пък за сметка на това акаунта е конфигуриран с т.нар. two-step verification - всеки път, когато някой или нещо опита да използва микромекия ми акаунт за логване от непозната система/приложение, получавам нотификация на мобилния телефон със заявка за одобрение/отказ на въпросния процес. Така и направих Иначе и аз съм с 2 factor auth на майкрософт акаунта ми, само скайпа получи по-по-най-парола @zlobil - Не е нужно да правя двумесечно проучване за да преценя дали нещо ми допада или не А ако човек се вълнува от тех света, онлайн може да получи доста повече инфо от колкото в магазина играейки си с двата девайса преценяйки кой му допада повече И не говоря единствено за хардуерните им х-ки. Та стига с тази идейка, че ако не си притежавал нещото, няма как да имаш мнение за него Малко като дивотията, че айфоуните били с перфектният размер, пък ние с големите телефони нищо не разбираме която изчезна в момента в който епъл осъзнаха, че размера им е далеч от перфектен ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.