djadomraz Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Ники, не просто райд - поне два сървъра active-active/active-backup и всеки от тях с райд. И репликация на данните. Не мога да приема за сериозно твърдението "данните са ми важни", докато данните са на един диск и не им се прави бекъп... За backup-a поне съм се погрижил. Четворно. Ама въпреки това треперят "ми сега - за последния ден данните да не би да изчезнат, че ги нямаме другаде"... Напоследък започнах да инсталирам на всичките ми клиенти (с прилично големи бази данни) един автоматичен архив в един мой облак ей тъй за всеки случай. И си плащам с удоволствие месечната такса. Сорс контрола също го изнесох в облака, за да не го мисля и досега не съм съжалявал. Едни $50/месец са буквално едно нищо в случая Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 На твое място, докато се потиш ти, да възстановяваш, бих ги оставил да се потят и те малко. И бих вметнал, че всичкото това би се разминало, ако бяха вложили малко повече от един "сървър" с единичен евтин диск... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Мдам, това с "важните данни на един хард диск" е меко казано несериозно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 На твое място, докато се потиш ти, да възстановяваш, бих ги оставил да се потят и те малко. И бих вметнал, че всичкото това би се разминало, ако бяха вложили малко повече от един "сървър" с единичен евтин диск... Откакто престанах да обяснявам къде зимуват раците дишам по-спокойно. Даже не винаги давам съвет ако не са го искали. То си е тяхна работа как ще си харчат парите все пак. За сметка на това винаги представям фактура за извършените услуги, защото пък моето време си ми е ценно и си е моя работа как ще си го хабя Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Намирам в интернет вероятно спукания ми изпарител на климатика на колата в диапазаон 170-250лв... Звъня на хората, които ще го сменят - при тях излиза 200лв... Звъня за ташак в Еуратек... Поискаха ми 820лв... След като се убедих, че са ме разбрали и за същата част говорим, просто им казах, че не са наред.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Наред са, наред ако знаеш колко хора си минават така по каналния ред За тва ако хванеш читав сервиз и си доволен ... НИКОГА не си оставяй колата другаде. Лично изпитано 1000 пъти. Не че сервиза който си избрал няма все някога да направи издънка ама няма да е нещо ЕПОХАЛНО като другите идиоти. Да не говорим, че съм чувал в сервиз "донеси ми частта Х да ти я сложа" ....ъъъъ чек ся ... аз работа нямам ли си, работно време, свободно време та да обикалям ... и още повече ... тая част за къв чеп аз да я вземам като уж ти си сервиз ве? Ми ако не работи, ако е сбъркана ... ебати оптимистите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Не не... мъртвец беше сървъра. Яко омазано всичко. Диска само кофти сектори имаше тук-там но данните спасих Аз що говоря на всички, че сървър задължително с RAID щото дисковете чат-пат заминават. И определено на сериозна машина не се слагат "зелени" и "сини" дискове. Raid1 + Hot Spare диск е задължителният ни конфиг и поне според личното ми мнение ползването на нещо по-малко от това трябва да бъде забранено на сървърите Това за OS-а, ако ще има аппове/сървиси - те си имат собствени дискове в RAID, като hot spare–а е глобален. Плюс бекъп поне за ОС-а, а за данните според нуждите. А така като бонус се мирърва и диска на OS-а в/у друг, че ако някой омаже OS-а да може просто да ребутне в миръра И горе долу спиш спокоен с такъв сетъп Иначе клъстъра си е според нуждите за ъптайм/пърформанс. То и без това за да имаш такъв дисковете ти са външни и в крайна сметка са защитени също от някакъв райд конфиг, ако умре САН/НАС-а пак го духаш, а САН-ове умират и то грубо Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 На снимката която беше показана не се виждаше кой знае каква уникална физическа форма. Освен това въпреки че се интересувам от спорт за мен е анонимник така че по същата линия го сравнявам с анонимници за теб Ей този примерно мен ме кефи повече въпреки че и той е някакъв неизвестен француцин Да наречеш Франк Медрано анонимник, въпреки, че се интересуваш от подобен спорт е..., хм...., странно.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Да наречеш Франк Медрано анонимник, въпреки, че се интересуваш от подобен спорт е..., хм...., странно.... Ами анонимник ми е защото не ме интересуват лостаджии... Какво точно е спечелил и постигнал този? Кое състезание, коя олимпиада? Като е толкова уникален защо не се състезава, защото така се доказва, че си уникален, а не с клипчета в youtube! Какво го възхвалявате толкова? Ето този човек е неизмеримо по-доказан и по-голям от него Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 В различни сфери са двамата, сравнението е неуместно. Иначе, ако можеш да се уредиш да тренираш с Йовчев, сигурно ще е добре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Ами анонимник ми е защото не ме интересуват лостаджии... Какво точно е спечелил и постигнал този? Кое състезание, коя олимпиада? Като е толкова уникален защо не се състезава, защото така се доказва, че си уникален, а не с клипчета в youtube! Какво го възхвалявате толкова? Ето този човек е неизмеримо по-доказан и по-голям от него Както е казал и Жоро, в съвсем различни свери са двамата. Медрано е лекоатлет (бегач и скачач). Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Пичуи, кажете откъде да намеря прилично голям кашон, в който да може да влезне едно 8 годишно лапе... и да е прилично чистичък все пак, че иска да ми се прави на "кутийковец" Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Купи си пералня.... Не се сещам да има по магазините. В МЕТРО със сигурност няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Пичуи, кажете откъде да намеря прилично голям кашон, в който да може да влезне едно 8 годишно лапе... и да е прилично чистичък все пак, че иска да ми се прави на "кутийковец" Аз мога да те обзаведа с прилично голям кашон (като за 3-4 хлапета), ама как ще си го караш до вас и как ще успееш да го вкараш е съвсем отделен въпрос Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Както е казал и Жоро, в съвсем различни свери са двамата. Медрано е лекоатлет (бегач и скачач). Добре колко и какви състезания и медали има спечелени, че на сайта му не видях? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Не мисля, че това е единственият критерий за успех. Той е избрал да се занимава с нещо по-различно от състезанията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Някой от вас виждал ли е на живо това чудо на техниката? Автомобил "София", конструиран '85-'86г. от инж. Велизар Андреев. Ето допълнителни четива: http://hardtopbg.com/?car=sofiahttp://sofiology.com/blog/sofiiski-istorii/avtomobil-sofia/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Не мисля, че това е единственият критерий за успех. Той е избрал да се занимава с нещо по-различно от състезанията. Ясно че не, ама вие го представихте като нещо "уникално", а вероятно има още 10-20 хиляди лостаджио по света които могат да правят нещата които той прави, просто не са youtube звезди За да се докажеш, че си толкова уникален трябва да се състезаваш с най-добрите и да ги победиш, както примерно Йордан Йовчев е направил в неговото си направление Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Until his death in 2001, Velizar Andreev successfully defended and advanced an idea that seemed ludicrous to many others - the design and serial production of Bulgarian sports cars. His automotive workshop became the first and, until now, the only applied school for young Bulgarian car designers. After his death his son, Bozidar Andreev, became president of a company which continues providing parts and conversions for vehicles, including Sofias. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Аз мога да те обзаведа с прилично голям кашон (като за 3-4 хлапета), ама как ще си го караш до вас и как ще успееш да го вкараш е съвсем отделен въпрос Оправих се. Ако искаш виж снимката в другата тема (тази с въпросите) Принципно мааалко по-голяма кутия от тази търсех, но и въпросната дето намерих успя да свърши работа. Идея си нямаш колко се радва и как подскачайки обиколи къщата 3 пъти докато рязах дупките за ръцете. После го заведох даже в тази "униформа" до дядо му (мерак да покаже как се е преврънал в кутийко)... как да не му се радваш на такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Добре колко и какви състезания и медали има спечелени, че на сайта му не видях? Че то сайтът му нещо като стена с награди ли трябва да е? Щото аз си мислих, че този сайт е създаден с цел да презентира настоящата му дейност. Ако толкова те интересува спортната му кариера, просто прочети за нея (материал из нета има достатъчно) и престани да се опитваш да сравняваш синия леген с жълтото корито. Шапка му свалям на Йовчев, ама ако се опитам да го сравнявам с Медрано по този, твой.... забавен начин, как ли ще се представи на овчарския скок, щафетата и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Че то сайтът му нещо като стена с награди ли трябва да е? Щото аз си мислих, че този сайт е създаден с цел да презентира настоящата му дейност. Ако толкова те интересува спортната му кариера, просто прочети за нея (материал из нета има достатъчно) и престани да се опитваш да сравняваш синия леген с жълтото корито. Шапка му свалям на Йовчев, ама ако се опитам да го сравнявам с Медрано по този, твой.... забавен начин, как ли ще се представи на овчарския скок, щафетата и т.н. Не извъртай думите ми не съм казал, че ги сравнявам по постижения в цифри след като са различни спортове, ама на тоя така и не намерих, а и загубих интерес да търся какво точно е спечелил и направил, което е толкова уникално и неповторимо. Пак питам и не ми отговаряш с факти, а с глупости, какво е спечелил и постигнал състезания ли, олимпиади ли, рекорд ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Малко ви е ментата виждам.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Но пък лед само да искаш - гледай: http://www.thefederalistpapers.org/world/arctic-ice-too-thick-for-global-warming-expedition Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 12, 2015 Share Posted August 12, 2015 Не извъртай думите ми не съм казал, че ги сравнявам по постижения в цифри след като са различни спортове, ама на тоя така и не намерих, а и загубих интерес да търся какво точно е спечелил и направил, което е толкова уникално и неповторимо. Пак питам и не ми отговаряш с факти, а с глупости, какво е спечелил и постигнал състезания ли, олимпиади ли, рекорд ли? Аз пак не разбрах... Последно, питаш или не питаш? Колкото до това какво е направил или постигнал, питай гугъл Лесно е. Колкото до уникалността... Я ми кажи кое му е уникалното на Йовчев (дебело подчертавам, че шапка му свалям на този човек) ? Първият ли е, единственият или най-добрият? Щот нали, даваш го за пример, та за това и приемам, че ти е някакъв аршин. П.п. Ти първи започна с глупостите, като се пробва да правиш нелепи сравнения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.