Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Дохожда час, уречен за човека,

последен час, и като свещ полека

затлей живот, затлеят мъжки сили;

дохожда край, смирен човека застава

пред зинал гроб... Съдийски глас тогава

обажда се: "Ти взе, но заплати ли...?"

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Аз харесвам Далчев. Носталгия, безличност, студенина, неодушевени предмети.

Иначе да, по-добре Яворов пред Дамянов.

Стаята - Атанас Далчев (най-любимото ми)

Би казал, че във тази стая

не е живял отдавна никой,

че е заключена стояла

с години нейната врата.

Тук има миризма на вехто

и прах по всичките неща,

тук бавно времето превръща

във прах безжизнен сякаш всичко.

В ъглите расне неусетно

вечерната дрезгавина

и вехне есенното слънце

върху килимите на пода,

а светят жълти зимни дюли,

наредени върху комода

като голяма броеница

от кехлибарени зърна.

Какви лица ли отразило

ревниво пази огледалото?

То сякаш е един прозорец,

отворен в друг предишен свят.

Часовникът е вече млъкнал

и в неговия чер ковчег

лежат умрели часовете

и неподвижно спи махалото.

Портрети на жени, които

са си отишли от света,

висят, от слънце пожълтели,

окачени върху стената,

заспала тежко върху пода,

сънува в здрача тишината

и цялата печална стая

залязва бавно с вечерта.

Добър вечер, съфорумци. От няколко дни насам се замислих за едно нещо казано от бащата на моята приятелка относно промяната на магнитното поле на нашата планета, с течение на времето. и нещата ми се струват наистина страшни и дори бих казал катастрофални. Въпрос на десетилетия според мен е да погубим планетата си.

Общо взето става въпрос за следното нещо ... Земята освен географските си полюси има и магнитни. През 1931г.  е открито положението на северният магнитен полюс, който е бил тогава накъде из ширините на Канада. В продължение на половин век се е премествал със скорост 10км на година в северозападна посока. Към днешна дата скоростта на изместване е достигнала до над 40 км ма година и учените предполагат че докрая на този век вече ще е някъде по ширините на Сибир.  Изчислено е от учени пък че и южният магнитен полюс се е изместил с около 900км в рамките на 100тина години.

Представяте ли си това изместване със стотици километри на полюсите до какви последци ще доведе. Цялото магнитно поле на Земята се променя. В един момент това ще промени посоката на въртене на Земята около оста и. Посоката на основните течения в атмосферата се променя... От там се променят и циклоните и досегашната ни представа за водния баланс ще се промени. Пустините в един момент могат да се наводнят от дъждове, а тук да не видим и капка дъжд и т.н.

И това е нещо което не си го измислям. Прочетох след тези негови думи някои неща из интернет и ми се струва че в близките десетилетия сигурно ще сме свидетели на доста странни природни явления.

Ето и някои линкчета с информация, на когото му е интересно да прочете:

http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=70

http://megavselena.bg/ima-li-opasnost-ot-inversiya-na-zemnite-magnitni-polyusi/

http://www.dnes.bg/science/2011/11/12/predstoi-li-smiana-na-magnitnite-poliusi-na-zemiata.133663

Ходих при пичовете от Livetolift.Е тва са мотивиращи хора :)

Да им пратиш много поздрави! Особено на Лазар! Страшен пич. Адски начетен по темата, адски запознат, с индивидуален подход към всеки! И готин човек. Горещо препоръчвам на всички софиянци (макар и той да е майна).

П.П. За кросфитърите само легенди бях чувал (и майтапи). Вече ги гледам :lol:

П.П.П. Деница... работата е сериозна при нея :) И не знам до колко се води кросфитърка. Иначе е пич. Покрай брат ѝ и приятеля ѝ сме се засичали доста пъти.

На сестра ми, на приятеля, брат му ходи при тях да се обучава като фитнес инструктор.Аз ходих само 2 пъти при Жорката за кръста.Нямах финансова възможност иначе бих пробвал едномесечното предизвикателство.Догодина 100% ще се включа.Така реално виждаш какви са ти възможностите и какво можеш да постигнеш за 1 месец с труд.

Виждам, че напълно "нормалните" жеги с ежедневни предупреждения за пожари (вероятно част от световната конспирация, поръчани от трилионния бизнес на очезбождащото) са достигнали до някои глави и определено им влияят лошо... :grin:

Спокоен съм единствено за Наско, който спомена, че е на ментов режим.  :laughing:

Аз днес също го ударих на мента и спрайт в лед и съм много доволен - свежо питие, което НЕ пречи на работата, за разлика от успиващата бира. В тоя ред на мисли - отново искам да си похваля резачката - страхотна е!  :moon:

Значи с тая резачка...баща ми като купи Хускварната беше на цена от 715000 лева. Сметни на колко години е. Работи като чисто нова, а 10 кубика ги прави за отрицателно време ако имаш здраво дупе. Аз лично не съм мераклия :-):-)

То е лесно да се режат дРЪВа на пусия. Ела режи паднали/криви/полегнали дървета. Ама с шибаната им чалия и всичко в комплект. Сам, без никой да помага... Съвсем няма да си мераклия  :grin:

Като изключим хилядите глупости:

Обръщането на полюсите е нормално и се е случвало вече много пъти в историята на земята.

Няма да се смени посоката на въртене на планетата.

Гледай да стоиш по далече от въпростният човек ;).

Доживях да видя "сървър" с диск WD Blue... един единствен диск и естествено сървъра е "мъртвец". Стойността на "ремонта" надвишава стойността на диска.. пак хубаво че успях да им спася данните...

Не не... мъртвец беше сървъра. Яко омазано всичко. Диска само кофти сектори имаше тук-там но данните спасих

Аз що говоря на всички, че сървър задължително с RAID щото дисковете чат-пат заминават. И определено на сериозна машина не се слагат "зелени" и "сини" дискове.

Мента със спрайт(може и с лед) си е класика, само дето през комунизъма са го лочили със швепс. Едно от най-приятните летни разхлаждащи питиета(след таратора).

Този има уникално добро тяло... Познавам хора които никога не са тренирали и пак имат такова  :lol:

Страхотна логика...

Сега остава да ги наредим на един лост и да покажат как са мятат...

Сигурно идентично, нали?

Добре, бе!

Що изобщо набъркахте Медрано с кросфита, че и за пример взехте да го поствате?

Ники, не просто райд - поне два сървъра active-active/active-backup и всеки от тях с райд. И репликация на данните. Не мога да приема за сериозно твърдението "данните са ми важни", докато данните са на един диск и не им се прави бекъп...

Страхотна логика...

Сега остава да ги наредим на един лост и да покажат как са мятат...

Сигурно идентично, нали?

Кой къде е говорил за лостове и мятане??!?

Ами като гледам с какво пренебрежение говориш за него и го сравняваш с някакви твои познати...

По какво ги сравняваш?

Човекът е даден като пример за уникална физическа форма. И то от най-добрия, според мен тип - не килограми мускули, а сила/килограм.

Ти по каква линия го сравняваш с някакви анонимници...?!

И между другото с голям интерес бих се запознал с 2-3 с тяло като неговото, без тренировки. Ей така, да им взема от ДНК-то малко за изследване.

https://www.google.bg/search?q=%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA+%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE&newwindow=1&tbm=isch&imgil=gQhysIX1kC3nYM%253A%253BF_UIlosjkBAFUM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fbgmajete.com%25252Ftrenirovkana-na-frank-medrano%25252F&source=iu&pf=m&fir=gQhysIX1kC3nYM%253A%252CF_UIlosjkBAFUM%252C_&biw=1920&bih=969&usg=__VvzPINvCDfBNtghfwApQhydDTyk%3D&ved=0CC0QyjdqFQoTCI6m7dS3oMcCFcGzFAod6BkNYA&ei=jprJVY6nKMHnUuiztIAG#tbm=isch&tbs=rimg%3ACYEIcrCF9ZAtIjjHJ75bF_1TXYIDACA5q3VMwZXjXkMlcZo4d23-ntqNwma-L0uMXBNsUMSX2ce-aWI91ca7EuC2EGCoSCccnvlsX9NdgEVaAALLkpixyKhIJgMAIDmrdUzARVc1z8z57gEEqEglleNeQyVxmjhEXpAKd1b97gioSCR3bf6e2o3CZEWQU1bgIr5cJKhIJr4vS4xcE2xQRF6QCndW_1e4IqEgkxJfZx75pYjxF7DTQMjLw2NioSCXVxrsS4LYQYEQLXT-PGRgke&q=%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA%20%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE

Мента със спрайт(може и с лед) си е класика, само дето през комунизъма са го лочили със швепс. Едно от най-приятните летни разхлаждащи питиета(след таратора).

Доказано! Определено е не само приятно, но и изключително ЛЕКО питие, което го прави идеално за по време на работа из къщи или двора... Бирата товари и натежава в един момент, освен ако рзбира се не е 50 градуса и не излиза през кожата по-бързо отколкото влиза през устата...  :grin:

На снимката която беше показана не се виждаше кой знае каква уникална физическа форма. Освен това въпреки че се интересувам от спорт за мен е анонимник така че по същата линия го сравнявам с анонимници за теб

Ей този примерно мен ме кефи повече въпреки че и той е някакъв неизвестен француцин

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...