gal4enceto Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Ами казаха, че асфалтът се напичал до 65 градуса. Нищо чудно и повече да са били градусите вчера пред вас. Ето ви малко готини пилета. Нали на галено си говорите на мисир. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Хахаха, това са метро-мисири. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Направо са си мисирасти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Ще разваля моабета, ама стига с тия мисири, т'ва са пилета. Silkie.А за жегите и асфалта... припомням си лятото на '87 в Първомай. Комсомолска бригада в консервната фабрика, малко след 14 ч и се прибираме по пътя към лагера, а гуменките ми потъват в асфалта ебаси. И не съм бил дебел - към 70 кила. И понеже нямаше начин да се дремне в тая жега, просто си лежах по гръб леко надигнат на лакти и се забавлявах да гледам как потта ми се събира на кладенче в пъпа .За сметка на това две години по-късно, зимата на 89/90 имаше дълго застудяване с температури до -25. Та така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Има ли правилен отговор на въпроса: А каква заплата очаквате? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Тва Леново са по-куци и от НР... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Зависи, те ли те викат, ти ли си отишъл? В краен случай такава, от която и двете страни да имат изгода! Или може да назовеш точна сума, която смяташ, че е оправдана. Като започвах работа ме питаха същото и аз им казах, минимума, за да поддържам стандарта на семейството си, но че винаги гоня макс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Има ли правилен отговор на въпроса: А каква заплата очаквате? Правилен - съмнявам се. По-скоро подходящ. На йезуитски въпрос - йезуитски отговор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 В зависимост от това какво знаеш идва и заплащането.Някои фирми дават повече от други. Колегата ми с 1 година опит от 1700 във старата фирма, отиде на 2500 в новата,а той се занимава само с DB работи. На мен ми дадоха каквото исках,а аз опит имам 7 месеца Честит празник на СисАдмините Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 В зависимост от това какво знаеш идва и заплащането.Някои фирми дават повече от други. Колегата ми с 1 година опит от 1700 във старата фирма, отиде на 2500 в новата,а той се занимава само с DB работи. На мен ми дадоха каквото исках,а аз опит имам 7 месеца Честит празник на СисАдмините А дали не си се прекарал или си взел макса който заслужаваш? Дам, честит ни празник Аз може да знам много неща, но ако те не са свързани с длъжностната ми характеристика на мястото за което кандидатствам, какво го грее бъдещия ми шеф? Идеята е, че ако искаш малко, значи или се подценяваш или нещо по CV-то ти няма да е чисто. Ако искаш много, няма да те вземат, защото бюджета за даденото място е 1/2 от това което ти смяташ, че би трябвало да е. Случвало ми се е да искам дадена сума (казах "Ще започна за не по-малко от X лв"), те да ми я дадат и като ме поканиха да подпиша договор, аз им отказах с мотива, че ми дават минимума, което за тази длъжност и тази фирма мисля е малко. Дали това е правилен мотив? Да видиш бъдещия ти работодател дали гледа да те мине тънко и че за напред така ще гледа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Мисля,че не съм прекалил.Съветвах се със сестра ми,която работи също QA,но има повече опит.Решихме,че тази сума е най-добре. Исках 1600лв. Казаха ми,че на 1 година се преразглежда заплатата.Предполагам по коледа има и бонуси Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Има ли правилен отговор на въпроса: А каква заплата очаквате? Да. И този е - заплатата, която наистина желаеш да получаваш и се оценяваш според способностите. Такава заплата, при която няма след 2 месеца да тръгнеш да си търсиш друга работа и да ходиш на интервюта. Нито пък след 6. Заплата, която те устройва за да поддържаш един приличен стандарт на живот и която считаш, че заслужаваш. Толкова е просто. В зависимост от това какво знаеш идва и заплащането.Някои фирми дават повече от други. Колегата ми с 1 година опит от 1700 във старата фирма, отиде на 2500 в новата,а той се занимава само с DB работи. На мен ми дадоха каквото исках,а аз опит имам 7 месеца Нищо подобно адашче. Това кой колко дава е относително. Давал съм и по $100 заплата на човек и е било даже много. Има и над 3500лв заплати. Всичко зависи от знанията и опита при нас. ПС: Ако и сестра ти работи същото си в уникално добра позиция ако с нещо не можеш да се оправиш да имаш кой да питаш и то извън фирмата (ако всъщност не работи и тя там де) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Не работи там.Те имат позиции постоянно отворени за QА, но не ми се ходи в нейната фирма да работя,макар,че веднага биха ме взели в Офиса в Пловдив.Сега си пусна CV-то във VM ware да видим кво ще стане А аз познавам и други QA Нали ходих на един курс за основи на софтуерното тестване във softacad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Мисълта ми беше, че има едно средно ниво, но всеки си преценява възможностите и желанията. И е тъпо 2 месеца след като си започнал да започнеш да се оглеждаш за друга работа и да ходиш по интервюта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Мисълта ми беше, че има едно средно ниво, но всеки си преценява възможностите и желанията. И е тъпо 2 месеца след като си започнал да започнеш да се оглеждаш за друга работа и да ходиш по интервюта. Е зависи. Може да се окаже, че доста неща от длъжностната ти характеристика са били спестени на интервюто Иначе подкрепям по-горното, но идеята ми беше как да разбереш правилната цифра? За да стане това, трябва както @kotora каза, да имаш база за сравнение. Други хора в тази сфера, които да те ориентират къде се намираш в момента (спрямо знания/пари). План Б е да ходиш често на интервюта, докато придобиеш поглед върху пазара, къде какви пари, за каква работа се дават (говорим за една и съща длъжност). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Е зависи. Може да се окаже, че доста неща от длъжностната ти характеристика са били спестени на интервюто Иначе подкрепям по-горното, но идеята ми беше как да разбереш правилната цифра? За да стане това, трябва както @kotora каза, да имаш база за сравнение. Други хора в тази сфера, които да те ориентират къде се намираш в момента (спрямо знания/пари). План Б е да ходиш често на интервюта, докато придобиеш поглед върху пазара, къде какви пари, за каква работа се дават (говорим за една и съща длъжност). Няма такова нещо като правилна цифра. Всичко е въпрос на договаряне и качествен пазарлък. Ако си добър в изкуството на преговорите и имаш сериозен багаж зад гърба си, тогава имаш шанс да вдигнеш доста летвата при окончателното стискане на ръцете. Преди година ми се наложи да се предоговарям с фирмата и накрая подписахме договор с доста над първоначалното им предложение. А другата част от изкуството при преговорите е по възможност да не посочваш пръв цифрата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 А можеш ли просто да кажеш - 50 кила бенджамини :-D:-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Няма такова нещо като правилна цифра. Всичко е въпрос на договаряне и качествен пазарлък. Ако си добър в изкуството на преговорите и имаш сериозен багаж зад гърба си, тогава имаш шанс да вдигнеш доста летвата при окончателното стискане на ръцете. Преди година ми се наложи да се предоговарям с фирмата и накрая подписахме договор с доста над първоначалното им предложение. А другата част от изкуството при преговорите е по възможност да не посочваш пръв цифрата. Това ми е една от идеите "по възможност да не посочваш пръв цифрата" , но нямам идея как да извъртя така нещата. И какво разбираш под "окончателното стискане на ръцете"?Договаряш се за една сума и след това я предоговаряш, ако има 2ро интервю или ако няма искаш такова за допълнителни въпроси и предоговаряне? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Това ми е една от идеите "по възможност да не посочваш пръв цифрата" , но нямам идея как да извъртя така нещата. И какво разбираш под "окончателното стискане на ръцете"?Договаряш се за една сума и след това я предоговаряш, ако има 2ро интервю или ако няма искаш такова за допълнителни въпроси и предоговаряне? Извъртането винаги зависи от ситуацията, като уменията идват с опита. Един възможен отговор на директен въпрос за това каква заплата искаш е да извъртиш, че за да се стигне до въпроса за зъплатата, първо искаш да представиш всичкия си опит и умения, доказвайки, че си най-добрия избор в случая, след което по време на тия алабализми да се подхърли контравъпроса, а какво бихте предложили за този безценен опит и умения? Когато дълго си се обяснявл колко си велик и изведнъж им зададеш неочаквано контра въпроса, то реакцията в повечето случаи е наистина отговор с конкретна цифра, от която вече да почнеш истинския пазарлък. Защото още в самото начало, преди да си показал и доказал колко си велик, няма как да стъпиш на здрави основи за пазарлъка. Това е разбира се пазарлък по западаен образец (винаги и задължително, щото ако не го направиш просто губиш). По мое време в България не беше съвсем така, но кой знае, може нещата да са се променили към по-добро. На всяка оферта винаги се отговаря с контраоферта - просто е задължително. Подхвърлянето на оферти и контраоферти е част от самото договаряне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 По въпроса за заплатите - сега ми предлагат за цеха 800лв стартово. КАТО - нямам никакъв опит. Заплатата в последствие е без таван, засега е ниска, защото се купуват още машини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Добре е.Даже много добре понеже мисля,че този бранш -металообработката,се развива и дори получава поръчки от западни фирми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Мисълта ми беше, че има едно средно ниво, но всеки си преценява възможностите и желанията. И е тъпо 2 месеца след като си започнал да започнеш да се оглеждаш за друга работа и да ходиш по интервюта. Не бяха 2,а 6.Пак казвам просто се пробвах.Те като не искат да си задържат хората аз ли да ги карам ? За 7 месеца напуснаха 8 човека.Това нормално ли е ? Явно нещо не е в ред за да си тръгват всички.Както и да е.Сега се фокусирам в новата фирма и по някое време до края на годината трябва да взема ISTQB. Това ще ми помогне много за напред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Има ли правилен отговор на въпроса: А каква заплата очаквате?Ами според мен - не. Ако поискаш прекалено малко - прецакваш се. Ако искаш прекалено много - отхвърлят те. За това - опитваш по политически коректен начин чуеш тяхното предложение. Аз така направих при сегашната си работа... и в последствие се оказа, че съм се прецакал, тъй като средното възнаграждание е били по-високо, но това през годините г/д се коригира Общо взето си е до пазарлък, или казано на съвременен език - преговори. Щото за сисадминска работа 2000 лева може да са много на едно място и недостатъчно на друго. То... при нас дори зависи от проекта. Щото аз работя със словенци, канадци и американци. Клиентите са разбрани, разумни и компетентни. Ама питай тия, дето работят с египтяни, африканци или индийци... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Как да не ме обича жената като й правя закуска Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Добре де, но защо не си ги изпекъл? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.