Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ние нямаме метро :/

https://en.wikipedia.org/wiki/Metro_2033_(video_game)

Дедо на Албена си е идялно :) Водата е кристал, няма никой дето сме ние :) и така.

И аз за това говоря. Всички дето се оплакват говорят я за Созопол, я за Сл. Бряг, все едно с това се изчерпва цялото черноморие

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ти верно ли баш на Наско му даваш такива джокери?  :laughing:

=============================

Днес пак ще е 40+ на слънце (поради заледяване)... Ще се пробвам да поработя да видя колко ще издържа...  :sad2:

Ще взема да си подсигуря един голям пулверизатор наблизо с кладенчова вода.... 

Ти верно ли баш на Наско му даваш такива джокери?  :laughing:

И аз това се учудих. http://www.metro2033.ru/

Като се има предвид, че още и половината от 100 и кусур книги не съм изчел...

Изядох една пъстърва, забравена от преди да заминем на почивка. Не миришеше странно. В задачата се пита: достатъчно добър ли е хладилникът ми, или ще прекарам нощта в повръщане? :D

Ако кажеш и колко време е била тая почивка... Ти малко като Николчо я подкара... Покрай него може да станеш снайперист с НУРС.... 

В интерес на истината по едно време исках да стана снайперист. После разбрах, че всъщност трябва да си много здраво копеле, и се задоволих с пукането на глави в Counter Strike :)

Междувременно PayPal ми върна парите, които ти пратих - не си ги бил приел. Не знам дали ще повръщам, но определено довечера ще рева  :cry

АХАХАХАХАХА - напълно възможно.... Прати ги пак.... :laughing: 

Междувременно ПАК не каза колко е седяла тая риба в хладилника  

Изядох една пъстърва, забравена от преди да заминем на почивка. Не миришеше странно. В задачата се пита: достатъчно добър ли е хладилникът ми, или ще прекарам нощта в повръщане? :D

:rofl:

Залозите се приемат при мен! :moon:

Днес пак ще е 40+ на слънце (поради заледяване)...

Колкото и да иска да е. В момента съм на климатик и след малко очаквам едни приятели да дойдат, за да започнем да пием. Все пак съм 2 седмици в почивка :santa:

Ами прочети и ще разбереш.

Пак не мога да вдена.Може да съм слънчасал.

И ся кво другия Ангел 2 седмици в почивка ще стпи на климатик у тях ?

В устенцата рунтавки на всичко...

Мислиш на руски, а говориш на български... Което иде да рече, че си завършен рубладжия, майна!

Хуу, ве.... Ама да знаеш, че не гълтам. Русофил с русофил....

П.п. Даже и ща цункам по бузката преди това....

След като втори ден извъртях 40+ км, ся се излежавам пред язовир Доспат, след една лимонада и живота е хубав! Няма друга планина като Родопите!

Така е. Кольо, ся се сетих, че в читанката има още една преведена книга от серията "Метро", но ще те излъжа коя е по ред. В нея става ясно какво се е случило с Хънтър и се загатва за други места и събития от вселената "Метро", описани в отделни книги. Много яки книги, между другото. И преводът е много добър.

След като втори ден извъртях 40+ км, ся се излежавам пред язовир Доспат, след една лимонада и живота е хубав! Няма друга планина като Родопите!

Има ли други криви спици наоколо? :))

Че какво и е на Стара планина? Събота и неделя бяхме в подножието и, на р.Тунджа, няма такъв кеф ти казвам. Бяхме на едни БУНГАЛА направо лукс, за петнайска на човек, зад гъба им буковата гора, със всички екстри. Ще ги посетим още няколко пъти тази година.

Че какво и е на Стара планина?

Ми това и е, че не е Родопа.

Част III - Философията на една планина

Днес си тръгваме. Скатаване на палатки, сбогуване, прегръдки. Маршрутът ни е Батак, Пазарджик, София. Поне първоначално. До Батак сменяме две коли. Вървим по улиците. Наслаждавам се на атмосферата на старото героично градче, станало известно в цял свят с турските жестокости. Чета паметните плочи на борци за свобода, яташки къщи, загинали по време на войните батачани. Теди мърмори, че ходя по средата на улицата. Непрекъснато обяснявам - това не е София, това е Батак, градът е малък, тук никой за никъде не бърза. Мрън-мрън. Това са родопчани, хора спокойни, уверени в себе си. Тук никой не хаби нерви напразно, животът, макар и тежък, е спокоен. На площада седят старци и бъбрят. По входните врати - бабички, с черни кърпи на главите. По тротоарите, первазите на прозорците и дворовете - цветя в саксии. Около нас се носи ароматът на смола, пропива спокойния дух на Родопа. Защото такава е родната ми планина - спокойна, мека, нежна. Но ражда корави хора. Планината оставя своя отпечатък в лицата, душите, нравите. Тук хората са философски настроени, бавни и уверени в своите движения. Жилави като габрите по Снежанка, прави като боровете по Баташкия Снежник, добри и ласкави като водите на Въча и Арда. А когато се разгневят - фучат като елите по време на буря, трошат като гороломи през зимата, да се усмихнат като слънцето през пролетта накрая. Това е Родопа, Теди. Колкото и да се чудиш на спокойствието на тези хора, това е заради планината. А не заради града или селото, където живеят.Защото колкото са люти пирици, колкото са резки балканджии, толкова са добри и спокойни родопчани. Ненапразно се говори за родопското гостоприемство. Но стига толкова! Философията на една планина е самата планина. Ако кръвта ти не тупти с нейните потоци, ако не се усмихваш с нейните пролетни ливади и не си волен с нейните ветрове - няма да я разбереш. Нито хората й.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...