Antares Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Обувки Salomon повече през живота си няма да си купя. Супер удобни, супер леки и за година носене им изчезна подметката на петата и се прокъса мрежата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Много сте "изгресили"! Съвсем нормална риза си е. Прекалената снобарщина е дразнеща. Важното е да се чувстваш официален и специален.... А за "оригиналности" да не почваме.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Обувки Salomon повече през живота си няма да си купя. Супер удобни, супер леки и за година носене им изчезна подметката на петата и се прокъса мрежата... Аз в последните години полудявам от този проблем. Всички обувки, маратонки и кецове и т.н. ги хвърлям до максимум година заради подметката независимо от цената им. И не е като да не съм експериментирал с марки и модели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Аз от Гармон и Кийн съм доволен, но това не са обувки за град, деба... А и Кийн са си грозни като модели, няма кво да се лъжем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Ами реално искам да си взема обувки тип маратонка, черни, които да мога да нося целогодишно и ако може - да са водоустойчиви. Ама уви - явно е causa perdutta... За тия саломоняци дадох 200 лева, мислейки, че като вложа повече - ще са по-качествени, но уви - издържаха точно толкова, колкото издържат и едни адидаски за 80-100 лева... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 ...За тия саломоняци дадох 200 лева, мислейки, че като вложа повече - ще са по-качествени, но уви - издържаха точно толкова, колкото издържат и едни адидаски за 80-100 лева... И аз съм давал 200+ за маратонки (Reebok) - едно, че не ми бяха чак толкова удобни и освен това не изтраяха повече от останалите ми, които са под 100 лв, а имам даже разни по 30-40 лева, които пак изкарват горе-долу толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Обувките трябва да се редуват, за да имат време да се проветрят след носене. Иначе всичките ще се прокъсат и изгният. Кефи ме как Виден се съгласява с хора, които са против неговото първоначално твърдение, но го прави по начин, който изкаран от контекста подсказва, че неговата позиция е била същата от самото начало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Обувките трябва да се редуват, за да имат време да се проветрят след носене. Иначе всичките ще се прокъсат и изгният. Кефи ме как Виден се съгласява с хора, които са против неговото първоначално твърдение, но го прави по начин, който изкаран от контекста подсказва, че неговата позиция е била същата от самото начало. Естествено че не е добра идея всеки ден да обуваш само един единствен чифт, като сменяш само чорапите...да не говорим пък ако не ги сменяш. А викаш Виден се съгласил с някого някъде, при положение, че отначало не е бил съгласен?? Да не си се объркал нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Какво има да се проветрява една гумена подметка? Иначе аз си ги сменям, а и напоследък освен безнадеждно изтърканата подметка, изглеждат като на носени седмица-две в момента на хвърляне Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Пешо, виж Lowa Renegade GTX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Защо да проветрявам gore-tex обувка?Наско аз за туристически си имам едни прекрасни Мазоло. За града предпочитам нещо маратонЯсто Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Мда де. Ренегата си е чиста маратонка. На стероиди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Какво има да се проветрява една гумена подметка? Иначе аз си ги сменям, а и напоследък освен безнадеждно изтърканата подметка, изглеждат като на носени седмица-две в момента на хвърляне Подметката не, но всичко останало пропито във влага... Защо да проветрявам gore-tex обувка? Наско аз за туристически си имам едни прекрасни Мазоло. За града предпочитам нещо маратонЯсто Защото краката са ти се киснали цял ден в тях и материята има нужда да диша 1 ден поне преди да я сложиш отново. Това е в един перфектен свят де. Никой не ти е казал, че не можеш да си носиш всеки ден по цял ден един и същи чифт обувки. Просто после не трябва да се оплакваш, че се разкисват, късат, разлепят, прогниват, протъркват, размирисват и т.н. И за 1000лв обувки да купиш от Gorilla Glass и Gore-tex 14-та версия - пак ще се износят по-бързо от предвиденото. Предполагам този тип производители на обувки (дето ги обсъждате с Grimjaur-а) имат съвети за това, как да се ползват обувките. Можеш да прочетеш там ако не вярваш на мен. Предполагам, че дори си имат кратки инструкции в книжката, която върви с тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Как ги осирате тея маратонки, бре?! Аз всеки Адидас, който съм си купил, съм го носил по 5 години поне и накрая го зарязвам, защото му личи, че е много стар, не че става за фитнес например. Ама да ми се изтърка подметката?! Последно ей тея ги нося вече 5-та година май. Просто велурът избеля много, иначе нямат забележка никъде! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Ами аз стъпвам на криво малко с единия крак и едната обувка винаги ми се износва, докато другата е ОК. Само тези на които има ток са си наред, защото тока коригира стъпката, но пък тях и не ги нося чак толкова много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 КорИгира. Е, те и моите са поизносени отдолу, ама чак да се скъса. Така като гледам ще трябват още годинка-две... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Всичко зависи от това как стъпва човек, има ли ясно изразена пронация и т.н. Едно вглеждане в подметка на стара ваша обувка и гугъл сърч и вече ще знаете кой тип износване/стъпване имате. Аз лично им "разказвам" играта за не повече от 2 сезона на всички видове "маратонки". Рядко ползвам други видове и за тва не ги износвам толкова бързо. От към износоустойчивост винаги най-доволен съм бил от Asics , но последно шляпах бая време с Karrimor летен купен на някаква безумна отстъпка зимата - 40лв май беше - и той геройски се държа и беше доста удобен, но в крайна сметка се прокъса мрежата. Ся съм го зарязал за разни гнусни дейности. Инак и Найки и Адидас имат прилични модели, но аз имам опит само с тези за "тичане" тъй като ги предпочитам, а доста хора ги намират за адски грозни. Впрочем Asics вече имат магазин за БГ онлайн на вносителя си и има доста хубави намаления от време на време, разгледайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Стъпване, путки-майни. Всичко зависи колко ходите пеша. Аз на ден навъртам около 15км. Всеки ден. Само в града. Колко изтрайват едни обувки, а? За сезон късам около 2-3 чифта, ако броим и сандалите. Единствените ми градски, дето устискаха 2 сезона, бяха трисезонни ниски, с вибрам. И устискаха не благодарение на вибрама, ами сигурно на това, че ги съдрах на едно желязо. Ако не беше шибания болт, кой знае - може и 3 сезона да ме бяха изкарали.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Ъфкорс че има значение колко се ходи. Даже ако не бъркам на US сайтна на асикс имаше филтър по това колко ще се тича на седмица 10-20-30км ... сващате идеята ... и според това ви предлагат модели - совен и начина на стъпване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=4YtwZxrnfNU Дано няма толкова тъп пън наоколо.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Галопирате ли що ли. Кво ги правите тия подметки. От как спрях да играя мачове - около миналия век :D не съм късал подметка. Нито на маратонка от Руския пазар, нито от молУ. Вие сте таланти явно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Шшшш, господа, какво ги правите тези обувки бре? И аз ходя много и особено често с три от чифтовете маратонки, които имам..Еми едните са на 5 години, а останалите два са на съответно 4-ри и 3-и години...Нито са изтъркани, нито са скъсани...Адидас, Рийбок и Найк....И ако не ги нахакам някъде, вероятно ще ме изкарат още толкова....Само Адидаса е купен от Бг, останалите са от острова... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Ся ще ме карате да си снимам ежедневните маратонки, които са закупени май месец - ево пяната на борда вече се поразлепва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 НЕ! Имай милост! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Имам милост. Просто си зависи от километрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.