netrootbg Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Правя. А ти нали се сещаш що чудо има струпано в Инджирлик, Бандърма и още няколко бази при комшиите? А сещаш ли се, че тези бази за презареждане и 'аварийни' летища дават възможност за нападение вече не само през Кавказ? Да оставим на страна, че в уж отбитата от американската хранилка Гърция има минимум две бази за презареждане на ВМФ (нищо особено... просто някаква си планина проядена от вътре с резервоари). Не, че нещо, ама съм се наслаждавал на гледката на американски самолетоносач, докато си пия кафето на верандата. И тук иде въпросът, за кво аджеба са им нови, постоянни военни бази със струпана жива сила и техника в тях, след като са си осигурили коридорите и логистиката? Инджирлик не е база на НАТО. Американска база е. Надявам се правиш разлика между двете. Една от най - големите бази е в Измир, ако става за въпрос. И двете обаче се намират в Азия. Надявам се и това ти е известен факт. Турция и Гърция са членове на НАТО от 1952 година. Инджирлек е база от преди това даже. Какви постоянни бази има в източна Европа? И изобщо кои са руснаците да определят къде може и къде не може да има военни бази? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 ........ И изобщо кои са руснаците да определят къде може и къде не може да има военни бази? Тук ще поиграя малко от другата страна. А кои бяха американците че да определят какво оръжие ще се разполага в Куба? Това мислене ни докара на ръба на ядрения апокалипсис по времето на карибската криза. За разлика от повечето съфорумци аз я помня. Най точно се изрази gado: Нищо и никого не защитавам! Свинщините в световен мащаб, които предъвкваме в момента се дължат именно на тези две държави. Като щатите водят пред русия с едно шкембе.... Само че аз се интересувам повече от България отколкото от света като цяло, а по отношение на страната ни руските правителства след Андропов са много по виновни в доказани гадории от САЩ. Страната ни беше част от репарациите които руската империя заплати за загубата на онази студена война. И като всяка империя се постара да изгори и унищожи всичко в земите коити губи за да не остане нищо използваемо в ръцете на врага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Ама 'начи четеш каквото ти отърва и си "доодурдисваш" (както казваше баба ми). Единия от приятелите ми, който цитирам на доверие вече е американски гражданин - живее от над 15 години там. Другия общо взето е най-умния човек, който познавам и ще е последния, който би се поддал на пропаганда, защото това, което успява да изчете за 1 ден аз не мога и за 3 (поради липса на време и желание в общи линии), а медиите, които чете са основно западни. Дедо бе, хайде сега да видим кой не чете. Нали на няколко страници с цитати и линкове към официални документи дискутирахме, че точно това, в което твоите приятели са толкова убедени не е съществувало НИКОГА като реален исторически факт. Аз нямам идея кой какъв гражданин е и какво чете (пак да повторя, интернет е пълен с глупости и идиотизми), но подобна убеденост в една ЛЪЖА може да се постигне единствено с ПРОПАГАНДА. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Мисири, утре е сряда! Йегер? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 След като не ги защитаваш - какъв е проблема за една суверенна страна да постави бази на съюзниците си на своя територия ? Трябва да питаме руснаците ли ? За нещо друго трябва ли да ги питаме ? Ако толкоз ти се ще да питаш някого..., питай америка тогава, бе! Съвсем отделно и леко в ляво седи въпросът дали т.н. съюзници на дадената суверенна държава имат някакъв келепир да разполагат постоянни военни бази на нейната територия. Щото ако имаха келепир, сигурен съм, че пак щеше да се чудиш кого да питаш що, аджеба са ги разположили и не е ли трябвало да те попитат. На т.н. съюзници им е достатъчно, че имат къде да си презаредят самолетите и то баш на половината път от от азиатска Турция, летейки над..., хъм, съюзническа територия за нападения през Черно море. Или където си поискат, понеже след България и Румъния, всичко пак все си е тяхно.... Можеш да се поразровиш що дивотии са правили амери..., така, де - натовците (през студената война) от териториите на Швеция и Норвегия с цел пряко разузнаване или чиста проба провокиране на руските отбранителни съоръжения. Инджирлик не е база на НАТО. Американска база е. Надявам се правиш разлика между двете. Една от най - големите бази е в Измир, ако става за въпрос. И двете обаче се намират в Азия. Надявам се и това ти е известен факт. Турция и Гърция са членове на НАТО от 1952 година. Инджирлек е база от преди това даже. Какви постоянни бази има в източна Европа? И изобщо кои са руснаците да определят къде може и къде не може да има военни бази? Убийствена логика, браво! Ама, не и се чудя, щото явно си дълбоко убеден (все още), че НАТО е нещо отделно съществуващо от америка и, че не е както машата за вадене на горещи кестени на щатите, така и салфетката за забърсване на посраните им задници. Аре холан... даваш вид на по-интелигентен човек.... П.п. А с това, какво, къде и по колко се намира на територията на Турция съм лягал и ставал бая време (да, единиците и видовете са съвсем различни вече, но базите са си все там), та не ми задавай първолашки въпроси. Щот, нали..., то е като да твърдиш, че графа няма нищо общо с амери.. така, де, НАТО, щото съществува от доста години преди присъединяването ни. Мисири, утре е сряда! Йегер? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Гадине, и вие ли сте учили ВССС? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 "Супермаркетите и хранително-вкусовата промишленост в Гърция са все по-загрижени какво ще предложат на пазара тази седмица. Притесненията са свързани главно с доставките на прясно месо, риба и млечни продукти, които предимно се внасят в Гърция, пише вестник "Катимерини". Някои индустрии, като например производителите на колбаси, вече изпитват недостиг, които възпрепятстват операциите. Производителите на храни от животински продукти вече предупредиха, че имат достатъчен запас само за няколко дни - 70 процента от суровините се внасят." "Търсенето на трайни храни като спагети, ориз и боб може да доведе до недостиг по-рано от очакваното. В първите няколко дни след референдума беше обявено, че оборотът на супермаркетите в скочил с 35 процента." Толкова за цветущата силна гръцка икономика, дето прозивеждала намсиквиси кораби... и битумит... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Мисири, утре е сряда! Йегер?Може се пробваме да се направим на кейджу :). Други? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 HOLY SHIT!!! https://www.youtube.com/watch?v=-C_jPcUkVrM Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Гърция внася риба! Айде бе! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Гърция внася риба! Айде бе! Амчи колко му е. Нали знаеш вица: Гърция. Tурист пита местен жител: - Красива природа. Как живеете тук? - Ами не много добре. Знаете ли, тук нищо не расте. - отвръща местния жител - Наистина? Дори ако се засее ръж или царевица ли? - Е, ако се засее, е друга работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Ако толкоз ти се ще да питаш някого..., питай америка тогава, бе! Съвсем отделно и леко в ляво седи въпросът дали т.н. съюзници на дадената суверенна държава имат някакъв келепир да разполагат постоянни военни бази на нейната територия. Щото ако имаха келепир, сигурен съм, че пак щеше да се чудиш кого да питаш що, аджеба са ги разположили и не е ли трябвало да те попитат. На т.н. съюзници им е достатъчно, че имат къде да си презаредят самолетите и то баш на половината път от от азиатска Турция, летейки над..., хъм, съюзническа територия за нападения през Черно море. Или където си поискат, понеже след България и Румъния, всичко пак все си е тяхно.... Можеш да се поразровиш що дивотии са правили амери..., така, де - натовците (през студената война) от териториите на Швеция и Норвегия с цел пряко разузнаване или чиста проба провокиране на руските отбранителни съоръжения. Убийствена логика, браво! Ама, не и се чудя, щото явно си дълбоко убеден (все още), че НАТО е нещо отделно съществуващо от америка и, че не е както машата за вадене на горещи кестени на щатите, така и салфетката за забърсване на посраните им задници. Аре холан... даваш вид на по-интелигентен човек.... П.п. А с това, какво, къде и по колко се намира на територията на Турция съм лягал и ставал бая време (да, единиците и видовете са съвсем различни вече, но базите са си все там), та не ми задавай първолашки въпроси. Щот, нали..., то е като да твърдиш, че графа няма нищо общо с амери.. така, де, НАТО, щото съществува от доста години преди присъединяването ни. Това е автоматичният отговор на повечето руснаци и феновете им когато кажеш нещо против политиката на Русия - Ама вижте какво са правили американците. Съжалявам но този тип обяснения минават в детската градина. Не може винаги извинението да са американците. В крайна сметка илиза, че американците били направили нещо си, сега Русия се зъби на нас, а ние трябва да търпим. Аз не съм американец, и ми е през едното място какво са били правили те. Ако руснаците не ги кефи - да се оправят с американците. Американците имали бази, на руснаците им било кофти. Ми да си направят и те бази, къв е проблема ? Ама не могат - техен проблем. Каква е тази презумпция, че щом някой е против политиката на Русия, то той непременно подкрепя тази на Америка ? Не американците а руснаците са ни държали 50 години пред дулата си. Трябва да им се радвам и да им благодаря за това ли ? Честно казано какво е представлявала българската армия по време на Студената Война ? Подразделение на руската такава, може да е носела друго име, но в крайна сметка сa слушкали руснаците. И понеже е била много велика армия, защитният ни план срещу Турция е бил на третият ден след тяхно нападение да се окопаваме пред Балкана и да чакаме Варшавските армии да дойдат да ни спасят оаканите дупета... Това го казвам понеже тук много се спекулира с мита за огромната ни армия по време на студената война, която в крайна сметка ни е била подарана и поддържана от Русия, и се е подчинявала на Русия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Ъъъ? П.п. щот явно и аз излязох рубладжия, та за тва не използвах звучното българско словосъчетание - WTF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Това го казвам понеже тук много се спекулира с мита за огромната ни армия по време на студената война, която в крайна сметка ни е била подарана и поддържана от Русия, и се е подчинявала на Русия. Без глупости, моля. Българската народна армия през 1945-1990 г.[редактиране | редактиране на кода]След 1944 г. въоръжените сили на България започват бърза реорганизация по съветски модел и са преименувани на Българска народна армия. Москва бързо предоставя на България танкове T-34/85, СУ-100 самоходни установки, щурмови самолети Ил-2 и друга нова бойна техника. Тъй като страната е съветски съюзник, тя е част от Източния блок и се включва във Варшавския пакт като един от неговите основатели. По това време армията е разширена до над 200 000 души и стотици хиляди допълнителни войници резерв. Военната служба е задължителна. Специална защитна линия, известна като Отбранителна линия "Крали Марко", е построена по протежение на цялата граница с Турция. Тя е силно укрепена с бетонни стени и куполи на танкове Т-34, Панцер III и Панцер IV и др. По време на управлението на Тодор Живков е създаден значителен военнопромишлен комплекс, който произвежда бронирани машини, самоходна артилерия, леки стрелкови оръжия и боеприпаси, резервни части. България изнася оръжия на Алжир, Йемен, Либия, Ирак и Сирия, както и изпраща военни съветници в някои от тези страни. Военна и медицинска помощ е предоставена на Северен Виетнам по време на Виетнамската война. През 70-те години на XX в. ВВС са в апогея на своята мощ, притежаващи най-малко 300 модерни бойни самолета в състава си. Обучението в Българската народна армия е изтощително дори за съветските стандарти. През 1989 г., когато Студената война е към своя край, армията наброява най-малко 152 000 редовни войници. ВВС на България са получили общо над 220 изтребителя МиГ-21 между 1960 и 1989, 40-45 Ми-24 и други модерни (за онова време) самолети като МиГ-23 и МиГ-25. Доставките на бронетанково въоръжение също са били в огромни количества — над 1 500 танка Т-55, близо 300 танка Т-72, около 200 Т-62, над 1 000 МТ-ЛБ, около 800 БТР-60 и други. Българската народна армия е имала и далекобойни ракети. В годшните на НРБ, обобщено, въоръжените сили на България (армия, вътрешни и гранични войски и др.) са над 200 000 души плюс няколкостотин хиляди запасни редовно свиквани на обучение. Армията е въоръжена с над 2000 танка и над 2000 бойни бронетранспортьора. В Ракетни войски носят бойно дежурство: 8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег 480 км въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени глави; 50 комплекса Р-300 "Елбрус" (Scud) с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег 300 км; неуточнен брой тактически ракетни комплекси 9К52 "Луна" с обсег 70 км с възможност за поставяне на ядрени глави, 18 комплекса 9К79 "Точка" (SS21) с обсег 70 км с възможност за поставяне на ядрени глави; 26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240 км 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до 75 км, общо 20 мобилни установки СА-75 "Влохов" с обсег до 43 км и СА-75 "Двина" с обсег до 29 км, 20 мобилни компекса 2К12 "КУБ" с обсег до 24 км, 24 мобилни ЗРК "Оса" с обсег до 13 км, 30 мобилни установки С-125 "Печора" с обсег до 12 (модернизираните до 28) км , 20 мобилни комплекса 9К35 "СТРЕЛА-10СВ" с обсег 5км. ВВС имат 45 бойни хеликоптера и над 300 модерни бойни самолета от които над 220 изтребителя. ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносци, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници, общо няколко десетки - минни заградители, базови и рейдови миночистачи, патрулни кораби, десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др.; брегови ракетни комплекси и бреговата артилерия батареи 130мм и 100 мм водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортна машини, парашутно-десентна и водолазна част, батальон морска пехота. Мирновременият състав на армията към 1989 г. е над 153 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Хм, трябва да чета какво пиша преди да поствам. *подарена Иначе цитата ти показва точно това Москва бързо предоставя на България танкове T-34/85, СУ-100 самоходни установки, щурмови самолети Ил-2 и друга нова бойна техника. ВВС на България са получили общо над 220 изтребителя МиГ-21 между 1960 и 1989, 40-45 Ми-24 и други модерни (за онова време) самолети като МиГ-23 и МиГ-25. Доставките на бронетанково въоръжение също са били в огромни количества — над 1 500 танка Т-55, близо 300 танка Т-72, около 200 Т-62, над 1 000 МТ-ЛБ, около 800 БТР-60 и други. Граничили сме с НАТО, подарявали са ни техника, плащали са ни за да имаме армия Затова и тренировките са били такива. А армията в крайна сметка е слушкала Русия. Трудно мога да нарека такава армия наша. Или и ние сме имали зона на влияние в Чехия, че сме тичкали до там да ги укротяваме ? М/у другото, хронологически погледнато първо сме тичкали да помагаме на Русия, а доста след това да помагаме на Америка, че някой сега ще даде като пример Афганистан. Ъъъ? П.п. щот явно и аз излязох рубладжия, та за тва не използвах звучното българско словосъчетание - WTF? Никого не наричам рубладжия, но когато си говоря с руснаците в офиса, слушам абсолютно същата защита - Виж американците! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Мхм, на руснаците им е нещо като национален комплекс - германците и американците. Както на нас са ни гърците и турците. Подарена е, естествено, били сме гранична зона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=4fOsCzJ9dDE Епа, вземете го излгейдате, деба и клипчето... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Подарена? Като заводите после бачкали основно за износ на изкуствени пари и работещи само с датиране от държавата ли? Тия подаръци... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Не помня къде беше писано, че всичкият износ се е правел само за валута, която после заминавала за СССР... Не говорим само за военната промишленост, а и за електротехниката, мотокарите, консервите, сиренето, плодове и зеленчуци, тютюневи изделия и алкохол... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Тук ще поиграя малко от другата страна. А кои бяха американците че да определят какво оръжие ще се разполага в Куба? Това мислене ни докара на ръба на ядрения апокалипсис по времето на карибската криза. За разлика от повечето съфорумци аз я помня.И американците тогава са нямали право да определят. Говорим обаче за неща в момента, а не от преди 50+ години. Убийствена логика, браво! Ама, не и се чудя, щото явно си дълбоко убеден (все още), че НАТО е нещо отделно съществуващо от америка и, че не е както машата за вадене на горещи кестени на щатите, така и салфетката за забърсване на посраните им задници. Аре холан... даваш вид на по-интелигентен човек.... Имам доста по - добър поглед върху нещата от теб и затова го твърдя. Приказките от кварталното заведение нямат нищо общо с това как са реално нещата. Все пак съм вътре в нещата и ги виждам лично. Ъъъ? П.п. щот явно и аз излязох рубладжия, та за тва не използвах звучното българско словосъчетание - WTF? Освен рубладжия си и Путлераст. Нещо като Гербераст, но май даже е и по - лошо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Не помня къде беше писано, че всичкият износ се е правел само за валута, която после заминавала за СССР... Не говорим само за военната промишленост, а и за електротехниката, мотокарите, консервите, сиренето, плодове и зеленчуци, тютюневи изделия и алкохол... Незнам къде какво е изнасяно (валута), но мога да ти кажа следното: живея (не в момента) в градче където има голям военен завод. В завода работеха 11к работници, а в града живееха под 10. С пари на завода са построени блокове, басейни, стадиони, тенис кортове (6 асфалт и 4 клей), лифтове (два), хижи, станции по морето, почивни бази и т.н. Най-голямия смях беше преди години, когато започнаха да го заграбват. Става следното. В Баня (Карловско) има басейн със спортна база за 30тина легла, хотел (около 60-тина стай) и футболно игрище. Решават, че ще преватизират цялата тая база за жълти стотинки. Отиват да вадят документите и се оказва, че на това място, по кадастрален план има блато с минерална вода. Тези постройки изобщо несъществуват. Няма документи за тях, няма актове и т.н. Просто завода е дал там едни пари за да се развива спорта в региона (имаше много добра база по триатлон) и няма никакви документи. Та вече от доста години цялата база+хотела седи под ключ и се роши/разграбва. Последно четох, че Чивира в Средна гора която пак е на ВМЗ също е разграбена, Там освен тази масивна хижа имаше и бунгала за още към 40 легла. Абе смеят се хората, ама това което едно време е строено, сега не да се боядиса, ами дори и да се задържи неможе... Жалка картинка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Майка ми работеше в най-големия консервен комбинат на Балканите. Знам за какво иде реч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Акхм! https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=123952 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Ангеле, не се прави така, а така: Акхм! http://www.bulforum....howtopic=123952 ....не че ще има някакъв ефект де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 Интересна работа е понякога Форума.... Когато редовно се сере по 2-3 страници спам в тема като "Нестандартни въпроси" и се върти махленски лаф - пълна тишина и никаква реакция... Днес обаче в БАШ темата за свободен махленски лаф, където и се развива един точно свободен лаф, който нищо не нарушава, ревнали другарите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.