gado Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 И кое е това място? Веднага ти давам хинт.... Царево (бившият Мичурин)! Вярно, плажовете там са наакани, но на десетина минути с кола наоколо има приказни местенца Семейни хотелчета, дето те глезят както и мама не те е глезила, цени по-ниски от пловдивските, рахат и спокойствие колкото си искаш и най-вече изцяло липсва европейската измет, дет сме свикнали да виждаме да пъпли навсякъде другаде. Още по-на юг е дори и по-рахат, ама ти си нежна и изтънчена душица и няма да ти е по вкуса от към градоустройство, изложение, хидромелиорация, нюанс на морската вода и прочее екзистенциално важни хави.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 А мен няма ли да ме назначиш? Аз съм скромен - повече от 1500 евра няма да ти искам и даже ще ти нося кафето като бонус. Естествено, че ще те назнача. При това ще настояваме за субсидия от държавата И от европейския съюз та да назнача и други хора за целта. Че нали един трябва да носи кафето, а друг да се грижи да има винаги и да ходи до магазина да купува. Трети да се грижи колата ми да е чиста и да я кара на автомивка през ден - закъде съм аз с мръсна кола. А като дойде субсидията ще си купя и една лодка. Тогава ще назнача още един човек да се грижи за нея. След което дружно ще излезем всички на демонстрация и ще блокираме някоя магистрала с искания да се увеличи държавната субсидия в областта на услугите, защото не е честно само за селскостопанските производители да има, а ние да мизерстваме с такива ниски заплати - та в бранша в Европа взимат направо двойно. Откъде накъде ние ще взимаме по-малко - да не би да сме 3та ръка хора. И ние сме европейци! Къде е държавата? Ми да дава по-големи субсидии егати, така не се издържа! Веднага ти давам хинт.... Царево (бившият Мичурин)! Вярно, плажовете там са наакани, но на десетина минути с кола наоколо има приказни местенца Семейни хотелчета, дето те глезят както и мама не те е глезила, цени по-ниски от пловдивските, рахат и спокойствие колкото си искаш и най-вече изцяло липсва европейската измет, дет сме свикнали да виждаме да пъпли навсякъде другаде. Още по-на юг е дори и по-рахат, ама ти си нежна и изтънчена душица и няма да ти е по вкуса от към градоустройство, изложение, хидромелиорация, нюанс на морската вода и прочее екзистенциално важни хави.... Аз търся нещо като Дюни или където бях миналата година на Тасос - да ида и там да има хотел, плаж и кльопачка. И някакви атракции за малкия че да има къде да беснее. Естествено интернета го слагаме към изконните човешки права, подобно на въздуха и водата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Аз търся нещо като Дюни или където бях миналата година на Тасос - да ида и там да има хотел, плаж и кльопачка. И някакви атракции за малкия че да има къде да беснее. Естествено интернета го слагаме към изконните човешки права, подобно на въздуха и водата. Е.... и това го има, ама на едни други цени.... И пак е на юг Инак в Царево миналата година с булката морето ни излезе налко над 500 кинта за една седмица, барабар с пътните и хотелчето А не беше като да сме пестили. Кръчмички, ресторантчета, лиготии.... Ся... Има го и другото, щот, нали...., кой, какво разбира под почивка. П.п. Пътувахме с рейс, понеже точно тогава, колата ми беше в остра нужда за амортисьори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Минава ми през главата, колко нагли са българските работодатели! Преди месец ми звънят по телефона, добър ден, обаждаме се от еди коя си фирма дали имате интерес да се срещнем до обсъдим възможността за бъдещо сътрудничество. Викам им ок, нищо не ми коства, отивам първо интервю, ок, после пращам по тяхна молба CV по техен образец, в което има графа за минимално възнаграждание, което очаквам, пиша си аз сумата(текущата заплата) и ме викат на второ интервю. Всичко ок, ама имало 6 месеца обучителен период та за тва време се плащало по-малко и после евентуално можело да достигна близко до тази сума. Е хубаво де, аз за какво да сменям средата, за да работя за по-малко пари за 6 месеца и после евентуално да се надявам да достигна сегашната си заплата? Не мога да разбера, защо ми губят времето, а и тяхното и дали някой с всичкия си би се съгласил! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Чакай сега, що не им кажеш "добре, аз тогава като ваш клиент ще дойда да искам да ми продавате в началото на доста по-ниски цени, защото докато свикна да ползвам вашия продукт нали... после ще видим. Попитай ги това да видим какво ще ти кажат. Ти що не им тегли една майна че ще дойдеш по-нататък и ти зор нямаш да дойдеш при тях да работиш. На мен още чат-пат ми се обаждат някоя и друга агенция да ме питат дали проявявам интерес да работя за някоя "перспективна фирма"... обикновено отговора ми е "аз за конкурентите може и да почна да работя, даже моята фирма мога да им продам ако желаят, но си имам цена - все пак над 20 години опит имам, те дали ще могат да си позволят да ми плащат заплатата от 10,000 евро" при което от другата страна на телефона се чува как човека се е задавил с нещо или направо ми затварят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Ти обясни ли , че в момента си имаш работа ? Щото последно като смятах да ходя на интервю казах на хората, че имам работа, но не пречи да видя как са при тях нещата и ако са по-добри, не ми пречи да си сменя работата. Така и не се обадиха повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Ами, подлъгах се, че уж е голяма и перспективна фирма, с дългогодишно присъствие на пазара. Идеята е, че уж искат да придърпат кадър, а не предлагат нищо в повече, само името си. В крайна сметка ако трябва да избирам да работя за Майкрософт за 1000 лева или за Линукс за 3000 ще избера второто. Ти обясни ли , че в момента си имаш работа ? Щото последно като смятах да ходя на интервю казах на хората, че имам работа, но не пречи да видя как са при тях нещата и ако са по-добри, не ми пречи да си сменя работата. Така и не се обадиха повече Ми те много добре знаеха, даже като се уговаряхме за интервюто им казах в колко свършвам работа и кога ще ми е удобно на мен да се срещнем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Че какво е лошото да работиш в малка фирма? Аз предпочитам Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Че какво е лошото да работиш в малка фирма? Аз предпочитам А бе уж в голяма фирма, кариера градиш, мега голяма заплата, а то кво се оказа ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Кариера се гради в разрастваща се фирма, а не "голяма" или "малка". Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Принципно във всякакви фирми, организации и дори държавни учреждения може да се гради кариера. То всъщност какво разбираш под кариера е много важно. Аз можех да направя кариера в университета, но дори да бях останал до пенсия там и да бях станал доцент или професор пак нямаше да правя и за цяла година парите, които сега успявам да изкарам за 1 месец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 И кое е това място? Тази година бях на 3-4 километра от Созопол - хотел с частен плаж. Водата беше чиста, навалица както сами може да се сетите нямаше. Отскачахме към Созопол за хапване и барове. Цените бяха почти като тези в Пловдив. Не бях ходил по родните места от 2009-та, а и тогава последно бях в Слънчев бряг, та затова може да ми е харесало Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Ако някой мисли да идва в Гърция сега е момента...Договаряйте директно с избраните хотели и задължително питайте за отстъпки при плащане кеш....чувам че на много места клякат ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Тази година бях на 3-4 километра от Созопол - хотел с частен плаж. Водата беше чиста, навалица както сами може да се сетите нямаше. Отскачахме към Созопол за хапване и барове. Цените бяха почти като тези в Пловдив. Не бях ходил по родните места от 2009-та, а и тогава последно бях в Слънчев бряг, та затова може да ми е харесало Дай координати за мястото ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Да Младенски май си направи,но не с машинно масло,а с нещо друго. Младен, но нещо се е покрил и не се е хвалил по въпроса... Да, да аз, но все още съм си с "Рейнора" много съм доволен от тази кутия, наскоро и смених маркучите и радиатора с по-добър, понеже помпата отказа и се наложи да и залепвам ротора и за сега е пушка. Вижда се в подписа ми. А относно аквариума, вече се изработва, дал съм скица на един познат и той ми го прави, работите се проточиха, понеже много време ми отне да измисля как да пусна и рибки в аквариума при компютъра, но вече е измислено и се работи по проекта, живи и здрави някой ден ще го видим в действие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 Начи, р'ийш ли, узото дъ знайти, е, неговото име е ..... MELTEMI Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Начи, р'ийш ли, узото дъ знайти, е, неговото име е ..... MELTEMI Как правиш разлика между едно узо и друго не разбирам... все е анасонова пукница. То да има кой знае каква разлика във вкуса нещо ми то... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Феновете на Путлер имат съвсем други виждания за нещата . Аз така и не мога да си обясня как това дребно монголоидно-кагебейско-олигархично недоразумение може да има някакви фенове, освен тия олигарси, дето се блажат около него. Явно има много зомбиран народ, особено там на североизток. Каква е равносметката за последните няма и две години, откакто кагебиста откачи съвсем - пълна изолация на Русия от цивилизования свят, държавата е в дълбока рецесия, няма вече никакви пари за геополоитически игрички - всички пАтоци, с които кремълското джудже се плюнчеше като римски император отидоха в киреча (Южен, Турски, Силата на Сибир, за онзи под Хималаите да не говорим) и сега се оказа, че единствения им изход е да продължат да се договарят с Украйна за прнос на газ за Европа след 2019-та. А, като стана въпрос за Украйна, според мен се изисква изключителна доза идиотизъм, за да превърнеш 40 милиона души, които до вчера са били най-братския ти народ, в непримирими врагове за дълги години напред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 пълна изолация на Русия от цивилизования свят Тук мисля, че малко преувеличаваш. Западния свят изобщо не е единствения цивилизован, освен това на Индия и Китай не мисля, че кой знае колко им пука за останалите. Отделно, че западната цивилизация вече е започнала своя упадък (ние няма да доживеем финалния колапс, но доста аналогии има с римската цивилизация и нейнич упадък) А, като стана въпрос за Украйна, според мен се изисква изключителна доза идиотизъм, за да превърнеш 40 милиона души, които до вчера са били най-братския ти народ, в непримирими врагове за дълги години напред. Абе тук пръст имаха и други та заслугата не е изцяло негова. Даже може да се спори кой има повече заслуги. Жалко за украинците само. Дано нещата да се уталожат, че както сме наблизо хич не ми се мисли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Тук мисля, че малко преувеличаваш. Западния свят изобщо не е единствения цивилизован, освен това на Индия и Китай не мисля, че кой знае колко им пука за останалите. Отделно, че западната цивилизация вече е започнала своя упадък (ние няма да доживеем финалния колапс, но доста аналогии има с римската цивилизация и нейнич упадък) Дедо, как реши, че Римската цивилизация е упаднала? Съвременната Западна цивилация е точно това, което преди повече от 2000 години е започнало от Рим и е продължило да се развива и надгражда до ден днешен. Много хора бъркат държава с цивилизация. Много различни държави могат да са част от една цивилизация. Това, че древната Римска империя е престанала да съществува в тогавашния си вид не означава, че цивилизацията е загинала, напротив. Абе тук пръст имаха и други та заслугата не е изцяло негова. Даже може да се спори кой има повече заслуги. Жалко за украинците само. Дано нещата да се уталожат, че както сме наблизо хич не ми се мисли. Само не ми казвай, че и ти мислиш, че някой друг е анексирал територии от Украйна и е вкарал необозначена войска в други части на държавата със същата цел. Всъщност, да ти отправя един конкретен въпрос - кое точно нещо от всичките глупости, които Путлер забърка през последните две години смяташ за голям успех на кремълското диктаторче и ЗАЩО? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Дедо, как реши, че Римската цивилизация е упаднала? Съвременната Западна цивилация е точно това, което преди повече от 2000 години е започнало от Рим и е продължило да се развива и надгражда до ден днешен. Много хора бъркат държава с цивилизация. Много различни държави могат да са част от една цивилизация. Това, че древната Римска империя е престанала да съществува в тогавашния си вид не означава, че цивилизацията е загинала, напротив. Само не ми казвай, че и ти мислиш, че някой друг е анексирал територии от Украйна и е вкарал необозначена войска в други части на държавата със същата цел. Всъщност, да ти отправя един конкретен въпрос - кое точно нещо от всичките глупости, които Путлер забърка през последните две години смяташ за голям успех на кремълското диктаторче и ЗАЩО? Абе не е като американците да не допринесоха за стартиране на цялото нещо с преврата и сваляне на властта там, слагане на техен човек и подготовка за разполагане на бази на НАТО под носа на Русия. Само да те попитам теоретично мислиш ли, че американците няма да изперкат ако Путин помогне за преврат в Мексико и каже, че ще разполага военни бази там? Ти наистина ли вярваш в "добротата" и "спасителните демократични опрерации" на Щатите, които помагат на хората по света? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Младежо, нещо сериозно си се отнесъл, в гуакамолето домати не се слагат - виж рецептата в темата за мезета. Ми слага се Сега ти,че си го правиш по твоя рецепта е отделен въпрос. Дедо има една-две фирми в България дето може и да ти ги дадът тия пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Абе не е като американците да не допринесоха за стартиране на цялото нещо с преврата и сваляне на властта там, слагане на техен човек и подготовка за разполагане на бази на НАТО под носа на Русия. Само да те попитам теоретично мислиш ли, че американците няма да изперкат ако Путин помогне за преврат в Мексико и каже, че ще разполага военни бази там? Ти наистина ли вярваш в "добротата" и "спасителните демократични опрерации" на Щатите, които помагат на хората по света? Какви преврати те гонят?! Хората искаха присъединяване към НАТО и Евросъюза!? При тва легитимно и чрез нормални средства... и като се видя, че обществото иска нещо различно от Вожда и сопата взе да играе. Не подменяй реалностите. Тва че хората в Украйна (айде да речем част от нея) не искат да живеят по Путлеристкия модел не може да се вменява само на САЩ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Какви преврати те гонят?! Хората искаха присъединяване към НАТО и Евросъюза!? При тва легитимно и чрез нормални средства... и като се видя, че обществото иска нещо различно от Вожда и сопата взе да играе. Не подменяй реалностите. Тва че хората в Украйна (айде да речем част от нея) не искат да живеят по Путлеристкия модел не може да се вменява само на САЩ. Разбира се, че САЩ са виновни. Виж какво им беше готино на украинците до сега под Русия, а гадните американци идват и искат да им развалят рахата ... Ако трябва да сме сериозни - не знам какво си представят хората когато говорят за Украйна, но след като бях там мога да кажа, че усещането е като да се върнеш 20-на години назад във времето, може и повече България е цвете за мирисане в сравнение с това което видях там. Покрай приятелката ми се запознах и с доста украинци, ами нито един от тях не подкрепя Русия. А като послушаш на какво са готови хората, само и само да дойдат да живеят в Европа, започва да ти става ясно, че е напълно естествено да поискат промяна, без чужда помощ. Някак си феновете на Путлер винаги забравят, че хората имат право да мислят и искат по-добър живот за себе си. От тях винаги можеш да слушаш за "интереси", ламарини под формата на танкове и други глупости, но никога за стандарта на живот на нормалните хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Дай координати за мястото ? Laguna Beach Sozopol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.