Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Всеизвестен факт е, че всеки от страната, който искаше да се уреди със софийско жителство на момента - или отиваше в Кремиковци, или отиваше да бачка в мини Перник, или пък ставаше ватман....ама карай, че и на мен не ми се пише особено по темата...

А иначе за дъното...ако не си пропуснал нейде си някое пликче с тия крачета - имаш пълното право на "роднински поздрав", макар че ми се вижда почти невъзможно да липсват от комплекта.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Видене, знаеш къде съм за тия крачета

@midex е прав, че няма как да липсват. Звънкай от където си вземал нещата и питай що са били разопаковани и че липсва стандартната окомплектовка.

Чудя се дали да "поздравя" другарите от DELUX или тия от ASROCK.... Едно е сигурно - нито кутията, нито дъното имат крачета за платката в комплекта... 

При мен бяха в комплекта на кутията. Но пък аз не взех DELUX.

Втора ръка флопи не искаш, но даваш пари за кутия на Delux? Странен човек си ти...

Delux до скоро имаха доста прилична голяма кутийка с 12см вентилатор на която лесно се маха осветлението и не беше зле... ама ако човек е маниак на кутии и не иска просто черно нещо с повече място не стават.

Уви, завърнах се в цивилизацията.

Ще ти мине. Аз се върнах на работа, ама не се оплаквам. :D

Пак там, ама през друга фирма.

Любимото ми религиозно послание

29.06.2015 04:22:33 - purgatory.*****.net (Admin)alert_free_space partition (/) /free-space-percentage/

Не говоря наизуст. Това съм го проверил затова го и казвам. По спомени - майка ми като музикант в началото на 80те взимаше 120лв заплата. Бях намерил 85та някъде - шофьор - 400+ заплата, Шофьор на ТИР - 550лв. Лекар - 240лв. Ако МНОГО държиш ще ти изровя и материала ама ще ми трябва около час, затова не го правя сега.

Няма смисъл да ми ровиш. Просто спри да черпиш шнфо от мястото, от което го черпиш!

В семейството имаме шофьор и никога по онова време не е взимал дори близко до тези пари, а има спирачен път колкото ти ще навъртиш километри карайки напред за два живота (примерно). По онова време беше с над двадесет годишен стаж. Второ, баща ми като стругар - фрезист с възможно най-високият разряд (20 и кусур години стаж в енергетиката) ги докарваше до към 220-240. Негов пръв приятел с 5 години стаж като доктор взимаше 300 и отгоре. Тираджиите от онова време са съвсем различна бира, понеже съвсем не всеки можеше да стане такъв, а и за там нещата покрай ДС бяха меко казано..., тегави.

Да не подчекваме темата и, че по онова време четири членно семейство сядаше в Тримонциум да си угажда на цената на 5-10 лева. Бензинът беше стотинки, токът и той беше почти за без пари и кварталните милиционери обикаляха по къщите на неработещите да ги питат що, аджеба, не работят. Надявам се, че схвана разликата?

Та пак ти казвам, спри да четеш и да цитираш като света истина нещото, което четеш, понеже наистина започваш да се излагаш!

Говорим за до 87ма - 88ма :))

И като ще ми се драпаш за годините, спри се с това генерализиране как видиш ли, докторята били низвергнати (да им се чуди човек що са учили по 12 и нагоре годин', кат ще взимат такиви мижавки заплатки и ще са така преебани :D)

А иначе за дъното...ако не си пропуснал нейде си някое пликче с тия крачета - имаш пълното право на "роднински поздрав", макар че ми се вижда почти невъзможно да липсват от комплекта.

Нищо не съм пропускал уж. Няма такива крачета. Не с дъното - с кутията трябва да дойдат.... Или са ги скрили като за война, или просто ги няма в комплекта. Имаше едно пличке с глупава книжка и дотам... 

@midex е прав, че няма как да липсват. Звънкай от където си вземал нещата и питай що са били разопаковани и че липсва стандартната окомплектовка.

Има как и то направо си липсват. Как не тръгнах да ходя в ЕРА за едни крачета.... 

При мен бяха в комплекта на кутията. Но пък аз не взех DELUX.

Втора ръка флопи не искаш, но даваш пари за кутия на Delux? Странен човек си ти...

Какво й е на кутията Делукс, че нещо не разбрах? 155 лева е между другото

Delux до скоро имаха доста прилична голяма кутийка с 12см вентилатор на която лесно се маха осветлението и не беше зле... ама ако човек е маниак на кутии и не иска просто черно нещо с повече място не стават.

Кутийката е най-голямата им уж и е с ТРИ такива вента.... Още обаче се тревожа дали ще побере видеото... Сега станах да пробвам - влиза до микрон! На косъм работата.... ТРИДЕСЕТ санта видеокарта....  :sad2:

ЕДИТ: Моя е грешката.... Захвърлил съм крепежите при ССД-то... Виноват. 

...На косъм работата.... ТРИДЕСЕТ санта видеокарта....  :sad2:

Резни я малко със секачите и няма начин да не влезе. :laughing:

Говорим за до 87ма - 88ма :))

И като ще ми се драпаш за годините, спри се с това генерализиране как видиш ли, докторята били низвергнати (да им се чуди човек що са учили по 12 и нагоре годин', кат ще взимат такиви мижавки заплатки и ще са така преебани :D)

За малкото време, което отделих да търся намерих тази статия в труд:

На общия фон през 1989 г. добри пари са вземали строителите и шофьорите. Техните заплати са били на практика приравнени с тези в сектор “Държавно управление”.

Прави впечатление обаче, че както преди 21 години, така и сега учителите и лекарите неизменно са на опашката по доходи, показват данните.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=668671

Ще потърся още. Имаше някаква статистика от началото на 80те, на която бях попаднал, ама във фейсбук можеш ли да намериш нещо отпреди 5-6 месеца изобщо. Поне едно търсене да бяха направили тъпаците ако не друго то за собствените ти неща.

И като казвам фейсбук нямам предвид картинка, качена там от някой льольо, а линк към НСИ или нещо такова. Ще потърся по-късно. Възможно е и да съм се объркал нещо, но не мисля, че случая е такъв.

да им се чуди човек що са учили по 12 и нагоре годин'

Беше престижно, а за доста хора това е важно. Майка ми по същата логика средата на 90те ме караше да се напъвам за академична кариера в университета. Реших като добро дете да я послушам и пробвах 2 поредни години да работя като асистент на хонорар, но бързо ми дойде акъла в главата.

Резни го и него с ъглошлайфа...баси и неоразмерения компютър дето си взел... :notify:

Аз имах такъв случай преди години. След първото отваряне на кутията я смених директно

Резни го и него с ъглошлайфа...баси и неоразмерения компютър дето си взел... :notify:

Взел е ебана кутия ама шарена, за мноо пари. Нормално да не се събират нещата както трябва. Делукс, даже високия им УЖ клас, е пълен ташак. Има достатъчно добри марки за тия пари, ама не шарени, дето са изчислени идеално даже и за такива извращения като тая точно видеокарта. Ма трябва да се чете, да се гледат размери и т.н. :)

Аз имах такъв случай преди години. След първото отваряне на кутията я смених директно

Точно това трябва да направи и чичката :) Тича там дето я е клупил, връща я и взима някаква свястна кутия, дето не играе казачок при рестарт на уиндоуса, примерно :)

Взел е ебана кутия ама шарена, за мноо пари. Нормално да не се събират нещата както трябва. Делукс, даже високия им УЖ клас, е пълен ташак. Има достатъчно добри марки за тия пари, ама не шарени, дето са изчислени идеално даже и за такива извращения като тая точно видеокарта. Ма трябва да се чете, да се гледат размери и т.н. :)

Точно това трябва да направи и чичката :) Тича там дето я е клупил, връща я и взима някаква свястна кутия, дето не играе казачок при рестарт на уиндоуса, примерно :)

Събират се нещата, но на косъм. Днес точно като бях и в ЖАР бяха върнали кутия Залман, тъкмо защото не побира картата. И картата ми била извращение? Весо, ква газ пиеш там? Лекувай се.... 

150лв за кутия ше дадем точно никога.......иначе интересен компютър се очертава, последен модел видео, шукаритетна кутия и накрая да и боцнеш едно флопи в мръсно бял цвят  :lol:

Какво е биткойн...ония ден гледах Dope и само за биткойни се говореше накрая и размяна на виртуални мръсни пари за реални такива. Има ли далаверка питам аз  :D...че ако има зелено да го подхващаме  :D  :D

Bitcoin реално изгря покрай SilkRoad - нещо като Walmart за наркотици в който се пазарува с биткойни.... бих казал макар и криминална изключително хитра схема, оператора го осъдиха на доживотен затвор де ама щото е подходил много ламерски в началото и най-вероятно не е очаквал че ще се разрастне толкова много 

иначе има пари като цяло но шанса да се набуташ ако не отделиш едно прилично време да се запознаеш с нещата е голям, да почваш да копаеш в момента е безмислено, по-скоро вкарваш сума която си готов да загубиш под формата на монети и почваш да чакаш добри времена да продадеш. 

Абе последен, последен...обаче има едни още по-яки, само дето не са за всеки джоб. А флопи аз му предложих вече, ама не ще - даже ще му намеря и черно, че да не му личи мръсотията. :P

Виждам, че сте много далече от счетоводството и нЕКои системи, прилагани все още в нашата държава. Да не говорим за архиви. Та спрете да се правите на интересни, че ставате смешни. 

Събират се нещата, но на косъм. Днес точно като бях и в ЖАР бяха върнали кутия Залман, тъкмо защото не побира картата. И картата ми била извращение? Весо, ква газ пиеш там? Лекувай се.... 

Това че някакъв си модел на Залман е изчислен за друг хардуер, още не значи че всички кутии на Залман са на нивото на Делукс, щото нали ги събират нещата по един и същ начин. Виж си размерите на картата и на останалия хардуер и тогава си купувай кутия. Не са всички кутии еднакви и точно марковите , между които не попада Делукс нали, се изчисляват за различен размер хардуер, като се изчисляват така, че да подобряват охлажндането на цялата система, оптимизирайки от една страна потока на въздуха в кутията и от друга страна, самото разположение на компонентите, които греят. Без значение, главата си е твоя , трошиш я както сам намериш за добре :) Просто не си и помисляй, че Делукс, въпреки цената на кутията, са нещо повече от средняшка фирма за компютърни компоненти. Щото аз преди години си купих за 120-130лв. кутия на Гигабайт, дето мясаше отвънка на черна кутия, нищо повече и все пак последния модел видеокарта по онова време се събра без проблем и цялата система беше добре охладена и безшумна. Извращението беше по друг повод, но не ми се обяснява в момента, а и не е важно. Няма да коментирам и избора на дъно, щото тогава хептен аматьорски ще станат нещата, а за захранването даже няма и да питам дали си го смятал или не :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...