Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Що, не е вярно, че лекарите взимаха в пъти по-ниски заплати от шофьорите ли?

Абсолютно НЕ вярно!

Ей така съвсем между другото да тА питам... Абе, мамка му..., що най-ситното сито (по ситно дори и от онова в юридическите специалности) по онова време беше при кандидатстване в медицински университет и въпреки всичко изобщо не липсваха мераклии да учат медицина, ъм? Егати и тАпаците да се натискат за докторя, вместо да връткат геврекО и да взимат в ПЪТИ повече кинти....

Честно, Ники, спри се! Или поне си проверявай фактите преди да публикуваш информация (първа ръка) от агенция ЕЖК.

Ти колко хора познаваш, които приемат присърце работата си и ако има нещо за довършване да си го довършат и тогава да си тръгнат дори да се наложи да останат 30 мунути след края на работното време?

Познавам себе си, познавам и момчетата, които някога работеха за мен, познавам и сегашните си колеги.... И не говорим за половин час след работа, а за доста повече.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Осъзнавам обаче, че още не е ред за сглобяване, защото трябва да взема един ДВД драйв и едно флопи преди това...

ВТФ ис дис бе Видене? :Facepalm:

Ти съвременен компютър ли ще сглобяваш или музеен експонат от ерата на Пламен? Само не ми казвай, че притежаваш и читави дискети с нещо на тях... :lol:

Ей, Слакър, ела до нас да изпием некви бири и да сглобим машината. Ангел отиде на морето и ме изостави....  :effemine3:

Батка ся го видях това. Обаче знам, че в петък си пътник междуселски, та явно няма да е тази седмица. Поне аз не мога утре, че съм на гости. Иначе ако си тук петък вечерта, можеше да пробваме да го натъпкаме с чаркове. Само прекарването на кабелите да изглеждат по-шукарно ми е проблем - питай Любо :)

Ти съвременен компютър ли ще сглобяваш или музеен експонат от ерата на Пламен?

...че даже и Пламен ги е зарязал отдавна. :)

Ти съвременен компютър ли ще сглобяваш или музеен експонат от ерата на Пламен? Само не ми казвай, че притежаваш и читави дискети с нещо на тях... :lol:

Имам разбира се! Може и да прескоча момента с флопито, ще оставя само на офис машината. 

Батка ся го видях това. Обаче знам, че в петък си пътник междуселски, та явно няма да е тази седмица. Поне аз не мога утре, че съм на гости. Иначе ако си тук петък вечерта, можеше да пробваме да го натъпкаме с чаркове. Само прекарването на кабелите да изглеждат по-шукарно ми е проблем - питай Любо :)

Ще ги прекарваме заедно, споко.

===============================

Пичуи, наздраве!!! Въздишайте смело....

ZgrxiZI.jpg

Ти си мръсник, Видене. :lol:

Най-често споменаваната фраза в момента из гръцките форуми. :laughing1:

Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ !

Даааа....принципно може....за 8 години може и да изкóпа един биткойн. :lol:

всъщност доста повече..... надали е за това освен ако човека който я е купил не е луд 

Кой по дяволите ползва Флопи... Кво ще качваш тетрис ? Драйвер за дъно :lol:

+1 

не съм се докосвал до дискета от маса време...... даже и не бях виждал доста време до преди няколко месеца в митниците, няк’си като ми подадоха флопито и рязко осъзнах колко са напред технически   :Facepalm:

Което пък ме навежда на мисълта че тия държавни институции нЕма как да работят с тая техника/софт който имат, говорим за елементарни неща - отивам в КАТ да плащам фишове, чичака на гишето ми се подсмихва докато рефрешва системата с надеждата да се случи някво чудо и ми подхвърля ми тооо нема интернет wtf ?!?! 

Ти си мръсник, Видене. :lol:

Добър вечер! 

Какво значи тази фраза? Не го разбирам тоя идиотски език. 

Което пък ме навежда на мисълта че тия държавни институции нЕма как да работят с тая техника/софт който имат, говорим за елементарни неща - отивам в КАТ да плащам фишове, чичака на гишето ми се подсмихва докато рефрешва системата с надеждата да се случи някво чудо и ми подхвърля ми тооо нема интернет wtf ?!?! 

Там все още има един монитор 14-ка черно-бял, смятай. И изрично препоръчват плащането на фишовете да се пази, тъй като архив на практика няма и като нищо може да платиш 2 пъти... 

Там все още има един монитор 14-ка черно-бял, смятай.

Да не е един "Херкулес"? :lol:

....чакай да си отворя един карлинг-дарлинг дето не съм го опитал все още....оня с ментата... :beerchug

Едит: Пфу, гадост...не ми харесва....то и някакъв кисел лимон имало вътре с ментата... :online2long:

Какво значи тази фраза?

Ами пускаш разни тийзъри с Оливия Уайлд, пък поне да беше казал от кой филм е това, Мисир. Трябваше да се ровя в гугъл, за да открия, че кадрите са от "Third Person".  :lol:

Подозирам, че ще го свалиш тоя филм....  :laughing:

Иска ли питане - Лиъм Нийсън в компанията на Оливия Уайлд и Мила Кунис, веднага почнах да го тегля! :punk

Какво значи тази фраза? Не го разбирам тоя идиотски език. 

На кратко (симултантен превод от Береану) - Ей сега си еба мамата съвсем!

Ама нали си мисир и не владееш чужди езици....

Какво е биткойн...ония ден гледах Dope и само за биткойни се говореше накрая и размяна на виртуални мръсни пари за реални такива. Има ли далаверка питам аз :D...че ако има зелено да го подхващаме :D :D

Абсолютно НЕ вярно!

Ей така съвсем между другото да тА питам... Абе, мамка му..., що най-ситното сито (по ситно дори и от онова в юридическите специалности) по онова време беше при кандидатстване в медицински университет и въпреки всичко изобщо не липсваха мераклии да учат медицина, ъм? Егати и тАпаците да се натискат за докторя, вместо да връткат геврекО и да взимат в ПЪТИ повече кинти....

Честно, Ники, спри се! Или поне си проверявай фактите преди да публикуваш информация (първа ръка) от агенция ЕЖК.

Не говоря наизуст. Това съм го проверил затова го и казвам. По спомени - майка ми като музикант в началото на 80те взимаше 120лв заплата. Бях намерил 85та някъде - шофьор - 400+ заплата, Шофьор на ТИР - 550лв. Лекар - 240лв. Ако МНОГО държиш ще ти изровя и материала ама ще ми трябва около час, затова не го правя сега.

Познавам себе си, познавам и момчетата, които някога работеха за мен, познавам и сегашните си колеги.... И не говорим за половин час след работа, а за доста повече.

Аз пък гледам администрацията на няколко санаториума и болници. След 13:30 трудно можеш да намериш някой освен дежурните. В няколко фабрики администрацията и персонала също си гледат часовниците като наближи време за тръгване. И не е като да си дават кой знае колко зор освен няколко човека (повечето от които през годините се издигнаха в администрацията там - собственика и той забеляза кой работи и взима присърце работата си, а не гледа да му мине времето и да си вземе заплатата или да открадне нещо... за кражбите пък колко мога да ти говоря за едната от фабриките).

Съвестни хора има - това го знам. Учудващо хората, които сега намерих са такива. Преди това обаче в предната фирма американците грам късмет нямаха и намериха 2ма свестни човека година и нещо след като взеха първите 2ма - един пълен некадърник (при който работата вървеше буквално с отрицателен знак, въпреки, че беше съвестен и работеше по 9-10 часа на ден - просто не ставаше за тази работа - ужким имаше 2 години опит, но според мен нямаше и 6 месеца) и един льольо дето беше тотална скатавка и който работеше само когато усети, че още малко ако се мота и ще го изгоним. Накрая дойде американеца, изгони некадърника, поставил ултиматум на льольото да се стегне и той след 6 месеца реши, че ще напуска щото много зор станало.

Какво е биткойн...ония ден гледах Dope и само за биткойни се говореше накрая и размяна на виртуални мръсни пари за реални такива. Има ли далаверка питам аз :D...че ако има зелено да го подхващаме :D :D

Накратко (и не съвсем вярно): Каквото е евро, долар, лира и т.н. Само че са виртуални пари. Колко са истински не знам, но разни вече почнаха да приемат разплащания с тях.

Но тогава имаше отношение и човещина, а сега има само ПАРИ. Тогава нямаше чакай при GP, после, ако GP е на кеф и не реши да се прави на специалист, да ти даде направление. Боли те ухо - отиваш на УНГ, влизаш и толкова.

То и сега е така. Като имам нещо зор отивам я в Медикус Алфа, я в Медлайн. Както обичам да казвам - като се намеси държавата ей такива лайна се натворяват. Щото, нали, безплатните неща всъщност се плащат с време и разправии с бюрокрацията.

Не говоря наизуст. Това съм го проверил затова го и казвам. По спомени - майка ми като музикант в началото на 80те взимаше 120лв заплата. Бях намерил 85та някъде - шофьор - 400+ заплата, Шофьор на ТИР - 550лв. Лекар - 240лв. Ако МНОГО държиш ще ти изровя и материала ама ще ми трябва около час, затова не го правя сега.

Нещо силно си се объркАл. Дядо ми цял живот е бил шофьор и не помня да е сънувал такава цифра. Тия "материали" не знам кой ги списва, но дори миньорите мисля не получаваха подобни пари... Баща ми също като икономист и то във външнотърговската АГРОКОМПЛЕКТ получаваше и той 120лв. 

На новата ми кутия дори нямаше място за флопи. Гледах една по-скъпа,на която дори нямаше място за CD!

Видене,ако титрябват дискети казвай, че изрових 3 кутии при пренареждането и ще летят на кофата.

....но дори миньорите мисля не получаваха подобни пари...

Тук си в грешка - като изключим безпроблемното за тях софийско жителство и др. подобни бонуси, миньорите докарваха спокойно до 600+, а някои ударници - дори и отгоре...и то доста отгоре. Това - при средна тогава заплата от 200 лева за останалите "нормални" професии.

Нещо силно си се объркАл. Дядо ми цял живот е бил шофьор и не помня да е сънувал такава цифра. Тия "материали" не знам кой ги списва, но дори миньорите мисля не получаваха подобни пари... Баща ми също като икономист и то във външнотърговската АГРОКОМПЛЕКТ получаваше и той 120лв.

Зависи за коя година говориш. Края на 70те заплатите бяха като тези които ти цитираш. През 80те започнаха да се променят.

Тук си в грешка - като изключим безпроблемното за тях софийско жителство и др. подобни бонуси, миньорите докарваха спокойно до 600+, а някои ударници - дори и отгоре...и то доста отгоре. Това - при средна тогава заплата от 200 лева за останалите "нормални" професии.

Нещо не ми се връзва това с жителството, не знам да има много мини в София. Иначе наистина съм чувал, че взимат много пари. От нашето село имаше няколко човека, които работеха в мините, някои в Бобов Дол, други по Балкана, но общо взето се работеше малко години - до десетина. Имаме само един с над 20 години стаж като миньор. Едно е сигурно - и в момента пенсиите им са огромни. Тия заплати от 200 лева не ги помня нещо аз.... 

Зависи за коя година говориш. Края на 70те заплатите бяха като тези които ти цитираш. През 80те започнаха да се променят.

До последния си работен ден баща ми получаваше точно същите 120 лева. Висшист, с два езика, обиколил света на полза роду... Ще питам дядо ми от любопитство колко е получавал за това да търкаля Зилове, Ифи и прочее по родните разбити пътища над 30 години... А като майстори по строежите са им давали по 5 лева на ден при зверско бъхтане. 

Нещо не ми се връзва това с жителството, не знам да има много мини в София...................

...............Тия заплати от 200 лева не ги помня нещо аз.... 

Нещо на ударен ми се правиш.... B) ....само на 30 км. югозападно си имат цял град-мина и даже вече толкова е "миниран", че къщите им започнаха да пропадат в траншеите.

А иначе човек не помни обикновено по 2 причини - ако е малък и няма реални спомени за времето или пък ако вече е настанало време да започне с гинко билобата. :laughing1:

В тия мини работеха предимно местни хора. Не ми се обяснява сега за миньорство, не ми дреме особено. 

==============================

Чудя се дали да "поздравя" другарите от DELUX или тия от ASROCK.... Едно е сигурно - нито кутията, нито дъното имат крачета за платката в комплекта... 

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...