RaptoR Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Стана ми любопитно кои са тия убавцИ =================== "We've been waiting to get canceled for 18 fuckin years." — The creators of South Park АХАХАХАХАХАХАХ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Видене, те не са един и двама такива.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Стана ми любопитно кои са тия убавци..Заел съм се да напиша нЕкои неща за "мениджъра" за да не се обърка да го наеме никоя читава фирма...това на първо време.Смятам да ги побликувам тук-там след като го осъдя Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Да де, ама затова не можеш да си намериш служител близо две години. В повечето фирми, не могат да си го позволят и щат не щат наемат поредния. Да. Само 3ма намерихме. Аз търся квалифицирани хора, а не новобранци без грам опит и очаквания в небесата. Прави разлика моля те. Странно..... Кой те захранва с подобни, абсолютни глупости и откровено неверни факти? Напоследък наистина ме изумяваш на моменти Що, не е вярно, че лекарите взимаха в пъти по-ниски заплати от шофьорите ли? това ако е кадърен и бързо схваща? А ей това като го чуя ми става много смешно. Вадя листче, написвам му 5-6 книги, които да прочете и го моля след като е от бързо схващащите да ги прочете и като му станат ясни нещата да се обади. Давам му и 5-6 примерно въпроса, които ще го питам после. Един не се е обадил. Дори да почне знаещ човек при него, му трябват няколко месеца да се ориентира в проектите, начина на работа - едно друго, и чак тогава ще почнат да се виждат реалните ползи от него и ще почне да възвръща парите които се влагат в него като заплата, осигуровки, глезотии. В София не дават такива заплати за знаещи, а тука този иска да се учи за 6 бона. Пак хубаво, че само му се е смял, а не е казал какво мисли за разбиранията му. Абсолютно е прав Миро. И най-вероятно няма да си ги получа,дори да ги осъдя. Ето ти корена на проблема. Неработещата и корумпирана съдебна система. Добре,че има член в кодекса на труда,за напускане без предизвестие и пълно право на обезщетение от НОИ при неизплатена заплата (за Дядомраз специално го пиша това,лошо било да има защита за работниците,държавата не трябвало да се меси в "бизнеса"и други либертариански тъпотии от сорта ). Продължавам да съм на същото мнение. В случая ти ще си вземеш парите ама след няколко месеца, ако докажеш че не са ти платени заплати и когато се задействат държавните чиновници. Дотук добре, но все си мисля, че ако положението беше по-свободно щеше да си намериш друга работа доста по-бързо, а некоректния работодател да си го осъдиш да ти плати парите. В момента съм безработен,една година ще получавам от държавата около 500лв. обезщетение.Не са много но са някаква компенсация за загубените заплати... И според теб това е по-добре отколкото да започнеш друга работа? Я се постави от другата страна малко. Назначаваш някой, който не си върши работата. Ако го уволниш докато е в изпитателен срок - ок. Но ако човека след като свърши изпитателния му срок и мине на постоянен трудов договор, реши, че не му се бачка толкова какво правиш - уволняваш го по некадърност и му плащаш още 2 работни заплати. Плащаш примерно 1500лв заплата чисто, а с осигуровките към 2000. Болничните - първите 3 дни ги плащаш ти. Платен годишен отпуск 20 работни дни (това са си 4 седмици). Да продължавам ли? Сега наясно ли си защо доста от бизнесите не бързат да назначават хора на постоянен трудов договор? От друга страна НАП само се чудят за какво да се заядат и как да те изкарат виновен че да те глобят, като законодателството се променя ежемесечно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 А ей това като го чуя ми става много смешно. ... Чакай, че докато успея да маркирам само този абзац от поредния ти километричен пост...всъщност днес си даже много лаконичен. Да уточня, че напълно те разбирам - програмирането не е дейност като дърводелството например....разбирам да си си сглобявал мебели и лепил ламперия вкъщи, после да отидеш при някой в работилницата да му помагаш и да му кажеш, че не си работил като дърводелец, но си схватлив и бързо се учиш - това става, но просто за някои дейности се иска години обучение, ужасно много знания, голяма доза креативност и доста практика. Пък като се изучиш и покриеш поне част от горните изисквания - тогава искай голяма стартова заплата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 ....И според теб това е по-добре отколкото да започнеш друга работа?.Не разбира се.Работа можех да започна на следващия ден,просто нещата в личен план се развиха твърде сложно-смърт на мой близък,оправяне на документи,продажба на имот и една камара други неща... Я се постави от другата страна малко. Назначаваш някой, който не си върши работата. Ако го уволниш докато е в изпитателен срок - ок. Но ако човека след като свърши изпитателния му срок и мине на постоянен трудов договор, реши, че не му се бачка толкова какво правиш - уволняваш го по некадърност и му плащаш още 2 работни заплати. Плащаш примерно 1500лв заплата чисто, а с осигуровките към 2000. Болничните - първите 3 дни ги плащаш ти. Платен годишен отпуск 20 работни дни (това са си 4 седмици). Да продължавам ли?Всеки един трудов договор може да бъде прекратен и от двете страни с едномесечно предизвестие.Не се дължат никакви обезщетения от работодателя,освен ако в договора не е изрично упоменато друго.Това за което говориш е съкращаване,там нещата са малко по-сложни.Работодателите не ги мисли,измислено е отдавна-при назначаване подписваш и молба за напускане по взаимно съгласие.В момента в който спреш да ги кефиш просто попълват дата и си готов От друга страна НАП само се чудят за какво да се заядат и как да те изкарат виновен че да те глобят, като законодателството се променя ежемесечно.Това че ти е калпав адвоката и счетоводителя не е проблем на НАП.Имам приятели с фирми на по 20-йсет и косур години дето не са глобявани за нищо,изрядни са и не шмекеруват,плащат си осигуровките и данъците и всичко е 6. ... ако човека след като свърши изпитателния му срок и мине на постоянен трудов договор, реши, че не му се бачка толкова какво правиш - уволняваш го по некадърност и му плащаш още 2 работни заплати. И това не е така-в кодекса на труда може да уволниш някой за "несправяне с работата".Не се дължи обезщетение.Разбира се може да се обжалва в съд и човека да бъде възстановен на работа.За това не се практикува често. ....Платен годишен отпуск 20 работни дни (това са си 4 седмици)Това само не разбрах лошо ли е?Платен отпуск едва 20 дни за цяла година гърбене,които по усмотрение на "работодателя"може да ги разхвърли по два-три дни на месец и реално да не ги видиш?Да не говорим колко хора работят по шест дни в седмицата,събота или неделя я водят за дежурство и ако искаш да почиваш два дни(събота и неделя)ти взимат ден и половина от отпуската.Айде пак си помисли...Това че в твоя бранш нещата са ок е добре.Радвам се за теб,дано така да продължават и за напред.Но непрекъснато да показваш че не си в час с нещата от реалният живот в страната.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Я се постави от другата страна малко. Назначаваш някой, който не си върши работата. Ако го уволниш докато е в изпитателен срок - ок. Но ако човека след като свърши изпитателния му срок и мине на постоянен трудов договор, реши, че не му се бачка толкова какво правиш - уволняваш го по некадърност и му плащаш още 2 работни заплати. Плащаш примерно 1500лв заплата чисто, а с осигуровките към 2000. Болничните - първите 3 дни ги плащаш ти. Платен годишен отпуск 20 работни дни (това са си 4 седмици). Да продължавам ли? Сега наясно ли си защо доста от бизнесите не бързат да назначават хора на постоянен трудов договор? В крайна сметка стигаме до момента, че всички просто разчитат на коректно отношение. И двете страни могат да се окажат в позицията на прецаканият, но ще се съгласиш, че е доста по-болезнено за работника, б Работодателите не ги мисли,измислено е отдавна-при назначаване подписваш и молба за напускане по взаимно съгласие.В момента в който спреш да ги кефиш просто попълват дата и си готов А после защо дори през ум не ми минава да се връщам в България.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 ....А после защо дори през ум не ми минава да се връщам в България.... Ако някога ти мине сериозно тая еретична мисъл през главата дай 10 кинта на първия срещнат да те шамароса яко за да се осефериш Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Всеки един трудов договор може да бъде прекратен и от двете страни с едномесечно предизвестие.Не се дължат никакви обезщетения от работодателя,освен ако в договора не е изрично упоменато друго. Това за което говориш е съкращаване,там нещата са малко по-сложни. Пак не е толкова лесно при постоянен трудов договор. Работодателите не ги мисли,измислено е отдавна-при назначаване подписваш и молба за напускане по взаимно съгласие.В момента в който спреш да ги кефиш просто попълват дата и си готов Това пробвай в някоя IT фирма да го направиш да видиш, как нито един програмист дори няма да се замисли дали изобщо да дойде при теб да работи Това че ти е калпав адвоката и счетоводителя не е проблем на НАП.Имам приятели с фирми на по 20-йсет и косур години дето не са глобявани за нищо,изрядни са и не шмекеруват,плащат си осигуровките и данъците и всичко е 6. Виждам, че не си имал никакво взимане-даване с НАП И това не е така-в кодекса на труда може да уволниш някой за "несправяне с работата".Не се дължи обезщетение.Разбира се може да се обжалва в съд и човека да бъде възстановен на работа.За това не се практикува често. Което после пък трябва да докажеш, отделно разправията. Това само не разбрах лошо ли е?Платен отпуск едва 20 дни за цяла година гърбене,които по усмотрение на "работодателя"може да ги разхвърли по два-три дни на месец и реално да не ги видиш?Да не говорим колко хора работят по шест дни в седмицата,събота или неделя я водят за дежурство и ако искаш да почиваш два дни(събота и неделя)ти взимат ден и половина от отпуската.Айде пак си помисли...Това че в твоя бранш нещата са ок е добре.Радвам се за теб,дано така да продължават и за напред.Но непрекъснато да показваш че не си в час с нещата от реалният живот в страната.... 20 РАБОТНИ ДНИ. Това са 28 календарни. Буквално 1 месец за който плащаш, а съответно не получаваш нищо насреща. Отделно болничните. Отделно почивните дни. Реално получаваш заплата 12 месеца, а работиш най-много през 10. И хайде по-полека с "гърбенето" че аз не съм видял до момента кой знае колко хора, който да работят по 8 часа всеки работен ден без нито да се размотават за кафета или да зяпат през прозореца или да ровят фейсбук, а като наближи края на работния ден да не почнат да си гледат часовниците и 5 минути преди края да започнат да се оправят за да излетят през вратата когато му дойде времето. Ти колко хора познаваш, които приемат присърце работата си и ако има нещо за довършване да си го довършат и тогава да си тръгнат дори да се наложи да останат 30 мунути след края на работното време? Не ме разбирай погрешно - не защитавам безскрупулната експлоатация нито плащането на абсурдно ниски заплати, просто ти обяснявам, че положението има 2 страни. Правилно беше отбелязал един човек: "повечето хора работят толкова, колкото да не ги уволнят, затова им плащат толкова, колкото пък те да не напуснат" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Това че ти е калпав адвоката и счетоводителя не е проблем на НАП.Имам приятели с фирми на по 20-йсет и косур години дето не са глобявани за нищо,изрядни са и не шмекеруват,плащат си осигуровките и данъците и всичко е 6.Не е до калпав адвокат/счетоводител. А точно до плащане. Жена ми е счетоводител. Имаше клиент, който се махна от тяхната фирма и отиде в друга само защото от там му обещават "протекция" от проверки. Имат връзки в НАП с някой от по-горните етажи и клиентите на счетоводната къща не ги пипат. Човека им каза - много съм доволен от вас, всичко е ОК, но заради това се мести. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Мда,ама такава бързина я има САМО в хардуеърБГ форума и то за значително по-атрактивни модели на цена-трепач Не е точно така - ето днес например продадоха във форума за още по-малко време друга видеокарта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Някакъв си майстор тука се опитвал най-нахално да ми вземе очилата от Пламен... И после се чудим защо им режат въжетата.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Да се издири, изнасили и хвърли от 8-я етаж - без въже Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Ей, Слакър, ела до нас да изпием некви бири и да сглобим машината. Ангел отиде на морето и ме изостави.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 ...Ти колко хора познаваш, които приемат присърце работата си и ако има нещо за довършване да си го довършат...Ми...себе си Оставал съм по няколко часа след работно време за да свърша това-онова,отделно през работно време съм вършил сумати неща за които не съм назначен и не са ми в длъжностната характеристика...Ремонтиране и подръжка на автомобили,търчане по сервизи,ходене по банки и разни други институции,дребни компютърни проблеми(до колкото мога )половината работа на търговските представители във фирмата,кординатор на шофьорите и каквото се сетиш още...за да вървят нещата...освен моята работа.Прибирам се от работа в осем вечерта и в девет и половина почва да звъни телефона с проблеми дето не търпят решаване на другия ден.Едната ни секретарка буквално спеше момичето в офиса документация на три фирми,преводи на документи,обичайната офис работа и тн. Всеки я дърпа на някъде,със зор съм я подбирал в осем вечерта да си тръгва че живееше до нас а идваше преди всички в осем сутринта...Така че тия обобщения и че ТИ конкретно не си видял не значи че няма такива хора.Проблема е че мериш всичко от собствената си iT камбанария... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Ей, Слакър, ела до нас да изпием некви бири и да сглобим машината. Ангел отиде на морето и ме изостави.... Аз ще ти сглобя компютъра бееееееее И даже не пия бира, а натурален сок или вода. Така че... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Виж сега, на мен ми трябва не чак толкова помощ, колкото компания А тук сок няма, а вода пият само момичетата ми.... Но тъкмо сега купих една туба... Осъзнавам обаче, че още не е ред за сглобяване, защото трябва да взема един ДВД драйв и едно флопи преди това... Нещата ще отидат май къмто другата седмица... Между другото всички, които ме поснзават добре са изумени от факта, че имам такова нещо у дома и не съм го сглобил още.... Аз обаче си я карам лежерно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Зареди 2-3л водка... И само ще се сглоби. Turn off this option! Lenovo A5500-H Turn off this option! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Някакъв си майстор тука се опитвал най-нахално да ми вземе очилата от Пламен... И после се чудим защо им режат въжетата.... А ма в голяма грешка си...за теб са сините оти си синеочко.Да се издири, изнасили и хвърли от 8-я етаж - без въже Не ме търсете...ето ме! Може изнасилване, но съм претенциозен(любимата ми стойка е да съм легнал по гръб)..., а за хвърлянето... ОК, но на 8-мия на Богомил без кег няма как да се кача... :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Виж сега, на мен ми трябва не чак толкова помощ, колкото компания А тук сок няма, а вода пият само момичетата ми.... Но тъкмо сега купих една туба... Осъзнавам обаче, че още не е ред за сглобяване, защото трябва да взема един ДВД драйв и едно флопи преди това... Нещата ще отидат май къмто другата седмица... Между другото всички, които ме поснзават добре са изумени от факта, че имам такова нещо у дома и не съм го сглобил още.... Аз обаче си я карам лежерно... Ок. Ако ще купуваш, искаш ли да ти подаря едно флопи, щото днеска тъкмо щях да го хвърлям като се прибера? И ДВД излишно имам, но трябва да проверя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Ок. Ако ще купуваш, искаш ли да ти подаря едно флопи, щото днеска тъкмо щях да го хвърлям като се прибера? И ДВД излишно имам, но трябва да проверя. Тия работи не върви да са втора употреба, брат.... Не и на тая машина... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Тия работи не върви да са втора употреба, брат.... Не и на тая машина... Еми ок. Щом те влече, давай 15лв за флопи или 30лв за външно. Това само трябва да се изчисти и е идеално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 А тук сок няма, а вода пият само момичетата ми.... Не думай! Нима все още не си ги зарибил, пардон - забирил? И що не каза за флопито днес - щях да ти дам три... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Кой по дяволите ползва Флопи... Кво ще качваш тетрис ? Драйвер за дъно Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 ВлезнаАл е в нек'ва бразда на абсурдите тази година.... Подозирам, че има някой, дето му шушне на уше тъпотия след тъпотия, а той му и вярва на тоя някой.... Как беше - някой ционист-фашист, а? Ми...себе си .... Хайде ти ми кажи сега, тези хора единични случаи ли са или са по-скоро изключения? Проблема е че мериш всичко от собствената си iT камбанария... Тук си прав. Както и всеки друг когато ти каже нещо първо погледни човека, къде се намира, какво прави, какво е преживял и тогава взимай думите му присърце. Нормално е всеки да говори от собствения си житейски опит и да визира основно нещата, с които се е сблъсквал напоследък най-вече. Чакай, че докато успея да маркирам само този абзац от поредния ти километричен пост...всъщност днес си даже много лаконичен. Спеше ми се Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.