Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Галче, радвай се, че дори на хартия ги имаш тия 2 години щото тука са 2 седмици. Дето се вика дано мъжа да прави 10ка на месец, че иначе ситуацията да кажем е... Неприятна.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Продавам видеокарта Sapphire ATI HD3870 Ultimate. Без вентилатор.

Продадена.

Ебаси,w00x скорострелно продаде видеокарта,а на мен ми стои от месец обявата за хлебопекарна и на всичко отгоре един ми скъса нервите днес с нея.То капризи,то назландисване и накрая се отказа.Плюс,че му я предложих на достатъчно ниска цена. :Facepalm: :JC_golly: :sick

Галче, радвай се, че дори на хартия ги имаш тия 2 години щото тука са 2 седмици. Дето се вика дано мъжа да прави 10ка на месец, че иначе ситуацията да кажем е... Неприятна.

Малко хора знаят, че там отпуска по закон няма регламентирана, ако ти даде работодателя даде, ако не твой проблем :)

Малко хора знаят, че там отпуска по закон няма регламентирана, ако ти даде работодателя даде, ако не твой проблем :)

много ми е ясно... За съжаление. Аз говорех за отглеждане на дете... В пъти е по-зле от колкото в бг, освен ако не си кинтаджия

Ебаси,w00x скорострелно продаде видеокарта,а на мен ми стои от месец обявата за хлебопекарна и на всичко отгоре един ми скъса нервите днес с нея.То капризи,то назландисване и накрая се отказа.Плюс,че му я предложих на достатъчно ниска цена. :Facepalm: :JC_golly: :sick

Нали си наясно колко далече е видеокарта (особено кОпаща) от хлебопекарна?  :laughing:

Мда,ама такава бързина я има САМО в хардуеърБГ форума и то за значително по-атрактивни модели на цена-трепач :))

FENA дойде и взе и захранването и видеокартата. :)

Толкова много боклуци изкарах покрай тва реновиране, че ми се разказа играта...

Нали си наясно колко далече е видеокарта (особено кОпаща) от хлебопекарна?  :laughing:

Тази карта е на 8 години бе. Какво ти копане?

Ауеее, за утре остава ли и има ли желаещи за "всякасрядовата" сбирка на булфорум в Йегерхоф в около 8? Нали се изказаха такваи желания.

Ауеее, за утре остава ли и има ли желаещи за "всякасрядовата" сбирка на булфорум в Йегерхоф в около 8? Нали се изказаха такваи желания.

Още не съм сигурен, но мисля, че ще прескоча тая седмица... Много тежка програма...

Явно ги толерира, защото в последните години се нагледах и наслушах на индивиди, които нищо не знаят и не умеят, но имат високи изисквания, лошото, е че са като на конвейер и един след друг, та напоследък старите работници взеха да стават неудобни и странни, защото се отличават от новите и си вършат съвестно работата. Шефовете пък си искат млади висшистчета и съкращават по-старите и "неквалифицирани" кадри.

Това са лични наблюдения от няколко големи фирми в Пловдив.

Ами че те нека си имат изисквания. Бързо получават обяснения къде да си ги заврат. Един така при мен дойде - бил учил в англия, работил в някаква фирма - въвеждали някакви данни. Искал да се учи за програмист и очакването му беше за 3000 евро стартова заплата. Прихнах да се хиля. Стиснах му ръката (продължавайки да се смея) и му казах довиждане.

...а на мен ми стои от месец обявата за хлебопекарна и на всичко отгоре един ми скъса нервите днес с нея.То капризи,то назландисване и накрая се отказа.Плюс,че му я предложих на достатъчно ниска цена.

Аз се отказах да продавам във форума. Последно продадох 4 тела с луминисцентните лампите в тях общо за 50лв (всяко от телата е поне за 50лв самото то, луминисцентните лампи - по 4 броя всяко отделно струват поне по 5лв всяко) и накрая рапона идва и ми вика "много слабо светят, искам си парите"... ми на си ти парите да та еба у п****та какво ми се правиш на интересен, като че ли не знаеш кое колко струва и щото разбра, че съм такъв, че няма да се заяждам с него щото не ми се занимава. Всичко си работеше прекрасно, преди да го демонтирам за да сложим окачения таван. Теглих му 1 майна и си взех бележка повече да не си губя времето с цървулите от форума. Сега вече само подарявам неща - така никой няма претенции за нищо.

Щото ги смятаха за нещо като роби и хората си ги уважаваха (освен, че им се смееха). Един лекар взимаше между 2 и 3 пъти по-малко от един шофьор или стругар.

Странно..... Кой те захранва с подобни, абсолютни глупости и откровено неверни факти?  Напоследък наистина ме изумяваш на моменти :unhappy:

Ами че те нека си имат изисквания. Бързо получават обяснения къде да си ги заврат. Един така при мен дойде - бил учил в англия, работил в някаква фирма - въвеждали някакви данни. Искал да се учи за програмист и очакването му беше за 3000 евро стартова заплата. Прихнах да се хиля. Стиснах му ръката (продължавайки да се смея) и му казах довиждане.

Да де, ама затова не можеш да си намериш служител близо две години. В повечето фирми, не могат да си го позволят и щат не щат наемат поредния.

Да ама 6000 лв за някой който не знае нищо и не може да ти донесе никаква ползва в продължение на поне година, това ако е кадърен и бързо схваща.? 70+ хилки ей така. И това само за заплата. Колко още разходи за осигуровки, здравни, сметки покрай него има. Сметката става към 100 бона за година. И на края като каже чао - нза 5 пари работа не есвършил, а наш Ники назад със сто хилки, Дори да почне знаещ човек при него, му трябват няколко месеца да се ориентира в проектите, начина на работа - едно друго, и чак тогава ще почнат да се виждат реалните ползи от него и ще почне да възвръща парите които се влагат в него като заплата, осигуровки, глезотии. . В София не дават такива заплати за знаещи, а тука този иска да се учи за 6 бона. Пак хубаво, че само му се е смял, а не е казал какво мисли за разбиранията му.

Ще ви кажа каква е моментната ситуация в нашият "хубав" офис.Шефа е българин милионер и живее в Маями.Не му пука особено кво се случва само да работи.Заплатите са горе-долу добре,но циклиш на едно ниво и нищо не се случва.От началото на годината са напуснали 6 човека.2ма дизайнери 1 QA, 1 дб, 2 дев.За сега има нает само 1 човек дизайнер.Аз напускам след месец.И остават без QA ;)

Доста интервюта имаше.Даже аз препоръчах един приятел на моето място,но имал повече опит като дизайнер,а не като QA.А аз почнах без опит.Не мога изобщо да схвана ква е логиката да търсиш хора и да не наемаш никой,а имаше доста интервюта.

Странно..... Кой те захранва с подобни, абсолютни глупости и откровено неверни факти?  Напоследък наистина ме изумяваш на моменти :unhappy:

ВлезнаАл е в нек'ва бразда на абсурдите тази година.... Подозирам, че има някой, дето му шушне на уше тъпотия след тъпотия, а той му и вярва на тоя някой.... 

Подобно нещо се случва във фирмата на жената. Кадърните хора напускат на тумби, губят големи партньори, обаче си барат съответните приставки и не правят нищо по въпроса. После персонала бил виновен...

Станал си по-голям буквалист от Ангел.

Аз не съм буквалист.

Освен това, в момента ти си буквалиста.

Айде да е по средата и си стиснете ръцете - единият е буква, а другият лист. :P

Подобно нещо се случва във фирмата на жената. Кадърните хора напускат на тумби....
Какво става на края ще ви кажа...Във фирмата,дето работих почти 12 години след отношение към хората"и да си тръгнеш отвън на бариерата чакат за твоето място трима" я докараха до там,че не са плащали заплати на хората през последните 6 месеца.Аз се усетих и напуснах "почти"на време...вътре съм със около два бона... И най-вероятно няма да си ги получа,дори да ги осъдя.Шибаняка дето е "мениджър" дори не си направи труда да се срещне с хората и да им обясни за какво иде реч,не иска и да ги съкращава заради двете заплати обезщетение дето им дължи.Добре,че има член в кодекса на труда,за напускане без предизвестие и пълно право на обезщетение от НОИ при неизплатена заплата(за Дядомраз специално го пиша това,лошо било да има защита за работниците,държавата не трябвало да се меси в "бизнеса"и други либертариански тъпотии от сорта ). В момента съм безработен,една година ще получавам от държавата около 500лв. обезщетение.Не са много но са някаква компенсация за загубените заплати...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...