Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Какво значи "до известна степен" ?  :grin:

https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_nuclear_fission_reactor

http://s8int.com/atomic2.html

Не се говори от вчера това. 

Ред. http://ancientaliensdebunked.com/references-and-transcripts/ancient-nuclear-warefare/

И за Мохенджо Даро може да попрочетете. Въпреки, че официалната версия е силен пожар.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Което е по-интересно - как е възможно камък връз камък да не е останал от нея? Предвид наличие на подобна технология, няма как някъде нещо да не остане. 

Ха,де?! Мен тия загадки са ми интересни открай време...Ама още не се е намерил някой да им отговори...

Ми то май само камък връз камък е останало. Тия пирамиди, градовете из латинска америка, огромните каменни блокове из различни структури по света - някъде из близкия изток имаше един блок изчислен не знам си колко стотин тона - как е вдигано, как е транспортирано?

Едно, че е възможно да не е било така пренаселено като сега - не е задължително населението да е милиард или стотици милиони, че да е развита технологията. А и нищо не пречи да е базирана на нещо друго, не като нас бетон, стомани, пластмаси. Може пък да са ползвали други материали - камъни, кристали - такива неща, които ние сега и да видим няма да различим много.

Значи, пичове, работата е РАЗКРИТА. Вече всичко е ясно....  :online2long:

По-големи глупотевини трудно могат да се съчинят. То и сайта е един ... Същото можеше да е и от брадва-та... Подобни теории има на килограм, само че доказателствата за всичките са разни косвени. Малко като онова Чоки дето се подвизаваше в Пловдив преди години

Ники, може да попрочетеш малко ТУКА, скролвай лекичко надолу.

Видях го преди няколко дена същото точно. Само че не е баш така. Новите данни са завишени за да им пасне на теорията. Такива статии ти пращах нееднократно.

Което е по-интересно - как е възможно камък връз камък да не е останал от нея? Предвид наличие на подобна технология, няма как някъде нещо да не остане. 

Камъни останали има. Над 600 тонни монолитни, каменни блокове, пренесени от майната си. Идеално оформени във вид на паралелепипед, прокопани от вътре във вид на отделни стаи с прозорци, огнища, стълбища и т.н. И след като някакъв древен шегаджия си е дал целия този зор, за да завърши джумбиша е фанал някои от тях и ги е обърнал по таван. Тоест, това което е било под, сега е таван на който ясно си личат каменните легла и вдълбаните огнища, а стълбищата  са на опаци.

Също така, освен разтопените кирпичени останки в Индия, остатъциот термично глазирани каменни стени са намирани и в Ирландия и Африка. За камъните толкос. Понеже освен тях има и доста други следи, както материални, така и във вид на знание. И не, не говоря за разни митове и легенди, а за чиста фактология. Примерно - Черяслото на Св. Вит. Една от най-спорните и пораждащи недоумение църковни релкви. Нещото е споменато в документи още през десети век (твърди се, че било изхвърлено от вълните на брега на Сицилия). През хиляда деветстотин и шейсет и някоя година, след обстойно изследване, както и повторно такова по изричното желание на Ватикана, се установява, че нещото е от синтетична, вече станала силно трошлива материя. И поразително напомня около четиридесет сантиметрово парче гофриран маркуч, подобен на тези на противогазите или маските на летците. И като за завършек, ако на някой му е интересно, може да попрочете за онази малка и изолирана общност догоните, които хорица знаят примерно, че Сириус е двойна звезда и това е дълбоко залегнало в религията и космогонията им. Впрочем, фактът, че Сириус е двойна става известен на учените едва през двадесети век (в началото мисля).

Ми то май само камък връз камък е останало. Тия пирамиди, градовете из латинска америка, огромните каменни блокове из различни структури по света - някъде из близкия изток имаше един блок изчислен не знам си колко стотин тона - как е вдигано, как е транспортирано?

Едно, че е възможно да не е било така пренаселено като сега - не е задължително населението да е милиард или стотици милиони, че да е развита технологията. А и нищо не пречи да е базирана на нещо друго, не като нас бетон, стомани, пластмаси. Може пък да са ползвали други материали - камъни, кристали - такива неща, които ние сега и да видим няма да различим много.

Не , не - това не тие СЛак сити, моля ти се....

Сериозно ли вярвате, че хора, развили деленето на атома, създали ядрени оръжия, са живеи в каменни и кирпичени постройки? Нещо ви е напекло ми се струва.... А тия ядрени оръжия, с които са се изтребили, в каменни кутийки ли са ги слагали да се целят с тях? Глупости на копчета. Иначе теорията наистина е интересна.  

========================

Тъкмо качих прасето вкъщи, сега да сипна една бира и да се заровя в кутиите....  :evil

Тъкмо качих прасето вкъщи, сега да сипна една бира и да се заровя в кутиите....  :evil

Ако ще сглобяваш сам и си взел хубава кутия - отдели си поне 4 часа.

Не , не - това не тие СЛак сити, моля ти се....

Сериозно ли вярвате, че хора, развили деленето на атома, създали ядрени оръжия, са живеи в каменни и кирпичени постройки? Нещо ви е напекло ми се струва.... А тия ядрени оръжия, с които са се изтребили, в каменни кутийки ли са ги слагали да се целят с тях? Глупости на копчета. Иначе теорията наистина е интересна.  

========================

Не, Мисире...

Сериозно вярвам, че някои от тези останки са свидетелства за технологии доста по-развити от сегашните ни. А това вече кара нещата да изглеждат по различен начин. И нека не си говорим глупости за това, как видиш ли 10-20 или повече хиляди човека са чукали с медните си длетца в продължение на много години и са направили блоковете за които споменах. Първо защото мястото където са (ако си спомня името ще ти постна и снимки на тези къщета) няма, нито пък е имало някога ресурс,   да подържа живота на толкос паплач. И второ... в америките до преди да дойдат испанците, метали не са обработвани или използвани, освен злато и сребро, но те пък са били предназначени единствено и само за религиозни цели. 

П.п. Сигурен съм, че не го знаеш, но онези странни хорица догоните са превърнали теорията за големия взрив в основа на религията си. При това става дума именно за онази теория за двустепенния взрив с която се забавляват физиците в момента. Само че при тях нещата са обяснени образно (разбираемо защо) и първичната частица се казва - Зърното По (което в онзи миг е било и Ама ((тоест - енергията)) и едва на по-късен етап те стават различни неща, въпреки, че са едно цяло). А, да... И всичките им тези вярвания са от преди доста хиляди години.

Това, че ние правим нещо по даден начин, не означава че е единствения или най-верния. Всичко е въпрос на вкус и гледна точка. Може да ги е кефело да живеят в каменни къщи, може да са имали някакви религиозни причини - мюсюлманите не ядат месо, те пък е трябвало да живеят в такива къщи. Всякви "луди: има и вярвания и култури бол.

Спомням си за един вид каменни съдове от Египет-  с дълго, тясно гърло, което не позволява на режещия инструмент да влезе над определен ъгъл и може да човърка само малка част от обема на съда. Да ама те са правили на конвейер изцяло "издялкани" отвътре такива съдове. Още се чудят как са ги правили защото на нас сега ни трябват лазери да го изрежат от вътре така.

в америките до преди да дойдат испанците, метали не са обработвани или използвани, освен злато и сребро

И мед.

И мед.

Да... Някои от ножовете Туми, както и амулети... Но отново се използва само и единствено с религиозна цел

Aaaa. Защото каза, че ще се ровиш в кутиите. Реших, че си го поръчал на части и ще си го сглобяваш.

На части е взет, естествено, но ти верно ли си мислиш, че няма веднага да се насладя на всяка една от тях??? В момента се чувствам като през 1996-та... 

============================

Галицин, аз съм мнооооого по-склонен да вярвам, че някой е идвал тук и е правил нещо, от което са останали неразбираеми до днес следи, отколкото че някой тук незнайно "с длетца" е правил невъзможното с огромни камъни, като същевременно е създал и ядрено оръжие. Нек'си никога не мое'се вРЪже...

На части е взет, естествено, но ти верно ли си мислиш, че няма веднага да се насладя на всяка една от тях??? В момента се чувствам като през 1996-та... 

====

Е хубуу де, похвали се, недей си мълча. Има специална тема по въпроса :D

Галицин, аз съм мнооооого по-склонен да вярвам, че някой е идвал тук и е правил нещо, от което са останали неразбираеми до днес следи, отколкото че някой тук незнайно "с длетца" е правил невъзможното с огромни камъни, като същевременно е създал и ядрено оръжие. Нек'си никога не мое'се вРЪже...

Мое, мое... И някой ден... едва ли скоро, всичко ще си се върже.

Вдревни времена индийците са написали цяло едно ръководство за управление на летателен апарат, включая и как точно да си навържеш дрешката, както и какво бива и не бива да се яде и пие по време на полета. Ведата се казва - Виманника шастра. Както са направили и пълно описание на устройството и конструкцията на тази Виманна (проблемът пред съвременниците ни учени е, че не могат да разгадаят доста от наименованията на материалите. Тоест не могат да ги преведат от древния санскрит и отъждествят с познатите ни материали). А тези машини Виманна са можели да летят както в атмосферата, така и между звездите. Интересен факт е, че към края на ВСВ швабите започват изграждането на своята “Ди глоке“ именно по подобие (до колкото е известно) на тези виманни. И според откъслечните данни (къде от остатъци от документи, къде от свидетелства на малцината оцелели работници от подземните заводи в Полша), когато това нещо се е тествало (дори и тестовата му рамка е оцеляла до наши дни), около него се е образувало поле от смъртоносна радиация. Нали се сещаш, че дори и някой си да е дошъл от някъде и да е набил в главите на тогавашните хора подобни инженерни познания, то нищо не пречи в последствие да сме развили и собствена технология и да сме си самотаковали мамата?

И все пак си е съвсем сериозен факт съществуването на онези остатъци от термично глазирани кирпичени и каменни (суха зидария) стени..... В този ред на мисли, навремето гледах едно филмче как група учени се опитваше с помощта на дърва и въглища (предполагаемите енергоносители до които са имали достъп хората от онова древно време) да  “остъклят до подобна степен една мъничка тестова, каменна стена. Трябва да ти кажа, че и след три дни на усилено нагряване (считай - зарита в кладата) и нам си колко десетки кубици дърва и въглища не успяха дори да наподобят онова повърхностно стапяне на оригиналните артефакти. Още повече, че подобно повърхностно стапяне говори за краткотрайно, но изключително интензивно въздействие на свръх висока температура.

И забележи! Изобщо не съм и споменал за паралелите с унищожените от небесен огън градове, които са лесно забележими в разните му древни писания, а говоря само за неща, които можеш да видиш и пипнеш.

Аз четох, че няма такива неща като фиксирано количество вода. Ако организма има нужда, пиеш. Ако нямаш нужда - не се наливаш.

--------------

Тая теория за ядрения взрив не я бях срещал до сега. Интересна е. Но каква е вероятността предишната цивилизация да се е развила по същия начин, по който се развива сегашната?

Точно фиксирано количество вода няма, но има минимално количество което е нужно за правилното функциониране и изхвърляне на токсини и вредни и ненужни вещества от организма. Ако е лято и спортуваш това количество се увеличава, тъй като изпотяваш и изпаряваш доста течности

И това се отнася само за изпитата бира :)

То бирата не е много хидратация заради диуретичния ефект на алкохола...

То бирата не е много хидратация заради диуретичния ефект на алкохола...

Диуретичен ама не за всички. Серем едни тухли четворки тия дни....

Диуретичен ама не за всички. Серем едни тухли четворки тия дни....

Тва става от кофти мезе ;) Което ми напомня, тая събота нещо?

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...