Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

След 4 часа борба с access.успях криво-ляво да скалъпя курсовата.Обажда ми се един колега и каза,че я има същата готова...

Идеята на тези курсови работи е да научите нещо бе пичове. Не просто да отбиете номера

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Пич кой използва аксес ? Учим и SQL толкова ли е трудно и упражнения да правим на няква програма.Доста повече смисъл ще има.

Пич кой използва аксес ? Учим и SQL толкова ли е трудно и упражнения да правим на няква програма.Доста повече смисъл ще има.

Пич, ти схвана ли изобщо къде е бъзика? Значи ако беше MS SQL вместо Access, щеше да зарежеш War Thunder-a изцяло в полза на науката? :lol:

https://github.com/cunninghamp/Powershell-Exchange- много добра основа за надграждане и нагаждане.

Танасе, ако ти се занимава с линукс сървъри, SLES11SP3 и CentOS, основно с поддръжка и обслужване на custom sftp решение, но и като цяло с администрация и поддръжка на *nix сървърите на фирмата, то метни си CVто насам. Току що разбрах от боса, че имаме зелено да си търся помощник за този таск. Работата е отговорна, клиентите са големи играчи, но е айляк, ако правилно се организираш и си напишеш добре скриптовете, и дава възможност да се ъпгрейдваш в много посоки, ако имаш желание. Ще те презентирам, пък да видим какво ще решат.

Пич, ти схвана ли изобщо къде е бъзика? Значи ако беше MS SQL вместо Access, щеше да зарежеш War Thunder-a изцяло в полза на науката? :lol:

Пич кво изобщо се обаждаш като не знаеш нищо...

Знаеш ли по колко часа на седмица играя нещо.Максимум 3,защото по-добре да сляза долу пред блока да изпия 1 биричка с хора вместо да си гупя времето пред компютъра. 

Умението да се справяш с проблеми, да дебъгваш глупости и да си търсиш и намираш грешките не е пряко свързано със софтуера, или операционната система, която ползваш. То е нещо, което развиваш със всяка "глупост".

.

Ще те презентирам, пък да видим какво ще решат.

Благодаря, но смятам, че не съм на нужното ниво за този тип работа. Имам много да уча още.

Гледам, че в темата за нестандартните въпроси се е завихрила някаква дискусия за лаптопите и марките, та, дедо, какво ти е мнението за марката Acer? :)

PS. Видене, станах :moon:

Дедо acer-и не харесва.Щото са пластмасови ;) 

Аз като си взимам следващия лаптоп ще съм пред ебаси дилемите.Лошото е че си пуснах муха за нова не много евтина кола ии ся трябва яко да спестявам :D 

На един колега днес му пристигна това:

http://www.emag.bg/laptop-asus-c-procesor-intelr-coretm-i7-4510u-2-00ghz-haswelltm-fullhd-4gb-1tb-nvidia-gt-840-2gb-free-dos-t-mnosin-metalik-k555ln-dm205d/pd/DDDGRBBBM/

Учудващо добра изработка. Клавиатурата е почти като на Макбук Про-то. Охлаждането също е зад пантата на екрана, като при Макбук, а не отстрани.

Не го е пускал. Не знам как изглежда екрана.

Аз примерно съм доста доволен от RoG-чето :) Харесва ми като клавиатура, тъча е доста добър. Като хардуер е стабиляга, само не ме кефи Linux поддръжката на Optimus технологиите :)

За 1000 лева това е едно от топ3 предложенията, които можеш да намериш в момента на пазара. Екранът е ту партс по принцип.

Аз примерно съм доста доволен от RoG-чето :) Харесва ми като клавиатура, тъча е доста добър. Като хардуер е стабиляга, само не ме кефи Linux поддръжката на Optimus технологиите :)

За това тотално съм я отебал тая втората видеокарта.Поне при мен от биоса може да се сменя ;) 

Силно шоу е да идеш да поръчваш машина и да се окаже, че са ти сбъркали цената "само" с 400 лева... Естествено не в твоя полза.... Утре ще дойде едно зловещо прасе у дома...

Гледам, че в темата за нестандартните въпроси се е завихрила някаква дискусия за лаптопите и марките, та, дедо, какво ти е мнението за марката Acer? :)

Нищо не мога да кажа. Евтини са и обикновено нямат това, което аз търся. Примерно мониторите им са пълна трагедия. Бюджетните са не просто бюджетни ами са ебаси евтините дървета. Работил съм на такива при мои клиенти и винаги съм бил ужасен как са успели да постигнат такова ужасно изображение - т.е. дали специално са се напъвали да развалят образа.

Лаптопи - виждал съм и свестни и общо взето са били по-евтини от конкуренцията, но за мен дявола е в подробностите.

Та без конкретен модел нищо не мога да кажа. Отделно, че то така на картинка пак не може да се "усети" - примерно клавиатурата клати ли се, пантите хубаво ли държат, разни сглобки как са, зарядното тотален кютук ли е и буксата стърчи ли с 10 см навън от лапотопа и т.н. и т.н.

Лесна е вашата...аз тепърва трябва да ставам да го бачкам. Ще питам и мързела как е, че днеска ми е едно такова отебаващо бачкането :D

Нищо не мога да кажа. Евтини са и обикновено нямат това, което аз търся. Примерно мониторите им са пълна трагедия. Бюджетните са не просто бюджетни ами са ебаси евтините дървета. Работил съм на такива при мои клиенти и винаги съм бил ужасен как са успели да постигнат такова ужасно изображение - т.е. дали специално са се напъвали да развалят образа.

Лаптопи - виждал съм и свестни и общо взето са били по-евтини от конкуренцията, но за мен дявола е в подробностите.

Дяволът винаги е в подробностите!

П.п. Но пък е и всеизвестен факт и, че ти си съвършенният лигльо emoticon-0133-wait.gif

Лесна е вашата...аз тепърва трябва да ставам да го бачкам. Ще питам и мързела как е, че днеска ми е едно такова отебаващо бачкането :D

Бе не е много лесна...Че тия дни ям по много... Ии тряа уж да свалям корема ама не става деебаа.Само корема ми остава.Всичко друго е 100% мускул :lol:

Та без конкретен модел нищо не мога да кажа. Отделно, че то така на картинка пак не може да се "усети" - примерно клавиатурата клати ли се, пантите хубаво ли държат, разни сглобки как са, зарядното тотален кютук ли е и буксата стърчи ли с 10 см навън от лапотопа и т.н. и т.н.

Мале, ужас си :D

Аз съм доста доволен от тази марка. Моят вкъщи е Acer, таблета е Acer - пушка са. А и наистина като цени са по-евтини от конкуренцията. Миналото лято взех на майка ми някъв четириядрен, 4гиги рам, 500гб хард за 500 лева чисто нов от магазина. Имах малко зор, докато му подкарам Боза7, защото новите нали ги правят да работят само с Боза8 да ги еВа, но след смяна на биоса заспа.

ПС. След много мислене и умуване, реших, че ще си взема билярдна маса вкъщи :santa: Само такова не съм имал досега :laughing:

ПС. След много мислене и умуване, реших, че ще си взема билярдна маса вкъщи :santa: Само такова не съм имал досега :laughing:

WRONG MOVE. За маса ти трябва една стая 20-на квадрата САМО за нея, а и читава маса е няколко хиляди лева. Ако пък взимаш от тия пластмасовите боклуци от МЕТРО, не казвай, че си взимаш билярдна маса - не е истина...  :grin:

На един колега днес му пристигна това:

http://www.emag.bg/laptop-asus-c-procesor-intelr-coretm-i7-4510u-2-00ghz-haswelltm-fullhd-4gb-1tb-nvidia-gt-840-2gb-free-dos-t-mnosin-metalik-k555ln-dm205d/pd/DDDGRBBBM/

Учудващо добра изработка. Клавиатурата е почти като на Макбук Про-то. Охлаждането също е зад пантата на екрана, като при Макбук, а не отстрани.

Не го е пускал. Не знам как изглежда екрана.

По-дяволите - недей...BGA скопен процесор, FullHD, Nvidia 2GB, 1TB HDD. Нали се сещаш от кое е спестено..

П.п. Но пък е и всеизвестен факт и, че ти си съвършенният лигльо emoticon-0133-wait.gif

Така е - не отричам. Но представи си когато аз кажа, че нещо ми харесва и си струва това каква тежест има :)

По-дяволите - недей...BGA скопен процесор, FullHD, Nvidia 2GB, 1TB HDD. Нали се сещаш от кое е спестено..

Смятам, че си е много добре лаптопа. Не е геймърска машина. Единствено екрана не е IPS, не е от най-компактните гъзарски лаптопи, но то за тази цена няма и как да е... ти какво очакваш - магнезиево шаси да има за тези пари ли?

За тея 1000 лева е перфектният лаптоп ;)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...