Grimjaur Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Ох, 2 дни се сцепих от ядене, пиене и работа. На село си е друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 На село ВИНАГИ си е друго! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 21, 2015 Share Posted June 21, 2015 Лошото е само в отношението на хората, но явно този елемент изисква още много време за да се преодолеят негативните явления. Все още твърде много отрицателни емоции и дори агресия се шири из населението. Толкова години комунизъм и мутро-комсомолски капитализъм трудно се преодоляват. Мутрите-комсомолци залязват бавно и славно ама докато съвсем изчезнат ще дойде следващото поколение чак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Днеска пак ме изнервиха на работа.Добре,че след месец се махам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Ако няма какво да направиш, замълчаваш и след няколко часа ще ти мине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Number of cores on a system... cat /proc/cpuinfo | egrep "core id|physical id" | tr -d "\n" | sed s/physical/\\nphysical/g | grep -v ^$ | sort | uniq | wc -l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 А? К'во? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Ползва си човека булфорум като notepad . Нищо странно. ПС Магданозе, жутемвам тА! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Амм, дье да знам язе...простичък съм си... Да'тса връща...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=lL8JEEt2RxI no comment... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Ако няма какво да направиш, замълчаваш и след няколко часа ще ти мине. Така и направих Пих 1 вино на обяд и ми се изпари яда Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Number of cores on a system... cat /proc/cpuinfo | egrep "core id|physical id" | tr -d "\n" | sed s/physical/\\nphysical/g | grep -v ^$ | sort | uniq | wc -l Ето ти и за брой на физически процесори grep '^physical id' /proc/cpuinfo | sort -u | wc -l Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Турих win 10, да видим сега. Както прескочуих 8-цата, тоя нов интерфейс ме омотава яко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Включих се и аз в Insider preview-то с надеждата да откача един безплатен лиценз. Да видим как ще се развие тая драма след месец.За момента обаче ми е само на виртуална машина, че с тоя малък ремонт дето го правя, компютъра ми е позатрупан и трябва да използвам Епълското отроче от вкъщи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Ето ти и за брой на физически процесори grep '^physical id' /proc/cpuinfo | sort -u | wc -l Number of cores on a system... cat /proc/cpuinfo | egrep "core id|physical id" | tr -d "\n" | sed s/physical/\\nphysical/g | grep -v ^$ | sort | uniq | wc -l Нормалните хора си ползваме API-тата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Включих се и аз в Insider preview-то с надеждата да откача един безплатен лиценз. Да видим как ще се развие тая драма след месец. За момента обаче ми е само на виртуална машина, че с тоя малък ремонт дето го правя, компютъра ми е позатрупан и трябва да използвам Епълското отроче от вкъщи. Доколкото разбрах акаунта се обвързва с даден хардуер/инсталация и просто накря ще получи като ъпдейт активно копие. Не знам така както ти е на виртуалка какво ще стане, все пак не е като на истинската ти машина. На мен ми надгради 7-цата през едно ехе, което изтеглих от сайта им - към 11мб. Не съм свалял ISO да правя чиста инсталация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 http://howfuckedismydatabase.com В общи линии много шибана история е тоя access... Кой изобщо го изполва туй животно недодялано? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Първо, линка ти не работи. Второ, кога стана експерт по аксес да даваш оценки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Доколкото разбрах акаунта се обвързва с даден хардуер/инсталация и просто накря ще получи като ъпдейт активно копие. Не знам така както ти е на виртуалка какво ще стане, все пак не е като на истинската ти машина. На мен ми надгради 7-цата през едно ехе, което изтеглих от сайта им - към 11мб. Не съм свалял ISO да правя чиста инсталация. Не видях да пише никъде, че е вързано с хардуер. Пише, че е вързано с акаунта и може да се прави и чиста инсталация в бъдеще от външен носител. Ще го надградя и аз на 7цата, но като свържа настолния. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Ами не знам. Аз прочетох, че се обвързва с хардуера. В къщи като бях ми даде даже ключ някакъв през браузъра. Записах го, но при инсталацията не ми го искаше. Може би го е генерирало за машината та после ако ми трябва да го ползвам. Но може би този ключ е вързан с данни от хардуера. Не мога да кажа. Това го пише като коментар в калдата по повод тази активация; Не се надявайте малко по-късно блогът беше редактиран и това за активацията сменено с текст, че пиратските копия и нелеицензираните по нормален ред ще си останат такива след ъпгрейда. Превю версията има лиценз за няколко месеца след инсталацията, този срок ще няма да се промени при ъпгрейд с официалната версия и ще си изтече на датата. Добрата новина е, че освен надписа който излиза в долния десен ъгъл нищо друго няма да се прецака. На практика не ви е нужен активатор, ако не ви дразни полупрозрачния текст. Същата работа е и с 8.х не спира да работи както едно време ХР или пъл да ти маха тапета на десктопа както е в 7. Просто си излиза едно Activate Windows. Не че няма да излезнат активатори до месец два, и да си активираме нещата. Единственото което виждам за сега е, че офис пакета ми се отрегистрира http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/06/19/upcoming-changes-to-windows-10-insider-preview-builds/ Тука обясняват, че ако останеш в програмата Windows Insider, ще продължиш да получаваш билдове на Вин-а преди да изтече срока на поредния ти. Един вид нон стоп ще се прави някъв ъпдейт. Другия вариант е активираш си лиценз и спираш с тия неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Аз прочетох официалното изявление на Майкрософт. Там нищо не пишеше за хардуерно обвързване или дори за лицензирано копие. Просто инсталираш на чисто, тестваш и на 29 юли получаваш ъпдейта за пълна версия. Промяната в текста и аз я видях. Махнаха "permanently activated". Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Като ъпдейтнеш на 10 получаваш 1 година безплатен лиценз.След тва край. Аз доста бързо свикнах.Дразни ме,че кортана е само за америка Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Като ъпдейтнеш на 10 получаваш 1 година безплатен лиценз. Къде го пише това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Аа безплатен е ъпдейта 1 година след пускането на windows 10.След това,ако не си ъпдейтнал трябва да платиш.А се оказва,че вин 10 е бвзплатен,ако се включиш в тестерската програма Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 А се оказва,че вин 10 е бвзплатен,ако се включиш в тестерската програма Не е. Опровергаха го Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.