Midex Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 В момента по БНТ1 обясняват за Орландовци - проблемът е най-вече в преселилите се цигани от вътрешността на страната. Идват на тълпи, правят катуни и се множат, тероризирайки дори и местните цигани, които са там от много време. Последно били влезнали в църквата, изнесли свещника и го предали за вторични суровини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Изтребление..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Изтребление..... Глупости са това. Гражданска война ли искаш? И смяташ ли, че можеш да я спечелиш? ПС: Нека да цитирам един човек: Нещо става... Нещо се готви... Размирици в Орландовци. Футболни агитки. Цигански размирици. Стачкуващи полицаи на палатки пред НС. Искания за оставка на вътрешния министър и ръководния екип на МВР.. Твърде много накуп за да е случайно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 ПС: Нека да цитирам един човек: Просто съвпадение по време - твърде много са ежедневните неуредици в тази страна, че да не съвпаднат по едно и също време поне няколко от тях. Но иначе си е истина, че за толкова години преход (ебахти и прехода...някои вече измряха за това време), толкова много неща се неглижираха, че нямам думи - на хората вече им писна да им минава живота в тая несигурност и проблеми на всяка крачка и ако нещо не се промени...скоро някъде нещо ще избие...неминуемо....не знам точно по какъв начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 ПС: Ако имаше поне ЕДИН РАБОТЕЩ начин, при който събрани материални помощи наистина да помогнат на дадено общество ще се радвам да го чуя. Това, което наистина помага са смелите авантюристи, които отиват при тях и се заемат с непосилната задача да ги ограмотяват и да правят нещо за тях. Само че отново в случая много малко общо имат материалните помощи. Разликата я правят хората, а не парите. Затова и реакцията ми че е пълна идиотщина коментара "ауу колко е скъпо това, а пък децата ...еди къде си.. гладуват". Кой е споменавал фондации? Аз говоря за точно ТОВА, което ти си написал. И как да им се помогне без да са заслужили ли? Ами ето така примерно: http://www.luckyironfish.com/ Като се спонсорират подобни проекти и начинания. И като се спонсорират доброволци, които искат да помогнат на място, защото и те трябва да се издържат. В момента, за да идеш на мисия, за да помогнеш, трябва да платиш ти такса, все едно отиваш на бригада. Някой с възможности може да спонсорира подобни мисии, вместо да трябва парите да се дават от доброволците. Ти пак почна да ми говориш някакви неща, които никой не ги е казал. Фондации, цигани и не знам си какво. И това, че живота им можело да бъде лош само през моя мироглед. Ами не знам...замисли се и през твоя тогава. Аз дете нямам, но ти имаш. Как ще се почувстваш ако ти беше там и твоята дъщеря се разболее от туберколоза примерно? Или някаква пневмония? Или хване някакво стомашно натравяне от замърсената вода и я виждаш как се дехидратира и отслабва пред очите ти, а ти няма какво да направиш, защото доброволците от мисията минават на всеки 2 седмици? Да идат при ДжиПи-то освен и да им направи по една имунизация или да им даде антибиотик? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Че ние всеки ден сме си в условията на война...по един или друг начин...Ама и те са хора, нали..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Гледам, че Дедо вече е дал решението на проблемът с интеграцията на ниско образованите човешки маси. Напълно подкрепям неговата мисъл и предлагам, който иска да промени обществото да подходи прагматично като тези интусиясти: https://m.youtube.com/watch?v=wf8Aow6hVTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 ПС: Ето колко се търсят програмисти. В София стигнаха до такива плакати по улиците: Положението взе да става подобно на това преди .com балона .... Добре, виждам, че постепенно започваме да се разбираме. Подобна мисия и спонсориране на единиците доброволци е едно, но забележи, че това няма нищо общо с "защо си купуваш скъп телефон - засрами се - децата еди къде си гладуват!". Също така забележи разликата между подобни неща и наливането на пари във фондации и изпращането на помощи за гладуващите деца в Африка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 До-о-о-бре,2018 след като прочел (разучил) едно към 50 "книжки" по темата програмиране включая хубавата дисциплина математика и аз мога да се включа в играта.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Ми почвай То от някъде тряа да стане.Квото и да казват за тестерите,че лесно се ставало,ала бала.Няма ги Няма да ви казвам колко позиции за тях има. А аз с 6 месеца опит си смених работата за по-добре платена в по-голяма фирма. ама пък аз прочетох 2 пъти едно учебниче, в което пише доста неща за тестването. ISTQB учебника. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Добре, виждам, че постепенно започваме да се разбираме. Подобна мисия и спонсориране на единиците доброволци е едно, но забележи, че това няма нищо общо с "защо си купуваш скъп телефон - засрами се - децата еди къде си гладуват!". Също така забележи разликата между подобни неща и наливането на пари във фондации и изпращането на помощи за гладуващите деца в Африка. Майната им на фондациите. То е ясно, че се краде и там. Идеята е от човещина, някой, който прави по 50 000 000 ма година, да даде 100 000, че и дори 50 000 за рибките или нещо друго с подобна насоченост. Да финансира една доброволна мисия за 1 година до нуждаещ се регион. Фармацевтична компания да дари ваксини (може и сега да го правят тоеа, не знам). Ей такива неща. От чиста човещина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Ангеле, аз ако не бях на кредити половината време лично щях да спонсорирам някое и друго училище (като начало). В момента леко сме на момента "свързваме 2та края"... не че моето свързване на 2та края е като на някой пенсионер естествено, но не е като да мога да отделя 20,000 лв за благотворителност ей така. А с 1000лв примерно мога да им купя 2-3 монитора само и дотам. Смисъл от това няма. Не виждам смисъл да ме убеждаваш да бъда човечен. Това, което се опитвах да ти кажа е, че е прекалено манекенско изказване "децата гладуват" и да се сравнява нечия луксозна стока с това, че някой някъде страдал по една или друга причина. Двете неща не са свързани и е тъпо да се опитваш да насаждаш на някого вина, заради това. А пък изтърканото "в Африка децата гладуват" и плакат със снимка на изпосталяло негърче направо ме вбесява, защото е абсолютно евтин популизъм. Отделно бума на населението в Африка. ПС: А относно даренията на ваксини - хората го правят и наясно ли си пък колко други организации са против? Един олигофрен в не помня коя мохамеданска африканска страна забрани всички ваксини - 5 години по-късно в страната върлуват болести, които доскоро бяха забравени направо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Пичуи. Аз като бивш доброволец мога да ви кажа - има хора, които работят на ползу роду, дет се вика, с мизерно или никакво заплащане. И те не се издържат от разни фондации. Фондациите в 80% от случаите правят реклама и са лобисти на нечии по-големи и мръсни интереси. Искате да помагате? Чудесно! Станете скаути. Участвайте в граждански инициативи. Много по-патриотично е да си хвърлиш фаса в кошчето, отколкото 10м знаме на колата. Участвайте активно в политическия живот поне на общинско ниво - по закон повечето заседания са открити за граждани. Правете проекти, обединявайте се с приятели и вършете нещо полезно. Ама...такова - гроздето е кисело, нали? Че на българина му е противна мисълта за работа без заплащане...Даже мисълта за работа му е противна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Именно, щот' сме тарикати и без кяр не мое'м си 'дигнем задниците, ама пък и далаверата трябва да е читава, че ако е нещо дребно къде ще се занимаваш...то няма смисъл... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Ангеле, аз ако не бях на кредити половината време лично щях да спонсорирам някое и друго училище (като начало). В момента леко сме на момента "свързваме 2та края"... не че моето свързване на 2та края е като на някой пенсионер естествено, но не е като да мога да отделя 20,000 лв за благотворителност ей така. А с 1000лв примерно мога да им купя 2-3 монитора само и дотам. Смисъл от това няма. Не виждам смисъл да ме убеждаваш да бъда човечен. Това, което се опитвах да ти кажа е, че е прекалено манекенско изказване "децата гладуват" и да се сравнява нечия луксозна стока с това, че някой някъде страдал по една или друга причина. Двете неща не са свързани и е тъпо да се опитваш да насаждаш на някого вина, заради това. А пък изтърканото "в Африка децата гладуват" и плакат със снимка на изпосталяло негърче направо ме вбесява, защото е абсолютно евтин популизъм. Отделно бума на населението в Африка. ПС: А относно даренията на ваксини - хората го правят и наясно ли си пък колко други организации са против? Един олигофрен в не помня коя мохамеданска африканска страна забрани всички ваксини - 5 години по-късно в страната върлуват болести, които доскоро бяха забравени направо... Не говоря за теб. Говорех за хора, които буквално си хвърлят парите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 woox-е усещаш ли, че заставаш в позицията на мрънкач ? Някой имал пари - защо не помагал ? Най-лесно е да се критикува без реално да се прави нищо. М/у другото, за момичето което се е самоубило - това някакъв аргумент ли е ? Това, че някой е с лабилна психика не променя истините в живота. Познавам задочно един дебил който разказваше как родителите му се развели та заради това прекъснал образованието си и сега му било тежко и бляблябля ... Когато го попиташ за малко повече детайли се оказва, че е бил на 25 когато се е случил споменатият развод, в момента е на около 40 ... Такива единствено доказват, че естественият подбор не сработва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 woox-е усещаш ли, че заставаш в позицията на мрънкач ? Някой имал пари - защо не помагал ? Най-лесно е да се критикува без реално да се прави нищо. М/у другото, за момичето което се е самоубило - това някакъв аргумент ли е ? Това, че някой е с лабилна психика не променя истините в живота. Познавам задочно един дебил който разказваше как родителите му се развели та заради това прекъснал образованието си и сега му било тежко и бляблябля ... Когато го попиташ за малко повече детайли се оказва, че е бил на 25 когато се е случил споменатият развод, в момента е на около 40 ... Такива единствено доказват, че естественият подбор не сработва... Не. Разбира се, че е аргумент. Идеално доказва тезата ми, че това не е шега работа, особено в по-напреднала възраст. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Не. Разбира се, че е аргумент. Идеално доказва тезата ми, че това не е шега работа, особено в по-напреднала възраст. Ми, не... Не е аргумент, а само показва, че някой не е бил диагностициран когато е трябвало и вече в по-напредналата възраст е свършил голямата простотия Има разлика. Императивът за самосъхранение отстъпва и то само в редки случаи, единствено пред императива за защита на потомството. Всичко останало е патология! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Когато работното място е предопределено и дори не си правят труда да спретнат обява http://www.jobs.bg/f2796415 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Аз кандидатствах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Вероятно със същия успех може да кандидатстваш за управител на Йегера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Ако пуснат обява и там ще кандидатствам, нямаш грижи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Само на мен ли ми се струва, че си имаш в момента работа? Какво ли ще помисли оня с Бентлито ако разбере, че си кандидатстваш тук и там? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Аз при този с Бентлито не работя от 8 години. Иначе няма значение, нищо не пречи да се проучва пазара. Аз не съм вързан на тази работа, а и знам, че тук така или иначе няма да ми предложат и на половина на условията,които получавам в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.