Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Съгласен съм със идеята, че не трябва да се затварят работни места. Но регулирането като такова е валидно за всички. Увеличавайки минималната заплата примерно ще е валидно не само за фабриката Х. Съответно цената на тениските на всички фабрики ще скочи от 2 евро на 5 евро да кажем. 

Разбира се тук идват въпроси от типа - а ако тениските произведени в Китай струват колкото тези произведени в Европа, то кой ще се занимава с производство там ? И разни други такива. 

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Няма нищо по-мотивиращо от това, някой, който не може нещо, да ти каже, че и ти не го можеш :)

Не можеш да караш колело :lol: 

А аз повече няма да пия :) 

Бакшовете колко реват срещу Юбер...А пък тия, дето деряха на спирката в Младост 1, сега реват срещу метрото до Бизнеспарка... За ония от летището хич дума да не става... Ама всичките ми познати, ползващи Юбер, са повече от доволни.

И аз днеска се возих от Горубляне до центъра.На цена на такси ме возят с последен модел кашкай :) Шофьора е супер любезен и интелигентен,а не просто парче.Не се пуши в колата,което е много добре :)

Съгласен съм със идеята, че не трябва да се затварят работни места. Но регулирането като такова е валидно за всички. Увеличавайки минималната заплата примерно ще е валидно не само за фабриката Х. Съответно цената на тениските на всички фабрики ще скочи от 2 евро на 5 евро да кажем. 

Разбира се тук идват въпроси от типа - а ако тениските произведени в Китай струват колкото тези произведени в Европа, то кой ще се занимава с производство там ? И разни други такива. 

Има все още разумни хора в тоя Форум.... 

Винаги ме учудва подобно мислене. Ако смятате, че е толкова лесно - отиваш в беден регион, правиш фабрика и почваш да "цедиш" горките хорица, а ти караш мерцедес за половин милион - ами що не вземе някой от умниците, които ги говорят тези глупости да направи ТОЙ фабрика и да кара ТОЙ мерцедеса? Щото сме много силни на говорене, но не и на работене.

Не говори глупости ако обичаш.

Ето, чети. Така се прави.

http://money.cnn.com/2015/04/14/news/companies/ceo-pay-cuts-pay-increases/

Много добре разбирам какво обсъждат и какво според теб решението на този проблем е хората да спрат да си купуват продукта на фирмата и тя да фалира така ли? А сещаш ли се, че собственика с кола за 150к все ще намери някакъв друг начин да печели, а работниците ще останат и без тези 360 лв (толкова е минималната заплата по закон)

Ами явно не си разбрал, защото човека, за който се застъпи, каза че като не ги кефи заплатата, могат да се махнат.

Пак си прочел нещо, което не го е пишело. А аз дори нищо не съм казал. Не е идеята да фалира фирмата и хората да останат без работа, а да спре да се експлоатира човешкия труд от една проста човечност. Защото докато има хора, които дават ниски заплати не защото не могат да дават повече, а защото НЕ ИСКАТ да дават повече, само държавните регулации могат да помогнат. Вижда се обаче, че и те нищо не могат да направят.

И заплатата е 360лв по закон преди удръжките..

Тия кирливи надценени тениски с по не повече от 4-5 евро себестойност, се продават за по 100, а дори и двойно, тройно понякога. При такава надценка, заплата от 13 цента не е хуманна. Без значение от района в който се намира завода.

Първият ми братовчед се сгоди. Последният оцелял от трима ни.

Жоро има рожден ден!

Да са ми живи и здрави.

Колко му трябва на човек, за да се зарадва...

:)

Абе то направо имало надежда.... Само че, Ангеле, тази другата крайност е бяла лястовица. Като китаеца дето заведе 6000 служители на Ривиерата. Истината е някъде там по средата.... 

================================

Предстои ми да купя нови предни дискове (вентилирани) и накладки. Някакви препоръки за нещо по-така? В смисъл по-висок клас, без изхвърляне. Не че нямам доверие на човека си, но все пак да питам. И за бога не спорете...   

Купи си същата марка каквато е била оригинално вграждана в колата - лично мое мнение. И за накладките и за дисковете. Ако искаш да спира една идея по-добре Мидекс беше писал каква марка течност да сложиш (няма смисъл да не я смениш и нея сега) и питай човека от който си купуваш накладки за "мека" леко спортна накладка. Задължително мека, щото инак ще ти връчат в ръцете някакви с нужда от "загряване и достигане работна температура" и т.н. а тва са небивалици за всеки нормален човек.

Аз лично си карам с ОЕМ марката и наклади и дискове и не се притеснявам, че ще свирят, тропат, стържат, кривят и т.н. ... при спирачките не вярвам много в "експериментите".

(при мен марката е Ate - ако някой се чуди)

иначе влизаш в тоя сайт > http://www.ebcbrakes.bg/products.php?pid=18830и гледаш по марка и година какво има ;)

Да му преведат заплатата един ден по-рано и да осъзнае, че има и 100 кинта отгоре (незнайно защо) :)

PS. Пичове, почти съм сигурен, че избрах звук за вкъщи. Какво ще кажете за това комбо? - http://www.technopolis.bg/en/Receivers/Receiver-SONY-HT-DH540SS/p/53184

Аз лично не съм го чувал, но изглежда много малко като размер на говорителите.

Вуфера има добри ревюта, тоя ресивер не мога да го видя какъв е точно обаче, но най-вероятно е окомплектован подобаващо.

В крайна сметка, ако не си много претенциозен, цената е добра, а щом ресивера е отделен, винаги можеш да му добавиш допълнителни предни говорители и център и да оправиш положението.

Задължително го чуй обаче. Център, вуфер и предни говорители. Задните може да ги оставиш в кашона докато го тестваш. :)

Звука на вуфера много зависи от местоположението и разположението на стаята в която го слагаш, така че в магазина може да не го чуваш изобщо, а като си го прибереш у вас да не можеш да чуеш другите говорители от бученето.

Абе пари, мари, да сме здрави, да сме щастливи и да се раждат български бебета в България, не в чужбина.

Не че е лошо да имаш стотачка върху заплатата де... Не ме разбирай погрешно, Сотбисчо :)

Теб не те ли гепиха вече, какво се моташ още?! :)

Аз лично не съм го чувал, но изглежда много малко като размер на говорителите.

Вуфера има добри ревюта, тоя ресивер не мога да го видя какъв е точно обаче, но най-вероятно е окомплектован подобаващо.

В крайна сметка, ако не си много претенциозен, цената е добра, а щом ресивера е отделен, винаги можеш да му добавиш допълнителни предни говорители и център и да оправиш положението.

Задължително го чуй обаче. Център, вуфер и предни говорители. Задните може да ги оставиш в кашона докато го тестваш. :)

Звука на вуфера много зависи от местоположението и разположението на стаята в която го слагаш, така че в магазина може да не го чуваш изобщо, а като си го прибереш у вас да не можеш да чуеш другите говорители от бученето.

Ще му направя непременно един тест :). Иначе за по-нататък задължително по-добри предни и център.

Абе пари, мари, да сме здрави, да сме щастливи и да се раждат български бебета в България, не в чужбина.

Не че е лошо да имаш стотачка върху заплатата де... Не ме разбирай погрешно, Сотбисчо :)

Теб не те ли гепиха вече, какво се моташ още?! :)

Здраве, пари и ку*ви е моето мото :)

Иначе аз съм разгепен от 6 месеца, но пък в момента съм зарит от работа + че си поднових студентските права да го завърша веднъж завинаги това отлагано право, та липсата на постоянна жена не се усеща много :)

@Sothbiss: Тук ги обсъждат в по-голямата част от темата.

http://forum.setcombg.com/%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/44590-av-%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B8-sony-faq-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F.html

Аз лично бих отишъл доста резервиран в магазина да ги гледам. Много са малки и звука няма да има абсолютно никаква плътност, дори с тоя вуфер.
Виж кой е ресивъра в комплекта и погледни ревюта за него, защото цената на комплекта е главно за него. Тия тонколонки са центъра и 2 задни за ~100лв. Не искаш след време да тръгнеш да ги сменяш и да се окаже, че ресивера не става за нищо.

За 450лв има хубави ресивери в ниския клас, които са напълно задоволителни. 2 големи колони втора ръка за 200-250лв и 1 преоценен събвуфер от Техномаркет-а на 4-ти километър - за 900лв ще се сместиш, но без център и съраунд.

Аз лично май предпочитам варианта с по-големите тонколони. Център и съраунд можеш да добавиш винаги в последствие.

http://money.cnn.com/2015/04/14/news/companies/ceo-pay-cuts-pay-increases/

Ами явно не си разбрал, защото човека, за който се застъпи, каза че като не ги кефи заплатата, могат да се махнат.

Пак си прочел нещо, което не го е пишело. А аз дори нищо не съм казал. Не е идеята да фалира фирмата и хората да останат без работа, а да спре да се експлоатира човешкия труд от една проста човечност. Защото докато има хора, които дават ниски заплати не защото не могат да дават повече, а защото НЕ ИСКАТ да дават повече, само държавните регулации могат да помогнат. Вижда се обаче, че и те нищо не могат да направят.

И заплатата е 360лв по закон преди удръжките..

Тия кирливи надценени тениски с по не повече от 4-5 евро себестойност, се продават за по 100, а дори и двойно, тройно понякога. При такава надценка, заплата от 13 цента не е хуманна. Без значение от района в който се намира завода.

Я вземи прочети и тогава ми обяснявай на мен какво съм разбрал и какво не! Ясно е, че само с държавни регулации става, но няма как да вдигнат минималната заплата защото имат зверско пренаселване там и ако вдигнат минималната заплата там и хората с тези фабрики преценят, че вече не им е изгодно там и се преместят в някоя друга мизерна държава тогава какво? Ти ли ще си продадеш фишутата и шарените чорапки да им даваш пари за храна?

Първият ми братовчед се сгоди. Последният оцелял от трима ни.

Жоро има рожден ден!

Да са ми живи и здрави.

Билет и платена резервация за Пунта Кана? :)

Галине, това видя ли го? 2cellos в античния театър през септември

А мен ме очудва как тесногръдието ти  е пропорционално на професионалната компетентност :Facepalm:

Нямам време за повече щото съм в Пловдив,България и трябва да ходя да бачкам за един бизнесмен,който според теб е много "кадърен" щом има нов и скъп джип мерцедес.Да,ама не.

Ти като си много по-сведущ, защо не напуснеш и не отвориш конкурентна фирма? Хайде покажи, че можеш.

Бакшовете колко реват срещу Юбер...А пък тия, дето деряха на спирката в Младост 1, сега реват срещу метрото до Бизнеспарка... За ония от летището хич дума да не става... Ама всичките ми познати, ползващи Юбер, са повече от доволни.

Така е. Колкото по-правилно е едно нещо и по-облагодетелстван е крайния клиент, толкова повече некадърниците реват за лицензи и регулации и се събират в профсъюзи да им защитават правата. Ето примерно КНСБ са най-големите мръсници.

Браво. Само че това е личен избор, а не държавна политика. Ако държавата беше заставила фирмите да го правят и по какъв начин, според теб ефекта какъв щеше да е?

Омръзнало ми е да обяснявам на либерали, че хората не са зверове и много от тях обичат да си помагат един на друг, но не и когато са заставени да го правят насила и не е нужно някой свише да ти диктува какво да правиш. Всеки има глава на раменете си и носи отговорност за действията си

Пак си прочел нещо, което не го е пишело. А аз дори нищо не съм казал. Не е идеята да фалира фирмата и хората да останат без работа, а да спре да се експлоатира човешкия труд от една проста човечност.

Има го момента с експлоатацията, но това е двустранен проблем. Защото началото на 90те когато беше голямата мизерия доста гръцки фирми дойдоха тука и направиша шивашки цехове, защото нашите шивачки им работеха доста евтино. Но ако имаше държавна регулация, която да постанови "еди какви си условия на труд и еди каква си минимална заплата" знаеш ли колко от тях щяха да дойдат да правят фирми в България - общо взето нито един. Какъв е извода - нещо е по-добре от нищо.

Защото докато има хора, които дават ниски заплати не защото не могат да дават повече, а защото НЕ ИСКАТ да дават повече, само държавните регулации могат да помогнат. Вижда се обаче, че и те нищо не могат да направят.

Ти с това мислене гласуваш ли за БСП. Защото би трябвало именно за тях да гласуваш! Държавата няма работа да се меси на бизнеса как и какво да прави. Я ми обясни - като е така защо аз не мога да намеря програмисти на 350лв/месец заплата? Хмм? Защото няма никой да се навие нали?

Я сега ми отговори защо въпросните шивачки са се навили да работят за толкова, а не са му казали "я си гледай работата, не ми се подигравай"

Ти колко такива тениски за по 100 евро си купил? Тези кирливи тениски в H&M се продават за 5 евро...

Абе кой тъп идиот ти ги набива в главата тия чукундурщини на тебе? 

Държавата нямала работа да се меси в бизнеса?!?!??!?!?!?!?!?

:Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:

Земи се спри вече, моля те! Такива колосални глупости не вярвам че виждам .... 

Абе кой тъп идиот ти ги набива в главата тия чукундурщини на тебе?

Държавата нямала работа да се меси в бизнеса?!?!??!?!?!?!?!?

:Facepalm: :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm: :Facepalm:

Земи се спри вече, моля те! Такива колосални глупости не вярвам че виждам ....

комунист

и колко пъти да ти кажа да се образоваш малко на темата какво значи либертарианец?

ти стига си цитирал учебниците по политикономия ами вземи се запознай малко с австрийската школа

Не... Благодаря ти, че ми го показа.

П.п. Що изобщо си 'абиш клавиатурата да се занимаваш с оня Мисир?

Не... Благодаря ти, че ми го показа.

П.п. Що изобщо си 'абиш клавиатурата да се занимаваш с оня Мисир?

Щот'не ми е под ръка да го плесна по вратленцето :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...