DON_CHEFO Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Ако мога да си позволявам малцови елексири - няма да близна повече ракия. За разлика от баща ми. Той е откачен. Обича да прави и ракия и вино, та книги чете, та илачи купуваше....абе луда работа. Мен не ме зарибява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Ако мога да си позволявам малцови елексири - няма да близна повече ракия. Младеж... Когато осъзнаеш, че уискито и ракията по същината си са едно и също, и е различен само изходния материал, може и да прозреш истината... Особено за домашната ракия и домашното уиски. Другото от магазина - заеби. Дори сингъл да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Мерси съм. Не разбрахте ли, че пия това, което на МЕН ми харесва. Не ми пука какво е еднакво, различно и тн. Не се наливам и не се мръщя като отпивам.. Същото е с бирите. Горчилки не пия. Пък ако ще да са втасвали в чешка пивоварна докато някой мандръса Меркел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Ще ти мине, не се притеснявай След 40-тия ден всичко минава.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Другото от магазина - заеби. Дори сингъл да е. Тук си в грешка Верно в нашите магазини ментета валяли. Но като знаеш откъде да си купиш, хубавото уиски си е хубаво уиски. Има откъде да се купи и в България оригиналдъ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 В тоя ред на мисли не можах да пропусна промоцията на БЕЛУГА в Метро. Литър с невероятна кожена опаковка на 73 кинта. Силно ви препоръчвам да действате Няма по-сладък ни сингъл, ни мингъл от това, което си направил с двете си ръце. А ден на казанЯ е нещо, което всеки мъж трябва да преживее. Като казармата. Инак все ще се случи розови чорапи да загледа.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Ако мога да си позволявам малцови елексири - няма да близна повече ракия. За разлика от баща ми. Той е откачен. Обича да прави и ракия и вино, та книги чете, та илачи купуваше....абе луда работа. Мен не ме зарибява. Не съм фен на ракията, но най-доброто уиски, което си спомням, че опитвах в близките години беше.... домашна ракия на 15 години, отглеждана в подходящите условия в дъбови бъчви. Тъй че не ракията е проблема, а вида й Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Така си е. Огромна част от домашната ракия е отровен боклук. Предимно защото селянинЪТ е алчен и основна директива е количеството. Което изцяло е за сметка на качеството. Оставяме настрана личните предпочитания и многобройните "рецепти", включващи блъскане на какви ли не боклуци в джибрата - от ряпа, лук и зеле до прясно мляко и мед - но блъскането на захар е най-жестокия бич за всяка глава впоследствие.... Както и причината човек да е пиян 2-3 дни само като пие вода след напиване с подобни ракии. А злато на 6-8-10 (имал съм щастие да пия и 42) години е мноооого голяма рядкост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Може пак да имаш щастието да опиташ мой набор сливовица(парафинирана и чакаща повод). Само Ачката да набележи коя от момите ти ще вземем... Така си е. Огромна част от домашната ракия е отровен боклук. Предимно защото селянинЪТ е алчен и основна директива е количеството. Което изцяло е за сметка на качеството. Оставяме настрана личните предпочитания и многобройните "рецепти", включващи блъскане на какви ли не боклуци в джибрата - от ряпа, лук и зеле до прясно мляко и мед - но блъскането на захар е най-жестокия бич за всяка глава впоследствие.... Както и причината човек да е пиян 2-3 дни само като пие вода след напиване с подобни ракии. А злато на 6-8-10 (имал съм щастие да пия и 42) години е мноооого голяма рядкост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Баща ми беше забравил една 3 годишна в избата. Даде ми да занеса на тъста по нова година. И понеже преди това бяхме спорили, че за мен уискито е като ракията и ми се смееше, като я опита и идва и вика - това е уиски. Не е бе. Не, той баща ти е купил уиски и го е сложил в това шише нарочно. Та тогава се обеди, че бях прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Абе той от една страна ми харесва, че е буен и палав, но баща му е слаба ракия... Като последната дето изкарах от казанЯ вчера... Нищо де - все пак имаш къмто 15 години да натрупаш съответни активи евентуално... Може би... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 обеди, че бях прав. Обеди правят хората към 12 ч. през деня. Убедителността ти обаче не личи в този разказ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Жъ си го преместя в другия крачол по тоя случай. Оп. Готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 "по този случаи" трябваше да напишеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Нз какво толкова се репчите... различните технологии за различни видове контрати си имат своите качества... защо човек трябва да херсва само едно нещо. Това е все едно да ядеш само банани и да отричаш портокалите?! Няма логика. Може нещо да не ти харесва, но това са субективни въпроси. Хубавите концентрати са си хубави - ром, уиски, скоч, ракия, водка. Всяки един от тия видове, ако са "хубави" си ги пия с удоволствие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 "по този случаи" трябваше да напишеш Заклевам се, много се изкушавах, но се отказах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Остарявам... Едва качих около 50 кила наведнъж до 4-тия етаж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 И по-зле ще става... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Мда, стана ли на 50 ще трябва да се мре Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 И ще ти трябва бая обла дупка, та да те копат..., Хипопотам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Мен поне в дупка ще врат, на теб и канавка ти стига. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Жъ си го преместя в другия крачол по тоя случай. Оп. Готово. Много докачлив си станал напоследък. Както и да е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Баща ми беше забравил една 3 годишна в избата. Даде ми да занеса на тъста по нова година. И понеже преди това бяхме спорили, че за мен уискито е като ракията и ми се смееше, като я опита и идва и вика - това е уиски. Не е бе. Не, той баща ти е купил уиски и го е сложил в това шише нарочно. Та тогава се обеди, че бях прав. Сега не че нещо, ама хубава ракия, добре отлежала може да съперничи на хубаво уиски и хубав коняк. Зора е, че трудно се намират 15+ годишни ракии, правилно отлежали в бъчви. То всъщност и ракията и коняка са гроздови дестилати... А интересен е факта, че 15+ годишно уиски е доста по-евтино от 15+ годишен коняк 15+ годишна ракия още не съм опитвал. Мисля, че беше 9 годишна онази, която ми донесе Галин и верно беше много арна. За мен хубавия алкохол трябва да има вкус и аромат и да липсва онзи рязък вкус на спирт. Градуса трябва да го чувстваш в хранопровода, а не по езика. Поне на мен така ми харесва. Нямам претенции да съм голям разбирач. Само съм опитвал това и онова от лиготия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 За мен хубавия алкохол трябва да има вкус и аромат и да липсва онзи рязък вкус на спирт. Градуса трябва да го чувстваш в хранопровода, а не по езика. Амин! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 За мен хубавия алкохол трябва да има вкус и аромат и да липсва онзи рязък вкус на спирт. Градуса трябва да го чувстваш в хранопровода, а не по езика. Поне на мен така ми харесва. Нямам претенции да съм голям разбирач. Само съм опитвал това и онова от лиготия. Това е напълно вярно. Затова и аз не мога да разбера "патриотичната" привързаност към ракията. Всеки дестилат, направен с правилната технология и достатъчно отлежал в съответните естествени "контейнери" заслужава особено внимание и отношение. Това с изключение на водката разбоира се, защото там основното в технологията е чистотата и вкуса на водата плюс перфектната филтрация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.