Grimjaur Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Бая пари са това... А аз си мислех, че с 500 лева ще мина Ще трябва да мисля сега схеми. Не съм се отказал още! Със съкилийника като смятахме за 5.1 трудно се слиза под 2500 долара, освен ако не напипаш всичко на разпродажби или някви далавери. Обаче неговата с-ма хем не е най-доброто на пазара и пак падат разни неща от рафтовете, а куките са редовни гости. Качеството е мед. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Това означава ли, че ако ми е слаб усилвателя и тихичко пусна на големите колони една дъъъълга гръмотевица, няма да я чуя реално? Ами, не съм сигурен точно, но така четох и реално има логика. Ако имаш 12" бас говорител в голямо тяло с много въздух в него, 30 вата усилвател няма да има нужната сила, за да го изтласка достатъчно силно, че да отиде до край и да се върне в изходна позиция на време за следващия удар на баса, от което де получава разминаване и се чува буботене вместо хубав и отчетлив бас. Не е ли така? Чефо, надали е най-доброто на пазара. Ако беше, думичката "съквартирант" нямаше да я има в изречението ти. При наличието на тонколони по много над $10000 е някакси невъзможно. В САЩ има марки, които в Европа не се предлагат. Разни такива, които се предлагат по интернет само от малки фирми. Хората ги хвалят. Axiom примерно. И вуферите на XTZ. Също има и стари модели ресивери на сносни цени. Ауфиофилията е мноооооооооого скъпо хоби. За аудиофилите има кабели по $10000 метъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Ами, не съм сигурен точно, но така четох и реално има логика. Ако имаш 12" бас говорител в голямо тяло с много въздух в него, 30 вата усилвател няма да има нужната сила, за да го изтласка достатъчно силно, че да отиде до край и да се върне в изходна позиция на време за следващия удар на баса, от което де получава разминаване и се чува буботене вместо хубав и отчетлив бас. Не е ли така? Чефо, надали е най-доброто на пазара. Ако беше, думичката "съквартирант" нямаше да я има в изречението ти. При наличието на тонколони по много над $10000 е някакси невъзможно. В САЩ има марки, които в Европа не се предлагат. Разни такива, които се предлагат по интернет само от малки фирми. Хората ги хвалят. Axiom примерно. И вуферите на XTZ. Също има и стари модели ресивери на сносни цени. Ауфиофилията е мноооооооооого скъпо хоби. За аудиофилите има кабели по $10000 метъра. Все пак не сме милионери. Pioneer рисийвър, джамо тонколони. Искам да ти кажа, че си е много, много добре. Другото момче има Ямахи буквално високи колкото мен. Ако бутането на къщата е цел - лесно се постига. Аз ще съм предоволен да слушам музика на това + един 60, 60 и малко инча огънат телевизор. Първо да почна бачкане обаче, че след като оздравях съм го наблегнал на пиене и слушане на народна музика. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Кво общо има силата на дадена музика с нейното качество не разбирам... та все се споменават... ама все тая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Кой е казал, че качеството е лошо. В смисъл нито съм Тиесто, нито живеем в звукозаписно студио, но качеството си е много ок, силата също, кривенето...не го познавам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 За аудиофилите има кабели по $10000 метъра. Чефо - свиваш от някой магазин без да те видят 6-7 метра от тоя кабел и Хелкета ти е в кърпа вързан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Чефо - свиваш от някой магазин без да те видят 6-7 метра от тоя кабел и Хелкета ти в кърпа вързан. ок ама съм готиничък за затвора. Ще гледам да си го изработя :-D :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Адвил и Тайленол са въшкарски залъгалки. Те са като простия аспирин, който си купуваме. Погледни този Ибупрофен, който купуваш колко милиграма е. Няма как да надвишава 200, иначе ще е с рецепта. Сега си представи тройно по-силен пейнкилър (в смисъл ако си запознат с ефекта де)... Видене, аз взимам Адвил с 400мг ибупрофен съвсем спокойно без рецепта, а Тайленола няма нищо общо с Адвила, защото е на основата на парацетамол. При медикаментите принципа 2+2=4 далеч не винаги важи. Видене, с това направо изби рибата, братко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Тихо сега - не спорѝ с д-р Джоунс! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Те Канада не бяха ли с някъв олекотен режим на купуване на лекарства? Или се бъркам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Те Канада не бяха ли с някъв олекотен режим на купуване на лекарства? Или се бъркам? Олекотен? Пробвай да си вземеш какъвто и да е антибиотик без рецепта например. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Мина ми през главата, и реших да направя на дъщерята стаята по атрактивна, и с малко финанси повече изобретателност, се получи това: https://youtu.be/8H8CgtPvSeo Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 А сектора в Технополис имаше една и съща стока в продължение на над 10 години, без нито едно ново попълнение. По-скоро почти без продажба. Никога, ама никога не си инсталирайте Heartstone на телефона... мъкаааааааааа как направих аз тази грешка! Кой те би по главата изобщо да се замисляш за подобно идиотично действие? Кво общо има силата на дадена музика с нейното качество не разбирам... та все се споменават... ама все тая. Нищо по принцип, но нали знаеш... Видене, аз взимам Адвил с 400мг ибупрофен съвсем спокойно без рецепта, а Тайленола няма нищо общо с Адвила, защото е на основата на парацетамол. Видене, с това направо изби рибата, братко. Говорим за 600мг - явно има разлика. Тайленол и Адвил следва да ти помагат ако си настинал - така и никога лично аз не съм усетил грам ефект и от двете. Освен да съм резистентен към тях.... Кажи коя риба избих, тая в потока на голф игрището ли? Нима не го знаеш това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Видене, ти си бил много по - зле отколкото си мислех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Ами, не съм сигурен точно, но така четох и реално има логика. Ако имаш 12" бас говорител в голямо тяло с много въздух в него, 30 вата усилвател няма да има нужната сила, за да го изтласка достатъчно силно, че да отиде до край и да се върне в изходна позиция на време за следващия удар на баса, от което де получава разминаване и се чува буботене вместо хубав и отчетлив бас. Не е ли така? . Ами не, не е така...ама ще обяснявам утре че сега е късно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Начи....Така не ми се работи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Начи....Така не ми се работи... Далеч не си сам в тия мисли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 ПС - реших да си озвучавам Хапартамента (долби-молби) и като видях цените за хубав ресивър и някакви по-сносни колони и ми настръхна косъма... И аз преди една година бях на същия хал, и ми се завиваше свят от цените на ресийвърите и колоните. И след дълго лутане се реших и взех ТОВА изобщо не съжалявам хола ми е 6,5м на 3,5м и звука е прекрасен и доста плътен. Като го надуя да гледам някой филм и жената се прибира към 22,00ч от работа и още от входната врата на блока разбира че аз гледам филм, при положение че съм на 6-тия етаж Само че когато го взех беше към 700лв без малко. Вярно че марков ресийвър и хубави колони са много по-добре, но цената не си струва за апартамент. Лично мое мнение. Вярно че в колата ми е същата мощност като на домашното кино просто обичам силната музика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Така си е, брат. И аз стигнах до извода, че толкова пари, изляти за такава техника при липса на възможност за наслада поради разбираеми причини са безсмислица. Просто няма как да й се порадва човек в блок с десетки комшии. Пък и с времето някак си ми минава мерака... Но някой ден в моята си къща ще инсталирам нещо, от което да вибрират вратите.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Младенски, това блу-рей плейър с четири колони и бас ли е?ПС. Трябва ми съвет. Майка ми си изпусна (във вода) ГСМ-а, който й взех от китайски online магазин преди 6 месеца. Суших го, молитви му хвърлях, не иска да запали... Въпросът ми е - да се занимавам ли въобще с изпращане обратно до Китай. Има ли възможност да ми уважат гаранцията, защото знам, че в България не го правят (за мокрен продукт) и някой бил ли е на моя хал да сподели малко инфо Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Младенски, това блу-рей плейър с четири колони и бас ли е? ПС. Трябва ми съвет. Майка ми си изпусна (във вода) ГСМ-а, който й взех от китайски online магазин преди 6 месеца. Суших го, молитви му хвърлях, не иска да запали... Въпросът ми е - да се занимавам ли въобще с изпращане обратно до Китай. Има ли възможност да ми уважат гаранцията, защото знам, че в България не го правят (за мокрен продукт) и някой бил ли е на моя хал да сподели малко инфо На някои батерии има нещо като стикер, който реагира на течност, т.е. ако си е променил цвета, няма да уважат гаранцията. А и като го отворят, пак ще видят и ще я откажат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Младенски, това блу-рей плейър с четири колони и бас ли е? Да, това е + център, две предни, две задни и субуфер. Домашно кино 5.1 с оптичен вход и HDMI Един диск не съм му пуснал, вързал съм го с оптичен кабел към компютъра и с HDMI към телевизора и съм забравил звука е, както казах много приятен за ухото, особено за комшиите Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Тия домашни кина изобщо не могат да изкарат качеството на нормална колона. Просто нямат нужната акустика. Нямат и плътността на по-голяма колона заради малките пластмасови тела. Но пък всеки сам си преценя. Едни искат да им думка силно, други искат да се чувстват като на концерт - тихичко. Качествената колона може да изкара целия звуков диапазон без да е нужно да се усилва и да гърми. Магданозе, стана утре вече. Обясни ми сега за басовете, че аз на няколко места това четох и както казах - има логика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Моментът, в който виждаш как пада оптиката на цял микро-район... И ти се свива ануса от неприятна тръпка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.