host Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Ако още не сте си купили пробвайте за мигрената/синуитни обостряния инфрачервена лампа по 50лв има... след 2 седмици курс всеки ден по 10мин обикновено има изключително благодатен ефект. Да не говорим, че помага при мускулни болки, разтежения и т.н. Наистина е прекрасна работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Да, Ангеле, това е точно същото за 8 лева.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Видене, ти говориш за ибупрофен 600мг. Това е Ибупрофен 600мг. Аз няма как да знам на баба ти хапчетата с рецепта какво точно съдържат освен Ибупрофен 600мг, нали така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Видене, ти говориш за ибупрофен 600мг. Това е Ибупрофен 600мг. Аз няма как да знам на баба ти хапчетата с рецепта какво точно съдържат освен Ибупрофен 600мг, нали така? 1. Това лекарство също е СЪС ШИБАНА РЕЦЕПТА! (което фактически бе казуса на цялата дискусия) 2. Ако едно Ферари струва 300000 и някой ми каже, че предлага Шмерари за 30000 и е същото, някак си съществува тенденция да НЕ му вярвам. Въпреки че при лекарствата най-често имаме надцакване в цената 2, 3, 5 пъти само заради името, както е при Аспирина например. Та ти ако му вярваш - добре, аз лично - не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Ангеле, Виден говореше първоначално за Нурофен 600 мг...после смени на Ибупрофен 600 мг...абе с 2 думи - несериозна работа. Друг е въпросът, че основното действие се дължи най-вече на активното вещество (в случая ибупрофена), а останалото са помощни вещества, които могат да се прочетат в листовката на всеки един марков продукт като Адвил, Нурофен и подобни. А доколко помагат и засилват действието помощните вещества - това само един Господ знае, а и самонастройката също е много важна. П.П. И точно за 'Аспирин' не ми говори - щатският аспирин направо ти го подаряват...с доставката до вратата ми, хапчето ми излиза точно 1 цент. Само не ми казвай, че и от аспирина има разни турбо-варианти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Ангеле, Виден говореше първоначално за Нурофен 600 мг...после смени на Ибупрофен 600 мг...абе с 2 думи - несериозна работа. Друг е въпросът, че основното действие се дължи на активното вещество (в случая ибупрофена), а останалото са помощни вещества, които могат да се прочетат в листовката на всеки един марков продукт като Адвил, Нурофен и подобни. А доколко помагат и засилват действието помощните вещества - това само един Господ знае, а и самонастройката също е много важна. Ако съм казал Нурофен съм сбъркал - за Ибупрофен става въпрос. Въпреки че ако не се лъжа Нурофен е май същото нещо. ЕДИТ: Мда - Нурофен е 100% ибупрофен. Все пак се извинявам за тази си ужасна грешка... ==================================== Коста, тия лампи са много тъмна магия да ти кажа. Ние имахме една от тия безумно скъпите временно, така и не помогна особено за мигрената на майка ми. Но не знам, може в по-леки случаи да помага.... При всички положения без проба не трябва да се купува, особено тия дето са по 600-700 лева или нещо от сорта... Изби ми колконка на Тошибата, трябва да ми намериш нова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Въпреки че ако не се лъжа Нурофен е май същото нещо. Ей по това дето написа стана ясно, че хал хабер си нямаш от темата 'маркови лекарства vs генерици'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Не знам дали е с рецепта. Не пише. 2 хапчета Нурофен 400 (без рецепта) = 800мг ибупрофен. 800 > 600. Не знам каква е толкова дискусията. Ако искаш повече от някое лекарство - просто увеличаваш дозата. Друг въпрос е вече дали е здравословно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Не знам дали е с рецепта. Не пише. 2 хапчета Нурофен 400 (без рецепта) = 800мг ибупрофен. 800 > 600. Не знам каква е толкова дискусията. Ако искаш повече от някое лекарство - просто увеличаваш дозата. Друг въпрос е вече дали е здравословно. Пише и още как - чети. При медикаментите принципа 2+2=4 далеч не винаги важи. Дядо Пламене, има един по млад, но по-умен от мене и тебе дядо - Гугъл. Всъщност той е още чичо. Питай го какво съдържа Нурофен. Чакай да ти спестя тоя труд, че може да те болят пръстите от артрит: There are 11 variants of Nurofen, all of which contain the analgesic ibuprofen as an active ingredient. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Ангеле, и аз му го казах същото, но той спори, че оня неговият бил някакъв супер-хипер-турбиниран, турбината качвала най-малко още 200 коня, та затова не можело да се равнява на 3х200 милиграма. Видене, знам ПРЕКРАСНО какво съдържа всяко едно марково лекарство, което ми се е налагало да ползвам, а в случая ти попадаш в още по-голяма дупка, след като казваш, че твоето е генерик. А там го дават с рецепта, просто защото дозата му е тройна в сравнение с тази, която е на обикновения Ибупрофен. И те е завъртяла главата просто защото все едно си изпил 3 хапа по 200 милиграма обикновен Ибупрофен. Разбери, че Ибупрофенът е генерик без добавките, които ги има в останалите маркови лекарства, базиращи се на Ибупрофен + още 5-6 добавки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Пичуи, не сте добре Междувременно двата мола в милия ни град са евакуирани, защото някой се е обадил да каже, че има бомба, Централна гара също - честити събота и неделя ПС - реших да си озвучавам Хапартамента (долби-молби) и като видях цените за хубав ресивър и някакви по-сносни колони и ми настръхна косъма... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 За това не мога да кажа, но съм пил по 2 нурофена форте и далеч нямат ефекта на тоя хап. Тоест нещо се не връзва. То по тая логика изпий 15 хапчета от слабия и няма файда да го има силния изобщо. Обезсмисля се и рецептата като цяло, след като спокойно може да се надрусаш с 3 блистера свободно достъпен, нали така? Като ти дам и го опиташ, ще го сравниш с другото, което пиеш. Аз хапчета мразя и пия само в краен случай. Това обаче силно ме впечатли като ефект, както и скоростна проява на ефекта. ПС - реших да си озвучавам Хапартамента (долби-молби) и като видях цените за хубав ресивър и някакви по-сносни колони и ми настръхна косъма... И аз по тази причина отлагам тоя момент вече 8 години Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 ПС - реших да си озвучавам Хапартамента (долби-молби) и като видях цените за хубав ресивър и някакви по-сносни колони и ми настръхна косъма...1200лв дадох аз за 2 тонколони с ресивер. С по-малко може да минеш, но ще е далеч от задоволително качество. После още 400лв за събуфер. Забравих го. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 За това не мога да кажа, но съм пил по 2 нурофена форте и далеч нямат ефекта на тоя хап. Тоест нещо се не връзва. То по тая логика изпий 15 хапчета от слабия и няма файда да го има силния изобщо. Обезсмисля се и рецептата като цяло, след като спокойно може да се надрусаш с 3 блистера свободно достъпен, нали така? Като ти дам и го опиташ, ще го сравниш с другото, което пиеш. Аз хапчета мразя и пия само в краен случай. Това обаче силно ме впечатли като ефект, както и скоростна проява на ефекта. Маркетинг, драги - друго си е да кажеш в рекламата "Супер Ефикасен Ибупрофен", който всъщност представлява единствено 3х200. Бих повярвал само ако ми говореше не за генерик, а за дадена марка, производителят на която има запазените права за помощните вещества, които е изследвал и решил, че подсилват ефекта на основното вещество. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Маркетинг, драги - друго си е да кажеш в рекламата "Супер Ефикасен Ибупрофен", който всъщност представлява единствено 3х200. Бих повярвал само ако ми говореше не за генерик, а за дадена марка, производителят на която има запазените права за помощните вещества, които е изследвал и решил, че подсилват ефекта на основното вещество. А ще повярваш ли като го пробваш тогава? Ако естествено ти действа по същия начин де. Откъде да те знам след толкова хиляди години какви главоболия си натрупал..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 По-скоро ти трябва да вземеш 3х200мг и да кажеш дали ефекта е същия, защото си пробвал голямото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 1200лв дадох аз за 2 тонколони с ресивер. С по-малко може да минеш, но ще е далеч от задоволително качество. После още 400лв за събуфер. Забравих го. Бая пари са това... А аз си мислех, че с 500 лева ще мина Ще трябва да мисля сега схеми. Не съм се отказал още! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 По-скоро ти трябва да вземеш 3х200мг и да кажеш дали ефекта е същия, защото си пробвал голямото. Именно това казвам - 2 броя Нурофен Форте не мога да ги усетя дето се вика. Имам предвид в сравнение с това. А от това 2 броя не смея да взема, защото имам чувството, че ще ме приспят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Бая пари са това... А аз си мислех, че с 500 лева ще мина Ще трябва да мисля сега схеми. Не съм се отказал още! Аз взех само ресивер за 400. И е някакво чудо на техниката, защото е евтин, а не отстъпва по качество на по-скъпите. За 500лв - стерео усилвател втора ръка и колони втора ръка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Вие сте харни бре, аз искам да си направя сериозна система, като по принцип всеки от компонентите й е по над 800 кинта. До тонколони хич не съм стигал, но последните Jamo, които гледах, бяха по над бон бройката... То добре че го разтуриха тоя сектор в Технополис, че висях там с часове.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Мноо сте спрели..., честно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Вие сте харни бре, аз искам да си направя сериозна система, като по принцип всеки от компонентите й е по над 800 кинта. До тонколони хич не съм стигал, но последните Jamo, които гледах, бяха по над бон бройката... То добре че го разтуриха тоя сектор в Технополис, че висях там с часове.... То цената не е гаранция за качество, особено в тоя сектор дето има колони по 4000лв бройката, които звучат като дъски с автоговорители Thunder за 15лв залепени на тях. А сектора в Технополис имаше една и съща стока в продължение на над 10 години, без нито едно ново попълнение. Моите са Ямаха. И колоните и ресивера. Вуфера е някакъв Чешки и го взех на черния петък на супер далавера, но при него голямо значение няма. Само да е достатъчно силен усилвателя, за да може да изтласка говорителя бързо, за да не се получава тътен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Само да е достатъчно силен усилвателя, за да може да изтласка говорителя бързо, за да не се получава тътен. Това означава ли, че ако ми е слаб усилвателя и тихичко пусна на големите колони една дъъъълга гръмотевица, няма да я чуя реално? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Никога, ама никога не си инсталирайте Heartstone на телефона... мъкаааааааааа как направих аз тази грешка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 С допълнението - ако сте фен на подобен тип бози с карти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.