DON_CHEFO Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Да ге. Пак трябва да се бачка. Много е несправедлив тоя свят. :-D:-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Начи...една ракия и таратор са достоен завършек на трудовия ден.. Аз бих добавил още нещо много важно, специално за претрепани от работа - Нурофен 600мг. Открих го в сташа на баба ми на вилата и съм много щастлив. Минават мускули, стави, даже акъла заминава - уникат! Но в България едва ли се намира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 ...Нурофен 600мг....Но в България едва ли се намира. И к'во...щото не може да вземеш един "форте" + един 'обикновен'...все тая... Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Да ви пикам и на EVN-а!!! Пак няма ток в Кичука Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Това ти го правят с цел да видиш, че по-добре да плащаш скъп ток, отколкото да го няма... ...не че нещо, ама от 1-ви юли ЕРП-тата искали "драстично повишение на тока". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanko Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Те вместо да поискат да си съберат всичките задължения, искат да увеличат цената. Не за друго ами, че е по-лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 И к'во...щото не може да вземеш един "форте" + един 'обикновен'...все тая... Съвсем не са толкоз прости нещата - опитай се да го изпълниш тоя момент да видим. Предимно как ще стигнеш до хаповете. Инак техни брънки няма как да не са генетично заложени в твоето ХХХХХХХХХХХХХХ годишно тяло..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Съвсем не са толкоз прости нещата - опитай се да го изпълниш тоя момент да видим. Предимно как ще стигнеш до хаповете. Я пак, че не разбрах? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Форсиран Ибупрофен - само с рецепта. Всъщност на твоята възраст ти лесно можеш да се сдобиеш с такава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Форсиран Ибупрофен - само с рецепта. Какво ще рече това "форсиран"? Аз си купувам тук всякакъв Ибупрофен без рецепта, всъщност има много популярни марки на базата на Ибупрофен, като при нас основно е под марката Адвил в различни концентрации. Има и generic варианти, които сe именуват просто Ибупрофен, но не са толкова добри като Адвил-а. Това Нурофен-а е горе-долу същото като Адвил-а, но все си мисля, че последния е цялостно по-добър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Адвил и Тайленол са въшкарски залъгалки. Те са като простия аспирин, който си купуваме. Погледни този Ибупрофен, който купуваш колко милиграма е. Няма как да надвишава 200, иначе ще е с рецепта. Сега си представи тройно по-силен пейнкилър (в смисъл ако си запознат с ефекта де)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Брейййй...откога почна толкова да разбираш от главоболни лекарства? Само дето не знаеш, че аз съм 'измислил' лекарствата срещу главоболие, защото от малък си страдам от него....така че съм опитал всичко възможно, дето можеш да се сетиш и такива, дето не си ги и чувал. Основно се снабдявам от Щатите с Адвил, Екседрин и производни, най-вече че от там ми излизат 2-3 пъти по-евтино, отколкото ако си ги купувам в тукашните аптеки. Така че не ми говори за разни форсажи, да не взема да пропиша дълги обяснителни фермани какво съдържа всяко едно от лекарствата и кои помощни вещества какво действие имат....нямам против да пиша, но в момента времето ми е кът. И въпреки че винаги имам в наличност поне 6-7 различни вида за главоболие, скоро мисля да поръчам генеричния Ибупрофен да видя как ще ми подейства спрямо останалите на същата основа, но с конкретна марка....специално тоя на Киркланд (500 бр.) излиза практически без пари... П.П. От БГ единствено си купувам Аулин, който ми действа доста добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 да не взема да пропиша дълги обяснителни фермани какво съдържа всяко едно от лекарствата и кои помощни вещества какво действие имат... Аз няма да се разсърдя на такъв ферман Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Къде коментираме ЦЕНИ по-точно? Със сигурност не се снабдяваш с т.нар. PERSCRIPTION DRUGS, освен ако нямаш личен лекар в Америка. Купуваш общодостъпни смехории. На онзи континент буквално всеки хап могат да проследят ако искат, защото има ред, дисцплина и контрол. За Момчил не е новост, но за теб да покажа какво имам предвид. Ето пример за опаковка на такива медикаменти. В същата е турбо Ибупрофена на баба ми, какъвто НЯМА да намериш без рецепта, а в България не съм чувал такъв да има (изобщо не знаех до миналата седмица, че има Ибупрофен 600мг - два пъти по-силен от този, който майка ми си урежда от Англия за мигрената си): Готова ПЕРСОНАЛНА доза с етикет изглежда така: А какво съдържа етикета и защо такива лекарства нямат нищо общо със скапани Адвили и Тайленоли, които можеш да пиеш буквално с шепи (тия двете съм ги пил още 1995-1998, най-вероятно преди дори и ти да си ги чул и ги отсвирих, понеже нищо различно от аспирин не вършат) може да разбереш от това обяснение. Внимателно погледни какво съдържа лейбъла и се сещай защо няма как да влезеш в аптеката и да си вземеш подобно лекарство от рафта или да го поръчаш през интернет: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Пешо, нямаме си тема, но някой път като съм свободен и пак стане приказка, ще постна едно "дядомразово" разяснение...кофти, че определено лекарство действа на всеки човек строго индивидуално и примерно това, което действа добре на мен, не е задължително да подейства със същия успех и на теб. Другият момент е, че при нормално главоболие (или започващо такова), 1-2 хапчета паракофдал, кафетин, адвил или подобни го отрязват от раз, но при започнала мигрена нищо от това не помага - в този случай започвам с 1-2 сашета Аулин и после продължавам да редувам останалите. А Виденовия пост над моя не смятам да го коментирам, понеже ползвам само скапани Аулини и Тайленоли, пък и с доктор Джоунс не искам да споря.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 А Виденовия пост над моя не смятам да го коментирам, понеже ползвам само скапани Аулини и Тайленоли, пък и с доктор Джоунс не искам да споря.... Не, не - аз много държа да го коментираш, че да видя имаш ли американски лекар или пък добиваш контролирани вещества по интернет. Ама много държа. Все пак и аз да науча нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Добре, щом си толкова любознателен...една част от лекарствата си ги поръчвам директно от дистрибуторите им (тия ми излизат 2-3 пъти по-евтино), а друга част ми ги праща познат, който живее там (тези пък са ми напълно безплатни). Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Ама Пламене, не говорим за платени и безплатни, говорим за ЛЕКАРСТВА С РЕЦЕПТА ОТ ЛЕКАР. Никой не коментира цени! Що не пробваш твоя приятел да ти прати Синемет, примерно? Пък и без пари да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Абе ти отде знаеш какво точно поръчвам от там? Освен тия, за които говорим в момента, поръчвам и доста други специализирани лекарства за майка ми, която преди няколко години изкара тежка болест...не си вади изводи от моментната дискусия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 П.П. От БГ единствено си купувам Аулин, който ми действа доста добре. Тоя Аулин е доста вреден и забранен в не малко страни, по-добре избягвай да го употребяваш... Тъй като и аз имам главоболия понякога използвам Миг 400 знам от приятели фармацефти, че е едно от най-добрите пък и върши работа при мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Тоест взимаш лекарства с рецепта на чуждо име. И това знам как става, спокойно. Което отново значи, че лекарствата са С РЕЦЕПТА. Това ми беше мисълта за този точно Ибупрофен. Адски силен е и респективно е с рецепта и не може да го вземеш от кварталната аптека. Вчера като пих една капсула след 10км из планината, моментално ми мина болката в краката и ставите, но пък ми се завъртя главата като от 2 ракии. Казвам ти сериозен пейнкилър е! Да взема да ти донеса 2-3 капсули да го пробваш? Аз мисля да накарам баба ми сега като се връща от Америка да донесе една торба или колкото й позволяват там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Да взема да ти донес 2-3 капсули да го пробваш? Мога да накарам моя човек да ми прати и от него...ама не е зле първо да го пробвам - заменям 3 капсули твой американски "форсиран" Нурофен за 10 хапа мой скапан американски Адвил...може и 20 да ти дам ако си послушен. Тоя Аулин е доста вреден и забранен в не малко страни, по-добре избягвай да го употребяваш... Тъй като и аз имам главоболия понякога използвам Миг 400 знам от приятели фармацефти, че е едно от най-добрите пък и върши работа при мен Абе знам, ама като ме хване мигрена, което е доооооста по-различно от обикновеното главоболие, все ми е тая кое къде е забранено...а мигрената не държи само 1 ден и в тези случаи просто ми се иска да си отвъртя главата и да я хвърля някъде. P.S. Абе днес Психозиса май има имен ден - ай, честито...и да почерпиш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Абе...за вас ракия няма ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Мога да накарам моя човек да ми прати и от него...ама не е зле първо да го пробвам - заменям 3 капсули твой американски "форсиран" Нурофен за 10 хапа мой скапан американски Адвил...може и 20 да ти дам ако си послушен. Адвил и Тайленол имам с чували дето се вика - най-големите шишета по 500 хапа ли са там... Тия боклуци нам туда не надо... Как веднъж не са ми подействали тия фалшове..... Инак другата седмица се качвам на вилата и ще донеса. Няма нужда нищо да ми даваш. Абе...за вас ракия няма ли? Ракията е над политиката!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Заболя ме главата докато я прочета тая дискусия. Защо никой не цъкна в гугъл "ибупрофен 600" да види аджеба какво става и какво има по аптеките за под 8лв? http://apteka.framar.bg/30011617/флексистад-табл-600-мг-20-стада И ако 1 таблетка нормален ибупрофен е 200, защо не вземете 3бр таблетки, за да станат 600? Аз след физически изтощителен ден взимам 2 таблетки разтворим аспирин и нямам проблем с мускулна треска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.