Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Къде е тоя читав Here? И на мен много ми я хвалиха, но след поредния опит да се боря с нея я изритах с бясна скорост. Тя Дондуков 1 в София не ми намира, какво да кажем за ул. Сан Стефано в Каспичан.... Свалих карти за България, за Германия за нам си там къде и все ми иска Онлайн режим, че нищо не може да открие...То като ще е онлайн ще си ползвам Гугълската..

Дондуков 1 в София ми го намери от раз. И още като пуснах приложението, ей сега, ми извади съобщение, че мога да я ползвам 100% офлайн.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Според мен шофьорите в BG са еднакво лоши/добри навсякъде (може би с много леки изключения). Много се впрягате ми се струва и всяка по-различна ситуация ви изнервя и т.н. Като изключим абсолютните нахалници, които са същите и във всеки друг аспект от живота, не виждам кой знае каква разлика в държането на шофьорите в Пловдив, София, Варна, Бургас и др. големи градове...

Според мен шофьорите в BG са еднакво лоши/добри навсякъде (може би с много леки изключения). Много се впрягате ми се струва и всяка по-различна ситуация ви изнервя и т.н. Като изключим абсолютните нахалници, които са същите и във всеки друг аспект от живота, не виждам кой знае каква разлика в държането на шофьорите в Пловдив, София, Варна, Бургас и др. големи градове...

Ходи обяснявай.... 

Съвсем реална цена си е. Сървърните компоненти са на тия цени. Ти иди виж едно blade шаси к'ви пари е... Все пак идеята е това нещо да работи 24 часа в денонощието натоварено на макс...

То е ясно че трябва да работи натоварена частта, ама нали се сещаш че по-голямата част от цената е името, и едва ли са вложени 12 пъти повече материали от нормално SSD. :grin:

То е ясно че трябва да работи натоварена частта, ама нали се сещаш че по-голямата част от цената е името, и едва ли са вложени 12 пъти повече материали от нормално SSD. :grin:

HP не са голямо име при ССД-тата. Може да е малко надута цената ако са единствения съвместим модул. Чиповете са различни обаче. Позволяват повече писане/четене преди да сдадат багажа, в сравнение с тези на персоналните компютри.

Гледам една брошура за хотел на морето и не мога да повярвам, че балкон, климатик и интернет се описват като "удобства". Аз си мислех, че са "абсолютен шибан минимум, при който някой би си помислил да дойде при нас".

Дондуков 1 в София ми го намери от раз. И още като пуснах приложението, ей сега, ми извади съобщение, че мога да я ползвам 100% офлайн.

На мен нищо не ми намира, пробвах с какви ли не адреси най-вече на централни булеварди. Хайде малки улички да не намира, ама нищо да не намира.....Всяка друга навигация ми работи нормално. Трябва да пробвам на стария телефон дали работи.

Спокойно си ми намери улица Родина в Банкя. Жоро, нещо си засрал, младеж (вероятно не си свалил пакета карти). HERE си работи нормално. Тия дни имам доста пътуване и ще карам с нея за проба. 

Ся ще я сваля пак, да видим дали ще захапе тоя път...

Бях го свалил, но не палеше. Дори свалих карта на Германия там да търся понеже имам адрес на позната и пак не захапа. Ся преинсталирах и захапа.. А де, ще тествам довечера до вкъщи дали ще ме закара...

Гледам една брошура за хотел на морето и не мога да повярвам, че балкон, климатик и интернет се описват като "удобства". Аз си мислех, че са "абсолютен шибан минимум, при който някой би си помислил да дойде при нас".

В някои хотели за климатик се доплаща.

В някои хотели за климатик се доплаща.

В какви хотели ходиш ти бре, човек....?

Младенски - ето ти на една и съща марка - Western Digital:

WD Green 1TB - 120лв

WD XE 900GB - 964лв

Що така според теб хем по-малък кем 8 пъти по-скъп? По твоята логика "едва ли са вложели толкова повече материали от нормалното". Е да ама са.

Съвсем не, тъй като е нещо съвсем елементарно. Виж ако в твой стил го кажеш - тоест климатик от 112000 лева с озонатор, йонизатор, антиалреген, чесало за мЪди и стойка за лаптоп от бизонска кожа с подлакътници - да, някой можеше и така да каже....  

В случая са повече сензори, по-добро покритие, повече вложен материал, по-качествени материали и т.н.

Аз и в предния пост писах - WD Green няма шокови и температурни датчици, не е с постоянна скорост на въртене и още една камара "подробности" и затова не става за RAID, докато другия освен че ги има тези неща е и на 10,000 оборота...

Иначе от лаишка гледна точка - все е диск и все е 1ТБ...

Рови ако имаш мерак - пак ставаше въпрос за нещо много скъпо, което ти имаш едва ли не като шепа бонбони. 

Усещам се, че се превръщам в отявлен расист. По отношение на циганите, водещи се "роми". Понеже живея в шибания Пазарджик и наблюденията ми са преки. Възможно е и да бъда баннат според правилата на форума, но ще го понеса...

Не искам да живея с тези "хора", но няма начин. Не виждам начин да се оправи положението. Тези "неща", ромите, не искат нищо друго, освен да цоцат държавата, нас, и всичко останало. Много ми омръзна...

Вчера имах почивен ден и се удивих- из града през работно време ромите са болшинство...

И след "българите на кайма" по новините преди малко ми прелива вече!

Съгласен съм, в това спор няма, но как така 8-10-12 пъти, ПЪТИ по-скъпо, два три да, дори и четири, за усърдието и материалите ама чак толкова не съм съгласен. Мое мнение.

Ами то и аз не съм съгласен Mercedes S 600 да струва над 270 хиляди без екстрите след като за 20 хиляди мога да си купя дачия. Че какво пък толкова повече има тоя мерцедес бе д**а? 4 колелета, кормило, чистачки и стопове - и едната и другата ги има...

Почваш ли да схващаш колко лаишки звучи това, което написа ти :)

По същия начин можем да сравним джип, произведен за военните и цивилния вариант.

В случая въпросните дискове по-скоро трябва да струват колкото онзи по-скъпия, който съм цитирал, ако трябва всичко да бъде както трябва. Е да ама на "простосмъртните" не са им необходими вечни неща, нито някой от тях ще ги влага в сървъри, работещи с максимално натоварване 24 часа в денонощието, та могат да се икономисат доста неща, да се предвиди техниката да издържи около 5% натоварване за 3 години вместо 100% при 5 години, да е 5-6 пъти по-бавничко (те няма да усетят) за сметка на капацитета (който го виждат и пълнят обикновенно с филми и музика) и т.н.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...