Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Баща ми до ден днешен всяка година дава курбан, че баш за апандисит щяха да го пратят в гроба...

Май само в Каспела са останали поносими доктори...

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Младенски, в тая държава, в тия години, да идеш на лекар без връзки и познати си е такова хвърляне на боб, че не е истина! 

Никъде няма читави (читави като хора) лекари!!!

Падна ли са ми в очите по-ниско дори и от адвокатите и бакшишите :sick:  В момента в който се измъкнат от договорните си зависимости (ако са държавна поръчка) и стават, егати и месарите, егати и кръволоците!

И никой не може да ме убеди в противното, предвид тоталната помиярщина и откровеното безочие и коравосърдечност (меко казано) от страна на тия... хора..., на които се нагледах през последните пет години....

Младенски, в тая държава, в тия години, да идеш на лекар без връзки и познати си е такова хвърляне на боб, че не е истина! 

Напълно се убедих в това!!!

Никъде няма читави (читави като хора) лекари!!!

Падна ли са ми в очите по-ниско дори и от адвокатите и бакшишите :sick:  В момента в който се измъкнат от договорните си зависимости (ако са държавна поръчка) и стават, егати и месарите, егати и кръволоците!

И никой не може да ме убеди в противното, предвид тоталната помиярщина и откровеното безочие и коравосърдечност (меко казано) от страна на тия... хора..., на които се нагледах през последните пет години....

+1111111.... с две ръце  :thumbsup:

Май само в Каспела са останали поносими доктори...

Тц. Личен опит от две ходения - олигофрени. Единия път ме изкараха диабетик и ми изписаха хапчета за смъкване на кръвна захар, които ако не беше тъщата(30+ на инсулин и е в час) щях да получа някоя хипоглекимична кома и я умра я не, защото нормално и правилно направени изследвания в последствие показаха ,че съм в (да чукна на дърво) без дори близък намек за диабет. За 2 минути ми измериха кръвно от 240 до 140 3 сестри, ей така на крак в коридора, изписаха ми грешни лекарства за черния дроб и добре, че питах да се поправиха в последния момент преди да си тръгна. Втория път ми забравиха да ми махнат конците от гърлото и след месец когато нещата тръгнаха на възпаление ме оправи друг доктор, та ми се размина абцеса на косъм

Аааа и да  - от епикризата там се водя че съм с направен скенер - такова нещо само на филм съм виждал, но пък парите сигурно са дръпнати от касата.

Сега се сетих, че в тая болница един доктор искаше майка ми да ходи на 3 месеца да и правят ендоскопи с пълна упойка. При положение, че на болни, лекувани от рак им правят по 1 път в годината за наблюдение, а на нея нищо и няма и оня искаше да я гъчи с упойка на 3 месеца - да вървят пътеките...

Къде набара такава цена? Да не е месечната такса за CC ? Тук като кажа cs версията вместо сс и ми вика 800евро

Това е за Photoshop Elements 13. Не е супер-дупер гъзарията CC, но все пак има почти всичко, което ми трябва и освен това си е нормално приложение, което да качиш на лаптопа.

Свестни доктори многооо мноогооооо трудно дори и на частно може да се намерят . То и с познати и с пари не е гаранция на какъв ще попаднеш .

Дет се вика.... Кат' са знам къф съм инженер, как да отида на доктор....

Долни боклуци, които дори и на детския живот гледат като на пакетче семки от което да изкарат стотинки.....

Пожелавам им на всичките тия боклуци, които имат деца, да хапнат от същото някой ден. Гадове долни!!!

Спешната помощ, няма какво да ги коментираме честно казано. Ноември месец изживях такъв ужаст с баща ми, че АКО бяха дошли изобщо и аз щях да ги бия. Баща ми има кръвно 240 на 190, адски главобол и е неадекватен, оная по телефона вика дай му валериан ще му мине...Не било спешен случай, чао...Алоууу.....

Аз пък за младите доктори съм точно на обратното мнение, много по-малко опит имат, но знанията им са по-пресни и повече вникват във въпроса. Поне опита ми последните години това сочи. Ето например баща ми, го качих на колата и марш на Пещерско, приема го възрастен доктор на видима възраст около 50-те. Вика има нелекувано кръвно - Аз викам: Какво? Човек дето ходи всяка година по няколко пъти на кардиолог, над 10 години пие какви ли не хапчета за кръвно все различни и от скъпи по-скъпи бил с нелекувано кръвно?!?! :online2long: :online2long: :online2long: Как да е изписаха други хапове и хайде в къщи. Скоро направихме пак консултация с друг млад доктор, вика дай да видя скенера дето сте правили, оп ей на шипове притискат нерв и от това дига кръвно, дето никой не е видял.

Правя бъбречна криза отивам в спешното, викам на доктора зад бюрото, който в момента си рисува на гърба на рецептите, че правя криза. "Е, ти пък от де знаеш, да не си доктор?" Давай кръв, урина и идвай пак с излесванията : "О, чудо криза съм имал.." При сестра ми пък се падна младо докторче, пипна корема и вика не е апандесит и прав се оказа. Та последно време от възрастните виждам много по-голямо зло от младите доктори.

Добре бе Толкоз ли не знаете как боли възпален апандисит ? Младенски трябваше да идете право в Каспела ;) Там щяхадда ви вземат някви пари,но веднага щяха да я оперират и всичко да е минало. Ако не знаете как боли, 1 кръвни изследвания веднага показват.Повишават се някaкви микроби в урината и веднага се засича това нещо.Почва яко парене като пикаеш.

П.п на мен като ми даваха направление от тракийската поликлиника си спомням,че докато тоя хирург ми пишеше документите,една хлебарка най спокойно си ходеше по бюрото й :D

Мен там ме оперира бившия съсед :D Цяла нощ си го държах и резултата е на лице 10 санта белег :DДаже специално ми каза,че е търси по-тънки конци за да не е много голям белега :D

Аааа и да  - от епикризата там се водя че съм с направен скенер - такова нещо само на филм съм виждал, но пък парите сигурно са дръпнати от касата.

Аз отидох в "Иван Рилски" до търговиите да ме обрежат (сюнет) че се налагаше, а в епикризата пишеше че ми е правена операция на бъбрек. Добре че ме рязаха с местна упойка, иначе ако бях с пълна упойка и прочетях епикризата, щях сигорно да си търся белег на гърба, а такъв нямам  :smile1:

.....

По-скоро има кадърни и некъдърни. На който си му идва отвътре и млад и стар си е добър, а на който са му пъхнати в гъзъ си е пълно дърво.

Добре бе Толкоз ли не знаете как боли възпален апандисит ? Младенски трябваше да идете право в Каспела ;) Там щяхадда ви вземат някви пари,но веднага щяха да я оперират и всичко да е минало. Ако не знаете как боли, 1 кръвни изследвания веднага показват.Повишават се някaкви микроби в урината и веднага се засича това нещо.Почва яко парене като пикаеш.

Тук не опира работата до пари, плащаш 50-60лв и някой лев за престой. Но в такъв момент е малко трудно да се мисли адекватно. Първата ми мисъл беше хирургиите, голяма болница и близо до нас, не че каспелата не ми е и по-близо ама а де. Още ме е яд, че не се сетих за нея. Но явно е имало да излиза, както казват старите хора. Пак добре че извади късмет. Сега ще е малко по-тежко възстановяването, че не е 10см белег ами сигорно 40см от гърдите до долу е.

Знаем, как да не знаем. Всеки седмица минимум 1 път боли и го махам.

Иначе за паренето - все си мисля, че бъркаш трипера с апандесит, ама не съм 100% сигурен :0

Иначе с кръвни се хваща увеличен брой на едните кръвни телца, които с болката в дясно трябва да им светва на докторите, че е към апандесит. Те и тъщата така я върнаха и накрая излезе спукан, почнал да некротира вече. Обаче спукването е било към коремната стена и там е опряло и е държало да не плъзне навсякъде - разпориха я като риба - половината страна е белег.

Подкрепям, разбира се. А баш в гъчкания мол, защото времето е лееко скапано, а и сам знаеш, че детето не пита къде си, когато е гладно.

Не може ли да се изпомпва кърма в една бутилчица и да се носи като се излиза с детето за такива случаи просто? Не съм видял конкретно историята, но май разбрах за какво става въпрос. Не е нормално в мола да си размотаваш циците и да си храниш детето. Грозно е.

http://www.chickenlittlekids.com/ProductImages/thrd_420000001880.jpg

Не може ли да се изпомпва кърма в една бутилчица и да се носи като се излиза с детето за такива случаи просто? Не съм видял конкретно историята, но май разбрах за какво става въпрос. Не е нормално в мола да си размотаваш циците и да си храниш детето. Грозно е.

http://www.chickenlittlekids.com/ProductImages/thrd_420000001880.jpg

Чак пък грозно... Кое му е грозното женските гърди или хранещото се бебе?

Едно от най-естествените неща на тоя свят е майка да кърми детето си.

Само, че по наше време всякакви лигльовци наизскочиха - все ги дискриминират, расисти били, шовинисти били, не знам си какви. Нещо подобно е и със срането - голям проблем как може да показват тоалетна чиния във филм? Що да не покажат? Има хора дето не серат ли? Или пък слагай си тоалетната хартия в торбичка да не видят хората? Защо, те с ръце ли се бършат задниците.

Едно от най-естествените неща на тоя свят е майка да кърми детето си.

Само, че по наше време всякакви лигльовци наизскочиха - все ги дискриминират, расисти били, шовинисти били, не знам си какви. Нещо подобно е и със срането - голям проблем как може да показват тоалетна чиния във филм? Що да не покажат? Има хора дето не серат ли? Или пък слагай си тоалетната хартия в торбичка да не видят хората? Защо, те с ръце ли се бършат задниците.

То има много естествени неща. Естествено е и да се изхождаш. Дай да си постиламе вестници с торбички под тях, да си акаме където ни дойде и да си го прибираме после. Нищо мръсно не правим, а дори може да носим и ароматизатор да си пръскаме след нас! Win - win! Всички го правят?!

Естествено е и раждането. Даже по-естествено от кърменето. Предлагам в близък план да показват процеса на раждане 3 пъти дневно по телевизията и да има близки кадри по билборди из града, за да виждат хората от къде са дошли и да оценяват красотата на живота, който живеят.

Нека майката кърми детето си. Просто да се прикрие, за да не се вижда от всички минувачи.

Чак пък грозно... Кое му е грозното женските гърди или хранещото се бебе?

Грозно като поведение, а не като гледка. Ако е някоя вмирисана ромка, дали пак няма да го намираш и за визуално неприятно тоя път? Действието е същото. Действащите лица са различни.

Ти колко пъти по телевизията гледаш кърмещи жени и билбордове по улиците, че првдлагаш да е по подобен начин с раждането?

Кажи, че не харесваш цици и ти пречи кърменето. Какво се обясняваш толкоз подробно.

Ти колко пъти по телевизията гледаш кърмещи жени и билбордове по улиците, че првдлагаш да е по подобен начин с раждането?

Кажи, че не харесваш цици и ти пречи кърменето. Какво се обясняваш толкоз подробно.

Чоплиш думите. Не се обяснявам. Аргументирам се.

То има много естествени неща. Естествено е и да се изхождаш. Дай да си постиламе вестници с торбички под тях, да си акаме където ни дойде и да си го прибираме после. Нищо мръсно не правим, а дори може да носим и ароматизатор да си пръскаме след нас! Win - win! Всички го правят?!

Естествено е и раждането. Даже по-естествено от кърменето. Предлагам в близък план да показват процеса на раждане 3 пъти дневно по телевизията и да има близки кадри по билборди из града, за да виждат хората от къде са дошли и да оценяват красотата на живота, който живеят.

Нека майката кърми детето си. Просто да се прикрие, за да не се вижда от всички минувачи.

Грозно като поведение, а не като гледка. Ако е някоя вмирисана ромка, дали пак няма да го намираш и за визуално неприятно тоя път? Действието е същото. Действащите лица са различни.

Ама много чувствителни нещо сте станали щом тази гледка ви тревожи... Сравнението ти е безумно тази майка едва ли е тръгнала да се снима по билборди и по телевизията, просто е искала да нахрани детето си, на някой като му пречи може просто да не я гледа

Не може ли да се изпомпва кърма в една бутилчица 

Не може. Разваля се. 

В интерес на истината вокса е прав - като иска да го храни навън, изцежда в шишенце кърма (за 2-3 часа нищо няма й стане на кърмата) и си го храни ако ще в мола, ако ще в ресторанта...убеден съм, че бебето няма да има претенции откъде точно ще му идва яденето. :D

@Танасе, ти да не си опитвал кърма след 2 часа от шише? :laughing:

Чоплиш думите. Не се обяснявам. Аргументирам се.

Аргументираш се баш като някой, който познава кърменето дотолкова, доколкото някога е сукал от майка си. 

Лично аз никога не съм забелязал майка, кърмеща детето си, да си "пери циците", както някой малоумно беше казал. Самото кърмене като такова е абсолютно нормален природен процес, който не би следвало да смущава нормални хора.    

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...