Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата


Recommended Posts

Аз лично на прима виста не мога да се сетя за наистина добра кръчка в която всичко да е хубаво....в повечето случаи определена кръчма прави определено ястие хубаво и до там.....тва е положението на ПлоиФ

В Дон Камило ходим ние много често. Цените са ок, храната също.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Хм, говори ми! :punk

 

Иначе основно ми се ще да наблегна на ресторантите с типично българска кухня, защото от автентични мексикански, китайски и всякакви такива отдавна ми е писнало, плюс наблягане на бирариите с хубава наливна бира естествено. Смятам да обиколя и родопските кръчми из смолянския край, защото истински качамак и смилянски боб не съм ял от векове. :)

Значи Даяните трябва да ти харесат http://dayanabg.com/Никой не я спомена, но пък аз нямам оплаквания оттам. Като фаворит за обстановка ми е Даяна 5... Не се и пуши вътре, което е голям плюс в сравнение с повечето заведения, в които ходя напоследък..

Също и Потомци ми хареса. Ходих там наскоро и останах доволен.

Другите, в които напоследък попадам нещо не ми допадат. Или ще се пуши, или ще се бавят много, или ще объркат нещо.... Все нещо ще ме подразни.

Link to comment
Share on other sites

Хубави ресторанти с добра кухня (включително и с висока хигиена в самата кухня) и добро обслужване в този град има, но и цените там са хубави... На първо четене се сещам за „Сол и пипер“ „Буено“ и новият „Тон Бонбон“ (ресторантската част), който отвориха зад Бау центрум-а. Информацията ми дет се вика е от извора :))

 

П.п. Даяните са дупки ужасТни и заслужават съдбата на Веселото село... Тонитата са не по-малки кенефи....

Link to comment
Share on other sites

Хубави ресторанти с добра кухня (включително и с висока хигиена в самата кухня) и добро обслужване в този град има, но и цените там са хубави... На първо четене се сещам за „Сол и пипер“ „Буено“ и новият „Тон Бонбон“ (ресторантската част), който отвориха зад Бау центрум-а. Информацията ми дет се вика е от извора :))

 

П.п. Даяните са дупки ужасТни и заслужават съдбата на Веселото село... Тонитата са не по-малки кенефи....

Не искам да изпадаме в разпри. Още повече, че и на мен не ми е сред любимите, но разнообразието на българска кухня, което могат да предложат Даяните, рядко ще се намери друг такъв. 

А китайският до нас има повече българска кухня от Буеното... :)

Link to comment
Share on other sites

Буеното наистина става, в Сол и Пипер не съм бил жената ме е заврънкала да ходим та сигурно скоро ще го посетя. 

 

В Тонитата съм си обещал никога ама никога да не стъпвам.

Наясно съм че в повечето кухнята е ужас и си имат плъхове....ама там го и видях......няк'си е по-различно.

 

Отиваме една вечер с приятели да хапнем и да пием по бира, както си хапвам сладко пил.крилца поглеждам небрежно към окаченият таван (направен от опушени pvc плоскости) и  виждам как огромен плъх се разхожда, ма явно си беше и похапнал добре та спираше и да почива.....  :nugget:  :nugget:

 

 

За Даяните мнението ми е подобно, само като видя накичените китайски неонови надписи навсякъде + етно бг стайл и ми става едно такова тежко...

Link to comment
Share on other sites

Реално в тоя Град Пловдив няма едно свястно заведение.Ale House няма нищо общо с тази в София ;) Jegerhof беше добре,но сега били сменили готвача и кухнята не ставала :(

 

Някой от тоя форум с добри идеи що не се фане да направи един хубав ресторант :lol:

Идеи имам, въображение в кухнята не ми липсва, ама кинтите са кът...пък за отваряне на приличен ресторант тряят бая кинти.... Да не говорим и че положението с персонала е трагично...много трудно се намират читави хора.
Link to comment
Share on other sites

Мдам, този "Сол и пипер" май задължително ще се посещава. Я кажете за някакви ценни нови кръчми с типична родопска кухня по пътя за и около Пампорово?

Link to comment
Share on other sites

В Даяните не се ли пушеше все едно не са чували за закона?

 

В Даяните не се пуши. Само там от тоя тип заведения. Почти навсякъде другъде се пуши. А Даяните са пълни.

После да си говорим как забраната на тютюнопушенето разваля бизнеса на ресторантьорите.

Link to comment
Share on other sites

Не ти остава много избор при това положение. Особено като излезеш извън града, на никой не му пука от забраната. Всички са най-великите на света. Нация от нагли тъпунгери.

Link to comment
Share on other sites

Бизнеса на ресторантьорите им го разваля адски лошата кухня, отношение и атмосфера (включително отопление и вентилация) на помещенията. 

Не може да бачкам на Д. Николаев и да няма в близост от 10мин с кола или 10мин пеш нито един приличен ресторант за обяд. Честно... лятото да е хладно, зимата да е топло (не да е 15гр, а да е над 20 - не се базикам адски смешни са повечето ресторанти, да ми е под 18гр вътре при положение, че вън е 10гр). И разни посмешища като Димардо или каквото е там на края на Данаил Николаев (срещу 2ро Районно) да работи и да има клиенти с ужасната си кухня. 

 

Ривиерата на Д. Николаев е пълен тотал кухнята ...ама чак ужасяващо зле.
 

Link to comment
Share on other sites

В Даяните не се ли пушеше все едно не са чували за закона?

 

Помня, че някой тук точно за Даяните пишеше, че шефа тропал с крак на клиентите, дръзнали да питат, аджеба, защо се пуши при наличие на забрана. Та тоя шеф/собственик/готвач беше казал, че там важи неговият закон, който казва, че ще се пуши. Беше за Даяната на Радио и Телевизия.

Link to comment
Share on other sites

Между другото НЕ препоръчвам да ходите в Елеа до папараци ако сте непушачи...Празнувахме ивановден на един приятел там-голяма грешка.Така ни опушиха зверски,дъни някво маане дето трябва да минава за Гръцка музика хвърчат салфетки и карамфили ужасТ най-страшен,пълен лисичарник а цените са...

Link to comment
Share on other sites

Помня, че някой тук точно за Даяните пишеше, че шефа тропал с крак на клиентите, дръзнали да питат, аджеба, защо се пуши при наличие на забрана. Та тоя шеф/собственик/готвач беше казал, че там важи неговият закон, който казва, че ще се пуши. Беше за Даяната на Радио и Телевизия.

 

Беше за ресторант "Джоана" ;) аз бях другия на масата... посъветваха ни да си ходим и то доста неучтиво.

Link to comment
Share on other sites

Между другото НЕ препоръчвам да ходите в Елеа до папараци ако сте непушачи...Празнувахме ивановден на един приятел там-голяма грешка.Така ни опушиха зверски,дъни някво маане дето трябва да минава за Гръцка музика хвърчат салфетки и карамфили ужасТ най-страшен,пълен лисичарник а цените са...

В Елеа дори и да сте пушачи, не бива да се ходи!

Въпреки почти изцяло гръцкият персонал (готвачи), манджите им имат много малко общо с гръцките. Хигиената в кухнята е ужасяваща. А цените им са страховити! Елементарен обяд за двама излиза педя кожа, кило кръв и два предни зъба.

Ако на някой толкова му се прище да опита що-годе истинска гръцка кухня, препоръчвам бившия Бумеранг (до спортното училище).

Link to comment
Share on other sites

В събота бяхме в Аглая на Кукуш, едно време пицария ли какво е било. Останах приятно очарован от обстановката, кухнята и обслужването. Много сме доволни.

Link to comment
Share on other sites

В бившото куцо магаре.Сега нямам идея как се казва било добре.Една приятелка работи там като сервитьорка.

Link to comment
Share on other sites

Ресторантите са на такова ниво, защото и нивото на клиентите е такова - всички искат меню от 100 страници, а цена над 7-8лв на каквото и да е вече е неприемлива, нищо че само пакетче нормално масло гони 4лв в магазина. Пък ако може и порциите да са по половин кило, за да се чувства изобилието, пък било то и от ярма. Пушенето също изискване на клиентите.

Link to comment
Share on other sites

Не съм съгласен, цените в повечето ресторанти са мнооого далече от качеството което се предлага, просто се гони печалба от 300-400%. 

Link to comment
Share on other sites

Връзката цена-качество не е линейна. Каква трябва да е цената според теб за миналогодишно пиле, щото според мен и пари да дават пак не отговаря качеството на цената.

Link to comment
Share on other sites

Не съм съгласен, цените в повечето ресторанти са мнооого далече от качеството което се предлага, просто се гони печалба от 300-400%. 

Пазар, кво да го правиш. Ако има кой да плаща, марджина може да скочи и 1000%, примери колкото искаш. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...