Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Ха на бас.

Абе наполовина си там - отговорът е ПИТЕЙНА ВОДА.

За пореден път доказваш, че си лишен от всякакво чувство за естетика.

Естествознание - нямам розови чорапи!

Баси, дори на тия евтини самолетни билети в момента, само пътуването ми до България излиза почти колкото една седмица почивка на Хаваи.

Тъкмо около толкова е, Момчиле. Ако се циганиш за 800-900 долАра, то си е твой проблем  :laughing:

С КЛМ през Амстердам - сандартна схема. 

Видене, поздравявам те с едно нещо, от Каролев:

Да си комунист не означава да членуваш в БСП, а просто да вярваш, че някакви чиновници могат да планират твоя или живота на децата ти по-добре от тях самите и да им наложат плана с полицейска бухалка

Останалото на който му се чете (напълно съм съгласен с написаното - добро е):

Най-много обичам изявления на министри и пишман-анализатори, че преди да се прави нещо от гражданите, трябва политиците и държавната власт (маскирани по-благовидно под "държавата") да има цялостна визия. Я един кратък исторически преглед:

1. Държавната власт нямаше цялостна визия за IT индустрията -> днес сме в топ 3 на най-бърз интернет в света, световен хъб за аутсорсинг и IT индустрията дава най-високата заплата в страната.

2. Държавната власт нямаше цялостна визия за катераческите стени -> днес Уолтопия на Ивайло Пенчев е номер едно в целия свят, като хем продава най-скъпо, хем продава и най-много.

3. Държавната власт имаше цялостна визия за туризма, но не му я наложи -> днес туризмът формира 14% от икономиката, без значение дали всичко в него ни харесва или не. Проблемите и в този сектор по-скоро идват от неспособността на държавата да си изгради адекватна инфраструктура и забраните на частния сектор да си изгражда собствена инфраструктура.

4. Държавната власт имаше цялостна визия за енергетиката -> днес енергетиката ни е почти колабирала, а безпомощни политици и популисти си мият ръцете с частни дружества на нейния вход, в които я отива 9% от сметката, я не. В топлофикационния сектор пък е цялото чиновническо войнство да удържи бизнеса на няколко съмнителни дружества и де факто фалиралата държавно-общинска Топлофикация София срещу възможността световни лидери като Далкиа в Топлофикация Варна да разширят бизнеса си и да предложат по-добри услуги.

5. Държавната власт имаше цялостна визия за водоснабдяването -> днес едно от малкото нефалирали ВиК-та е частното в София, почти всички останали са катастрофирали.

6. Държавната власт имаше цялостна визия за пенсионната и здравната системи -> днес и двете са почти фалирали, а за малко да унищожим и спестовния елемент, който е единствената мъждукаща надежда младите българи да получават пенсия, която да стига за нещо повече от пакетче семки и билет за автобус до центъра, където ще има партиен предизборен концерт.

7. Държавната власт имаше цялостна визия за образованието -> през последната седмица си направих социалния експеримент да питам всеки 12-класник, когото срещна колко негови съученика заминават за чужбина. Нямаше нито един отговор, който да е под 40% от класа.

Така че, много моля всички, задръжте си цялостните визии за вашия дом, блок и фирма. Да си комунист не означава да членуваш в БСП, а просто да вярваш, че някакви чиновници могат да планират твоя или живота на децата ти по-добре от тях самите и да им наложат плана с полицейска бухалка. P.S. Тия дни ще напиша нещо и за т.н."гражданското общество" което щяло да оправи политиците....поредната заблуда...пробутвана от политици и кандидат-политици.

Нали ти казах, че щом ми се възхищаваш от Каролев (не че се учудвам в твоя мегатежък случай), най-вероятно няма какво да си говорим. Следваща стъпка - Волен Сидеров... В смисъл по болнични листове са заедно, та и последователите така... 

от Каролев:

Познавам го лично :). Водолаз е :P. Много интелигентен човек е и ми прави кеф когато си общувам с него. Не е истина колко книги е прочел на тема икономика и най - важното: постоянно е с книга в ръка и чете нова информация. Честно казано като му чета мненията в медиите, има доста неща с които не съм съгласен. Всъщност относно на тема Банско. Иначе на тема икономика съм съгласен с него. Не обръщай внимание на дъртите комунисти. Комунист е начин на мислене и действие. Може да са от всякакви партии и да ти говорят по всякакъв начин. Виж другаря с неговите мнения между нас.

Да, специално за Банско лобира яко, въпреки, че аз пък не мога да разбера какво толкова би пречил 1 лифт на дивата природа и защо е такъв проблем да се направи, но пък не съм запознат какво точно се опитват да правят. Преди време питах ама така и никой не успя да ми обясни...

А на Иван мнението всъщност относно Банско е на практика мнението на Вено. Както и много други мнения.

Каролев в никакъв случай не е глупав , но е платен простак, което обезсмисля всичко останало....  

А на Иван мнението всъщност относно Банско е на практика мнението на Вено. Както и много други мнения.

Каролев в никакъв случай не е глупав , но е платен простак, което обезсмисля всичко останало....

Нищо не обезсмисля. Пробвай да прочетеш някои неща без да се водиш по логиката "тоя е простак, няма да го слушам - всичко, което казва са глупости", защото не всичко са глупости. Особенно онова, което пуснах по-горе.

Ако искаш мога и на frujn да ти пусна някои неща, ама там ще кажеш, че евреите и американците му плащат (и е възможно да е така - не съм го проучвал), но това че 80% от нещата са му такива не значи, че другите 20 също са глупости.

Както казах - полезно е да се чете и другарката Мая Манолова даже.

Дкакво толкова би пречил 1 лифт на дивата природа и защо е такъв проблем да се направи

Проблемът, дедо, не в лифта. Много от противниците му(като мен) разбират, че това е нещо, което ЩЕ Е от полза. Проблемът е в монопола на Юлен, в тоталното погазване на разпоредби за строеж в НП Пирин, както и във всичката съпътстваща цигания, която се е пръкнала и ще се пръкне около този лифт. За изсичането на дървета в местност, защитена от Юнеско пък мисля, че няма смисъл да говорим. Разбираш ли, лифтът е само символ на идеята, против която се обединяват "природозащитниците". Същата работа като "Лафка" - не ми е проблем поредната кибитка за цигари, проблем са ми нарушенията около нея и облагодетелстването на една свиня.

Какви цени гледаш? 792$ двупосочен намерих аз за след 2 седмици.

казах сайта. моя беше 710 долара двупосочен, октомври 2014. и го купих от днеска за другата седмица щото спонтанно реших да се върна

Абе наполовина си там - отговорът е ПИТЕЙНА ВОДА.

Естествознание - нямам розови чорапи!

Тъкмо около толкова е, Момчиле. Ако се циганиш за 800-900 долАра, то си е твой проблем  :laughing:

кОр. Пътувай един път с турците и ми кажи дали ще се качиш на други авиолинии...Може би арабеските.

С турците хапнах на корем и пих на корем и те бяха така добри да дават алкохола фор фрий :D :D. (стандартна практика + двa куфара багаж безплатен). Аз така най-обичам :D

Бе той Каролев не разправяше ли,че с КТБ всичко е ОК и няма страшно, 2-3 седмици преди да затвори кепенцата? Нещо такова ми се върти като спомен през главата.

Ако се циганиш за 800-900 долАра, то си е твой проблем  :laughing:

Абе мисир, нали като умножа по 3 в моя случай стават точно $3,000. И KLM са измекяри, на този етап Луфтханза са ми най-добре, стига да не почнат пак да стачкуват. Айде давайте предложения за свестни кръчми. :lol:

Няква бясна конкуренция кой да бъде по-щедър се вихри при мобилните оператори.Налазвай,народе.Но умната :)

Абе мисир, нали като умножа по 3 в моя случай стават точно $3,000. И KLM са измекяри, на този етап Луфтханза са ми най-добре, стига да не почнат пак да стачкуват. Айде давайте предложения за свестни кръчми. :lol:

Виж билетите с турците. Както си семеен по два куфара имаш, при другите се плаща.

Виж билетите с турците. Както си семеен по два куфара имаш, при другите се плаща.

В тези географски ширини, от които идвам турците ги няма никакви. А да обикалям цяла Америка, за да ги хвана някъде по пътя не си струва просто. :)

В тези географски ширини, от които идвам турците ги няма никакви. А да обикалям цяла Америка, за да ги хвана някъде по пътя не си струва просто. :)

От Торонто имат класа: economy premium. Горещо ти я препоръчвам. Трябва да видя от къде другаде имаха. Почти винаги се старая да летя с тях или с египетските авиолинии. Последните даже ги надминават. Скоро вероятно ще пробвам emirates. Да видим там как ще е.

От Торонто имат класа: economy premium. Горещо ти я препоръчвам. Трябва да видя от къде другаде имаха. Почти винаги се старая да летя с тях или с египетските авиолинии. Последните даже ги надминават. Скоро вероятно ще пробвам emirates. Да видим там как ще е.

Следващия път ако пътувам сам, мога и да си направя различни разходки с прехвърляне тук-там и да ги пробвам, но този път просто нямах друг избор, освен да ползвам директен полет на Луфтханза през Мюнхен. :)

Няква бясна конкуренция кой да бъде по-щедър се вихри при мобилните оператори.Налазвай,народе.Но умната :)

Не знам колко умната ама аз ги налазих :). Бях на Surf$Talk L, преподписах на Трансфер L и си взех на лизинг Microsoft Lumia 535. Вярно, леко големичък ми идва, но пък съм все по-очарован от Windows Phone 8.1. Сега обмислям дали да не мина на Трансфер XL 5GB, който ми идва с 4 лева отгоре, ама няма да се притеснявам дали ще ми стигат минутите. Проблемът е, че тарифират всяка захапана минута като цяла и така на практика кратките разговори са неизгодни - уж получаваш 1200 минути, ама използваш ефективно не повече от 800.

Проблемът, дедо, не в лифта. Много от противниците му(като мен) разбират, че това е нещо, което ЩЕ Е от полза. Проблемът е в монопола на Юлен, в тоталното погазване на разпоредби за строеж в НП Пирин, както и във всичката съпътстваща цигания, която се е пръкнала и ще се пръкне около този лифт. За изсичането на дървета в местност, защитена от Юнеско пък мисля, че няма смисъл да говорим. Разбираш ли, лифтът е само символ на идеята, против която се обединяват "природозащитниците". Същата работа като "Лафка" - не ми е проблем поредната кибитка за цигари, проблем са ми нарушенията около нея и облагодетелстването на една свиня.

Абе помня, че имаше нещо гнило там, но като че ли не беше баш историята с природата и резерватите.

Ale House, Jegerhof, Хемингуей

Ей, вярно бе! Тука се дърлиме андроид срещу iOS, а няма хора да проповядват Windows Phone...

Чуден си е телефона ами софтуера за него е малко иначе е общо взето качествен. Имам 2ма мои приятели не искат да чуят за други телефони. На мен ми стои много куц, ама те се кръстят на него.

сигурно щото WM потребителите са 4-5....в световен мащаб

Повече са ама не мен ми стои странен. Ужким сега майкрософт се опитват да прилапат корпоративните клиенти в щатите както навремето направиха blackberry ама не им се получава нещо засега

сигурно щото WM потребителите са 4-5....в световен мащаб

В новия сезон на House of Cards всички джиткат с такива. Явно Микромек яко са плащали на Нетфликс. :lol:

Ale House, Jegerhof, Хемингуей

Последните два ги знам, щото ги имаше още по мое време, ама този първия не съм го чувал.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...