netrootbg Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Сетиха се кАсно да отговарят на другото печатане, което е от десетки години.... Няма да им помогне особено, защото тоя номер вече дикиш не фаща. Интересно ти как това видя, а не си забелязал неизмеримата цифра хартии, отпечатани зад Океана без грам поритие.... Момчиле, ела бре - имаме прилични голф игрища.... Там никой не може да ги стигне в печатането. Но както виждаш за момента действа. Още не са започнали и курсът е срина. Идеално за икономиките. Лесно ще се изплатят заемите, отделно износа ще се увеличи. Ако го направят в разумни граници ще се отрази доста добре на Европа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 НЕ съм съгласен, Ванка - просто БАЛОНЪТ СЕ НАДУВА. Нищо хубаво не предстои. Не може да се хрантутят държави-кърлежи като Гърция, Испания, Италия, Португалия... НЕ МОЖЕ. Пият кръв. Не може едни да работят, да дърпат и теглят, други на фиеста.. Ей тук някъде се вместват някои разсъждения на Ники. Тук вече мога да се съглася. И чак сега да ми се сетиш да печаташ... Ще се надпечатваме без покритие ли? НЕ става така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 НЕ съм съгласен, Ванка - просто БАЛОНЪТ СЕ НАДУВА. Нищо хубаво не предстои.Той изходът е ясен. Историята е повтаря вече хиляди години. Древна Гърция, Римската империя... Франция, Германия. Запасявай се със злато ако можеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 И да го ядем ли после това злато? Не съм го пробвал на вкус.... Хубаво казаха преди време - учете се на автономно земеделие и животновъдство или учете китайски..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 И да го ядем ли после това злато? Не съм го пробвал на вкус.... Хубаво казаха преди време - учете се на автономно земеделие и животновъдство или учете китайски..... Както казах: гледай историята. Всичко се повтаря. Златото винаги ще се търгува добре. Не говоря да влезне в ежедневна употреба, но е добър вариант за спестяване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Както казах: гледай историята. Всичко се повтаря. Златото винаги ще се търгува добре. Не говоря да влезне в ежедневна употреба, но е добър вариант за спестяване. Радвам се че виждам един мислещ човек тука. Между другото ако някой не го е гледал това, горещо му го препоръчвам: http://www.zerohedge.com/news/2014-08-23/former-mafia-boss-tells-cnbc-stocks-are-bubble-buy-physical-gold И да го ядем ли после това злато? Не съм го пробвал на вкус.... Хубаво казаха преди време - учете се на автономно земеделие и животновъдство или учете китайски..... Видене, вече разбрахме, че нищо не разбираш от икономика, моля те сведи глава засрамено и замълчи :P PS: Пффффф кога успя да ме превариш по брой постове бе майна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Нямам намерение да се опитвам да убеждавам неграмотни хора като тебе в очевадни неща, за които си толкова сляп, колкото не можеш си представи... По-скоро е възможно нов компютърен език да съчиня. ========= Ванка, времето ще си покаже, казано е. Неграмотният ме прави хем кейнсиянец, хем комунист.... Няма лечение тая схема. ====== Одеве получих такова невероятно задание от Америка, така че форумните неграмотности и глупости, особено в петъчната нощ са ми излишни. Това може да подмине и сделката с DHL... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Нямам намерение да се опитвам да убеждавам неграмотни хора като тебе в очевадни неща, за които си толкова сляп, колкото не можеш си представи...Не са очевадни. Ама изобщо! Това, че ти не можеш или не се опитваш да намериш аргументи говори за съвсем друго. Ванка, времето ще си покаже, казано е. Неграмотният ме прави хем кейнсиянец, хем комунист.... Няма лечение тая схема. Едното не изключва другото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Всичко се повтаря за хиляди години. Винаги по един и същ начин. До момента няма никаква разлика. Не виждам защо да не гледам към историята вместо към много образовани икономисти и не знам си какви. За мен, кой каква диплома има, няма никакво значение. Специално в моята сфера най - некадърните са с диплома за инженери. И разбира се точно с тази диплома парадират. Ники, предполагам и ти си на това мнение? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Ники, не мога в Булфорум да ти обяснявам неща в прав текст. Утре вечер сме на Жан Жорес, а.к.а ЖЖ, на няма 100м от тебе - чувствай се поканен и може да ти говоря прав текст. Някои от безуните ти теории имат смисъл, но не приложение в световен мащаб - сам ако не го виждаш не мога да ти помогна. Wishful thinking е едно, реалността е друго. А на наша почва пак повтарям НЕМО - КОРУПЦИЯТА съсипва същността на РЕГУЛАЦИЯТА. ЕДИТ: Ванка, то и климатичните цикли се повтарят, но на няколко ХИЛЯДИ години (казавам го за Ники). В момента и едните, и другите са форсирани и вЕрвай ми - няма да е добър края. Просто защото сме това, което сме. Циклите затварят все по-късо и няма време за буфер. Сети се какво ще се случи накрая като гръмне големият балон. Например наясно ли сте, че следващият голям проблем няма да е петрол? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Много мъдрост се лее в тоя форум. Да се чуди човек, мъдростите в книга ли да ги събира, или за документална поредица да започва да събира документи и съгласия. Измислих им и име. "Светът. Хората. Истината." И ще кръстя епизодите/томовете с различни думи според тематиката, задължително членувани в пълен член. С твърда корица в тъмни цветове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Без жълти и розови райета????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Ники, предполагам и ти си на това мнение?Абсолютно. Някои от безуните ти теории имат смисъл, но не приложение в световен мащаб - сам ако не го виждаш не мога да ти помогна. Първо нито са мои теории нито са нещо ново. По-скоро е добре забравено старо. И то удобно забравено именно от левите. За утре - по-скоро бих приел едно кафе в Новотела по някое време следобеда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Например наясно ли сте, че следващият голям проблем няма да е петрол? Следващият голям проблем ще е кислородa. Днес е рожденният ден на Саша Грей, поздравете я задочно Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 НЕ - не позна, а и ония двамката "удобно" бягат от въпроса - типично за неграмотници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Ха на бас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Без жълти и розови райета????? За пореден път доказваш, че си лишен от всякакво чувство за естетика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Баси, дори на тия евтини самолетни билети в момента, само пътуването ми до България излиза почти колкото една седмица почивка на Хаваи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Баси, дори на тия евтини самолетни билети в момента, само пътуването ми до България излиза почти колкото една седмица почивка на Хаваи.От къде ги гледаш, че ми стана интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 От къде ги гледаш, че ми стана интересно.Expedia, предполагам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Expedia, предполагам.Съмнява ме. На доста агенции звънях и много сайтове гледах, но в paylessbg.com намерих най-добрата оферта като си идвах. А има възможно да ми се наложи да си дойда пак, та ми стана интересно. Експидия ми искаха 4000долара за билет София - Пунта Кана. Не знам как не се изсмях в слушалката . Но пък от тук имат много добри оферти за същата дестинация Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 От къде ги гледаш, че ми стана интересно. Напоследък Трипадвайзора вади много яки цени, та в момента от там. Иначе миналата година взимах от Експидия, всеки път е различно, просто трябва да търсиш от всчки по-известни играчи. Някои, които много се рекламират по телевизията, като Priceline и Kayak не си струват хич. ПП. За теб цените в момента (в американски долари) трябва да са просто убиец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Мерси. Ще разгледам Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Какви цени гледаш? 792$ двупосочен намерих аз за след 2 седмици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Егати, какво се случи с тоя долар бе... Случи му се перфектната буря, то се очакваше това покачване, но не чак толкова рязко... Другата седмица ако и ФЕД-а започне вдигане на лихвите, според мен ще стане паритет до няколко седмици... НЕ съм съгласен, Ванка - просто БАЛОНЪТ СЕ НАДУВА. Нищо хубаво не предстои. Не може да се хрантутят държави-кърлежи като Гърция, Испания, Италия, Португалия... НЕ МОЖЕ. Пият кръв. Не може едни да работят, да дърпат и теглят, други на фиеста.. Ей тук някъде се вместват някои разсъждения на Ники. Тук вече мога да се съглася. И чак сега да ми се сетиш да печаташ... Ще се надпечатваме без покритие ли? НЕ става така. Абсолютно си прав за това с тия quantative easing програми освен да надуват балон, и да правят богатите още по-богати най-богатия 1% притежават 48% от световното богатство... Ти остави надпечатването от началото на годината 24 държави са си свалили основния лихвен процент с цел да си обезценят валутата, лошото е че така наречените валутни войни в крайна сметка може да доведат до реални военни конфликти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.