djadomraz Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Ники, според тебе, доколкото чета неграмотностите ти тия дни, Държавата не трябва да има регулаторни функции. Ти нормален ли си? И нека не спорим тук, пренеси това барабар с радикалните ти теории и социалистическите призраци в другата тема. Това ако продължаваш да не осъзнаваш какво говориш.... Ако не си запознат с австрийската школа, с Менгер, Хайек и Мизес по-хубаво не се наричай икономист много те моля. За регулаторните функции мисля, че бях пределно ясен докъде да се разпростират. Стига да си го прочел разбира се, а съм 200% сигурен, че не си прочел и половината, от това, което написах. Ники, недей да спориш с вентилатора! Изцяло съм на твоето мнение. Почти на 100% имам същите виждания и разбирания като теб. Добър съвет. Що ли се хабя наистина... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Андроид = Корея XMD - като се опиташ с нещо да се свържеш, нещо да прехвърлиш, нещо да промениш и т.н. ще очаквам мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 XMD - като се опиташ с нещо да се свържеш, нещо да прехвърлиш, нещо да промениш и т.н. ще очаквам мнение. То на мен лично мнението, че програмите са по-добри ми е достатъчно. Фейсбук в частност е идентичен. Месинджъра и Вайбър - също. Разработчиците се стремят да оеднаквяват приложенията за различните платформи. Всеки с предпочитанията си в крайна сметка. Аз iOS устройство не бих си купил. Бих ползвал 1 седмица, за да видя какво е, но не мисля, че дори и след това бих си купил такова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Именно - ей това говоря, че законите са криви и ограбват работещите хора, за да може държавата да разхищава и да дава на "бедните" и да прави "инфраструктурни проекти" на такива цени, че ум да ти се завие. Държава остава, но не в такава степен. И да, повечето трябва да е в частния сектор. Държавен сектор е само правосъдието, отбраната и МВР. Толкова. Ами плащаш естествено - те също искат да ядат. От друга страна ако не ползваш въпросното шосе тези пари няма да си ги платил, докато сега няма такъв филм. И когато станат достатъчно недоволните се появява 2ра фирма предлагаща алтернативно и по-добро шосе от първата. Пазарна икономика в действие. При държавно регулиране подобно положение няма и се стига до "ми нямаме пари - това е положението". Където живее един приятел в щатите е пълно с подобни пътища и той си има абонамент за няколко - първо се стига доста по-бързо отколкото по държавната магистрала и второ са идеално поддържани. И трето изобщо не е висока цената. Което в крайна сметка ще стане ако едните се осерат откъм качество или цени. Не виждам проблем в случая Архитектурните ценности, забележителности и т.н. няма как да не са държавен или общински ресор. Има си градоустройствен план и няма как да не се съобразяваш с него. Никой не ти говори за чак такава дивотия. Хората сме социални животни и се събираме на 1 място в повече с причина. Съответно си има достатъчно правила за съвместното съжителство като основното е да не се пречи на другите. Бъркаш ограничаването на функциите на държавата и това тя да не прави бизнес и да не се меси в този на хората с липсата на държава и закони. Разбирам те - често срещано явление е. Мхм, да, ще си платя, щото нямам ИЗБОР, за който ти така милееш. И като се отвори втора магистрала, и от нея като не са доволни хората, кво? Ще направят трета ли? Моите уважения, но това е тотална глупост... После теб ще те питам от къде ще прекараш ВТОРИ път към Смолян например... За архитектурните ценности - ако държавата е само правосъдие, отбрана и МВР, то това означава, че всичко останало е в частния сектор. Какво ми пречи на мен да си вдигна хотел там, при положение, че земята си е моя? В крайна сметка, държавата трябва да е И регулаторен орган, както да поддържа И инфраструктурата, най-малко. С теб съм напълно съгласен, че никому не е нужно държавата, с цялата си тежка администрация, да прави какъвто и да е бизнес. Държавата НЕ трябва да е бизнес! Но за съжаление в момента Е и там е проблемът. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 За обаждачка и губене на време в офиса е супер... тествано ама при толкова глад за тия i-неща как да не го продадеш :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Прочетох много добре. Значи по твоята страшна "логика" институции като ДКЕВР, РДНСК, ХЕИ, РИОС, КФН, КЗП, КЗК, ДКХ, ДАИ и така нататък и така нататък са комунистическо-социалистически измишльотини. НЕМО изключително елементарно, но все пак подробно обясни по-назад точно какви глупости са подобни съждения и каква е разликата между РЕГУЛАЦИЯ и КОРУПЦИЯ. Тъпотии от сорта на това как всеки трябвало да може да опъва електропреносна мрежа и магистрали да прави. Ти не знаеш асфалта от какво се прави, но да те пуснем напред... На знаеш кабелна обувка и токов трансформатор какво е, но да те пуснем ток да прекарваш високо напрежение... Ей така - конкуренция да има!!!! Нямам думи... Да не почвам глупостите, изречени на тема данъци. Аз нямам никакво намерение да ти изнасям лекции по икономика, нито пък на Иван - принципа на Галицин. Нито очаквам ти да ме научиш на програмни езици, а той не се сещам на какво друго, освен на водолазни техники. Тъй като другото се припокрива с твоето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Пък аз колкото повече опознавам нексуса, толкова по-малко ми се ще да го сменям. Разбира се, ще видя кво се случва с проект "Ара"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Пускат го в Пуерто рико тестово - това става Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Ама то каквото и да се случи с проект АРА, пак ще има Андроид на него. Каквото толкова ти е харесало в Нексуса, ще го има и там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Ем за моите нужди ми е идеален, блутут не съм ползвал досега, така че и занапред няма да има какво да прехвърлям, за свързване с компютър пак нямам нужда. Влизам по два три пъти на ден в фейсбук и както казах разликата в приложението между IOS и Android и огромна. Направи ми впечатление, че при един и същи интернет на айфона ми зарежда страниците по-бързо или по-точно без лаг. Чакам да видя какво ще е положението с батерията и навигацията, утре ще пътувам и ще направя пряка съпоставка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Сравняваш телефони с по 2-3 години разлика. Нормално е да има различия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Сравняваш телефони с по 2-3 години разлика. Нормално е да има различия. Той в предния пост каза че не коментира разликата в перформънса. После коментира, че се зарежда по-бързо. Тая бързина явно идва от фейсбук приложението и браузъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Мхм, да, ще си платя, щото нямам ИЗБОР, за който ти така милееш. И като се отвори втора магистрала, и от нея като не са доволни хората, кво? Ще направят трета ли? Моите уважения, но това е тотална глупост... После теб ще те питам от къде ще прекараш ВТОРИ път към Смолян например...И с чии данъци се поддържа и как? Нищо не пречи с данъците на живеещите там да се поддържа въпросния път, а случайните минувачи плащат някаква минимална такса. Не разбирам какво те смущава в случая? За архитектурните ценности - ако държавата е само правосъдие, отбрана и МВР, то това означава, че всичко останало е в частния сектор. Какво ми пречи на мен да си вдигна хотел там, при положение, че земята си е моя? Ето го момента, където държавата трябва да контролира определени неща, но не и да прави бизнес от тях. Градоустройството е друга тема. Но отново хората могат да гласуват какво да става и какво не. Ето ти един пример - дали да се позволи високо строителство някъде или не и ако не - къде да се разположат и какви пътища, както и къде да са индустриалните зони. Друг пример - дали да има библиотека или не. Съответно когато хората гласуват да има библиотека - данък имущество се вдига за живеещите там. Забележи - общината се "изхранва" от данък-имущество а не доход. Съответно лесно може да се стигне до извода, че когато дохода е по-висок съответно и имуществото ще е на по-висока цена. Друг пример - Сан Франциско - хората поддържат определен имидж на града, съответно е забранено високо строителство, желаещите да живеят там са повече от възможностите и цените на имотите и съответно данъците се вдигат до небето. Но пък имаш уникално красив град с уникални социални придобивки... В крайна сметка, държавата трябва да е И регулаторен орган, както да поддържа И инфраструктурата, най-малко. С теб съм напълно съгласен, че никому не е нужно държавата, с цялата си тежка администрация, да прави какъвто и да е бизнес. Държавата НЕ трябва да е бизнес! Но за съжаление в момента Е и там е проблемът. Поддържането на инфраструктура е работа на общината, не на държавата. В случая говоря за децентрализация. С децентрализацията се намалява и корупцията. Но виждам, че по една точка си съгласен - държавата не трябва да прави бизнес. Както Каролев обича да повтаря - покажете ми ЕДНА държавна фирма, която не е на загуба. институции като ДКЕВР, РДНСК, ХЕИ, РИОС, КФН, КЗП, КЗК, ДКХ, ДАИ и така нататък и така нататък са комунистическо-социалистически измишльотини. ДКЕВР - ДА - излишна е. ОПРЕДЕЛЕНО. Не са те, които ще определят цените на електроенергията или водата. Има места, където може да е по-евтино, а други по-труднодостъпни, където поддръжката струва скъпо - там няма как цената да е същата. РДНСК - не съвсем - общините следва да контролират градоустройствения план, гласуван от избраните общински съветници ХЕИ - ДА РИОС - ако имаш предвид РИОКОЗ - ДА КФН - ОПРЕДЕЛЕНО. То се вижда, че нищо не правят тъй или иначе. Защо изобщо взимат заплати. КЗП - кор бате, тези също помагат 1% от случаите. КЗК - е това пък е най-голямата глупост ДКХ - тези може ли ТИ да ми обясниш какво правят и защо изобщо са необходими? ДАИ - тези както и КАТ и МВР следят за съблюдаването на законите. Тези са необходими. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Както Каролев обича да повтаря - покажете ми ЕДНА държавна фирма, която не е на загуба. Имаше не една и две такива. КОРУПЦИЯТА ги унищожи повсеместно. Ако слушаш на Каролев глупостите, няма какво да си говорим изобщо. Между другото прочети последния пост при местенето. ЕДИТ: О, не - ти си непоправим просто.... Я тогава кажи ЕДНА държава, която да няма тези регулаторни органи! Тези органи не регулират ЦЕНИ, те регулират УСЛОВИЯ!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Имаше не една и две такива. КОРУПЦИЯТА ги унищожи повсеместно. Ако слушаш на Каролев глупостите, няма какво да си говорим изобщо. Митове и легенди, че имало. Защо сега няма? И защо има толкова корупция? Ако слушаш на Каролев глупостите, няма какво да си говорим изобщо. Слушам го избирателно, но има доста вярно в някои неща, които казва. Между другото прочети последния пост при местенето. Кой по-точно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Митове и легенди, че имало. Защо сега няма? И защо има толкова корупция? Слушам го избирателно, но има доста вярно в някои неща, които казва. Кой по-точно? Е как ЗАЩО - може ли всичко да се изкраде и нещо да работи???? Може ли да има политика на умишлено унищожение (Костовци) с цел разграбване и да оцелее нещо??? КАК ДА СТАНЕ!?!?!? Не го слушай избирателно, аз един път така се обърках. Ти много работи слушаш избирателно и затова не разсъждаваш трезво. Последния си го прочел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Е как ЗАЩО - може ли всичко да се изкраде и нещо да работи???? може ли да има политика на умишлено унищожение (Костовци) с цел разграбване и да оцелее нещо??? КАК ДА СТАНЕ!?!?!? Не го слушай избирателно, аз един път така се обърках. Ти много работи слушаш избирателно и затова не разсъждаваш трезво. Последния си го прочел. Видене, абе ти пропагандно лице на БСП ли си станал, че ги дрънкаш тези за Костов, как всичко било разграбено и т.н. Костов беше преди колко години. ДНЕС защо след като го няма не са заработили държавните фирми ами продължават да са яко в батака? БДЖ е прекраен пример как чеп за бъчва не може да изкара държавата, докато прави бизнес. Кой им е виновен? Все някой друг, а не и те самите. Колективна безотговорност. А за избирателното слушане - хубаво е да се слушат доста хора какво говорят, защото всеки си има гледна точка. Хубаво е да слушаш какво говори и Мая Манолова даже. (Въпреки, че е трудно да я слушаш без да ти се прииска да я удушиш собственоръчно). Хубаво е да слушаш и Волен Сидеров какви ги говори (за да разбереш кога и колко рубли са му дали примерно и за да се посмееш малко на глупостите му) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 БДЖ?!?!? Ти гледаш БДЖ днес? Ти изобщо наясно ли си, имаш ли представа какво е извлякано от БДЖ през годините?!?!?!?!?!? С "негласното" разрешение на Костов бяха оставени на произвола и съсипани стотици глоеми и средни предприятия. УБЕДЕН съм, че ако БДЖ можеше да се разграби и продаде по тогавашния начин, без огромни скандали и разчуване по цял свят, то щеше да е в списъка и сега да не го коментираме. Я да видим сега в един Пловдив какво се случи с ГАГАРИН, МАРИЦА, БАЛКАНКАР? Ти си толкова бос просто, че трябва първо да ти се разказва 5 дена, че после да вденеш. Слушай си тъпотиите на Каролев от типа как ще умрем без лифтове и писти.... Поне за него вдени, е еебати платения клакьор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Егати, какво се случи с тоя долар бе... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Как кво - лети. Благодари на гърци, испанци и прочее. Справка - виж и паунда какво прави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Ко, гони еврото, да го ева...ша става два лева ми се струва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Ко, гони еврото, да го ева...ша става два лева ми се струва Мдам, аз пък гледам как цените на самолетните билети и те падат и май ще взема да купя няколко за една европейска разходка до България и околностите за началото на лятото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Другаря Виден ще ви обясни какво се случва с долара . ЕЦБ започна да печата доста евро. До септември 2016 ще е по 60 милиарда на месец(общо 1.1 трилиона евро). Ще падне още доста курса. Вноса ще се омаже, износа ще се повиши и така. Жалко, че не съм изучавал политикономия на социализма като другарите над мен иначе щях да обвиня Костов за сриването на курса. Мдам, аз пък гледам как цените на самолетните билети и те падат и май ще взема да купя няколко за една европейска разходка до България и околностите за началото на лятото. Ти ще вземеш да ме изпревариш. Аз август/септември смятам да идвам в твоят район . Кажи ако ще идваш до Бг, да мога да се организирам и аз да направим някое събиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Ти ще вземеш да ме изпревариш. Аз август/септември смятам да идвам в твоят район . Кажи ако ще идваш до Бг, да мога да се организирам и аз да направим някое събиране. Значи ще ги стиковаме, аз смятам да отскоча по-рано в началото на лятото, че после имам други занимания. Тази сутрин за малко щях да натисна BUY бутона на една оферта, но добре, че ми прищрака нещо и сега гледам цената на същата оферта е с $15 надолу на билет, замо за един следобед. Не че е нещо кой знае какво, ама прави кеф да гледаш как падат цените. Другаря Виден ще ви обясни какво се случва с долара . Е как кво става, опитват се да го съборят, но той не се дава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 ЕЦБ започна да печата доста евро. До септември 2016 ще е по 60 милиарда на месец(общо 1.1 трилиона евро). Ще падне още доста курса. Вноса ще се омаже, износа ще се повиши и така. Сетиха се кАсно да отговарят на другото печатане, което е от десетки години.... Няма да им помогне особено, защото тоя номер вече дикиш не фаща. Интересно ти как това видя, а не си забелязал неизмеримата цифра хартии, отпечатани зад Океана без грам покритие.... Момчиле, ела бре - имаме прилични голф игрища.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.