Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Значи сега видях цените на Galaxy S6/Edge с двугодишен договор у нас. $350 за 32GB Edge и $250 за стандартния модел със същия сторидж. Още не са обявили цените без договор. За сравнение в момента цената на 16GB iPhone 6 Plus е $380 за същия период на договор, т.е. дори S6 Edge идва по-евтин от айфона.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Не, просто попаднах на статията.....има още много вода докато успеем да достигнем нивото на тролване на андроидаджиите и хайпа който организират из цялата мрежа след всяко apple представяне, реално ми е по-лесно да науча какво ново са пуснали от ябълките от някой андроидаджия....  :thumbs-up:

ps : Когато купуваш телефона за 1000+лв не мисля че 100лв би трябвало да се явяват кой знае какъв проблем..... 

Стига бе Злобиле, вече почнах да се изнервям с твоите i-незнам си кво, като чета коментарите никой не се е намесил в твоя подкрепа, а всвички те отбичват след няколко поста, ама не минава и ден и ти почваш наново, стига де, спри се всичке разбрахме че си маняк на i-phone просто трябва да идеш на психиатър ли кво ли?

Вече почваш сериозно да дразниш!

Шшшт.... Тихо!

Единственото i-незнамсиквоси с не нагризана ябълка е това, на Чък норис, останалите фенбойчета са като ято....

Момчиле, сега като се замисля, вероятно и М-тел ще ми предложат подобна цена като за мене... Но все пак има дълго да размишлявам между това и Ноут. 

Младене, мани го Васко. На него проблема му е, че си вярва... Сега излиза поредния шамар зад Айвратовете, та нека изпуска пара...    :grin:

Aз пък не разбирам защо толкова обръщате внимание на тия i-неща... егати превъзнасянето против и за... толкова ли е важно да се опитате да разубедите някой? Дали въобще тва е възможно... живеете в държавата в която Волен Сидеров, Бареков, Станишев, Орешарски се хранят от нас... бъдете реалисти. 

Коста, никой нищо не говореше, преди Васко да изпляска разни измишльотини на тема Галакси S6... Та не сме виновни ние... 

Aз пък не разбирам защо толкова обръщате внимание на тия i-неща... егати превъзнасянето против и за... толкова ли е важно да се опитате да разубедите някой? Дали въобще тва е възможно... живеете в държавата в която Волен Сидеров, Бареков, Станишев, Орешарски се хранят от нас... бъдете реалисти. 

Не бе човек, просто е дразнещо да четеш през няколко поста на Злобил любовта към i-нещата, ок, те са велики, номер 1 са, дейба и дъските, разбрах ме. Samsung ще им целува задниците, ама след като ги е оправил  :lol:

Имам си тука едни бири, пици, бахурче, крехко пушено прасенце, дори и шкембенца, гледам си The Day After Tomorrow (дето Ники 5 пъти трябва да го гледа, белким проумее най-елементарни неща) и си мисля да подхвана пришълците откъм Прометей....  :laughing:

Бъркаш...., ония са един пълнител за АК или два пълнителя за СВД. По-големият проблем е кинетичната енергия на една монолитна буца, цветнокожа сган и инертната маса на още около шест милиона дебили..... (бройката е според официалната статистика и изключва малкия процент не дебили)

Колкото до i-нещата.... и съотвената полярна противоположност... Там нещата опират до приоритети или до чиста прагматика, но понеже човекът е стадно животно, съответно следва и стадния принцип, нещата стават доста не прагматични. И съвсем не е задължително стадото да е едно...., може да са и две и три, или пък N на брой. Важното е да има СТАДО.

Всъщност то това не е ли и общият фундамент на трите стожера на съвременната цивилизация (политика, икономика и религия (за първите две не съм сигурен дали са в този ред))?

Това е много хубаво ама без биричката и пиците, че ми вдигат много точките на диетата, е една биричка си я позволяма де  :grin:

... живеете в държавата в която Волен Сидеров, Бареков, Станишев, Орешарски се хранят от нас... бъдете реалисти. 

Мдам, това е една доста трагична реалност, за съжаление.

Аз не бих дал толкова пари за личен телефон със сигурност, но пък ситуацията и нагласите в корпоративните среди са съвсем други. Самсунг правят сериозен пробив с платформата за сигурност KNOX и на практика това им дава значително предимство. Например компанията, в която работя наскоро приключи един проект за избор на мобилна платформа и единственото, което остана накрая е Samsung Galaxy/Note с KNOX. Става въпрос за деплоймънт на десетки хиляди устройства, но понеже все още не са започнали осигуряването, няй-вероятно доставката ще е на новите модели S6.

Винаги ми е било интересно. Ще може ли с няколко думи да ми обясниш, как въпросната сигурност е "по-сигурна". Реално има ли файда от тая "сигурност"? В какъв сценарии може едно от тия "по-сигурни" устройства да бъде полезно с това, че е по-сигурно? Кой и как може да .... хакне едно устройство с по-ниска сигурност?

Ако може да ми дадеш нещо, което да прочета, ще съм благодарен. Книжката за Малуера, която ми прати е много хубава. Дано успея някога и да мина, и разбера всичките 700 страници. :D

кофти му го набиха на специалният мангал...иначе май не бях виждал по трагично съдийство, нещо като нашата А група

Стига бе Злобиле, вече почнах да се изнервям с твоите i-незнам си кво, като чета коментарите никой не се е намесил в твоя подкрепа, а всвички те отбичват след няколко поста, ама не минава и ден и ти почваш наново, стига де, спри се всичке разбрахме че си маняк на i-phone просто трябва да идеш на психиатър ли кво ли?

Вече почваш сериозно да дразниш!

последно като погледнах това беше спам темата....демек ще си пиша каквото ми е кеф...дали те дразни или не все тая....тва без лоши чувства го казвам, така де не мога да си позволя да те изнервям.....

Много весело е да се чете flame war. Едната страна обяснява на другата, че нищо не разбира, после втората обяснява на първата, че всъщност те (първите) нищо не разбират, освен това са тъпи и грозни. После първите им отговарят, че много добре си разбират и са си съвсем хубави, ами вторите нямат огледало да се видят те самите колко са грозни и как лошо миришат...

Пропуснах ли нещо? :)

ПС: Да подкрепя zlobil - самсунг и епъл са общо взето на едни цени. Самсунг може да са много неща, но определено копират епъл където и когато могат. А за цените изобщо няма какво да става дума. И едните и другите се опитват да вземат колкото повече могат.

Винаги ми е било интересно. Ще може ли с няколко думи да ми обясниш, как въпросната сигурност е "по-сигурна". Реално има ли файда от тая "сигурност"? В какъв сценарии може едно от тия "по-сигурни" устройства да бъде полезно с това, че е по-сигурно? Кой и как може да .... хакне едно устройство с по-ниска сигурност?

Ако може да ми дадеш нещо, което да прочета, ще съм благодарен. Книжката за Малуера, която ми прати е много хубава. Дано успея някога и да мина, и разбера всичките 700 страници. :D

Всичко може да се хакне. Просто KNOX има някои предимства с това, че контейнеризацията (стандартен подход в подобни случаи от почти всички компании, предлагащи подобни решения за сигурност) се извършва на доста ниско ниво, използвайки въжможностите за хардуерна виртуализация на самсунговите хай-енд устройства. Контейнерът за бизнес е доста добре отделен от стандартния Андроид, който се използва за лични нужди и контролът относно възможностите за изтичане на информация е доста засилен. Целта е дори да се хакне телефона, бизнес-контейнера да остане незасегнат. За съжаление не съм срещал някаква популярна литература по въпроса, ние работим изключително само с предоставената фирмена документация, която е доста подробна по разбираеми причини. Pentest тима разработваше различни сценарии, включително руутване/джейлбрейкване и прочие номера. Айфонът например след джейлбрейкване е доста безнадеждна ситуация. Не казвам, че Самсунг са върха на сладоледа, но изброените отгоре предимства не са за пренебрегване и до известна степен могат да свалят риска до поносими нива. Мениджмънта на мобилни устройства поначало си е pain in the ass, като до този момент няма идеално решение, но бизнеса си иска мобилните устройства, та затова трябва да се правят компромиси.

Ами опита се да каже, че има луксозен часовник, изработен от злато - верно изработен от епъл, но е луксозна стока и не случайно парите са такива. И е мега тъпо сравнението "ама аз за тези пари можеше да взема нам си колко неща" като че ли човек, способен да даде $17,000 за часовник ще се замисли дали да не си купи примерно като моята тойота или да си купи часовник и е много тъпо да му се обяснява как видиш ли тойотата можела да върви, а часовника нямал колелета пък били на една цена. Ми дреме му на шлифера - той си има шофьор, който да му кара бентлито и грам не го вълнува какви са цените на автомобилите за плебеите. Или евтините телевизори, домашното кино и прочее. Все едно да сравняваме въпросното домашно кино за $1100 с неговата уредба за $300,000 и да се дивим как може да е 300 пъти по-скъпа и защо аджеба този балък е дал толкова много пари за нещо дето не е чак толкова по-добро. А отговора е очевиден и определено не е "защото е тъп". Всъщност тъп е автора на въпросния колаж, който обяснява как гроздето е кисело.

Дедо, не си прав. Тук не става въпрос за кисело грозде. Става въпрос за "логика" да платиш $17 бона за нещо, което представлява златна отливка с микрочип и някакъв софтуер, като в същото време за същите тези пари можеш да вземеш ИСТИНСКИ часовник, който да притежава ИСТИНСКИ стил и уникална ръчна изработка на още по-уникалния механизъм за отмерване на времето. Този i-часовник е абсолютен кич, както и да го гледаш, докато ето този Bvlgari Diagono Chronograph струващ същите пари вече е непреходен истински стил:

bvlgari-1024x681.jpg

И какъв му е стила на това, вулгарното? Аз бих си взел няколко Суунто за тия пари. Хем ще са със стил, хем ще знам, че ползвам качествен продукт.

Всеки ръчен часовник от горната класа, може да си струва парите, както каза Godfather, няма как да замениш перфектната ръчна изработка, сглобявана сигурно за месец бройката за отливка от злато с чип вътре. Та с тия пари може да вземеш два ролекса. Тия от епъл ще са виновни за следващата икономическа криза, не ми се мисли колко човека ще си вземат този часовник на кредит...определено няма да са малко.

Тоя часовник със силиконова каишка ли е или така ми се струва? Щото ако е за мен е доста грозно особено скъп, стилен часовник със силиконова каишка - или кожа или метал!

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...