Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Едно от най-безумните ограничения на i-екосистемата е, че не можеш просто ей така да си закачиш телефона за компютъра и да почнеш да си прехвърляш информация като от външен диск, а трябва задължително да използваш недоразумението iTunes (част от същата тази велика i-екосистема).

ТИХО! Аз, както и мнооого други хора туй не сме го разбрали... Трева пасем.... 

==========================

https://www.youtube.com/watch?v=wYVk43ix6dM&list=PLx0AxQYjLjbQYEi1thnUyDLVL-yxifsRE

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Частен абонат или на юридическо лице?

Съвсем частен;)

Бахти, колко свободно време имате. Аз съвсем наскоро открих бонус опциите на камерата на нексуса....

Да налея още малко масло в огъня на препирнята с айсъсловието. :lol:
Новият Macbook беше представен днес с фойерверки. До този момент обаче не мога да си обясня как може да се използва лаптоп със само ... един единствен порт. Дори моя 12'' таблет (същия размер) има цели четири такива: стандартно USB 3.0, mini Display port и разбира се захранващ порт плюс докинг такъв за клавиатурата. Това нещо как би могло да се ползва нормално в ежедневието не ми става ясно (без да мъкнеш с теб из джобовете някакви специални и разбира се безумно скъпи i-хъбове с кабелчета, мултиплициращи тия портове).

12-inch-MacBook-Air-sides-render-1024x41

Edit: Сега видях, i-адаптерчето, с което можеш едновременно да си зареждаш новия макбук и да ползваш нормален USB порт е ... $100. На печелившите, честито! :lol:

Едно от най-безумните ограничения на i-екосистемата е, че не можеш просто ей така да си закачиш телефона за компютъра и да почнеш да си прехвърляш информация като от външен диск, а трябва задължително да използваш недоразумението iTunes (част от същата тази велика i-екосистема).

Това не е така. Нямам изобщо инсталиран iTunes. То и няма за линукс де. Под бозата също няма проблеми.

Видене, зле си. Снощи тръгнах да ти отговарям на глупостите които си писал, а те бяха чудовищно много. В един момент ми писна и изтрих каквото бях написал. Просто няма смисъл да се занимавам.

Освен ако не си ъпдейтнеш техниката с последно поколение, не виждам как ще го ползваш спокойно. Но нека не забравяме, че това е 12" лаптоп, който рядко се ползва за нещо различно от СуратТефтерене...

Това не е така. Нямам изобщо инсталиран iTunes. То и няма за линукс де. Под бозата също няма проблеми.

Ако си го джейлбрейквал, не се брои. :)

Новият Macbook беше представен днес с фойерверки.

И естествено зарядното ОТНОВО е различно. И вече не е с магнит, а е USB-C... Едно от малкото неща, които ме кефеха много в този лаптоп вече го няма. Първо беше готиния L-конектор, който стоеше истимаро и отиваше назад без да ми пречи. Стана Т конектор който стърчи леко, но се ядва. Сега ще е USB-C за да прилича на ужасиите на HP, Lenovo и т.н. Тъпо

До този момент обаче не мога да си обясня как може да се използва лаптоп със само ... един единствен порт.

Ами на мен освен за мишка не ми е необходимо нищо друго, а мишка имам и на bluetooth но предпочитам другата.

Edit: Сега видях, i-адаптерчето, с което можеш едновременно да си зареждаш новия макбук и да ползваш нормален USB порт е ... $100. На печелившите, честито! :lol:

Стандартно. Те епъл парите за нищо ги нямат. Ако погледнеш предните аксесоари - LAN, DP->VGA, DP->DVI и т.н. всичките са от $50 нагоре. Зарядните са около $70-$100...

Тука обаче и аз съм в неведение. Аз си прехвърлям нещата през Dropbox, но ако го нямаш него през кабел и аз не знам как иначе става.

А iTunes работи идеално под MacOS но под Windows е някакъв тих ужас. И така и не успях да му схвана принципа как се избира коя музика да стои на iPod-a и коя не. Избирам някакви неща, синхронизирам и става нещо ама някак много объркано ми стои всичко.

Иначе андроида работи... под windows... Явно никой тука не се е пробвал да си закачи телефона под MacOS да види какви са идиотски драйверите и как 50% от времето не работят... а в случая Google са си оставили ръцете подозирам нарочно в Android File Transfer tool-a.

Видене, зле си. Снощи тръгнах да ти отговарям на глупостите които си писал, а те бяха чудовищно много. В един момент ми писна и изтрих каквото бях написал. Просто няма смисъл да се занимавам.

по-лошото е че си вярва че е прав....загубена кауза е това

Ники относно записа на разговори в Андроид без руут - махнаха го от Гугъл. Направиха така,че само теб да записва, но не и отсрещния. Та в официална Андроид версия няма да го има, без допълнително бърникане. Освен ако някои от производителите на телефони, не направи своя версия и го сложи вътре. Но официално не се поддържа, поради разни закони по разни страни - решиха си проблема генерално като Сталин - има записване - има проблеми, няма записване - няма проблеми.

Ами на мен освен за мишка не ми е необходимо нищо друго, а мишка имам и на bluetooth но предпочитам друга.

Иначе андроида работи... под windows... Явно никой тука не се е пробвал да си закачи телефона под MacOS да види какви са идиотски драйверите и как 50% от времето не работят... а в случая Google са си оставили ръцете подозирам нарочно в Android File Transfer tool-a.

Еми дори и за мишка. Ще разкачаш мишката ако искаш да зареждаш. Пък недай си боже да искаш да го закачиш на док. :D Егати шегата.

Аз съм си закачал телефона за МАК 1 път. Да си прехвърля файлове. Нямах проблем. ADB-то и Fastboot-а дори работят без драйвер. Туула нищо чудно да са го скопили. Те им бърсаха задниците, бърдаха задниците, но то тва вече не е нормално. Тая едностранна отвореност много ме дразни.

...И естествено зарядното ОТНОВО е различно....

Ей за това говоря,никаква приемственост имам чувството че тия нарочно ги правят нещата всеки път различни само и само да ти е гадно...За един Usb порт на лаптоп пък да не говорим,тъпотия неземна,нарочно правят гадости за да продават после ултра яки преходници по сто кинта парчето.Като нищо на входа са завряли контролер дето да реве на умряло,че ме ще евтиния кабел ни иска "сертифициран" :laughing:

@mIRCata Има приложение при това в Маркета.Платено е но има.Къстъм ромовете не ги броя изобщо.Аз още чакам някой да каже такова за IOS.Сериозно.

Дай името да го видим това приложение? То и преди имаше, но Гугъл някъде още на 2.3 или 2.4 спряха функцията в Андроид. Не знам какво ще прави това приложение. И говорим за такова което не иска руут.

Защото аз като търсих попаднах на тема в съпорта на гугъл и там хората се оплакваха, че точно записа на отсрещната страна им липсва. Единия вика - говоря с клиенти докато карам, на стария телефон записвах сега не. Не мога да запомня всичко което ми е казал клиента. И други подобни, но ефект никакъв. Същот ое и за видео разговорите по 3г - сега от андроид не може да се обадиш на обикновен телефон през 3г както беше преди. Трябва приложение - т.е и двата телефона да са умни.

Това го слушам от около 5 години ми се струва - хайде вземи се занимай, белким и аз науча нещо за Айдъската. От твоите специални магии, за които само сме чували...

Ама много те моля да се занимаеш, преди всичко да покажеш, че ако не друго - да се поучим ние неграмотните ползватели. Веднага ще взема да си посипя главата с пепел дето се вика... :laughing:

Ама само приказки, САМО приказки....  А дъската - тя си е все дъска... 

Mostly empty, just like the heads of the people who buy them.

:laughing:  :laughing:  :laughing:

Ей за това говоря,никаква приемственост имам чувството че тия нарочно ги правят нещата всеки път различни само и само да ти е гадно...

Не за да ти е гадно, за пари..всичко е за пари....Искаш най-новото - плащаш си за него...Просто Епъл са една добре смазана машина за кинти...А и не само те са такива...

Мда - започват и други да им ползват методите, което е просто отвратително... Но така ще е докато има будали по света... 

Ей за това говоря,никаква приемственост имам чувството че тия нарочно ги правят нещата всеки път различни само и само да ти е гадно...За един Usb порт на лаптоп пък да не говорим,тъпотия неземна,нарочно правят гадости за да продават после ултра яки преходници по сто кинта парчето.Като нищо на входа са завряли контролер дето да реве на умряло,че ме ще евтиния кабел ни иска "сертифициран" :laughing:

@mIRCata Има приложение при това в Маркета.Платено е но има.Къстъм ромовете не ги броя изобщо.Аз още чакам някой да каже такова за IOS.Сериозно.

Нарочно е я. Защото Епъл потребителите нямат избор и ако искат по-ново, било то Макбук или iPhone, ще си купуват и преходници и кабели и всичкото му. Като си затворен в еко системата им, не ти се излиза. Колко човека ще сменят телефона или лаптопа заради сменения кабел? Николко. Нито един. Ще си купят хъбове и не знам си кво. Един хубав USB 3.0 хъб с 4 порта и възможност да захранва устройствата струва $40. Не искам да поглеждам колко ще струва хъб-а за новия Макбук, защото ще ти е необходим 100000%. С един порт просто няма никакъв начин да се оцелее. Ако лаптопа ти е със SSD, ще му качваш всичко на SSD-то ли? Музика, филми? Не че има смисъл от музика и филми де. Музиката почти няма с какво да я просвирваш нормално, а филмите я тръгнат - я не. Екзотики като 3D Blu-Ray ISO - забравяш изобщо, че съществуват. :)

Като не ме кефи Самсунг, но искам да ползвам Андроид - купувам си друго. Десетки устройства има. И всичката ми информация се прехвърля на другото устройство, от другия производител.

Като не ме кефи Самсунг, но искам да ползвам Андроид - купувам си друго. Десетки устройства има. И всичката ми информация се прехвърля на другото устройство, от другия производител.

За секунди, дето се вика...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...