Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

По въпроса за слънчевата активност, като цяло в момента е занижена спрямо правените наблюдения колкото там години го наблюдават и мерят.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Пичуи,колкото и да се напъвате със споровете не мож стигна един друг форум.Там за близо денонощие се пръкнаха над 700 поста -30 страници, по въпроса за месоядството/вегатиранството и разбира се веганите :lol:

П.С.Да не ви мъчи любопитството-форума е хардуеърБГ :))

Тва па един форум, всички са си навзели на масрафа, дет се казва и не можеш думата да вземеш от всезнайковци, модератори разни работещи само за онлайн магазина, 4 профила съм правил и от 4-те ме изгониха, сега имам 5-ти но се отказах да влизам, след като им доказах че човек може да направи собствено ръчно изработен воден блок за процесор и той да покрива параметрите на техните от магазина и айде много здраве. Така че от тях може да се очаква всичко.

И в тоя спор колко бяха Баннати  :lol:

По въпроса за слънчевата активност, като цяло в момента е занижена спрямо правените наблюдения колкото там години го наблюдават и мерят.

На тема Слънчева активност имаме много време - дето се вика, ще хилядим...

Ама не.  

Ми хайде де, откога го чакам да стане като в Калифорния времето тука и минималните температури да са по 15 градуса зимата, а то мине се не мине - хайде пак -10...

Видене, тези апокалиптични глупости как след 50 години нито петрол ще има нито вода пък са такава щуротия, че дори не ми се започва с обясненията. Има няколко нефтени находища, които са неразработени, а едното в южна америка дори е по-голямо от всички сегашни, просто е доста надълбоко и за момента не им се занимава да го вадят от такава дълбочина. Нефт има за над 200 години дори ако се екстраполира увеличената консумация а тя не се увеличава толкова стремглаво, заради по-ефективните производства.

Изсичането на дърветата и замърсяването на околната среда наистина са проблем, но са от друго естество и не са фактор за климата. Паралела между двете е подобно на онзи паралел с повишаването на аутизма и връзката му с повишената консумация на био храни.

Кой ционист ти бие шамари по-точно?

Изпомпването на петрол и наливането на вода в милиони кубици "ВЕЧЕ ДАВА РЕЗУЛТАТ"

Петролът СВЪРШВА, дори твоите приятели, Хамериканските малоумници да отворят кладенците си - току след около 70 години черната гнас е аут. НИКОГО не го итересува дали на мен или на теб ни харесва - ФАКТ. 

Някой направил ли си е простата математическа сметка, че откакто на Земята изобщо има хора (даже и най-първобитните) - този период, спрямо цялата история на планетата всъщност е по-малко от 0.1%...и не ме питайте защо го казвам - просто това ми мина през главата. :)

Начи дядката е прав в много отношения. Особено за цитата на климатолога, който казва, че климата е цикличен.

Ред. И всеки, който поне малко се интересува от климата(следи седмични прогнози на глобално ниво и пр), кат фърли едно око тука http://climate.nasa.gov/си изяснява бая неща.

Дедо, не си прав изобщо. Скоростта, с която концентрацията на въглероден двуокис в атмосферата се увеличава не може да е измислица. Другото е елементарна физика на парниковия ефект. Макар и подобни климатични цикли да е имало доста в историята на планетата ни, в момента няма друга причина освен човешката дейност. Вулканичната дейност на планетата през 21-ви век няма нищо общо с тази преди милиони и милиарди години. Просто НЯМА какво друго да причинява този тренд в наши дни.

Филм, който са въртяли и по телевизията. Да се ограмотим, единствено и само учени, както и съоткривателя на Грийн Пийс.

A documentary, by British television producer Martin Durkin, which argues against the virtually unchallenged consensus that global warming is man-made. A statement from the makers of this film asserts that the scientific theory of anthropogenic global warming could very well be "the biggest scam of modern times."

https://www.youtube.com/watch?v=52Mx0_8YEtg

Отделете 1:15, няма да съжалявате.

Дедо, не си прав изобщо. Скоростта, с която концентрацията на въглероден двуокис в атмосферата се увеличава не може да е измислица. Другото е елементарна физика на парниковия ефект. Макар и подобни климатични цикли да е имало доста в историята на планетата ни, в момента няма друга причина освен човешката дейност. Вулканичната дейност на планетата през 21-ви век няма нищо общо с тази преди милиони и милиарди години. Просто НЯМА какво друго да причинява този тренд в наши дни.

Как бре! Крави пърдят, пък и сървъра на Ники бълва.... Какво перде трябва да е човек, че да не вижда очевадното?!?!?

Наско, айде така да се ограмотиш малко на тема цикли, какво ще кажеш? Поне от гледна точка на време? Че ни къпят с тия тъпотии от години. То тоя цикъл стана като нашия преход вече... 

===================================

Някои от най-добрите работи на БАНКСИ

Позиция номер три е специален поздрав... 

Просто НЯМА какво друго да причинява този тренд в наши дни.

Що бой едно време съм изял именно с това обяснение "няма кой друг да е" а в 90% от случаите не бях аз виновен...

Ти друго ми кажи - като има парников ефект защо нито един климатичен модел не могат да докарат верен и второ - защо им е да преправят данните? Нещо неудобни ли са им?

10 години тръбяха "глобално затопляне". Като стана ясно и на малките деца че по-топло няма да стане обърнаха на "климатични промени"...

Бе щом сняг няма, средата на "зимата" термометъра показва +15 и лятото вече не е30+ а 40+ има нещо променено.

Профанско е подправянето на данните и раздухването на паника без да си сигурен за истинската причина и без изобщо да разбираш нещата (не ти ами т.нар. климатолози).

До момента климатолозите нямат нито един правилно работещ климатичен модел - всичките грешат и то в порядъци. Т.е. цялата паника какво би могло да бъде след 10 години е меко казан несъстоятелна, защото моделите са им грешни.

ПС: Някой прочете ли статията "как фосилните горива почистиха света" във форбс?

http://www.forbes.com/sites/alexepstein/2015/01/28/how-fossil-fuels-cleaned-up-our-environment/

Te щото меки зими преди не сме виждали.

Ако говориш за преекспониране на проблема - може да се съглася, но пак не напълно. Първо - трудно се предвижда с точност от толкова далече климатична промяна (то елементарната прогноза след 24 часа вече е различна) и второ - винаги е по-добре да си готов за по-лошото, отколкото по нашенски да те сварят "изненадан". Не забравяй колко много неща се промениха през годините и колко много превантивни мерки се взеха! През 1989 едва ли някой е знаел какво ще се случва 1999, камо ли 2009 или пък днес. Хората са правили предположения на база тогавашната ситуация.

===============================================

Една жестока, ужасяваща и дори болезнена дефиниция на тема всички видове ирония, WTF, WTH, поливане със студена/топла вода и т.н.:

Преди малко, пазарувайки в Лекси, виждам една страхотна мадама, направо пълни очите по всички параграфи. Тъкмо аплодирам Създателя, наслаждавайки на страхотната гледка и виждам как разглежда пакетите с дамски превръзки.... 

kZ0ywd1.gif

Що, ако не ги гледаше щеше да я налазиш ли? Какво като ги е гледала?? Да не е станала караконджул или нещо от сорта?

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...