Mockingbird Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Бахахаха, психозиса пак изчатка....хахахаах Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Да си довърша темата за сушито от снощи. И в двата ресторанта приемат Грабо карти. Така получавате 10% отстъпка от цената. И двата ресторанта редовно пускат промоции там. Не съм използвал никога ваучери и не знам до колко са хубави. Разпродават се за отрицателно време и предполагам си струват. И на двете места горещо препоръчвам да се опита салата Уакаме. Супер вкусно нещо е. Любимото ми място е Суши шоп. Преди време се намираше на ул. Гладстон. От доста време се намират до моста на Герджика. В сайта им има меню и може да се види всичко - http://sushi-shop.mreja.org/ Сетовете им са много добре подбрани. Тези които много ми харесват са: Янагава, Осака и Киото. Най - любимият мо е Осака. Киото е доста голям. Другото място което става за суши е Суши Баркод - http://sushibarcode.com При тях сетовете обаче не са добре подбрани и затова си правя аз сам. Ето 2 примерни: 1. Oishi san roll - леко пикантно и адски вкусно уромаки хрупкав тон футомаки микс футомаки шеф хосомаки пушена сьомга и краставица 2. Футомаки микс футомаки шеф уромаки хрупкав тон уромаки гора цветовете на дъгата Не съм голям фен на нигиритата и затова не ги препоръчвам. Да се уточня обаче. Просто в България до сега не съм опитвал добре приготвено. Иначе са ми адски вкусни. Не се спазват обаче елементарни неща при приготвянето им. Сетовете може да не изглеждат големи, но засищат много. Двама човека хапват доста стабилно с тях. Да уточня нещо и за хората които не са пробвали. Слагате малко Уасаби върху хапката. След това потапяте в соевият сос и в следващият момент небцето ви изпада в екстаз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Тия хосомаки - това е водорасло в което са увити нали? или се бъркам? То яде ли се или как? Няма се излагам като ида за първи път я Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Тия хосомаки - това е бананово листо в което са увити нали? или се бъркам? То яде ли се или как? Няма се излагам като ида за първи път я Не е бананово листо. Изсушено водорасло е. Яде се както си е целята хапка. http://en.wikipedia.org/wiki/Nori Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Ще се пробва някой от тия сетове Иначе, пичуи, туй то, капарарих си новата кола и утре или в понеделник най-късно ще си я взема. След не много мислене се спрях на Сузуки SX4 от 2008-ма година, цвят - тъмносин. Ако е като старата ми, която за 6 години почти никакви проблеми не ми създаде, ще е супер Като я взема и я покарам няколко дена, ще оставя и отзиви в темата с колите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Принципно най-вкусни са ми на мен тези с филаделфията, въпреки че това не е баш суши (т.е. японец сигурно ще се възмути) То суши по начало не се прави нито с риба тон нито със сьомга Тия хосомаки - това е водорасло в което са увити нали? или се бъркам? То яде ли се или как? Няма се излагам като ида за първи път я Аз успях веднъж да изям на калкана "копчетата"... хубаво че имам здрав стомах... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Принципно най-вкусни са ми на мен тези с филаделфията, въпреки че това не е баш суши (т.е. японец сигурно ще се възмути) На мен също тези с филаделфия са ми едни от най - любимите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Начи... Почти 100% съм сигурен, че таман ще пусна играта и ще почне сървърната профилактика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 WTF!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Абе доставчика има планирани профилактики в района. А кат знам кви са копита... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Ми..., да беше влезнал одеве бе, шаран! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Имам да уча Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 http://vbox7.com/play:9f638fce88 Как да не се кефиш на братушките! Респект, големи физиономии са! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Хей Видене, това май не беше Лада Нива... ами по-приличаше на Тойота май... те нали не бяха особенно проходими последните? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Предлагам следващата Форумна среща да е в Суши Шоп!!! (каква работа има мастика Пещера в менюто не знам, но ще го преживеем...) =========================== Иначе днес се убих... Прибрах кака ви от болницата, след това рейд МЕТРО-КАРФУР-ТМТ-ТЕХНОПОЛИС - четири часа, три курса от гаража догоре с торби, разтоварване и сортиране и чак сега сядам... И съм си направил едно МОХИТО, което ме разтапя (тоя път и лаймче съм си купил)... Така и така не си усещам краката и ръцете от умора - викам да го карам на фул макс. ==== Ники, не почвай пак да говориш глупости.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 То суши по начало не се прави нито с риба тон нито със сьомга Дедо, за сьомгата си прав, но не и за рибата-тон. Това е една от класическите съставки на сушито, защото в Токийския залив се хващат една камара различни видове риба-тон. Говорим за съвременната форма на суши, иначе има една традиционна форма, от времето на произхода на сушито, която оригинално се приготвя с риба, омесвана с ферментирал ориз и така ферментацията на ориза разгражда протеините в рибата, като самия ориз не се яде а се изхвърля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Абе покрай другото четене - суши-то е баш ориза-там с оцетче, подпавки. Рибата е съставка, просто морските дарове са най-употребяваната съставка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Слакър, взел съм месо днес и утре вероятно ще налагам. Ако ще се включваш - сега е момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Оризът е специален и се приготвя по различен начин от "нормалният". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Любимото ми място е Суши шоп. Преди време се намираше на ул. Гладстон. От доста време се намират до моста на Герджика. В сайта им има меню и може да се види всичко - http://sushi-shop.mreja.org/ Сетовете им са много добре подбрани. Тези които много ми харесват са: Янагава, Осака и Киото. Най - любимият мо е Осака. Киото е доста голям. Сега им погледнах цените в менюто, че те почти като при нас бе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Навсякъде е така. За съжаление в БГ сушито все още е като оазис в пустиня и цените са подобаващи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Сега им погледнах цените в менюто, че те почти като при нас бе. Аз не разбирам какво те учудва това. При "нас" много по-елементарни неща от суши са по-скъпи, отколкото при "вас". Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Имам да уча Имал бил да учи.... Са набучиш на щиковете на анадолската кашимерия ти, да та таковам в авиатора..... -------------------------------------------------------------------------------- Стига с тва суши, бре! Твърде много взе да намирисва на една отдавнашна Ви дискусия за бръснарски (пък що да не и смазочни) кремове, което пък твърде много докарва на анювата мания по розАвки чорапи и кремчета против бръчки за дваесе и пет годишни пичлемета...... Хай сиктир! Сурова риба се яде само ако е хищник, надлежно маринована и поднесена като ракиено мезе! Така сте го заразтягали тоз сопол, все едно ще рече, че бабите Ви цял живот са ручали рибетата сурови със замезка от недоварен ориз.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Са ибеш некъпан. Който учи, сам пада в него. А за сушито си прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Нее... Правилното е - Бързата кучка сама пада в него, а - Гладна кокошка, планина повдига! П.п. Илитерат такъв! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.