Grimjaur Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Ся па и снимки. С жената около мен? За РД-то са ми обещали телескоп, може и да има снимки. Или като оправим кочината, елате да пийнем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Мен КЗП не ме хваща, другата карта е за КЗП ама да за господарите става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Опекоха ми носа отвътре, ся остава да не умра от скука в болницата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Да ви потроля още малко за носенето на оръжие... и казармата Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 18+ А хората какви министърки имат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Мда... нашите не пръцкат и не акат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Опекоха ми носа отвътре, ся остава да не умра от скука в болницата... Кво е станало ? едит:Цъкай HOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Синузит вероятно са ликували. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Ралекс прави чудеса... Бахти звяра. И не е скъп. Ебал съм ти Меглиото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Хипертуршия(трофия) на носната лигавица. И не щат да ме пускат... пусти клинични пътечки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Хипертуршия(трофия) на носната лигавица. И не щат да ме пускат... пусти клинични пътечки... Е как поне 3 до 5 дни тряя да кибичиш там за да лапат парички... Ти даваш частен пример за САЩ, аз дадох частен пример за БЪЛГАРИЯ. Твоето е изнасилване, моето беше парко място. Май всички трябва да си излезете от вкъщи и да прогледнете какви боклуци се разхождат по улиците, защото живеете в някакъв си ваш свят. Българина не спазва закони. Докато не спазва закони, няма как да употребява оръжие разумно. Ти не се ли усещаш, че самия пример който даваш е в полза на защита за носене на оръжие? Това малко лайненце с Q7 което изкара пистолет за парко място така или иначе си има пистолет, но знаейки че почти никой друг няма се чувства много велик и силен с него. Дали обаче ако знаеше, че всеки може да има законно пистолет и при това му дървене можеше и другите да изкарат оръжие и да му го натикат в задника, щеше да е толкова надъхан? Как да ти се обясни, че с досатъчно пари и малко подходящи познати може да си набавиш незаконно даже и автоматично оръжие Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Минималната е три дни, а сега с тия чести проверки не смеят и да пускат болните по домовете както преди... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Минималната е три дни, а сега с тия чести проверки не смеят и да пускат болните по домовете както преди... Не. Всичко зависи от клиничната пътека. Има по 5 има и по 7 дни. Ако ми кажеш номера на клиничната пътека ще мога да ти отговоря с повече подробности И да, идиотско е когато трябва да стоиш 3 дни защото по КП е толкова, а ако дойдат на проверка и видят че пациента го няма, се води документна измама. Нищо, че за същото нещо, когато си платихме вместо за 3 дни стана за 3 часа, но пък платихме 200 кинта а не 0лв. Чудесата на частното здравеопазване Споменавал ли съм че мразя от все сърце държавни регулации, държавни предприятия и изобщо всякакви държавни алабализми където някой "умен" чиновник измисля как трябва да се правят нещатата защото после той дава парите, които преди това е прибрал от нас? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Не. Всичко зависи от клиничната пътека. Която минимална е ТРИ ДНИ. Кое е не-то? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Видене, казвал ли съм ти да не се препираш неподготвен? Клинични пътеки Мин. Клинична престой КП № пътека ------------------------------------------------------- 1 004 Субарахноиден кръвоизлив 1 027 Интервенционални процедури при заболявания на гастроинтестиналния тракт с неголям обем и сложност 1 044 Ендоваскуларно лечение на екстракраниални съдове 1 045 Интервенционално лечение и свързани с него диагностични катетеризации при сърдечно-съдови заболявания 1 047.1 Нестабилна форма на ангина пекторис/остър миокарден инфаркт без инвазивно изследване и/или интервенционално лечение с насочване за ранна коронанография и болничен престой до 1 ден 1 050 Остър коронарен синдром с персистираща елевация на ST сегмент с фибринолитик 1 056 Ритъмни и проводни нарушения 1 070 Трансуретрално оперативно лечение при онкологични заболявания на пикочния мехур: стадии T1-3, N0-2, M0-1 1 074 Консервативно лечение на продължителна бъбречна колика 1 075 Бъбречно-каменна болест: уролитиаза – екстракорпорална литотрипсия 1 076 Ендоскопски процедури при обструкции на горните пикочни пътища 1 078 Оперативни процедури върху мъжка полова система 1 083 Ендоскопски процедури при обструкции на долните пикочни пътища 1 107 Заболяванията на щитовидната жлеза с инструментална диагностика 1 116.1 Консервативно лечение на световъртеж, разстройства в равновесието от периферен и централен тип (диагностична) 1 129 Интензивно лечение на коматозни състояния, неиндицирани от травма 1 130 Интензивно лечение при комбинирани и/или съчетани травми 1 131 Оперативно отстраняване на катаракта 1 133 Хирургично лечение на глаукома 1 134 Хирургични интервенции върху окото и придатъците му със среден обем и сложност 1 135 Хирургични интервенции върху придатъците на окото с голям обем и сложност 1 140 Хирургия на задния очен сегмент при заболявания на ретина, стъкловидно тяло и травми 1 142.1 Преждевременно прекъсване на бременността спонтанно или по медицински показания до 13 гест. с. включително 1 142.2 Преждевременно прекъсване на бременността спонтанно или по медицински показания от 14 гест. с. до 26 г.с. на плода 1 149 Оперативни интервенции чрез долен достъп за отстраняване на болестни изменения или инвазивно изследване на женските полови органи 1 164 Оперативни процедури върху апендикс 1 166 Хирургични интервенции на ануса и перианалното пространство 1 167 Оперативни процедури при хернии 1 170 Лапароскопска холецистектомия 1 180 Оперативни интервенции върху гърда с локална ексцизия и биопсия 1 185 Лечение на тумори на кожа и лигавици - злокачествени и доброкачествени новообразувания с минимален болничен престой 1 ден 1 188 Оперативни процедури върху щитовидна и паращитовидни жлези със среден обем и сложност 1 193 Спешни оперативни интервенции без съдова реконструкция при болни със съдови заболявания (тромбектомии, емболектомии, ампутации и симпатектомии) 1 196 Оперативно лечение при варикозна болест и усложненията й 1 197 Конструиране на постоянен съдов достъп за хрониохемодиализа и за поставяне на порт-а-кат за химиотерапия 1 218 Малки оперативни процедури на таза и долния крайник 1 219 Артроскопски процедури в областта на скелетно-мускулната система 1 223 Малки оперативни процедури на раменен пояс и горен крайник 1 262 Оперативни процедури в лицево-челюстната област с малък обем и сложност 1 284 Оперативно лечение на последствията от изгаряне и травма на кожата и подкожната тъкан 1 285 Оперативно лечение на кожни дефекти от различно естество, налагащи пластично възстановяване 1 308 Диагностика и лечение на остри внезапно възникнали състояния в детската възраст 2 035 Хронични вирусни хепатити 2 040.2 Постоянна електрокардиостимулация с имплантация на ресинхронизираща система за стимулация или автоматичен кардиовертер дефибрилатор 2 041 Интервенционално лечение и свързани с него диагностични катетеризации при сърдечни аритмии 2 047.2 НЕСТАБИЛНА ФОРМА НА АНГИНА ПЕКТОРИС/ОСТЪР МИОКАРДЕН ИНФАРКТ БЕЗ ИНВАЗИВНО ИЗСЛЕДВАНЕ И/ИЛИ ИНТЕРВЕНЦИОНАЛНО ЛЕЧЕНИЕ БЕЗ НАСОЧВАНЕ ЗА РАННА КОРОНАРОГРАФИЯ И С МИНИМАЛЕН БОЛНИЧЕН ПРЕСТОЙ 2 ДНИ 2 048 Нестабилна форма на ангина пекторис с инвазивно изследване 2 049 Нестабилна форма на ангина пекторис с интервенционално лечение 2 072 Трансуретрална простатектомия 2 077 Оперативни процедури при вродени заболявания на пикочо-половата система 2 081 Оперативни процедури при инконтиненция на урината 2 084 Оперативни процедури при травми на долните пикочни пътища 2 098.2 Високоспециализирани интервенционални процедури в пулмологията 2 118 Хирургично лечение при заболявания на външно ухо и тъпанчева мембрана 2 120 Хирургично лечение при хронични заболявания на сливиците 2 121 Микроларингохирургия на тумори и стенози на ларинкса и трахеята 2 123 ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА НАРУШЕНО НОСНО ДИШАНЕ 2 127 Чужди тела в дихателните пътища и хранопровода 2 128 Неоперативно лечение на стенози и стриктури на хранопровода 2 136 Други операции на очната ябълка с голям обем и сложност 2 137 Кератопластика 2 138 Консервативно лечение на глаукома, съдови заболявания на окото и неперфоративни травми 2 139 Консервативно лечение при инфекции и възпалителни заболявания на окото и придатъците му 2 148 Оперативни процедури за задържане на бременност след хабитуални (поне 2) аборта и/или многоплодна бременност и/или инвитро оплождане и/или състояние след операция на маточната шийка (конизация, ампутация или трахелектомия) 2 162 Оперативни процедури на тънки и дебели черва със среден обем и сложност при лица над 18 години 2 168 Оперативни процедури при хернии с инкарцерация 2 169 Конвенционална холецистектомия 2 175 Оперативни процедури върху панкреас и дистален холедох със среден обем и сложност 2 179 ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА ОНКОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ НА ГЪРДАТА: СТАДИИ Tis 1-4 N 0-2 M0-1 2 183 Консервативно лечение при остри коремни заболявания 2 184.1 Оперативни интервенции при инфекции на меките и костни тъкани 2 187 Оперативни процедури върху щитовидна и паращитовидни жлези с голям и много голям обем и сложност 2 191 Оперативно лечение на хронична съдова недостатъчност във феморо-поплитеалния и аксило-брахиалния сегмент 2 192 Оперативно лечение на клонове на аортната дъга 2 204 Периферни и черепно-мозъчни нерви (екстракраниална част) - оперативно лечение 2 222 Средни оперативни процедури в областта на раменния пояс и горния крайник 2 232 Паразитози 2 256 Метаболитна брахитерапия с ниски активности 2 261 Оперативни процедури в лицево-челюстната област със среден обем и сложност 2 263 Хирургично лечение на възпалителни процеси в областта на лицето и шията 2 266 Лечение на фрактури на лицевите и челюстните кости 2 286 Системни заболявания на съединителната тъкан при лица над 18 години 2 287 Системни заболявания на съединителната тъкан при лица под 18 години 2 288 Възпалителни ставни заболявания при лица над 18 години 2 289 Възпалителни ставни заболявания при лица под 18 години 2 290 Дегенеративни и обменни ставни заболявания при възраст над 18 години 2 291 Токсоалергични реакции при лица над 18 години 2 292 Токсоалергични реакции при лица под 18 години 2 298 Системно парентерално лекарствено лечение на солидни тумори с инфузионни режими с различна продължителност в дни Е не ми се получава форматирането и това е. Тоя форум не разбира от таблици... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Която минимална е ТРИ ДНИ. Кое е не-то? Което е голяма дебилщина за мен : пресен пример скоро бях в Св. Георги един приятел хирург да ми оперира един обърнат косъм под мишницата беше станало малко абцесче, за операция която трая няколко минути ме караха да стоя в болница 3 дни, аз им казах че е абсурд и 3 дни за губене нямам, та едвам се уговорихме да ме пуснат и ако ме повикат да отида... Абсолютно разхищение на средства на касата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Ралекс прави чудеса... Бахти звяра. И не е скъп. Ебал съм ти Меглиото. Тихо, тихо не го рекламирай, че ще почнат и него да го разреждат... ползвам само него по над 1г и нещо... още помпите на шишетата като им се чупеха... смениха и дизайни и т.н. всичките продукти са им добри макс 1/2 са разредени по мое мнение, а не като Мелио 1/6-/1/8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Абсолютно разхищение на средства на касата... Всъщност касата няма как да плати по-малко след като е по тази клинична пътека. Аз затова си плащам когато мога и не се занимавам с глупости. На теб за това нещо колко щяха да ти поискат ако не беше по КП? Попита ли? Че току-виж е било не повече от 50лв или 70 с упойката.. Та Видене видя ли че има цели 89 клинични пътеки, където минималния престой е по-малко от 3 дена? Ще те отуча да спориш с мен неподготвен ама да видим кога ще е Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Всъщност касата няма как да плати по-малко след като е по тази клинична пътека. Аз затова си плащам когато мога и не се занимавам с глупости. На теб за това нещо колко щяха да ти поискат ако не беше по КП? Попита ли? Че току-виж е било не повече от 50лв или 70 с упойката.. Та Видене видя ли че има цели 89 клинични пътеки, където минималния престой е по-малко от 3 дена? Ще те отуча да спориш с мен неподготвен ама да видим кога ще е Знам че няма как да плати по-малко по тази клинична пътека, аз имам предвид че е дебилно да са предвидени минимум 3 дни за тази елементарна операцийка Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Знам че няма как да плати по-малко по тази клинична пътека, аз имам предвид че е дебилно да са предвидени минимум 3 дни за тази елементарна операцийка За тази конкретно е дебилно да. Също така е ненужно в общия случай да ти направят и кръвните изследвания, които са ти правили. Но има случаи когато не е и те тях хващат. А реално разхищението не е кой знае какво - те легла имат, храненето ти през тези 3 дена е средно на стойност под 5лв/ден (знам за една болница, където е 1.50 даже) така че им е все едно дали ти ще си загубиш 3, 5 или 7 дена Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 За тази конкретно е дебилно да. Също така е ненужно в общия случай да ти направят и кръвните изследвания, които са ти правили. Но има случаи когато не е и те тях хващат. А реално разхищението не е кой знае какво - те легла имат, храненето ти през тези 3 дена е средно на стойност под 5лв/ден (знам за една болница, където е 1.50 даже) така че им е все едно дали ти ще си загубиш 3, 5 или 7 дена Разхищението обаче има и друга страна: айде моята работа е такава, че мога да си отсъствам когато искам ама то си е за мен просто не взимам пари, ама повечето хора които са на заплата през тези 3-5-7 дни са в болнични, които им се плащат от държавата - още едно разхищение, и като добавим и пропуснатите ползи за бизнеса заради отсъствието на съответния индивид и... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Подобно е положението с цените на лекарствата покрити от здравна каса. Тази схема не сме я измислили ние. В цял свят точат застраховките по този начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Ти не се ли усещаш, че самия пример който даваш е в полза на защита за носене на оръжие? Това малко лайненце с Q7 което изкара пистолет за парко място така или иначе си има пистолет, но знаейки че почти никой друг няма се чувства много велик и силен с него. Дали обаче ако знаеше, че всеки може да има законно пистолет и при това му дървене можеше и другите да изкарат оръжие и да му го натикат в задника, щеше да е толкова надъхан? Как да ти се обясни, че с досатъчно пари и малко подходящи познати може да си набавиш незаконно даже и автоматично оръжие Мнооооого филми гледате... Или щото си мислиш, че си рамбо, като видиш оръжие насочено към теб - хоп, едно кълбо напред и вадиш твоето и почваме Die Hard 10...или Рамбо - Първа кръв. И това лайненце имаше ГАЗОВ пистолет. ГАЗОВ! Ако беше боен, онзи тип, ранения, нямаше да е жив. Да се уточним! А ти ако искаш газово оръжие - прав ти път. Купува се абсолютно легално и не се изисква кой знае какво за регистрацията му. Нали щото опирате до това, че трябвало да се носи оръжите - не ви виждам да се разкарвате с позволеното от закона... Edit: И да добавя - дори и в момента, закона позволява притежанието и употребата за самозащита на бойни огнестрелни оръжия. Вие що нямате, като това ще ви даде така желаната сигурност? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Разхищението обаче има и друга страна: айде моята работа е такава, че мога да си отсъствам когато искам ама то си е за мен просто не взимам пари, ама повечето хора които са на заплата през тези 3-5-7 дни са в болнични, които им се плащат от държавата - още едно разхищение, и като добавим и пропуснатите ползи за бизнеса заради отсъствието на съответния индивид и... Моля? Кой плащал 3те ти дни болнични??? Я пробвай пак? ...не ви виждам да се разкарвате с позволеното от закона... Защото извадиш ли газов пистолет освен да го размахваш и да се правиш на велик най-много да се озовеш с него в задника си. Някой да е ранен от такъв пистолет е изключение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Защото извадиш ли газов пистолет освен да го размахваш и да се правиш на велик най-много да се озовеш с него в задника си. Някой да е ранен от такъв пистолет е изключение. Добре - тогава питам: Edit: И да добавя - дори и в момента, закона позволява притежанието и употребата за самозащита на бойни огнестрелни оръжия. Вие що нямате, като това ще ви даде така желаната сигурност? Въпреки, че в суматохата трудно ще се разбере тоя пистолет газов ли е или боен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.