Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Братята са убити в печатницата, заложникът е читав. Други 4 обаче са убити, преди да убият кретена, който ги държеше с искане за свобода на боклуците в печатницата. Няма пълно щастие. 

=================

Ники, спри моля те да говориш ТОТАЛНИ глупости.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Разрешение за притежаване и съхраняване и използване в рамките на дома на определени оръжия трябва да притежава всеки  психически здрав индивид и то по дефолт!

Иди по малките селца... и по вилните зони..., както и по мах'лите. И попитай в колко случаи беззащитни старци и старици са гледали през прозореца как им заминават кокошчиците, козите, агнетата и прочее ядивни добичета. Иди и по кюстендилско и попитай тамошните производители на череши колко пъти са наблюдавали как ордите от мургава паплач им вършеят по цяла нощ из градините. Да те пращам ли и по чирпанско и по старозагорско или по ямболско? Таа... помисли си пак в колко от случаите на обири по домовете стопаните са си били там и безпомощно са наблюдавали как апашите ги ошушкват. Това, което го гледаш по ТВ-то е само върхът на айсберга.

Отделно, че малцината смелчаци дръзнали да защитят собствеността си после биват съдени както от изпатилите си апаши, така и от държавата.... Айде сега си помисли ако вероятността да има оръжие в един дом (както и съответното позволение то да се използва в рамките му) бяха големи, дали бандюгите щяха да са толкоз намахани и безпардонни?

Съжалявам, не съм се изказал правилно. Изобщо не помислих за случаите, които споменаваш. Тогава съм напълно съгласен. И в град да е, пак съм напълно съгласен да е позволено да защитиш собственото си имущество, но при въвеждането на подобен закон и разрешаването на свободното носене на оръжие, хората няма да си го държат само в къщи, а ще си избиват и комплексите с него по улицата.

Не. Защото те и без това сега имат. Това което ще стане е че МНОГО ПОВЕЧЕ хора ще имат и ако онзи извади патлак, моментално към тиквата му ще бъдат насочени 5 други. Някак възпиращо действа това, не мислиш ли?

А останалите хора наоколо? Или говориш за посред нощ на тъмна уличка, на която няма други хора? То и сега онзи си има патлак, само дето ако не уцели от първия път другия ще може да отвърне а не като сега само да му остава да бяга

Ще стане много по-добре. Помисли малко и престани да вярваш на левашката (социалистическа/левичарска/прогресивна/либерална/както там искаш я наречи) пропаганда.

Освен това в дискотеките изродите и сега си носят незаконното оръжие. Разликата е, че освен тях още 50 човека ще имат та ще могат да ги озаптят.

Разликата е, че идиотите са много по-малко от свестните хора. Докато свестните хора не биха използвали оръжието ей така, то ако го имат биха могли да го използват при нужда. Тези които визираш и в момента имат оръжие - ефекта от забраната е, че другите нямат и тези се мислят за голяма работа.

Всъщност изобщо не е лесно и носенето на оръжие е огромна отговорност, която не е за всеки! Но важното е избора да е твой. А сега избор няма

Описаната ситуация предполага да сме аз и онзи там в тъмна уличка един срещу друг. Не предполага да има други хора наоколо нали? Защо само такива ситуации се обсъждат? И защо леко не погледнеш статистиките - къде се увеличава престъпността и къде намалява и как тези неща са свързани с разрешаването и забраната да се продава оръжие свободно? Престанете да четете комунистическа/либерална/прогресивна пропаганда и обърнете малко внимание на цифрите.

Те и сега имат, но няма закони, които да ги защитават и знаят, че е нещо нелегално. То и наркотиците са нелегални, но ти знаеш, че хората взимат. Самоче не взимат пред теб. Ако станат наркотиците легални, всички, които са ги приемали до сега, ще си ги приемат на открито. Правиш ли разликата? Ако нещо е легално е много по-лесно да парадираш с него, отколкото ако е незаконно. Тогава пистолет ще се вади в краен случай, а не за щяло и нещяло.

Логиката ти нещо не ми се връзва. Повече оръжия, по-малко убийства?! Защо с нарастването на броя на автомобилите, нарастват и катастрофите тогава? Хората злоупотребяват с това, което им се дава. Винаги. Рано или късно. В Тексас се стрелят за всякакви тъпотии, а тук за всеки изстрел се тръби по новини и по интернет сайтове. Затова си мислиш явно, че всеки да разнася оръжие е много готино.

Тия пропаганди за които говориш, дори не съм ги чувал. Собствени разсъждения излагам тук.

И какви са тия тъмни улички? Защо си мислиш, че някой ще ти се притече на помощ дори и сега? Ако сега двама едри мъже тръгнат да те бият теб, или който и да било, на улицата, ще си те пребият и хората само ще седят и ще снимат с телефоните, ако са по-смели. Какво остава ако са намесени огнестрелни оръжия? Защото ако те бият и се намеся да ти помагам, най-много да набият и мен. Но ако те заплашват с огнестрелно оръжие, ако се намеся да ти помагам, най-много да ме утрепат и то за какво? Защото някой си го биели на улицата. Ми може ти да си лошия, аз от къде да знам? И защо да рискувам собственият си живот за теб?

Ти в какъв свят живееш?

На всичкото отгоре, новината, която показах просто все едно не я е имало. Никой не я отрази. Такива ситуации ще са ежедневие, но пистолета няма да е газов, а наказанията ще са същите като в случая - никакви.

И като заключение: Защо бих подкрепил закон, който разрешава свободно притежание на оръжие на нация, която не може да спази една елементарна забрана за тютюнопушенето на закрито? И не само, че не може да я спази, а търси всевъзможни начини, за да я потъпче и ПОКАЗНО да покаже как не я спазва.

Благодаря.

...........

Хмммм... по твойта логика, в хАмерика трябва да е страната с най-ниска престъпност, щото видиш ли, всеки може да си носи и използва законното оръжие... Стрийш ли? А пък това, че се коментират само неща тип Mano-e-Mano - ти в коя страна живееш? Утре, като се претрепеш на замръзналия тротоар, колко хора очакваш, че ще дойдат да ти помогнат? Недай си боже, някой да почне да стреля, тогава какво - всички ще почнат да стрелят него ли?

Да, съгласен съм с идеята на Галин - притежание и употреба само в рамките на частната собственост. Това е достатъчно. Да бъде незаконно пренасянето на бойно оръжие, освен ако не е прибрано в куфарче, в разглобено състояние. Така да, ама всеки да се разкарва с пистолетче - живеете в някакъв много измислен свят...

Edit: С Аньо се засякохме с минутка разлика :lol:

Братята са убити в печатницата, заложникът е читав. Други 4 обаче са убити, преди да убият кретена, който ги държеше с искане за свобода на боклуците в печатницата. Няма пълно щастие.

Така е, но просто заложниците в магазина са били доста повече от пет. Когато става въпрос за терористи, които знаят, че са пътници, само по филмите може да се стигне до 100% спасяване на голям брой заложници.

Шкембе-чорбата (добре подлютена и с адски много чесън и оцет) е едно от най-великите човешки достижения.... И стои непосредствено преди казармата и то само защото калява волята и дисциплината в по-голяма степен....

П.п. Забравих да спомена, че съм рубладжия и.... кво още беше, Танасе?

Шкембе-чорбата (добре подлютена и с адски много чесън и оцет) е едно от най-великите човешки достижения.... И стои непосредствено преди казармата и то само защото калява волята и дисциплината в по-голяма степен....

Между другото, след 15 години брак доживях и на мен жена ми да ми направи шкембе чорба. Купихме от Лидъл на 6 кинта килото телешко шкембе. Уникално е просто.

359879114304 от тоя номер ми звънят някакви идиоти да си преподписвам договора на виваком? Друг с такива включвания?

На мен ми се обадиха. Имам приятел които е управител в един от офисите на виваком, каза, че това е фирма наета от самите виваком да правят предложения. Аз преподписах договора от тяхната оферта, даже ми пратиха подарък телефон Леново. В смисъл, че няма нищо странно, просто борба за клиенти.

Така е, но просто заложниците в магазина са били доста повече от пет. Когато става въпрос за терористи, които знаят, че са пътници, само по филмите може да се стигне до 100% спасяване на голям брой заложници.

Напълно в реда на нещата, съгласен. 

Трябва да направим някой път едно шкембе парти, да опиташ от моята магия... 

===============================

1. Селянин – Човек, който живее на село или в малък град.

2. Селяндур – Живее навсякъде, най-много са в средните и големите градове. По селата не виреят (няма кой да ги търпи).

3. Селянин – Бачка яко, изкарва си хляба с честен труд. Щастлив е, че има работа. Лоялен е към работодател и колеги.

4. Селяндур – Мързелива гад. Мрази да се труди, обича да е "на далавера". Гледа винаги да изклинчи и да "претакова" държавата, колегата или шефа.

5. Селянин – Чист човек. Обича природата и не свини наоколо. Повечето отпадъци намират приложение в градината или като храна на животните.

6. Селяндур – Свиня. Хвърля си боклука в найлоново пликче през прозореца. Изтърсва си пепелника на колата на светофара. Ако му направиш забележка – бучи, че си плаща данъците и бате Бойко да изчисти. Възможно е и до физическа саморазправа да прибегне.

7. Селянин – Плаща си данъците и сметките. Псува на ум (и на глас) обирджийската държава, но плаща. Декларира си кладенеца, който сам е копал, и му плаща данък.

8. Селяндур – Никога не плаща нищо. Висят му 15 неплатени акта от КАТ и данъци на панелката от 1989-та. Краде парно от комшиите, слага си магнит на електромера и не плаща вода.

9. Селянин – Говори просто, но разбираемо. Ако се премести да живее в голям град, за една година преодолява диалекта.

10. Селяндур – Мйека цял живот и твърди, че това е най-чистият български език. Мрази да го поправят, не желае да научи нищо ново.

11. Селянин – Умее да се весели, знае как и кога. Ако е сватба, ще чуе цяло село, но семейните празници се празнуват у дома.

12. Селяндур – Дъни музиката яко до 4 сутринта и хич не му дреме, че е примерно вторник и утре всички наоколо са на работа. Другият вариант е да се нареже като свиня в кварталната кръчма, да се сбие със сервитьора, да оповръща таксито и да опикае асансьора.

И още нещо - само американец може да пита дали може да се пуснат риби вътре...  :Facepalm:  :Facepalm:  :Facepalm:

Знаеш ли, може и да може  :woot

От любопитство - колко стрелби сте имали в казармата? 

Кашиците стрелят по много до колкото знам, но останалите ? :))

3500 патрона с АК 5.45 + 150 патрона с АК 7,62 + 100 патрона Макаров 9мм + 250 патрона с ПКТ 12,7мм + 9 изстрела с РПГ-22 + 10 нападателни и още толкова отбранителни гранати.

Ямбол - (Спри кашик да почине танка :grin: ) + школа за младши сержанти.

Младене, това ако го направиш, държа да го видя  :laughing:

Само в никакъв случай да не е такъв отвратителен кич като онова от клипа. МОжем да симулираме морско дъно, даже имам корали. Стига да не си пречат с маслото.

====================================

Някой случайно да знае как мога да намеря от тези фигурки Стикис, които раздаваха в Лидл заедно с една игра? Малката е луднала по тях, а промоцията отдавна свърши... 

1000x1000.jpg

Младене, това ако го направиш, държа да го видя  :laughing:

Само в никакъв случай да не е такъв отвратителен кич като онова от клипа. МОжем да симулираме морско дъно, даже имам корали. Стига да не си пречат с маслото.

Снощи, жената ми даде идеята, ей така без да се усети. И сега иска, не иска ще гледа и рибки.

в какво масло може да се потопи електроника? имам няколко out of date bitcoin копача които мога да топна в нещо такова....захранването може ли и то да е потопено?

И какво точно превзето видя в перфектната операция на френските спецчасти и полиция?

Ами какво му е перфектно да елиминираш физически хора,които не държат на живота си по начина,по който ние го правим?Сега тяхна си работа,но като ги оставят няколко дена и ги наблюдават хем могат да добият още ЦЕННА информация хем да ги хванат без ескалация на напрежението с възможност за нови жертви,както и се получи.

Знаеш ли, може и да може  :woot

3500 патрона с АК 5.45 + 150 патрона с АК 7,62 + 100 патрона Макаров 9мм + 250 патрона с ПКТ 12,7мм + 9 изстрела с РПГ-22 + 10 нападателни и още толкова отбранителни гранати.

Ямбол - (Спри кашик да почине танка :grin: ) + школа за младши сержанти.

Не лош резултат, но може и по-добре :) Поздрави от Първа мото-стрелкова рота, поделение 22120, Симеоновград :D

Ами какво му е перфектно да елиминираш физически хора,които не държат на живота си по начина,по който ние го правим?Сега тяхна си работа,но като ги оставят няколко дена и ги наблюдават хем могат да добият още ЦЕННА информация хем да ги хванат без ескалация на напрежението с възможност за нови жертви,както и се получи.

Важното е да се смачкат на момента, видимо без притеснение от странични жертви като заложници. Те ако искаха да умират щяха да се взривят в редакцията като камикадзета, а нямаше да стрелят с калашници.

Влизай от време на време и в другия раздел. :)

...пък и освен kotora, jozo го беше поместил това още миналата година...

Нямам такова намерение, дори смятам да намаля и тези в които все още влизам.

Дори видеото да е старо, коментарите са нови, което е най-жалкото в случая.

https://www.facebook.com/video.php?v=247719315385089&set=vb.100004410669534&type=2&theater

https://www.facebook.com/video.php?v=350904538399899&set=vb.100004410669534&type=2&theater

Ако първия клип е да речем идиотщина....не знам какво да кажа за втория. "Баси големите рЪки...чоуек"

Преди няколко дни валя дъжд и след това всички тротоари бяха като пързалки. Направо не мога да повярвам, че все още не съм се пльоснал.

Не лош резултат, но може и по-добре :) Поздрави от Първа мото-стрелкова рота, поделение 22120, Симеоновград :D

+1 :thumbsup:  :grin:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...