ARPAnet Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 От любопитство - колко стрелби сте имали в казармата? Кашиците стрелят по много до колкото знам, но останалите ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Според зависи от плана за обучение. Не е до поделение, а до рота, понякога взвод или отделение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Аз бях по специален род войска РЕБ и стреляхме 3-4 пъти с Калашник и 3-4 пъти с Макаров, а веднъж хвърляхме по една граната. Простотията си беше една година гърч по устав школата в Плевен и една година айляк тук в Пловдив. Две загубени години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Гранати хвърляхме (два вида) още в учебния център и имахме 2 стрелби с калашник с халосни патрони. В бойното стреляхме около 6-7 пъти с калашник (един път нощни стрелби) И тъй като бяхме зенитен дивизион, стреляхме със самоходни гаубици 122 милиметрови. Аз по щат бях телефонистче, така, че изкарах леко, мъкнех само една макара с кабел и три таба и тва беше моята работа при учение - да направя връзката между 2те гаубици и щаба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 За кво да си говорят маладите освен за курволяк Кой с кой се изшил и тем подобни простотии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Абе според мен има място за казарма, ама тя трябва да е в летните ваканции в гимназиите. Ей така по един месец в 9ти, 10ти и 11ти клас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Обявявам днес за POLICE CARCHASE DAY! Определено ми е много забавно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Подкрепям. Голям купон беше. Не си спомням какво правехме като обучение, но отлично си спомням съученичките които минаха под ножа. Да ама при тях ще е само за момчета обучението, а хормона както е накипял ей ги готови модерните семейства Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Тея превзети франсета що просто не си свършат работата без да правят представление от залавянето на 2-3 престъпника?! https://www.youtube.com/watch?v=VYlQJbsVs48#t=14389 - на живо от sky news Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Ами може да е нарочно. Привличат вниманието към лошите, да спечелят подкрепа за нещо в близкото бъдеще. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Тея превзети франсета що просто не си свършат работата без да правят представление от залавянето на 2-3 престъпника?! https://www.youtube.com/watch?v=VYlQJbsVs48#t=14389 - на живо от sky news Чакай малко, ти какво точно очакваш да направят? За по-малко от 48 часа ги спипаха. Има и заложник. Не могат да влязат на бургия. Тука все още нямаше да знаят кой точно е застрелян, а убийците отдавна щяха да са напуснали страната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Аз говоря за публичността на тази фаза със залавянето,която предизвикаха.След като ги локализираха дали няма начин за обезвреждането им без да се допуска въвличането на заложници и други усложнения?С по-малко хора,но по-ефикасно.Щото не се знае в такива случаи с такива хора какво друго може да се получи. П.С.А пък какви простотии се мяркат в чат канала от всякакви-не е истина Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Ами то повече няма какво да стане - те са взели заложник не след публичността, а преди това. В момента са обсадени там вътре. Това е топ новината в света в момента, няма как да няма публичност. От какво мислиш се хранят скапаните журналисти? Оттук насетне дали ще се излъчва от 0 или 100 телевизии обсадата - значение няма... Ти пък и чат канала ли им следиш? Отде ги намирате тия нерви? Я си пусни като мене полицейски гонки хем да се посмееш, хем да си бичиш айляка... ================================== ТОЯ МЕ УБИ ХАХАХАХ https://www.youtube.com/watch?v=P-5pPEq7O4k Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Първо,носене на оръжие и използване са две мноого разлини неща.Боклуците и изродите винаги са имали оръжие.Незаконно естествено.Обикновените хора са със свалени гащи и безащитни.Ако си ''домашен'' крадец и знаеш,че може да налетиш на някой "подготвен" няма ли да се замислиш?И на теб дискотеките ли са ти мерило за каквото и да е ??? С въвеждане на закон за свободно носене на оръжие ще се въведе и закон за оневеняване на хора използвали собственото си оръжие при определени ситуации. Няма да се замисля ако мога да налетя на някой подготвен, защото тоя подготвен може и сега да е подготвен. А и колко да е подготвен? Да не спи с оръжието под главата? Ти за колко случая си чувал, където "домашния" крадец влиза в апартамента да краде и там има хора? Това сигурно е по-малко от 10% от случаите. В останалите 90%, в апартамента няма никой. Дискотеките ги дадох за пример. Ти какво би дал за пример? Защото и на улицата да се блъснеш в някой, може да ти изкарат оръжие. И в магазина да се сдърпаш с някой, пак може да ти изкара оръжие. Ето ти и един пример за това, което се опитвам да кажа. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1024906 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 https://www.facebook.com/video.php?v=922440634442317НЕРЕЗИ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 С въвеждане на закон за свободно носене на оръжие ще се въведе и закон за оневеняване на хора използвали собственото си оръжие при определени ситуации. Няма да се замисля ако мога да налетя на някой подготвен, защото тоя подготвен може и сега да е подготвен. А и колко да е подготвен? Да не спи с оръжието под главата? Ти за колко случая си чувал, където "домашния" крадец влиза в апартамента да краде и там има хора? Това сигурно е по-малко от 10% от случаите. В останалите 90%, в апартамента няма никой. Дискотеките ги дадох за пример. Ти какво би дал за пример? Защото и на улицата да се блъснеш в някой, може да ти изкарат оръжие. И в магазина да се сдърпаш с някой, пак може да ти изкара оръжие. Ето ти и един пример за това, което се опитвам да кажа. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1024906 Разрешение за притежаване и съхраняване и използване в рамките на дома на определени оръжия трябва да притежава всеки психически здрав индивид и то по дефолт! Иди по малките селца... и по вилните зони..., както и по мах'лите. И попитай в колко случаи беззащитни старци и старици са гледали през прозореца как им заминават кокошчиците, козите, агнетата и прочее ядивни добичета. Иди и по кюстендилско и попитай тамошните производители на череши колко пъти са наблюдавали как ордите от мургава паплач им вършеят по цяла нощ из градините. Да те пращам ли и по чирпанско и по старозагорско или по ямболско? Таа... помисли си пак в колко от случаите на обири по домовете стопаните са си били там и безпомощно са наблюдавали как апашите ги ошушкват. Това, което го гледаш по ТВ-то е само върхът на айсберга. Отделно, че малцината смелчаци дръзнали да защитят собствеността си после биват съдени както от изпатилите си апаши, така и от държавата.... Айде сега си помисли ако вероятността да има оръжие в един дом (както и съответното позволение то да се използва в рамките му) бяха големи, дали бандюгите щяха да са толкоз намахани и безпардонни? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 От любопитство - колко стрелби сте имали в казармата? Кашиците стрелят по много до колкото знам, но останалите ? Аз бях във вътрешни войски в Кърджали, а там се стреляше всеки ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 А не се ли замисляш, че още повече изроди ще имат оръжие тогава? Не. Защото те и без това сега имат. Това което ще стане е че МНОГО ПОВЕЧЕ хора ще имат и ако онзи извади патлак, моментално към тиквата му ще бъдат насочени 5 други. Някак възпиращо действа това, не мислиш ли? И ако един свестен човек с оръжие и един изрод с оръжие се конфронтират на улицата, кой според теб ще посегне към оръжието първи, че е много вероятно и да го използва? А останалите хора наоколо? Или говориш за посред нощ на тъмна уличка, на която няма други хора? То и сега онзи си има патлак, само дето ако не уцели от първия път другия ще може да отвърне а не като сега само да му остава да бяга Ще стане още по-зле от сега. По дискотеките ще има поне едно гарантирано убийство на вечер, защото с оръжието и самочувствието ще скочи до небето. И който излезе вечер, трябва да се надява да не попадне на пиян комплексар с оръжие, или по средата на престрелка между двама, или повече, комплексари с оръжие. Тотални безумици пишеш... Не може всички да си седят в къщи и да излизат само с автомобил. Живееш в малко по-различен свят от реалния. Ще стане много по-добре. Помисли малко и престани да вярваш на левашката (социалистическа/левичарска/прогресивна/либерална/както там искаш я наречи) пропаганда. Първо,носене на оръжие и използване са две мноого разлини неща.Боклуците и изродите винаги са имали оръжие.Незаконно естествено.Обикновените хора са със свалени гащи и безащитни.Ако си ''домашен'' крадец и знаеш,че може да налетиш на някой "подготвен" няма ли да се замислиш?И на теб дискотеките ли са ти мерило за каквото и да е ??? АБСОЛЮТНО! Освен това в дискотеките изродите и сега си носят незаконното оръжие. Разликата е, че освен тях още 50 човека ще имат та ще могат да ги озаптят. Т'ва за свободното притежание на оръжие е такава глупост... Явно екшъните и компютърните игри са създали прекалено идеализиран образ на оръжията... Всеки си мисли, че като го нападне крадец, той ще извади пистолета и ще го прогони. Или като свари крадец вкъщи - ще извади пистолета и ще го изгони. Реалността, уви, е различна. Като налетиш на някоя бандюга - доста е вероятно, поради свободното притежание на оръжие вече да имаш насочен пистолет към лицето. Хората, които си изкарват хляба с престъпления имат много по-малко задръжки и доста повече умения с боравенето с оръжия от хората, изкарващи си хляба с клавиатура, например. Времето за реакция на един средностатистически човек е много по-голямо от един уличен престъпник. Разликата е, че идиотите са много по-малко от свестните хора. Докато свестните хора не биха използвали оръжието ей така, то ако го имат биха могли да го използват при нужда. Тези които визираш и в момента имат оръжие - ефекта от забраната е, че другите нямат и тези се мислят за голяма работа. Лесно е на теория, но в една стресова ситуация най-честата реакция на един обикновен човек е насиране Всъщност изобщо не е лесно и носенето на оръжие е огромна отговорност, която не е за всеки! Но важното е избора да е твой. А сега избор няма И докато Ники е насочил с треперещи ръце пистолет, чийто предпазител, в паниката си, е забравил да свали - уличния мутроген просто ще извади пистолета си и ще го гръмне. След това, дори и да го хване полицията - ще има достатъчно "приятели", които са били с него и ще свидетелстват, че Ники пръв е извадил пистоелета си и го е заплашвал. То... докато с треперещите си от стрес, паника и адреналин ръце Ники извади пистолета си - един средностатистически мангал вече ще му е прерязал гърлото. Щото при тях боя с ножове е такова ежедневие, че са с бая левели над него. Описаната ситуация предполага да сме аз и онзи там в тъмна уличка един срещу друг. Не предполага да има други хора наоколо нали? Защо само такива ситуации се обсъждат? И защо леко не погледнеш статистиките - къде се увеличава престъпността и къде намалява и как тези неща са свързани с разрешаването и забраната да се продава оръжие свободно? Престанете да четете комунистическа/либерална/прогресивна пропаганда и обърнете малко внимание на цифрите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Тея превзети франсета що просто не си свършат работата без да правят представление от залавянето на 2-3 престъпника?! https://www.youtube.com/watch?v=VYlQJbsVs48#t=14389 - на живо от sky news И какво точно превзето видя в перфектната операция на френските спецчасти и полиция? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 4ма умрели от 5 заложника...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 359879114304 от тоя номер ми звънят някакви идиоти да си преподписвам договора на виваком? Друг с такива включвания? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 не ама на мен ми звънят и търсят Румен.....вчера даже ме поздравиха за новороденото ми бебе..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 20ч тая вечер майна...много е дразнещо. Утре ще питам виваком ако не ми потвърдят че е служебен, ще им пусна жалба в 2ро РПУ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=TGI4oz1QnZo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 4ма умрели от 5 заложника......Къде го чу това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.