Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Ники, нещо се фантазираш, брат. Това, че оръжието там е разрешено далеч не означава, че можеш да откриеш огън посред улицата, без значение по кого. Ама по никакъв начин. Можеш да се защитаваш в границите на ТВОЯТА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и то при определени условия.   

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Който ще пробва "потопено" PC, това може да му е от полза: https://www.youtube.com/watch?v=2V06LLTNxc4. Има 4 части.

Хехе, тия момци са от наше село, по-точно една местна фирма за електроника и компоненти, от която редовно пазарувам. :lol:

Пичое... Са ибете бе.

Ти се прибра и се подкара  :laughing:

Хехе, тия момци са от наше село, по-точно една местна фирма за електроника и компоненти, от която редовно пазарувам. :lol:

Тотални мазни гейчета са, но са симпатяги.  :laughing:

И верно колко требе да си зУе, че да не тупиш една фуния га наливаш?  :grin:

Тотални мазни гейчета са, но са симпатяги.  :laughing:

Водещия се казва Лайнъс и има някои доста добри ревюта на хардуер. Иначе самата фирма (каква изненада) е доминирана основно от китайчета, но пък те не са толкова атрактивни като Лайнъс. :lol:

Само хубави неща. Разрешаването да се носи оръжие означава, че свестни хора биха имали. Докато сега само изродите имат защото не им пука от законите. Ето това е разликата. Аз не бих носил оръжие нормално, но нямам против моите приятели да имат именно защото са ми приятели и им имам доверие. При подобни случки могат да гръмнат 1-2ма след това поне 5ма ще извадят оръжие и ще ги запукат обратно.

А не се ли замисляш, че още повече изроди ще имат оръжие тогава? И ако един свестен човек с оръжие и един изрод с оръжие се конфронтират на улицата, кой според теб ще посегне към оръжието първи, че е много вероятно и да го използва? Ще стане още по-зле от сега. По дискотеките ще има поне едно гарантирано убийство на вечер, защото с оръжието и самочувствието ще скочи до небето. И който излезе вечер, трябва да се надява да не попадне на пиян комплексар с оръжие, или по средата на престрелка между двама, или повече, комплексари с оръжие.

Тотални безумици пишеш... Не може всички да си седят в къщи и да излизат само с автомобил. Живееш в малко по-различен свят от реалния.

Отдавна съм се събскрайбнал за техните канали и следя всичко, което пускат - особено build guide-овете им са много добре направени. Харесва ми как комбинират информативност и лиготия :)

Отдавна съм се събскрайбнал за техните канали и следя всичко, което пускат - особено build guide-овете им са много добре направени. Харесва ми как комбинират информативност и лиготия :)

Понеже няма как да мине за реклама в този форум - въпросната фирма е NCIX. Сайта им е леко дървен, но ревютата на Лайнъс и инвенторито им са на доста високо ниво. :)

Аз не бих носил оръжие нормално...    ...то тези които са повече лесно ще вземат надмощие.

Е кой мислиш ще управлява накрая? Хем са повече, хем всеки ще запаше по чифте пищови!

Според мен проблема с оръжията е, че ние нямаме култура за носене на оръжие. За американците това е нещо нормално, винаги са имали това право, но ако тук се промени закона наистина ще се окажем в ситуацията описвана от woox-а. 

А не се ли замисляш, че още повече изроди ще имат оръжие тогава? И ако един свестен човек с оръжие и един изрод с оръжие се конфронтират на улицата, кой според теб ще посегне към оръжието първи, че е много вероятно и да го използва? Ще стане още по-зле от сега. По дискотеките ще има поне едно гарантирано убийство на вечер, защото с оръжието и самочувствието ще скочи до небето. И който излезе вечер, трябва да се надява да не попадне на пиян комплексар с оръжие, или по средата на престрелка между двама, или повече, комплексари с оръжие.

Тотални безумици пишеш... Не може всички да си седят в къщи и да излизат само с автомобил. Живееш в малко по-различен свят от реалния.

Първо,носене на оръжие и използване са две мноого разлини неща.Боклуците и изродите винаги са имали оръжие.Незаконно естествено.Обикновените хора са със свалени гащи и безащитни.Ако си ''домашен'' крадец и знаеш,че може да налетиш на някой "подготвен" няма ли да се замислиш?И на теб дискотеките ли са ти мерило за каквото и да е ???

Т'ва за свободното притежание на оръжие е такава глупост... Явно екшъните и компютърните игри са създали прекалено идеализиран образ на оръжията... Всеки си мисли, че като го нападне крадец, той ще извади пистолета и ще го прогони. Или като свари крадец вкъщи - ще извади пистолета и ще го изгони. Реалността, уви, е различна. Като налетиш на някоя бандюга - доста е вероятно, поради свободното притежание на оръжие вече да имаш насочен пистолет към лицето. Хората, които си изкарват хляба с престъпления имат много по-малко задръжки и доста повече умения с боравенето с оръжия от хората, изкарващи си хляба с клавиатура, например. Времето за реакция на един средностатистически човек е много по-голямо от един уличен престъпник. Лесно е на теория, но в една стресова ситуация най-честата реакция на един обикновен човек е насиране, докато при един човек, чийто живот постоянно е в опасност от начина му на живот - първо притесненията са много по-малко, второ - по-добро време за реакция. И докато Ники е насочил с треперещи ръце пистолет, чийто предпазител, в паниката си, е забравил да свали - уличния мутроген просто ще извади пистолета си и ще го гръмне. След това, дори и да го хване полицията - ще има достатъчно "приятели", които са били с него и ще свидетелстват, че Ники пръв е извадил пистоелета си и го е заплашвал. То... докато с треперещите си от стрес, паника и адреналин ръце Ники извади пистолета си - един средностатистически мангал вече ще му е прерязал гърлото. Щото при тях боя с ножове е такова ежедневие, че са с бая левели над него.

Описаните от Ангел дебили се срещат много по-често, отколкото хората си мислят. Ще се вадят пистолети за отнето предимство, за това, че си го напсувал, като ти отнеме предимството, и докато Ники си мисли, че имайки пистолет е Батман - то докато излезне от колата при лекото ПТП - към уж умната му глава вече ще е насочен пистолет, защото отсрещната страна има много по-малко акъл и много по-малко се замисля за последствията от действията си. И после същия сценарий - вече се е обадил на пичуити от ма'алата и се знае как Ники е излезнал с насочен пистолет и го е заплашвал. Ходи доказвай после...

За тва минете през казармата, че да знаете как се държи оръжие, как се стреля, кога се стреля и най-вече техники за неутрализиране на такива гащьовци с пистолети, да не дава Господ.

Сега като се замисля, боен патрон видях след клетвата, така трябва да е и сега. Помня първата ми стрелба с бойни патрони в калашника, направо ми треперяха краката.

Ние стреляхме с калашник на военното обучение още - в 10-ти клас. В казармата хвърляхме нападателни гранати, а един се гипсира, побеля и пусна гранатата в краката си. Бързата реакция на взводния допринесе до избухването и там където трябва.

Това ни направи страшни мъже! Сега като ходим по улицата и всички се крият. После страхливо се оглеждат дали сме отминали. Малките пикльовци дето не са ходили в казарма за какво си приказват като се съберат - не знам.

Забравих да добавя - в казармата един страшен мъжкар от Русе си остави гаджето и се залюби с един по нежен мъжкар от Ямбол. И двамата синове на отговорни партийни другари по него време. Стана тя - син ми се роди, зет ми доведе :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...